NL
39
Raclette gril & bruschetta
Het aantal personen en de bereidingstijd worden slechts ter informatie vermeld en kunnen variëren
naargelang de grootte van de ingrediënten, hun hoeveelheden en de eetlust van de personen.
Raclette van Savooien (voor 2 personen)
• 400g raclette kaas • 4 aardappels • 4 plakken Savooien ham • enkele pepers • enkele stukken champignons •
1 pot zure augurken • 1 pot zure uitjes • wat zoete maïs uit blik
Bak de aardappels in de schil. Snijd de kaas in plakken, de pepers in stukken en de champignons in dunne plakjes. Zet als
individuele hors d’œuvre gerechten de zure augurken, de zure uitjes, de maïs en de pepers op tafel. Plaats de kaasplakken
in elk bakje en laat deze smelten. Serveer met de ham, de aardappels en de andere garnituren.
Raclette met gedroogd vlees (voor 2 personen)
• 400g raclette kaas • 4 aardappels • 2 dunne plakjes gedroogd vlees • 2 plakken rauwe ham • gemalen nootmuskaat •
paprika • peper • tomaten • peterselie
Kook de aardappels in de schil en snijd ze in dunne schijven. Leg een kaasplak in elk bakje. Bedek deze met aardappel en
dan weer met een kaasplak. Voeg een plakje gedroogd vlees toe. Wanneer het halfgaar is de kruiden naar eigen smaak
toevoegen. Serveer met rauwe ham en garneer met plakjes tomaat en peterselie.
Raclette met geitenkaas (voor 2 personen)
• 400g raclette kaas • 1 kleine geitenkaasjes in plakjes gesneden • 4 aardappels • tijm • 1 pot zwarte olijven.
Bak de aardappels in de schil. Plaats de plakjes geitenkaas in de bakjes. Bedek ze met een plak raclette kaas en laat smelten.
Schuif het op uw bord en strooi er wat tijm op. Serveer met zwarte olijven en de gebakken aardappels.
Toast met boleten en spek (voor 2 personen)
• 4 sneetjes roggebrood • 4 sneetjes gerookte ham • 4 verse boleten • ½ teentje knoflook • Bieslook • Walnotenolie • Peper
Snij de paddenstoelen in plakjes en hak het bieslook fijn. Wrijf de sneetjes brood in met knoflook en toast ze op de
bruschettaplaat. Rooster de gerookte ham op de grillplaat. Leg de gerookte ham en de paddenstoelen op de toasts. Breng
op smaak met peper en een straaltje walnotenolie. Leg 5 min op de bruschettaplaat. Leg het bieslook op de sneetjes brood.
Bruschetta met rauwe ham, geroosterde paprika en mozzarella (voor 2 personen)
• 4 sneetjes hoevebrood • 100 g geroosterde paprika • 4 sneetjes rauwe ham • 1 bolletje mozzarella • Tomatensaus •
½ teentje knoflook • Peper
Snij de mozzarella in schijfjes en de paprika en ham in reepjes. Wrijf de sneetjes brood in met de knoflook. Strijk de
tomatensaus uit over het brood en leg er de mozzarella, rauwe ham en paprika op. Kruid met peper en leg 10 min op
de bruschettaplaat om de mozzarella een mooi kleurtje te geven.
Bruschetta met ricotta, chorizo, rucola en pijnboompitten (voor 2 personen)
• 4 sneetjes notenbrood • 4 el ricotta • ¼ chorizo • 1 handvol rucola • ½ teentje knoflook • ½ handvol pijnboompitten •
Olijfolie • Peper
Rooster de pijnboompitten goudkleurig op de grillplaat. Pel de knoflook en de chorizo en snij ze in dunne plakjes.
Wrijf de sneetjes brood in met knoflook en toast ze op de bruschettaplaat. Strijk de ricotta uit en leg er de chorizo,
de rucola en de pijnboompitten op. Breng op smaak met peper en een straaltje olijfolie. Gratineer de toasts 5 tot
7 min.