Documenttranscriptie
Gebruiksaanwijzing
OVEN
Inhoud
PT
Português, 1
NL
Nederlands,
23
DE
Deutsch, 45
Installatie, 24-25
Plaatsing
Elektrische aansluiting
Technische gegevens
Beschrijving van het apparaat, 26
Aanzichttekening
Bedieningspaneel
Display
Structuur van de oven, 27
Starten en gebruik, 28-40
BC 199DT P XA
BC 199D P XA
BCG 199D P
Eerste ontsteking
De klok instellen
De timer instellen
Kinderslot
ExtraLarge Space
Small Space
Main Space
Gelijktijdig gebruik van Small Space en Main Space
Mijn recepten
De bereiding programmeren
Praktische kooktips
Kooktabel ExtraLarge Space
Kooktabel Small Space
Kooktabel Main Space
Kooktabel voor Small Space en Main Space tegelijk
Voorzorgsmaatregelen en advies, 41
Algemene veiligheid
Afvalverwijdering
Energiebesparing en milieubehoud
Onderhoud en verzorging, 42-43
De elektrische stroom afsluiten
Reinigen van het apparaat
De ovendeur reinigen
Vervangen van het lampje
Montage van de Geleiders Kit
Automatische reiniging PYROLYSE
Service, 44
NL
Installatie
! Bewaar dit instructieboekje zorgvuldig voor
eventuele raadpleging in de toekomst. Wanneer u
het product weggeeft, verkoopt, of wanneer u
verhuist, dient u dit boekje bij het apparaat te
bewaren zodat waarschuwingen en informatie
betreffende werking voorhanden blijven.
! Lees de instructies aandachtig door: u vindt er
belangrijke informatie betreffende installatie, gebruik
en veiligheid.
Ventilatie
Om een goede ventilatie te kunnen garanderen is
het noodzakelijk de achterkant van het meubel te
verwijderen. Het dient de voorkeur de oven op twee
houten balken te plaatsen of eventueel op een
enkele plank die een opening heeft van tenminste 45
x 560 mm (zie afbeeldingen).
560
Plaatsing
! Het verpakkingsmateriaal is niet bestemd voor
kinderen en dient daarom te worden verwijderd
volgens de geldende normen voor gescheiden
afvalverzameling (zie Voorzorgsmaatregelen en
advies).
! De installatie moet worden uitgevoerd door een
bevoegde installateur en volgens de instructies van
de fabrikant. Een verkeerde installatie kan schade
berokkenen aan personen, dieren of dingen.
Inbouw
Voor een goede werking van het apparaat moet het
keukenmeubel de juiste kenmerken hebben:
mm
.
45 m
m.
Centreren en bevestigen
Regel de 4 stelvoetjes aan de zijkant van de oven in
overeenkomst met de 4 gaten in de lijst, afhankelijk
van de dikte van de zijkant van het meubel:
als de dikte 20 mm is:
verwijder het regelbare
gedeelte van het stelvoetje
(zie afbeelding);
de zijkanten van de kastjes die aan de oven
grenzen moeten hittebestendig zijn;
in het bijzonder moet, in geval van meubels met
fineer, de lijm bestand zijn tegen temperaturen
van 100°C;
voor het inbouwen van de oven, zowel onder het
aanrecht (zie figuur) als in stapelbouw, dient het
meubel de volgende afmetingen te hebben:
45 m
m.
als de dikte 18 mm is: gebruik
de eerste gleuf zoals door de
fabriek is voorzien (zie
afbeelding);
als de dikte 16 mm is: gebruik
de tweede gleuf (zie
afbeelding).
5 mm.
576 mm.
558
mm
.
593 mm.
23 mm.
.
. min
mm
547
595 mm.
NL
595
mm
.
4m
m.
545
.
mm
2
! Nadat het
apparaat is ingebouwd mag er geen
contact meer mogelijk zijn met de elektrische
onderdelen.
Het energieverbruik dat staat aangegeven op het
typeplaatje is gebaseerd op dit soort installatie.
24
Om het apparaat aan het keukenkastje te
bevestigen: open de ovendeur en schroef de 4
houtschroeven in de 4 gaten in de zijrand.
! Alle beschermende onderdelen moeten zodanig
worden bevestigd dat ze niet kunnen worden
verwijderd zonder het gebruik van gereedschap.
Elektrische aansluiting
! De ovens met driepolige voedingskabel werken
met de wisselstroom, spanning en frequentie die
aangegeven staan op het typeplaatje op het
apparaat (zie onder).
Monteren voedingskabel
L
N
1. Licht de lipjes aan de
zijkant van het deksel
van de klemmenstrook
op met een
schroevendraaier: trek
het deksel van de
klemmenstrook open
(zie afb.).
2. De voedingskabel in
werking stellen: draai
de schroef van de
kabelklem en de drie
schroeven van de
contacten L-Nlos,
en bevestig de draden
onder de schroeven
met inachtneming van
de kleuren: Blauw (N)
Bruin (L) Geel-Groen
(zie afbeelding).
3. Maak de kabel vast
aan de daarvoor
bestemde kabelklem.
4. Sluit het deksel van de klemmenstrook.
Het aansluiten van de voedingskabel aan het
elektrische net
Gebruik voor de voedingskabel een stekker die
genormaliseerd is voor de lading aangegeven op het
typeplaatje (zie hiernaast).
Wanneer het apparaat rechtstreeks op het
elektriciteitsnet wordt aangesloten moet u tussen het
apparaat en het net een meerpolige schakelaar
aanbrengen met een afstand tussen de contacten
van minstens 3 mm, aangepast aan het elektrische
vermogen en voldoend aan de geldende normen (de
aarding mag niet worden onderbroken door de
schakelaar). De voedingskabel moet zodanig
worden geplaatst dat hij nergens een temperatuur
bereikt van 50°C hoger dan de kamertemperatuur.
! De installateur is verantwoordelijk voor een correcte
elektrische aansluiting en de inachtneming van de
veiligheidsnormen.
Vóór het aansluiten moet u controleren dat:
de contactdoos geaard is en voldoet aan de
geldende normen;
de contactdoos in staat is het maximale
vermogen van het apparaat te verdragen, zoals
aangegeven op het typeplaatje (zie onder);
de spanning zich bevindt tussen de waarden die
staan aangegeven op het typeplaatje (zie onder);
de contactdoos en de stekker van het apparaat
overeenkomen. Als dat niet zo is, dient u ofwel de
stekker ofwel de contactdoos te vervangen;
gebruik geen verlengsnoeren of dubbelstekkers.
! Wanneer het apparaat geïnstalleerd is, moeten de
elektrische kabel en de contactdoos gemakkelijk te
bereiken zijn.
! De kabel mag niet gebogen of samengedrukt
worden.
! De kabel moet van tijd tot tijd worden
gecontroleerd en mag alleen door erkende monteurs
worden vervangen (zie Service).
! De fabrikant kan nergens aansprakelijk voor
worden gesteld als deze normen niet worden
nageleefd.
TYPEPLAATJE
Afmetingen
Inhoud
Elektrische
aansluitingen
ENERGY
LABEL
breedte 43,4 cm
hoogte 39,5 cm
diepte 40,8 cm
liter 70
spanning 220-240V ~ 50 Hz,
maximaal opgenomen vermogen
3400 W (zie typeplaatje)
Richtlijn 2002/40/EG op het
etiket van elektrische ovens.
Norm EN 50304
Energieverbruikverklaring Klasse
geforceerde convectie verwarmingsfunctie:
Gratineren.
Deze apparatuur voldoet aan de
volgende EU voorschriften:
2006/95/EEG van 12/12/06
(Laagspanning) en
daaropvolgende wijzigingen 89/336/EEG van 03/05/89
(Elektromagnetische
Compatibiliteit) en
daaropvolgende wijzigingen 93/68/EEG van 22/07/93 en
daaropvolgende wijzigingen.
2002/96/CE
25
NL
Beschrijving van
het apparaat
NL
Aanzichttekening
GELEIDERS
van de roosters
Bedieningspaneel
stand 7
stand 6
stand Divider "D"
stand 5
stand 4
stand 3
stand 2
stand 1
Rooster DIVIDER
Rooster GRILL
Rooster LEKPLAAT
Bedieningspaneel
Regelen
Tijden
Selectie
Programma's
Toets
OK
SELECTIETOETS
OPENING
Pijl
Omhoog
START/
STOP
Toets
Instellingen
ON/OFF
Regelen
Temperatuur
Toets +
DISPLAY
Toets -
Pijl
Omlaag
Toets
Blokkering
Bedieningspaneel
Display
Aanwijzer
Geselecteerd Menu
Aanwijzer
Deurblokkering
Symbool geselecteerde bereiding/
symbool aangeraden ovenrooster
Aanwijzers
Voorverwarming
26
Aanwijzer
Temperatuur
Geeft suggesties over hoe
de oven te gebruiken of
geeft aan wat de oven
aan het doen is
UUR;
KOOKTIJD;
EINDE BEREIDING.
Structuur van de oven
De BIG CAVITY oven biedt 70 l aan inhoud en de
mogelijkheid etenswaren op 4 niveaus tegelijk te
koken. Ook is het mogelijk grote hoeveelheden
voedsel te koken, die normaal niet in een traditionele
oven zouden passen.
Wel 56 universele en automatische kookprogramma's
garanderen perfecte resultaten voor elk recept.
BIG CAVITY biedt bovendien het maximale comfort
voor elke behoefte, en doet dit in 4 verschillende
manieren: de oven is één, maar kan worden
onderverdeeld in verschillende afmetingen, ieder met
onafhankelijke temperaturen en tijden.
Dit wordt mogelijk gemaakt door de warmte-isolerende
DIVIDER waarmee u de volledige ExtraLarge Space in
twee openingen van verschillende grootte kunt
verdelen: Main Space en Small Space.
De twee Main en Small Spaces kunnen gelijktijdig
worden gebruikt voor het bereiden van gerechten in
een korter tijdsbestek, ofwel afzonderlijk, zodat alleen
de nodige ruimte wordt gebruikt.
Als de twee ruimtes tegelijk worden gebruikt kunt u de
temperaturen tussen de 30° en de 300° instellen. Het
temperatuurverschil tussen de twee zones kan
maximaal 100° bedragen, zodat u zeer verschillende
gerechten kunt bereiden zonder dat smaken en geuren
in elkaar overgaan.
ExtraLarge Space: koken op 4 niveaus
ROOSTER
EXTRALARGE
SPACE
ROOSTER
ROOSTER
LEKPLAAT
Main en Small Space: gelijktijdige bereiding
SMALL
SPACE
MAIN
SPACE
Bereiding alleen in Main Space: koken op 3 niveaus
Bereiding alleen in Small Space
SMALL
SPACE
ROOSTER of LEKPLAAT
Divider "D"
(vaste plaats)
MAIN
SPACE
De volgende tabel beschrijft de mogelijke waarden
die kunnen worden ingesteld. Het intelligente
ROOSTER of LEKPLAAT
Divider "D" (vaste plaats)
ROOSTER (koken op 3 niveaus)
ROOSTER (koken op 3 niveaus)
LEKPLAAT (koken op 3 niveaus)
SMALL
SPACE
MAIN
SPACE
Divider "D" (vaste plaats)
ROOSTER (koken op 3 niveaus)
ROOSTER (koken op 3 niveaus)
LEKPLAAT (koken op 3 niveaus)
display helpt u bij de correcte regeling van de
temperatuur van de twee openingen.
Temperatuur in de eerste opening
(Main of Small Space)
Van 40°C tot 150°C
Temperatuur in de tweede opening
(Small of Main Space)
Het verschil in temperatuur in verhouding tot de eerst
geselecteerde opening is maximaal 50°C
B.v.: u stelt 90°C in bij een opening;
in de andere kunt u een waarde van tussen de 40°C (90°C-50°C) instellen en de 140°C (90°C+50°C).
Van 155°C tot 200°C
Het verschil in temperatuur in verhouding tot de eerst
geselecteerde opening is maximaal 70°C
B.v.: u stelt 180°C in bij een opening;
in de andere kunt u een waarde van tussen de 110°C (180°C-70°C) instellen en de 250°C (180°C+70°C).
Van 205°C tot 300°C
Het verschil in temperatuur in verhouding tot de eerst
geselecteerde opening is maximaal 100°C
B.v.: u stelt 210°C in bij een opening;
in de andere kunt u een waarde tussen de 110°C (210°C-100°C) instellen en de 300°C, dwz, de max. instelbare
temperatuur.
27
NL
Starten en gebruik
NL
! Wij raden u aan bij het eerste gebruik de oven
minstens een uur leeg te laten functioneren, op
maximum temperatuur en met de deur dicht. Nadat
u de oven heeft uitgeschakeld, opent u de ovendeur
en lucht u het vertrek. De lucht die u ruikt komt door
het verdampen van de middelen die worden
gebruikt om de oven te beschermen.
! Zet nooit voorwerpen op de bodem van de oven; u
riskeert hiermee het email te beschadigen.
! Plaats de ovenschalen altijd op bijgeleverde
roosters.
! Tijdens het gebruik raden wij u aan eventuele
borden, pannen of fijne levensmiddelen uit de
uitgeschakelde openingen te verwijderen.
! In het geval van bereidingen waar het gerecht moet
rijzen raden we u aan de deur niet te openen om het
resultaat ervan niet te bederven.
! Als de deur vaak aan druk wordt onderworpen kan
de divider uit zijn plaats raken. In dat geval
verschijnt op het display de tijd. Controleer of de
divider juist is ingevoerd en start de bereiding
opnieuw.
Door het ingedrukt houden van toetsen
+
,
,
-
en
kan snel door de lijsten of ingestelde waarden
worden gescrolled.
Als u de oven inschakelt, is deze ingesteld op het
UNIVERSEEL Menu.
Als de gebruiker bij het inschakelen van het
display geen enkele toets aanraakt, zal het display
automatisch na 2 minuten uitgaan.
Ventilator
Om de oven van buiten niet te heet te laten worden,
brengt een ventilator een luchtstroom teweeg die
tussen het bedieningspaneel en de ovendeur naar
buiten komt.
! Aan het einde van de kooktijd wordt de ventilator
in- en uitgeschakeld totdat de oven voldoende is
afgekoeld.
Ovenverlichting
Als de oven uit is, kan het ovenlicht op ieder
willekeurig moment aan worden gedaan door de
ovendeur te openen.
Eerste ontsteking
de volgende parameters:
TAAL
Selecteren van de taal
TIJD
Instellen van de tijd
GELUID
Geluid van de toetsen
NU LATEN ZIEN
Weergave klok
TIMER
Instelling timer
PYROLYSE
Keuze PYROLYSE
UIT
Het menu verlaten
Nadat u de taal heeft gekozen in het menu, en
nadat er 60 seconden zijn verstreken sinds u hem
niet meer heeft gebruikt, zal het display overgaan
naar het UNIVERSEEL menu.
De klok instellen
Om de klok in te stellen, doet u de oven aan door te
drukken op de
te drukken; druk op de toets
"MENU" en volg de aangegeven procedure.
1. selecteer de optie TIJD en druk op "OK" om te
wijzigen;
2. de 4 numerieke tekens gaan knipperen
3. instellen met de toetsen
- +
en
;
4. druk op de "OK" toets om te bevestigen.
De timer instellen
U kunt de timer zowel met de oven aan als met de
oven uit instellen.
Als de oven uit is:
1. druk op de toets "MENUS".
2. de 4 numerieke tekens gaan knipperen
3. instellen met de toetsen
- +
en
;
4. druk op de "OK" toets om te bevestigen.
Als de oven aan is:
1. druk op de toets "MENUS".
2. selecteer de optie TIMER en druk op "OK" om te
wijzigen;
3. de 4 numerieke tekens gaan knipperen
4. instellen met de toetsen
- +
en
;
5. druk op de "OK" toets om te bevestigen.
6. eenmaal ingesteld kan de oven uitgezet worden.
Op het display wordt de timer weergegeven: als de
tijd verstreken is hoort u een geluidssignaal dat
ofwel vanzelf na een minuut uitgaat of door uzelf kan
worden afgezet door op een willekeurig symbool te
drukken.
Na het aansluiten op het elektrische net, bij de
eerste inbedrijfstelling, doet u het bedieningspaneel
De timer heeft geen invloed op het in- of
uitschakelen van de oven.
aan door te drukken op de toets
verschijnt een talenlijst. Selecteer
door middel van de toetsen
en
bevestigen.
Zodra u een keuze heeft gemaakt
Kinderslot
28
. In het menu
de gewenste taal
. Druk "OK" om te
toont het display
Door middel van de Kinderslot functie kunt u de
toetsen van de oven blokkeren.
Om deze functie in te schakelen drukt u op de
toets, de optie ACTIVEREN en daarna de "OK" toets
selecteren om te bevestigen.
Om de functie uit te schakelen, de hierboven
beschreven procedure herhalen en de optie NIET
ACTIVEREN selecteren.
Het kinderslot kan zowel geactiveerd worden met de
oven aan als met de oven uit. Het kinderslot kan in
alle voorgaande gevallen worden uitgeschakeld, ook
wanneer de oven de bereiding heeft beëindigd.
onthouden. U dient ze daarom bij het terugkeren van
de stroom opnieuw in te stellen.
ExtraLarge Space
Alle programma's hebben een vooringestelde
kooktemperatuur. Deze kan handmatig worden
aangepast en naar wens worden ingesteld tussen de
30°C en de 300°C (indien mogelijk).
De oven starten
Als u de oven inschakelt, is deze ingesteld op het
UNIVERSEEL Menu.
Om terug te keren naar het hoofdscherm van het
programmaselectie menu, op de "P" toets drukken.
1. Schakel het bedieningspaneel in door middel van
de
toets.
2. Het display laat zien:
AUTOMATISCHE
UNIVERSELE
MIJN RECEPTEN
met de eerst geselecteerde optie (zwarte tekst op
witte achtergrond)
3. Door middel van de toetsen
of het gewenste
programma selecteren en bevestigen door op "OK"
te drukken. Het display laat nu de kookprogramma's
zien.
4. Door middel van de toetsen
of het gewenste
kookprogramma selecteren en op "OK" drukken om
te bevestigen.
5. Druk op de "START/STOP" toets om de bereiding
te starten.
6. De oven begint met voorverwarmen.
7. Een geluidssignaal en de ontsteking van alle
aanwijzers van de voorverwarming geven aan dat de
voorverwarming compleet is.
8. Tijdens het koken kunt u nog altijd:
- de temperatuur wijzigen door te drukken op de "°C"
toets, instellen met de toetsen
- +
of
en
bevestigen door op "OK" te drukken (alleen voor
UNIVERSELE bereidingen).
- de duur van de bereiding programmeren (alleen
voor UNIVERSELE bereidingen);
- de bereiding onderbreken door op de toets
"START/STOP" te drukken;
instellen ;
- de timer
- de oven uitschakelen door te drukken op de toets
;
9. Indien de stroom uitvalt en de oventemperatuur
niet te laag is geworden, gaat de oven automatisch
terug naar het punt waar het koken is onderbroken.
De geprogrammeerde functies worden echter niet
! Tijdens de configuratie ExtraLarge kunt u de
functies Main en Small Space niet gebruiken: toets
is uitgeschakeld.
UNIVERSELE kookprogramma's
De UNIVERSELEprogramma's omvatten alle
handmatige bereidingen.
Voor iedere bereiding bestuurt de oven de
essentiële gegevens voor het slagen van alle
recepten, van de eenvoudigste tot de
ingewikkeldste: temperatuur, warmtebron,
vochtigheidsgraad en geforceerde luchtcirculatie zijn
waarden die automatisch onder controle worden
gehouden.
Dit hoofdstuk is vervaardigd met de zeer
gewaardeerde medewerking van onze culinaire
expert. Wij raden u aan zijn advies op te volgen en
van zijn ervaring te profiteren om altijd een perfect
resultaat te bereiken.
De kookfuncties, de temperaturen en de plaatsing
van de gerechten in de oven zijn degenen die hij
zelf gebruikt voor het beste resultaat.
Voor iedere UNIVERSELE functie vindt u in de
volgende tabel informatie of het gerecht in de koude
of warme oven moet worden geplaatst. Als u zich
aan deze aanwijzingen houdt, is een optimaal
resultaat gegarandeerd.
Als u gerechten in een warme oven wilt plaatsen,
moet u wachten tot het einde van de
voorverwarming, aangegeven met een opeenvolging
van geluidssignalen.
De temperatuur wordt automatisch bepaald op basis
van het gekozen soort bereiding; toch kunt u de
temperatuur veranderen om hem aan te passen voor
een specifiek recept dat u wilt bereiden.
Het is ook mogelijk een bereidingstijd met een
onmiddellijke of uitgestelde start in te stellen.
Programma MULTILEVEL
Alle verwarmingselementen gaan aan en de
ventilator gaat draaien. Aangezien de warmte in de
hele oven constant is, zorgt de lucht dat de
gerechten op gelijkmatige wijze gekookt en
gebakken worden. Het is mogelijk maximaal vier
roosters tegelijk te gebruiken.
Programma BARBECUE
Het bovenste verwarmingselement gaat aan. Het
29
NL
NL
koken onder de grill is vooral aan te raden voor
gerechten die een hoge en directe temperatuur aan
de buitenkant nodig hebben. Kook met de ovendeur
dicht.
Programma GRILL-DRAAISPIT
Het bovenste verwarmingselement gaat aan en het
draaispit komt in beweging. Deze functie is optimaal
voor het braden aan het draaispit. Kook met de
ovendeur dicht.
Programma GRATINEREN
De bovenste en cirkelvormige
verwarmingselementen gaan aan en de ventilator
gaat draaien. Hiermee wordt de rechtstreekse
bovenhitte van de grill gecombineerd met de
geforceerde luchtcirculatie in de oven. Ideaal voor
gegratineerde schotels, lasagne, enz
Kook met de ovendeur dicht.
Programma TRADITIONELE OVEN
Met deze traditionele kookwijze is het beter een
enkel rooster te gebruiken. Aanbevolen kookfunctie
voor langzame bereidingen of au bain-marie. Voor
de bereiding au bain-marie raden wij u aan het water
rechtstreeks in de bakplaat gieten.
Programma BRADEN
De bovenste en cirkelvormige
verwarmingselementen gaan aan en de ventilator
gaat draaien. Hiermee wordt de rechtstreekse
bovenhitte van de grill gecombineerd met de
geforceerde luchtcirculatie in de oven. Eventueel
verbranden van de buitenkant wordt zo vermeden;
de warmte dringt gemakkelijker door naar de
binnenkant.
Kook met de ovendeur dicht.
Programma RIJZEN
Het bovenste cirkelvormige verwarmingselement
gaat aan en de ventilator gaat pas in de
verwarmingsfase draaien. De oventemperatuur is
ideaal voor het rijsproces. Houd tijdens het rijzen de
ovendeur dicht.
Programma BRIOCHE
De gebruikte parameters maken dit
bereidingsprogramma ideaal voor gebak op basis
van natuurlijk gist.
Programma TAART
De gebruikte parameters maken dit
bereidingsprogramma ideaal voor alle taartrecepten.
Programma GEBAK
Dit kookprogramma is ideaal voor cake, maar niet
voor BRIOCHES en TAARTEN (bv. wel voor kleine
30
soesjes, cake, enz
).
Programma WITTE/GOUDBRUINE MERINGUE
De temperaturen zijn vooringesteld en niet
wijzigbaar.
Het programma LICHTGEBAKKEN MERINGUE is
ideaal voor het drogen van meringues. Het
programma DOORGEBAKKEN MERINGUE is ideaal
voor het bereiden van meringues.
Programma ONTDOOIEN
De ventilator achter in de oven doet de lucht op
kamertemperatuur rondom de gerechten circuleren.
Dit is aangewezen voor het ontdooien van iedere
soort etenswaren, maar speciaal voor fijne gerechten
die geen hitte verdragen zoals bijvoorbeeld:
ijstaarten, slagroomtaarten, vruchtentaarten.
Programma's LAGE TEMPERATUUR
Dit soort bereidingen, die al jaren door vakmensen
worden gebruikt, maken het mogelijk de gerechten
(vlees, vis, fruit, groente) op zeer lage temperaturen
(van 85, 95 en 120 °C) te koken; hiermee wordt een
perfecte bereiding gegarandeerd die de smaak op
zijn best doet uitkomen.
De voordelen moeten niet worden onderschat:
aangezien de temperaturen van de bereiding laag
zijn (meestal lager dan de
verdampingstemperatuur), wordt het verlies van
kooksappen, te wijten aan de verdamping,
aanmerkelijk beperkt en wordt het gerecht mals
en zacht;
bij het bereiden van vlees krimpen de spiervezels
minder in dan bij een traditionele bereidingswijze.
U krijgt dus mals vlees dat niet hoeft te 'rusten'
nadat het uit de oven komt. U moet het vlees
bruinbakken voordat u het in de oven plaatst.
Het luchtdicht bereiden op lage temperatuur, dat
al sinds 30 jaar door de beroemdste koks wordt
gedaan, biedt vele voordelen:
gastronomische: de geuren worden
geconcentreerd voor het behoud van de
kenmerkende smaken terwijl het gerecht zacht en
mals blijft.
hygiënische: aangezien de hygiënische normen
worden gerespecteerd beschermt deze kookwijze
de etenswaren tegen de schadelijk effecten van
zuurstof en garandeert het een lange
houdbaarheid in de koelkast.
organisatorische: dankzij de lange houdbaarheid
kunt u de gerechten lang van tevoren klaarmaken.
diëtetische: deze bereidingswijze beperkt het
gebruik van vetten waardoor u licht verteerbare
gerechten klaar kunt maken.
economische: het gewichtverlies van de
producten wordt aanzienlijk beperkt.
Voor gebruik van deze techniek moet u dus
beschikken over een vacuümmachine voorzien van de
nodige zakjes. Volg de instructies voor het luchtdicht
verpakken van etenswaren aandachtig door.
De vacuümtechniek maakt ook het conserveren van
rauwe producten mogelijk (fruit, groente, enz.) en
van voorgekookte producten (traditionele bereiding).
Programma PASTEURISEREN
Dit soort bereiding is geschikt voor groenten, fruit,
enz
De kleine bakjes kunnen op 3 verschillende niveaus
worden geplaatst. Laat de bakjes in de oven
afkoelen. Plaats het gerecht in de koude oven.
Draaispit
door middel van de functie
Voor het activeren van
het draaispit (zie afb.)
gaat u als volgt te werk:
1. plaats de lekplaat in
stand 1;
2. zet de steun van het
draaispit op de 3e stand
en steek de vleespen in
de speciale opening
achterin de oven;
3. activeer het draaispit
.
AUTOMATISCHE kookprogramma's
Open de ovendeur niet om te voorkomen dat de
tijdsduur en de kooktemperatuur worden ontregeld.
De temperatuur en de duur van de bereiding zijn
ingesteld en kunnen niet worden gewijzigd door het
systeem C.O.P.® (Cottura Ottimale
Programmata Optimale Geprogrammeerde
Bereiding) die automatisch een perfect resultaat
garandeert. De bereiding wordt automatisch gestopt
en de oven geeft aan wanneer het gerecht gaar is.
De duur van de bereiding kan enkele minuten
worden gewijzigd zoals als volgt wordt beschreven
bij de afzonderlijke functies.
Dit hoofdstuk is vervaardigd met de zeer
gewaardeerde medewerking van onze culinaire
expert. Wij raden u aan zijn advies op te volgen en
van zijn ervaring te profiteren om altijd een perfect
resultaat te bereiken. De kookfuncties, de
temperaturen en de plaatsing van de gerechten in
de oven zijn degenen die hij zelf gebruikt voor het
beste resultaat.
Programma BRADEN...
Gebruik deze functie voor het braden van rund-,
kalfs-, varkens- en lamsvlees en kip. Plaats het
gerecht in de koude oven. U kunt de gerechten
eventueel ook in de warme oven plaatsen. Bij enkele
BRAADPROGRAMMA's kan het gewenste
bereidingsniveau worden gekozen: DOORBAKKEN,
MEDIUM en ROOD.
Programma TAART...
Deze functie is ideaal voor alle taartrecepten (die
normaalgesproken aan de onderkant goed gaar
moeten worden). Plaats het gerecht in de koude
oven.
U kunt de gerechten eventueel ook in de warme
oven plaatsen.
Programma BRIOCHES
Deze functie is ideaal voor gebak en taarten op
basis van bakkersgist. Plaats het gerecht in de
koude oven. U kunt de gerechten eventueel ook in
de warme oven plaatsen.
Programma CAKE
Deze functie is ideaal voor alle recepten op basis
van chemisch gist. Plaats het gerecht in de koude
oven. U kunt de gerechten eventueel ook in de
warme oven plaatsen.
Programma GEBAK
Deze functie is ideaal voor alle andere recepten
(zonder gist en geen taarten). Plaats het gerecht in
de koude oven. U kunt de gerechten eventueel ook
in de warme oven plaatsen.
Programma BROOD
Gebruik deze functie voor het bakken van brood Zie
het volgende hoofdstuk voor recepten en details.
Voor een optimaal resultaat raden wij u aan de
volgende aanwijzingen nauwkeurig op te volgen:
houdt u zich aan het recept;
vergeet niet 150 gr (1,5 dl) koud water te gieten
in de lekplaat op stand 7;
Plaats het gerecht in de koude oven. Als u het in de
warme oven wilt plaatsen, nadat u eerst een ander
gerecht heeft gekookt, dan zal het display de tekst
"Hot" tonen totdat de oventemperatuur de 40° zal
hebben bereikt. Nu kunt u het brood in de oven zetten.
Recept voor BROOD (maximale hoeveelheid
deeg):
Ingrediënten:
1,3 kg meel
700 g water
25 g zout
50 g vers broodgist of 4 zakjes poedergist.
Bereiding:
Meng het meel en het zout in een grote kom.
Doe de gist in lauw water (circa 35 graden).
Maak een kuil in het meel.
31
NL
NL
Giet er het mengsel van water en gist in
Kneed het geheel totdat een homogeen deeg is
gevormd dat niet plakkerig is, door het deeg 10
minuten lang met de palm van de hand plat te
drukken en vervolgens weer dicht te vouwen.
Maak een bal van het deeg, doe het in een
slakom en bedek het met plastic folie om te
voorkomen dat de buitenkant ervan uitdroogt. Doe
de slakom in de oven op de handmatige functie
LAGE TEMPERATUUR op 40°C en laat het
ongeveer 30/45 minuten lang rijzen, of 1 uur lang
op kamertemperatuur (het volume van het deeg
moet verdubbelen).
Breek het deeg door het langzaam te bewerken
en het te verdelen in verschillende broden.
Plaats de broden op het rooster (of op 2 of 3
roosters als u de broden op meerdere niveaus wilt
koken) op het ovenpapier (dat op maat geknipt is
voor de lekplaat) en bestrooi ze met meel.
Maak enkele sneden in het brood met een scherp
mes.
Doe het rooster op de 2e stand voor een
bereiding op één enkel niveau, voor de bereiding
op 2 niveaus op de 1e en 4e stand en voor de
bereiding op 3 niveaus op stand 1-3-5.
Plaats de lekplaat op stand 7 en giet er 150 gr
koud water in.
Plaats het gerecht in de koude oven.
Start de automatische functie
BROOD.
Aan het einde van de kooktijd laat u de broden
rusten op een rooster totdat ze geheel zijn
afgekoeld.
Programma PIZZA
Deze functie gebruiken om pizza te bakken (deeg
met een zekere dikte). Zie het volgende hoofdstuk
voor recepten en details. U kunt het gewenste
bereidingsniveau kiezen: MEDIUM, KROKANT en
ZACHT.
Voor een optimaal resultaat raden wij u aan de
volgende aanwijzingen nauwkeurig op te volgen:
houdt u zich aan het recept;
het gewicht van het deeg moet tussen de 350 g
en de 500 g zijn.
vet de lekplaat en de ovenschalen licht in.
Plaats het gerecht in de koude oven. Als u het in de
warme oven wilt plaatsen, nadat u eerst een ander
gerecht heeft gekookt, dan zal het display de tekst
"Hot" tonen totdat de oventemperatuur de 120° zal
hebben bereikt. Nu kunt u de pizza in de oven
zetten.
Recept voor PIZZA:
Recept voor 3 of 4 pizza's: 1000 g meel, 500 g
water, 20 g zout, 20 g suiker, 10 cl olijfolie, 20 g
bakkersgist (of 2 zakjes gedroogde gist)
32
Rijzen op kamertemperatuur: 1 uur of handmatige
functie LAGE TEMPERATUUR op 40°. Laat circa
30/45 minuten rijzen.
Plaats het gerecht in de koude oven.
Start de bereiding
PIZZA.
Small Space
De oven starten
1. Plaats de DIVIDER op de stand DIVIDER "D" met
de twee spillen en de pijlen die wijzen naar de
achterwand van de oven. U hoort een geluidssignaal
ter bevestiging van de juiste invoering van de
DIVIDER, waardoor u de twee Main en Small Spaces
los van elkaar of tegelijkertijd kunt gebruiken.
! Toets
wordt geactiveerd.
2. Schakel het bedieningspaneel in door middel van
de
toets.
3. Het display laat zien:
AUTOMATISCHE
UNIVERSELE
MIJN RECEPTEN
met de eerst geselecteerde optie (witte tekst op
zwarte achtergrond)
4. Door middel van de toetsen of
het gewenste
programma selecteren en bevestigen door op "OK"
te drukken. Het display laat nu de kookprogramma's
zien.
5. Door middel van de toetsen of
het gewenste
kookprogramma selecteren en op "OK" drukken om
te bevestigen.
6. Druk op de "START/STOP" toets om de bereiding
te starten.
7. De oven begint met voorverwarmen.
8. Een geluidssignaal en de ontsteking van alle
aanwijzers van de voorverwarming geven aan dat de
voorverwarming compleet is.
9. Tijdens het koken kunt u nog altijd:
- de temperatuur wijzigen door te drukken op de
"°C" toets, instellen met de toetsen (alleen voor
UNIVERSELE bereidingen)
- +
of
en bevestigen
door op "OK" te drukken.
- de duur van de bereiding programmeren (alleen
voor UNIVERSELE bereidingen);
- de bereiding onderbreken door op de toets
"START/STOP" te drukken;
- de timer
instellen;
- de oven uitschakelen door te drukken op de toets
.
10. Indien de stroom uitvalt en de oventemperatuur
niet te laag is geworden, gaat de oven automatisch
terug naar het punt waar het koken is onderbroken.
De geprogrammeerde functies worden echter niet
onthouden. U dient ze daarom bij het terugkeren van
de stroom opnieuw in te stellen.
UNIVERSELE kookprogramma's
Programma GRILL
Het bovenste verwarmingselement gaat aan. Het
koken onder de grill is vooral aan te raden voor
gerechten die een hoge en directe temperatuur aan
de buitenkant nodig hebben. Deze functie is
geschikt voor: aanbraden, gratineren, kleuren van
meringues, tosti, kleine grill met dun en mager
vlees. Kook met de ovendeur dicht.
Programma FAST COOKING
Deze functie heeft een voorverwarming nodig. Deze
functie is vooral geschikt voor het snel koken van
kant en klare gerechten (diepvriesproducten en
voorgekookte gerechten).
Programma OPWARMEN
Deze functie is bedoeld voor het opwarmen van
warme gerechten die in de koelkast of de vriezer
bewaard zijn.
AUTOMATISCHE kookprogramma's
Programma PIZZERIA
3. Het display laat zien:
AUTOMATISCHE
UNIVERSELE
MIJN RECEPTEN
met de eerst geselecteerde optie (witte tekst op
zwarte achtergrond)
4. Door middel van de toetsen of
het gewenste
programma selecteren en bevestigen door op "OK"
te drukken. Het display laat nu de kookprogramma's
zien.
5. Door middel van de toetsen of
het gewenste
kookprogramma selecteren en op "OK" drukken om
te bevestigen.
6. Druk op de "START/STOP" toets om de bereiding
te starten.
7. De oven begint met voorverwarmen.
8. Een geluidssignaal en de ontsteking van alle
aanwijzers van de voorverwarming geven aan dat de
voorverwarming compleet is.
9. Tijdens het koken kunt u nog altijd:
- de temperatuur wijzigen door te drukken op de "°C"
toets, instellen met de toetsen (alleen voor
UNIVERSELE bereidingen)
- +
of
en bevestigen
door op "OK" te drukken.
- de duur van de bereiding programmeren (alleen
voor UNIVERSELE bereidingen);
- de bereiding onderbreken door op de toets
"START/STOP" te drukken;
Gebruik deze functie voor het bereiden van pizza's
(dun deeg). De bijgeleverde vuurvaste steen voor
pizza op de hiervoor bestemde gril op niveau 6. Voor
de ingrediënten, zie de paragraaf met het PIZZArecept.
De oven geeft het moment aan waarop het het
best is het gerecht in de oven te plaatsen door
middel van een geluidssignaal en het bericht
BEVESTIG GERECHT IN OVEN.
- de timer
instellen ;
- de oven uitschakelen door te drukken op de toets
Main Space
UNIVERSELE kookprogramma's
De oven starten
1. Plaats de DIVIDER op de stand DIVIDER "D" met
de twee spillen en de pijlen die wijzen naar de
achterwand van de oven. U hoort een geluidssignaal
ter bevestiging van de juiste invoering van de
DIVIDER, waardoor u de twee Main en Small Spaces
los van elkaar of tegelijkertijd kunt gebruiken.
! Toets
wordt geactiveerd.
Om terug te keren naar het hoofdscherm van het
programmaselectie menu, op de "P" toets drukken.
2. Schakel het bedieningspaneel in door middel van
de
toets.
.
10. Indien de stroom uitvalt en de oventemperatuur
niet te laag is geworden, gaat de oven automatisch
terug naar het punt waar het koken is onderbroken.
De geprogrammeerde functies worden echter niet
onthouden. U dient ze daarom bij het terugkeren van
de stroom opnieuw in te stellen.
Alle programma's hebben een vooringestelde
kooktemperatuur. Deze kan handmatig worden
aangepast en naar wens worden ingesteld tussen de
30°C en de 300°C (indien mogelijk).
De UNIVERSELEprogramma's omvatten alle
handmatige bereidingen.
Voor iedere bereiding bestuurt de oven de
essentiële gegevens voor het slagen van alle
recepten, van de eenvoudigste tot de
ingewikkeldste: temperatuur, warmtebron,
vochtigheidsgraad en geforceerde luchtcirculatie zijn
waarden die automatisch onder controle worden
gehouden.
33
NL
NL
Dit hoofdstuk is vervaardigd met de zeer
gewaardeerde medewerking van onze culinaire
expert. Wij raden u aan zijn advies op te volgen en
van zijn ervaring te profiteren om altijd een perfect
resultaat te bereiken.
De kookfuncties, de temperaturen en de plaatsing
van de gerechten in de oven zijn degenen die hij
zelf gebruikt voor het beste resultaat.
Voor iedere UNIVERSELE functie vindt u in de
volgende tabel informatie of het gerecht in de koude
of warme oven moet worden geplaatst. Als u zich
aan deze aanwijzingen houdt, is een optimaal
resultaat gegarandeerd.
Als u gerechten in een warme oven wilt plaatsen,
moet u wachten tot het einde van de
voorverwarming, aangegeven met een opeenvolging
van geluidssignalen.
De temperatuur wordt automatisch bepaald op basis
van het gekozen soort bereiding; toch kunt u de
temperatuur veranderen om hem aan te passen voor
een specifiek recept dat u wilt bereiden.
Het is ook mogelijk een bereidingstijd met een
onmiddellijke of uitgestelde start in te stellen.
Programma MULTILEVEL
Aangezien de warmte in de hele oven constant is,
zorgt de lucht dat de gerechten op gelijkmatige
wijze gekookt en gebakken worden. Het is mogelijk
maximaal drie roosters tegelijk te gebruiken.
Programma BRADEN
De verwarmingselement voor circulerende lucht gaat
aan en de ventilator gaat draaien. Hiermee wordt de
rechtstreekse bovenhitte van de grill gecombineerd
met de geforceerde luchtcirculatie in de oven.
Eventueel verbranden van de buitenkant wordt zo
vermeden; de warmte dringt gemakkelijker door naar
de binnenkant.
Kook met de ovendeur dicht.
Programma RIJZEN
Het bovenste cirkelvormige verwarmingselement
gaat aan en de ventilator gaat pas in de
verwarmingsfase draaien. De oventemperatuur is
ideaal voor het rijsproces. Houd tijdens het rijzen de
ovendeur dicht.
Programma BRIOCHE
De gebruikte parameters maken dit
bereidingsprogramma ideaal voor gebak op basis
van natuurlijk gist.
Programma TAART
De gebruikte parameters maken dit
bereidingsprogramma ideaal voor alle taartrecepten.
34
Programma GEBAK
Dit kookprogramma is ideaal voor cake, maar niet
voor BRIOCHES en TAARTEN (bv. wel voor kleine
soesjes, cake, enz ).
Programma WITTE/GOUDBRUINE MERINGUE
De temperaturen zijn vooringesteld en niet
wijzigbaar.
Het programma LICHTGEBAKKEN MERINGUE is
ideaal voor het drogen van meringues. Het
programma DOORGEBAKKEN MERINGUE is ideaal
voor het bereiden van meringues.
Programma ONTDOOIEN
De ventilator achter in de oven doet de lucht op
kamertemperatuur rondom de gerechten circuleren.
Dit is aangewezen voor het ontdooien van iedere
soort etenswaren, maar speciaal voor fijne gerechten
die geen hitte verdragen zoals bijvoorbeeld:
ijstaarten, slagroomtaarten, vruchtentaarten.
Programma's LAGE TEMPERATUUR
Dit soort bereidingen, die al jaren door vakmensen
worden gebruikt, maken het mogelijk de gerechten
(vlees, vis, fruit, groente) op zeer lage temperaturen
(van 85, 95 en 120 °C) te koken; hiermee wordt een
perfecte bereiding gegarandeerd die de smaak op
zijn best doet uitkomen.
De voordelen moeten niet worden onderschat:
aangezien de temperaturen van de bereiding laag
zijn (meestal lager dan de
verdampingstemperatuur), wordt het verlies van
kooksappen, te wijten aan de verdamping,
aanmerkelijk beperkt en wordt het gerecht mals
en zacht;
bij het bereiden van vlees krimpen de spiervezels
minder in dan bij een traditionele bereidingswijze.
U krijgt dus mals vlees dat niet hoeft te 'rusten'
nadat het uit de oven komt. U moet het vlees
bruinbakken voordat u het in de oven plaatst.
Het luchtdicht bereiden op lage temperatuur, dat
al sinds 30 jaar door de beroemdste koks wordt
gedaan, biedt vele voordelen:
gastronomische: de geuren worden
geconcentreerd voor het behoud van de
kenmerkende smaken terwijl het gerecht zacht en
mals blijft.
hygiënische: aangezien de hygiënische normen
worden gerespecteerd beschermt deze kookwijze
de etenswaren tegen de schadelijk effecten van
zuurstof en garandeert het een lange
houdbaarheid in de koelkast.
organisatorische: dankzij de lange houdbaarheid
kunt u de gerechten lang van tevoren klaarmaken.
diëtetische: deze bereidingswijze beperkt het
gebruik van vetten waardoor u licht verteerbare
gerechten klaar kunt maken.
economische: het gewichtverlies van de
producten wordt aanzienlijk beperkt.
Voor gebruik van deze techniek moet u dus
beschikken over een vacuümmachine voorzien van
de nodige zakjes. Volg de instructies voor het
luchtdicht verpakken van etenswaren aandachtig
door.
De vacuümtechniek maakt ook het conserveren van
rauwe producten mogelijk (fruit, groente, enz.) en
van voorgekookte producten (traditionele bereiding).
Programma PASTEURISEREN
Dit soort bereiding is geschikt voor groenten, fruit,
enz
De kleine bakjes kunnen op 3 verschillende niveaus
worden geplaatst. Laat de bakjes in de oven
afkoelen. Plaats het gerecht in de koude oven.
AUTOMATISCHE kookprogramma's
Open de ovendeur niet om te voorkomen dat de
tijdsduur en de kooktemperatuur worden ontregeld.
De temperatuur en de duur van de bereiding zijn
ingesteld en kunnen niet worden gewijzigd door het
systeem C.O.P.® (Cottura Ottimale
Programmata Optimale Geprogrammeerde
Bereiding) die automatisch een perfect resultaat
garandeert. De bereiding wordt automatisch gestopt
en de oven geeft aan wanneer het gerecht gaar is.
De duur van de bereiding kan enkele minuten
worden gewijzigd zoals als volgt wordt beschreven
bij de afzonderlijke functies.
Dit hoofdstuk is vervaardigd met de zeer
gewaardeerde medewerking van onze culinaire
expert. Wij raden u aan zijn advies op te volgen en
van zijn ervaring te profiteren om altijd een perfect
resultaat te bereiken. De kookfuncties, de
temperaturen en de plaatsing van de gerechten in
de oven zijn degenen die hij zelf gebruikt voor het
beste resultaat.
Programma BRADEN...
Gebruik deze functie voor het braden van rund-,
kalfs-, varkens- en lamsvlees en kip. Plaats het
gerecht in de koude oven. U kunt de gerechten
eventueel ook in de warme oven plaatsen. Bij enkele
BRAADPROGRAMMA's kan het gewenste
bereidingsniveau worden gekozen: DOORBAKKEN,
MEDIUM en ROOD.
Programma TAART...
Deze functie is ideaal voor alle taartrecepten (die
normaalgesproken aan de onderkant goed gaar
moeten worden). Plaats het gerecht in de koude oven.
U kunt de gerechten eventueel ook in de warme
oven plaatsen.
Programma BRIOCHES
Deze functie is ideaal voor gebak en taarten op
basis van bakkersgist. Plaats het gerecht in de
warme oven.
Programma CAKE
Deze functie is ideaal voor gebak en taarten op
basis van bakkersgist. Plaats het gerecht in de
koude oven. U kunt de gerechten eventueel ook in
de warme oven plaatsen.
Programma GEBAK
Deze functie is ideaal voor alle andere recepten
(zonder gist en geen taarten). Plaats het gerecht in
de koude oven. U kunt de gerechten eventueel ook
in de warme oven plaatsen.
Programma PIZZA
Deze functie gebruiken om pizza te bakken (deeg
met een zekere dikte). Zie het volgende hoofdstuk
voor recepten en details.
Voor een optimaal resultaat raden wij u aan de
volgende aanwijzingen nauwkeurig op te volgen:
houdt u zich aan het recept;
het gewicht van het deeg moet tussen de 350 g
en de 500 g zijn.
vet de lekplaat en de ovenschalen licht in.
Plaats het gerecht in de koude oven. Als u het in de
warme oven wilt plaatsen, nadat u eerst een ander
gerecht heeft gekookt, dan zal het display de tekst
"Hot" tonen totdat de oventemperatuur de 120° zal
hebben bereikt. Nu kunt u de pizza in de oven
zetten.
Recept voor PIZZA:
Recept voor 3 of 4 pizza's: 1000 g meel, 500 g
water, 20 g zout, 20 g suiker, 10 cl olijfolie, 20 g
bakkersgist (of 2 zakjes gedroogde gist)
Rijzen op kamertemperatuur: 1 uur of handmatige
functie LAGE TEMPERATUUR op 40°. Laat circa
30/45 minuten rijzen.
Plaats het gerecht in de koude oven.
Start de bereiding
PIZZA.
Gelijktijdig gebruik van Small Space en
Main Space
De oven starten
1. Plaats de DIVIDER op de stand DIVIDER "D" met
de twee pinnen en de pijlen die wijzen naar de
achterkant van de oven. U hoort een geluidssignaal
ter bevestiging van de juiste invoering van de
35
NL
NL
DIVIDER, waardoor u de twee Main en Small Spaces
los van elkaar of tegelijkertijd kunt gebruiken.
! Toets
wordt geactiveerd.
Om terug te keren naar het hoofdscherm van het
programmaselectie menu, op de "P" toets drukken.
! Dankzij de hoge energie-efficiënte is de tijd van de
voorverwarming van het SMALL SPACE deel
ongeveer 15 minuten.
UNIVERSELE bereidingen)
- +
of
of +en
bevestigen door op "OK" te drukken.
- de duur van de bereiding programmeren (alleen
voor UNIVERSELE bereidingen);
- de bereiding onderbreken door op de toets
"START/STOP" te drukken;
- de timer
instellen;
- de oven uitschakelen door te drukken op de toets
Als de MAIN SPACE is ingesteld op een
temperatuur van onder de 150°C zal de grill, om het
kookresultaat te beschermen, niet in werking treden:
op het display zal de tekst OFF verschijnen.
.
10. Indien de stroom uitvalt en de oventemperatuur
niet te laag is geworden, gaat de oven automatisch
terug naar het punt waar het koken is onderbroken.
De geprogrammeerde functies worden echter niet
onthouden. U dient ze daarom bij het terugkeren van
de stroom opnieuw in te stellen.
2. Schakel het bedieningspaneel in door middel van
Mijn recepten
de
toets.
3. Op de
toets drukken om het ovendeel te
selecteren waarin men het kookprogramma wenst uit
geeft aan dat de functie
te voeren. Het symbool
Small Space is geselecteerd en dat de instellingen
van Small Space kunnen worden gewijzigd. Het
op het display geeft aan de functie
symbool
Main Space is geselecteerd en dat de instellingen
van de Main Space kunnen worden gewijzigd.
3. Druk op de toets "P". Het display laat zien:
AUTOMATISCHE
UNIVERSELE
MIJN RECEPTEN
met de eerst geselecteerde optie (witte tekst op
zwarte achtergrond)
4. Door middel van de toetsen of
het gewenste
programma selecteren en bevestigen door op "OK"
te drukken. Het display laat nu de kookprogramma's
zien.
5. Door middel van de toetsen of
het gewenste
kookprogramma selecteren en op "OK" drukken om
te bevestigen.
6. Druk op de "START/STOP" toets om de bereiding
te starten.
7. De oven begint met voorverwarmen.
8. Een geluidssignaal en de ontsteking van alle
aanwijzers van de voorverwarming geven aan dat de
voorverwarming compleet is.
9. De zwarte tekst op witte achtergrond geeft het
ovendeel aan waarop de instellingen van toepassing
zijn. Om de instellingen van het andere ovendeel te
wijzigen, drukken op toets
. Tijdens het koken
kunt u nog altijd:
- de temperatuur wijzigen door te drukken op de "°C"
toets, instellen met de toetsen (alleen voor
36
! Als een UNIVERSELE functie wordt gekozen en
een tijdsduur wordt ingesteld, verschijnt aan het
eind van de bereiding op het display het scherm
waarop de oven vraagt of de bereiding
opgeslagen moet worden.
De functie MIJN RECEPTEN is alleen geactiveerd
voor UNIVERSELE bereidingen waarbij de tijdsduur
ingesteld is.
De recepten worden pas aan het einde van de
bereiding opgeslagen.
Er kan een beperkt aantal uitvoeringen (totaal 10)
van temperatuurvariatie en de tijdsduur worden
opgeslagen, indien minstens één minuut verloopt
tussen de ene en de uitvoering. Er kunnen maximaal
10 bereidingen worden opgeslagen in de
EXTRALARGE SPACE, 3 in de SMALL SPACE 2n 3
in de MAIN SPACE. Het is mogelijk om de plaats
van het in in beslag te nemen geheugen te
selecteren. Met de divider ingebracht en in het geval
van twee UNIVERSELE bereidingen in de twee
ovengedeeltes tegelijkertijd, is het niet mogelijk om
de gegevens op te slaan.
Om de opgeslagen recepten onderling te kunnen
onderscheiden om het zoeken in de lijst te
vergemakkelijken, is de naam waarmee elke
bereiding opgeslagen als volgt opgebouwd:
- MIJN RECEPT + oplopend getal (1, 2, 3, enz .)
- BEGINTEMPERATUUR + MOGELIJK SYMBOOL*
(bv. 170°C)
- DUUR (bv. 00:30)
* Betekenis van de symbolen:
- geen symbool: er is een begintemperatuur
ingesteld die niet meer veranderd is:
- â : de begintemperatuur is veranderd, en alleen
verlaagd;
- á : de begintemperatuur is veranderd, en alleen
verhoogd;
- áâ : de begintemperatuur is veranderd, en zowel
verhoogd als verlaagd.
De bereiding programmeren
De programmering kan worden geactiveerd in alle
mogelijke configuraties: EXTRALARGE, MAIN en
SMALL SPACE, ook in gelijktijdige werking.
De duur programmeren
U kunt de duur alleen instellen voor UNIVERSELE
bereidingen.
Ook voor het starten van een kookprogramma met
de toets "START/STOP" kan geprogrammeerd
worden.
Druk op de knop , daarna:
1. Selecteer de optie DUUR en druk "OK" om te
bevestigen.
2. de 4 numerieke tekens gaan knipperen
3. instellen met de toetsen
- +
en
;
4. druk op de "OK" toets om te bevestigen.
5. Na afloop van de bereidingstijd wordt een
geluidssignaal afgegeven en gaat de oven uit.
B.v.: het is 9:00 uur en u programmeert een duur
van 1 uur en 15 minuten. Het programma stopt
automatisch om 10:15.
Programmeren van een uitgestelde bereiding
Als u een kookduur instelt, kunt u een uitgestelde
kooktijd programmeren.
De programmering is alleen mogelijk nadat een
kookprogramma, zonder dit te starten, is
geselecteerd.
1. Druk op de toets
en volg de procedure van de
duur van punt 1 t/m 3.
2. Selecteer de optie EINDE BEREIDING en druk
"OK" om te bevestigen.
3. de 4 numerieke tekens gaan knipperen
4. instellen met de toetsen
- +
en
;
5. druk op de "OK" toets om te bevestigen.
6. Druk op de toets "START" voor het inschakelen
van de programmering.
7. Na afloop van de bereidingstijd wordt een
geluidssignaal afgegeven en gaat de oven uit.
B.v.: het is 9:00 uur, u programmeert een duur
van 1 uur en 15 minuten en de eindtijd om 12:30.
Het programma zal automatisch om 11:15:00
beginnen.
Het bericht op het display WACHT geeft aan dat er
een programmering is uitgevoerd. Op het display
verschijnen de eindtijd en de duur van de bereiding.
U kunt de eindtijd wijzigen totdat de oven "wacht op
koken", zoals aangegeven in bovenstaande
procedure.
Om een programma te annuleren de oven uitzetten
.
Praktische kooktips
MULTILIVELLO
Gebruik de standen 1-3-5-6.
Plaats de lekplaat op de onderste stand en de
roosters op de hoogste.
PIZZA of FOCACCIA
Gebruik een lichte aluminium ovenschaal met een
maximum diameter van 30 cm en zet hem op het
bijgeleverde ovenrooster.
Bij zeer gevulde pizza's raden wij aan de
mozzarella of andere kaas pas halverwege de
kooktijd toe te voegen.
GRILL
De oven 5 minuten voorverwarmen.
Plaats de DIVIDER op de stand DIVIDER "D".
Kook de gerechten met de ovendeur dicht.
Plaats de grill op stand 7, plaats de gerechten op
het midden van de grill. Plaats de lekplaat op
stand 6.
Deze functie is geschikt voor: aanbraden,
gratineren, kleuren van meringues, tosti, kleine
grill met dun en mager vlees.
We raden u aan het vermogen op de maximale
stand te zetten. Het is normaal dat het bovenste
verwarmingselement niet constant aan blijft: zijn
werking wordt geregeld door een thermostaat.
FAST COOKING
Verwarm de oven voor met de lekplaat op stand
6.
Voor het koken van diepvriesproducten dient u
zich te houden aan de aanwijzingen op de
verpakking.
37
NL
NL
Kooktabel opening ExtraLarge Space
Functies
Gerechten
Gewicht
(kg)
Universeel
Taart*
Taart
Pizza
Brioche*
Gebak*
Panettone
Soesjes
Koekjes
Pasteitjes
Cake
Biscuitgebak
Multilevel*
Braden*
Gratineren*
Grill-Barbecue*
Crème Caramel (au
bain marie)
Groot stuk vlees
Varkensvlees,
kalfsvlees…
Groot stuk
gevogeltegebraad
Gratineren
Runderentrecôte
Bereiding
op aantal
roosters
Aantal
Roosterstanden
Lekplaat
3
4
3
4
1
3
4
3
4
3
2
2
3
2
3
1
1
1
1
1
1 of 2
1
1
1
1
1
1
2
1
2
1
2
2
1
5
Nee
200
35-75
1
1
Nee
190
90-120
4 of 5
Nee
Nee
190
270-300
40-60
20-30
Nee
Nee
Nee
Nee
270-300
270-300
270-300
40
10-20
15-25
3-6
Nee
Nee
70
110
8-12 uur
1,5-2 uur
Nee
85
90-180
Ja
110
Witte merengues*
Witte merengues
Goudbruine
Goudbruine
merengues
merengues
Lage temperatuur
Vlees/Vis
85°C*
Pasteuriseren
Fruit, groente, enz.
Automatisch
Brood
Brood (zie recept)
4
4
1
1
3
3
5
5
3
1
3
5
Brioche
Cake
Pizza
Brioche
Cake
Pizza (zie recept)
6
6
6
6
6
5à7
5à7
5à7
Taart
40-50
45-55
25-35
30-40
45-60
30-40
30-40
20-30
20-30
40-50
60-75
35-40
40-45
35-45
40-45
90-240
Rooster
3
6
3
3
3
2
Taart
200
200
220
220
160
190
190
180
180
200
160
190
190
170
170
160
6
5
6
5
6
1
1
1
1
Gebraden vlees
Gebak
Ja
Si
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
4
3
4
3
4
4 of 5
5
4
5
4
Saucijzen
Varkenskarbonade
Bacon
Rijzen/
Ontdooien
Braadstuk
Gebak
Duur
bereiding
(minuten)
Rooster
2
6
5
6
5
3 of 4
3
6
6
2
2
2
2
Aanbevolen
temperatuur
(°C)
Rooster
1
4
3
4
3
1
1
Rijzen*
Voorverwarmen
1
2
3
2
3
4
3
4
2
2
3
3
4
7**
7**
7**
1
1
1
1
1
1
1
1
1
2
1
1
1
4
3
4
3
5
5
4
4
3
4
3
5
6
5
6
5
6
6
5
5
6
6
6
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
* De kooktijden dienen slechts als indicatie en kunnen naar eigen smaak aangepast worden. De voorverwarming van de oven is door de fabriek
ingesteld en kan niet handmatig worden gewijzigd.
*** Zoals het recept aangeeft, dient u 150 gr water in de lekplaat toe te voegen.
38
Kooktabel Main Space
Functies
Taarten*
Gerechten
Universeel
Taarten
Pizza
Gebak*
Soesjes
Koekjes
Ovenschotels
Cake
Biscuitgebak
Multilevel*
Crème Caramel (au
bain marie)
Kleine braadstukken
Rijzen
Witte merengues
Goudbruine
merengues
Vlees/Vis
Braden*
Rijzen*
Witte merengues*
Goudbruine
merengues
Lage temperatuur
85°C*
Pasteuriseren
Fruit, groente, enz.
Automatisch
Braadstuk
Gebraden vlees
Gebak
Gebak
Taart
Brioche
Cake
Pizza
Taart
Brioche
Cake
Pizza (zie recept)
NL
Gewicht
(kg)
Bereiding
op aantal
roosters
Aantal
1
2
1
2
1
2
1
2
1
2
1
1
2
1
Lekplaat
2
1
2
1
2
1
2
1
2
1
2
2
1
2
1
1
2
2
2
1
1
2
1
Roosterstanden
Voorverwarmen
Aanbevolen
temperatuur
(°C)
Duur bereiding
(minuten)
Divider
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
200
200
220
220
190
190
180
180
200
200
160
190
190
170
30-40
35-45
15-25
20-30
25-35
25-35
15-25
15-25
30-40
35-45
60-75
30-35
35-40
35-45
Nee
Nee
Nee
Nee
210
40
70
110
30-60
3
3
D
D
D
D
8-12 uur
1,5-2 uur
3
D
Nee
85
90-180
D
Ja
110
D
D
D
D
D
D
D
D
D
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Rooster 1
3
3
3
3
3
3
2
2
1
1
2
1
2
1
1
1
2
2
2
1
2
1
1
2
2
1
3
3
3
* De kooktijden dienen slechts als indicatie en kunnen naar eigen smaak aangepast worden. De opwarmingstijden van de oven zijn
vooringesteld en kunnen niet handmatig worden gewijzigd.
39
NL
Kooktabel Small Space
Functies
Gerechten
Gewicht
(kg)
Universeel
Fast cooking*
Visfilets
Vleesfilets
Diepvriespizza
Bereiding
diepvriesproducten
Grill*
Tosti’s
Bacon
Varkensbiefstuk
Opwarmen*
Voorgekookte
gerechten
Automatisch
Pizza**
Zeer dunne pizza’s
Bereiding
op aantal
roosters
Aantal
Lekplaat
1
1
1
1
6
6
6
6
1
1
1
6
6
6
Roosterstanden
Voorverwarmen
Aanbevolen
temperatuur
(°C)
Duur bereiding
(minuten)
D
D
D
D
Ja
Ja
Ja
Ja
160-180
180-200
20-30
30-40
6
7
7
D
D
D
D
Ja
Ja
Ja
Ja
270-300
270-300
270-300
140
3-5
3-6
15-25
6
D
Ja
Voorverwarmen
Aanbevolen
temperatuur
(°C)
Duur bereiding
(minuten)
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
200
200
220
220
180
180
200
200
160
190
190
160
30-40
35-45
15-25
20-30
15-25
15-25
30-40
35-45
60-75
30-35
35-40
45
35-45
Rooster
1
Divider
Kooktabel voor Small Space en Main Space tegelijk
Main Space
Functies
Gerechten
Gewicht
(kg)
Universeel
Taart*
Taart
Pizza
Gebak*
Koekjes
Ovenschotels
Cake
Biscuitgebak
Multilevel*
Braden*
Crème Caramel (au
bain marie)
Gerechten met een
deegkorst
Gegratineerde
aardappelschotel
Braadstuk
Bereiding
op aantal
roosters
Aantal
Lekplaat
1
2
1
2
1
2
1
2
1
1
2
1
2
1
2
1
2
1
2
1
2
2
1
2
1
2
D
Ja
200
1
2
D
Ja
200
60
1
2
D
Ja
200
60-90
Voorverwarmen
Aanbevolen
temperatuur
(°C)
Duur bereiding
(minuten)
Roosterstanden
Rooster
1
3
3
3
3
3
Divider
Small Space
Functies
Fast cooking*
Gerechten
Visfilets
Vleesfilets
Diepvriespizza
Bereiding
diepvriesproducten
Pilaf rijst
Gewicht
(kg)
Bereiding
op aantal
roosters
Aantal
Lekplaat
1
1
1
1
6
6
6
6
D
D
D
D
Ja
Ja
Ja
Ja
180-200
180-200
20-30
30-40
1
6
D
Ja
180-200
30-45
Roosterstanden
Rooster
1
Divider
* De kooktijden dienen slechts als indicatie en kunnen naar eigen smaak aangepast worden. De opwarmingstijden van de oven zijn
vooringesteld en kunnen niet handmatig worden gewijzigd.
** Gebruik de bijgeleverde vuurvaste steen voor pizza en plaats deze op het hiervoor bestemde rooster op stand 6. Wacht tot het bericht
BEVESTIG GERECHT IN DE OVEN verschijnt en plaats de pizza in de oven.
40
Voorzorgsmaatregelen en
advies
! Dit apparaat is ontworpen en vervaardigd volgens
de geldende internationale veiligheidsvoorschriften.
Deze aanwijzingen zijn geschreven voor uw
veiligheid en u dient ze derhalve goed door te
nemen.
Algemene veiligheid
Dit apparaat is vervaardigd voor nietprofessioneel gebruik binnenshuis.
Het apparaat dient niet buitenshuis te worden
geplaatst, ook niet in overdekte toestand. Het is
erg gevaarlijk als het in aanraking komt met regen
of als het onweert.
Maak gebruik van de handgrepen aan de zijkant
van de oven om het apparaat te verplaatsen.
Raak het apparaat niet blootsvoets of met natte
handen of voeten aan.
Het apparaat dient om gerechten te koken. Het
mag uitsluitend door volwassenen worden
gebruikt en alleen volgens de instructies die
beschreven staan in deze handleiding.
Tijdens het gebruik van de oven worden de
verwarmingselementen en enkele delen van de
ovendeur zeer heet. Raak ze niet aan en houd
kinderen op een afstand.
Voorkom dat elektrische snoeren van andere
kleine keukenapparaten op warme delen van de
oven terechtkomen.
Laat de ventilatieopeningen en warmteafvoer vrij.
Pak het handvat van de ovendeur alleen in het
midden vast: aan de zijkant zou het heet kunnen
zijn.
Gebruik altijd ovenwanten om gerechten in de
oven te zetten en eruit te halen.
Plaats geen aluminiumfolie op de bodem van de
oven.
Plaats geen brandbaar materiaal in de oven: als
de oven plotseling aan zou worden gezet zou dit
materiaal vlam kunnen vatten.
Controleer altijd dat de knoppen in de stand l/
¡ staan als het apparaat niet wordt gebruikt.
Trek nooit de stekker aan het snoer uit het
stopcontact, maar pak altijd de stekker direct
beet.
Plaats geen zware voorwerpen op de open
ovendeur.
NL
Dit apparaat mag niet worden gebruikt door
personen (kinderen inbegrepen) met een beperkt
lichamelijk, sensorieel of geestelijk vermogen of
personen die niet de nodige ervaring of kennis
hebben met het apparaat, tenzij onder toezicht
van een persoon die verantwoordelijk is voor hun
veiligheid of nadat hun is uitgelegd hoe het
apparaat werkt.
Voorkom dat kinderen met het apparaat spelen.
Afvalverwijdering
Het verwijderen van het verpakkingsmateriaal:
houdt u aan de plaatselijke normen zodat het
materiaal hergebruikt kan worden.
De Europese richtlijn 2002/96/EG, betreffende
afgedankte elektrische en elektronische
apparatuur (AEEA), voorziet dat huishoudelijke
apparatuur niet met het normale afval mag worden
meegegeven. De verwijderde apparaten moeten
apart worden opgehaald om het terugwinnen en
recyclen van de materialen waaruit ze bestaan te
optimaliseren en te voorkomen dat er eventuele
schade voortvloeit voor de gezondheid en het
milieu. Het symbool van de afvalemmer met een
kruis staat op alle producten om de consument
eraan te herinneren dat dit gescheiden afval is.
Om meer informatie te verkrijgen betreffende een
juiste verwijdering van huishoudapparaten kan de
consument zich richten tot de gemeentelijke
reinigingsdienst of de verkopers.
Energiebesparing en milieubehoud
Door de oven te gebruiken vanaf het late
middaguur tot aan de vroege ochtend zorgt u
ervoor dat de elektriciteitscentrales minder
worden belast tijdens het 'spitsuur'. De optie
waarmee u programma's voorprogrammeert, in
het bijzonder de "uitgestelde kooktijd" (zie
Programma's) en de "verlate automatische
reiniging" (zie Onderhoud en verzorging), kunnen
u hierbij helpen.
Maak het apparaat niet schoon of voer geen
onderhoud uit als de stekker nog in het
stopcontact zit.
Houdt bij de functie GRATINEREN altijd de
ovendeur dicht: u bereikt betere kookresultaten en
een aanzienlijke energiebesparing (circa 10%).
Probeer in geval van storingen nooit zelf de
interne mechanismen van het apparaat te
repareren. Neem contact op met de Technische
Dienst (zie Service).
Houd de afdichtingen altijd schoon zodat ze goed
aansluiten op de deur en er geen hitte vrij kan
komen.
41
Onderhoud en verzorging
NL
De elektrische stroom afsluiten
Sluit altijd eerst de stroom af voordat u tot enige
handeling overgaat.
Reinigen van het apparaat
De buitenkant, dus zowel het email en het roestvrij
staal als de rubberen afdichtingen, kunnen met
een spons en een sopje worden afgenomen. Als
de vlekken moeilijk te verwijderen zijn, kunt u een
speciaal reinigingsmiddel gebruiken. Na het
reinigen dient u alles goed af te spoelen en te
drogen. Gebruik geen schuurmiddelen of
bijtende producten.
De binnenkant van de oven kunt u het beste
direct na gebruik schoonmaken, als hij nog lauw
is. Gebruik warm water en een
schoonmaakmiddel, spoel vervolgens af en droog
met een zachte doek. Gebruik geen
schuurmiddelen.
De accessoires kunnen gewoon worden
afgewassen (eventueel ook in de vaatwasser),
met uitzondering van de geleiders.
Gebruik nooit stoom- of hogedrukreinigers voor het
reinigen van het apparaat.
De ovendeur reinigen
Reinig het glas van de deur met een spons en niet
schurende producten. Droog met een zachte doek.
Gebruik geen ruwe schurende materialen of scherpe
schrapertjes die het oppervlak zouden kunnen krassen
waardoor als gevolg het glas zou kunnen barsten.
U kunt voor een grondige reiniging de ovendeur
verwijderen:
1. open de deur volledig (zie afbeelding).
2. til de hendeltjes F op, die zich aan de twee
scharnieren bevinden, met behulp van een
schroevendraaier en draai ze (zie afbeelding);
Het controleren van de afdichtingen
Controleer regelmatig de staat van de afdichtingen
rondom de ovendeur. In het geval de afdichtingen
beschadigd zijn, dient u zich tot de dichtstbijzijnde
Technische Dienst te wenden (zie Service). Het
wordt aangeraden de oven niet te gebruiken totdat
de reparatie heeft plaatsgevonden.
Vervangen van het lampje
Voor het
vervangen van
het ovenlampje:
1. Verwijder het
glazen
Lamp
lampenkapje.
2. Verwijder het
lampje en
Glasplaat
vervang het met
eenzelfde soort
lampje: halogene
lamp spanning 230 V, sterkte 25 W, fitting G 9.
3. Doe het deksel weer op zijn plaats (zie
afbeelding).
Ovenruimte
Raak de lamp niet direct met uw handen aan.
Montage van de Geleiders Kit
Zo monteert u de geleiders:
1. Verwijder de twee
draagrekken door ze uit de
afstandleiders A te trekken
(zie afbeelding).
A
Linker
glijder
Rechter
glijder
B
F
C Uitt
re
kr
ic
ht
in
g
3. pak de deur aan de
zijkanten beet en sluit hem
langzaam, maar niet helemaal.
Trek de deur naar u toe en
haal hem uit de scharnieren
(zie afbeelding). Zet de deur
weer op zijn plaats door deze
handelingen in omgekeerde
volgorde uit te voeren.
42
2. Kies het niveau waarop u
de geleiders wilt plaatsen.
Plaats eerst de drukknop B op
het draagrek en vervolgens de
drukknop C. Let goed op de
uittrekrichting van de geleider.
3. Bevestig de twee
draagrekken, met de
geleiders al op hun plaats, in
de speciale gaten op de
wanden van de oven (zie
D
afbeelding). De gaten voor het
linker draagrek bevinden zich
aan de bovenkant, terwijl de
gaten voor het rechter
draagrek zich aan de onderkant bevinden.
4. Zet tenslotte de draagrekken vast op de
afstandleiders A.
Automatische reiniging PYROLYSE
Veiligheidssystemen
Het programma PYROLYSE brengt de
oventemperatuur op 500°C om het pyrolyseproces
(ofwel het verbranden van voedselrestjes) te starten.
Het vuil wordt letterlijk as.
Gedurende de automatische reiniging kunnen de
oppervlakken zeer heet worden: houd kinderen op
een afstand. Door de ovendeur heen kunt u zien dat
bepaalde deeltjes oplichten: dit is een plotselinge
verbranding, hetgeen een absoluut normaal
verschijnsel is dat geen enkel gevaar met zich mee
brengt.
de deur wordt automatisch geblokkeerd zodra de
temperatuur erg hoog wordt;
De oven waarschuwt de gebruiker wanneer een
schoonmaakcyclus moet worden uitgevoerd. Op het
display verschijnt "PYROLYSE Aangeraden - WILT U
STARTEN?; selecteer "ja" om het gewenste
reinigingsniveau te selecteren.
Programmeren van een uitgestelde automatische
reiniging
Voor het activeren van de PYROLYSE:
verwijder met een natte spons het ergste vuil uit
de oven. Gebruik geen schoonmaakmiddelen;
verwijder alle accessoires, telescopische
geleiders en ovenrekken uit de oven.
laat geen keukendoeken of pannenlappen aan het
handvat hangen.
Als de oven te heet is kan het gebeuren dat de
pyrolyse niet start. Wacht tot de oven is afgekoeld.
Het programma zal alleen van start gaan als de
ovendeur gesloten is.
Als de divider in de oven zit, wordt de pyrolyse
niet gestart.
Om de PYROLYSE te activeren drukt u op de toets
XXX en daarna op de toets "MENU".
1. selecteer de optie PYROLYSE en druk op "OK";
2. Door middel van de toetsen of
kiest u het
gewenste PYROLYSE niveau. De ingestelde duur
kan niet worden gewijzigd:
1. Economisch (ECO): duur 1 uur;
2. Normaal (NOR): duur anderhalf uur;
3. Intensief (INT): duur 2 uur.
Druk "OK" om te bevestigen.
Druk op de toets "START/STOP" om de PYROLYSE
te starten.
NL
als er iets onverwachts of vreemds gebeurt zal de
verwarming worden onderbroken;
als de deur geblokkeerd is kunnen de tijdsduur en
de eindtijd niet meer veranderd worden.
De programmering is alleen mogelijk nadat u het
programma PYROLYSE heeft geselecteerd.
1. Druk op de toets .
2. Selecteer de optie EINDE PYROLYSE en druk
"OK" om te bevestigen.
3. de 4 numerieke tekens gaan knipperen
4. instellen met de toetsen
- +
en
;
5. druk op de "OK" toets om te bevestigen.
6. Druk op de toets "START/STOP" voor het
inschakelen van de programmering.
7. Na afloop van de bereidingstijd wordt een
geluidssignaal afgegeven en gaat de oven uit.
B.v.: het is 9:00 uur, u kiest het Economische
niveau van PYROLYSE met een vooringestelde
tijd van 1 uur. U programmeert 12:30 als eindtijd.
Het programma zal automatisch om 11:30
beginnen.
Het bericht op het display "wacht op pyrolyse" geeft
aan dat er een programmering is uitgevoerd. Op het
display verschijnen de tijd, de eindtijd en de duur
van de pyrolyse.
Om een programma te annuleren de oven uitzetten
.
Na de automatische reiniging
De ovendeur kan pas worden geopend als de
temperatuur tot op een acceptabel niveau is gezakt.
U zult nu wat wit poeder waarnemen op de bodem
en op de wanden van de oven: verwijder dit met een
natte spons als de oven is afgekoeld. Als u wilt
profiteren van de overgebleven warmte van de oven
om te gaan koken, kunt u het witte poeder rustig
laten liggen: het levert geen enkel gevaar op voor de
gerechten die u wilt gaan koken.
43
Servicedienst
NL
Belangrijk:
Het apparaat is voorzien van een automatisch diagnostisch systeem dat eventuele storingen opspoort. Deze
kunt u op het display aflezen met berichten zoals: "F" gevolgd door enkele nummers.
In dit geval moet u de technische dienst inschakelen.
Wendt u nooit tot niet erkende monteurs.
Dit dient u door te geven:
Het soort storing;
Het model apparaat (Mod.)
Het serienummer (S/N)
Deze laatste informatie bevindt zich op het typeplaatje op het apparaat.
44