AEG CB4142-1-AFRANCE Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

COMPETENCE B4142-1
De omschakelbare inbouwoven
Gebruiksaanwijzing
2
Geachte klant,
Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door.
Let vooral op hoofdstuk “Veiligheid” op de eerste pagina's. Bewaar deze
gebruiksaanwijzing zodat u nog eens iets kunt nalezen. Geef het boekje
door aan een eventuele volgende eigenaar van het apparaat.
In de tekst worden de volgende symbolen gebruikt:
1
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Waarschuwing: Aanwijzingen m.b.t. uw persoonlijke veiligheid.
Attentie: Aanwijzingen m.b.t. het voorkomen van schade aan het ap-
paraat.
3
Aanwijzingen en praktische tips
2
Informatie m.b.t. het milieu
1. Deze cijfers leiden u stap voor stap door de bediening van het apparaat.
2. ...
3. ...
Bij technische problemen kunt u altijd contact opnemen met onze ser-
vice-afdeling (zie ook hoofdstuk Service).
Gedrukt op milieuvriendelijk gefabriceerd papier.
Wie milieubewust denkt, handelt ook zo ...
3
Inhoud
Veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Afvalverwerking . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Beschrijving van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Totaalaanzicht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Bedieningspaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Uitrusting oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Accessoires oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Voor het in gebruik nemen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Dagtijd instellen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Reinigen voor het in gebruik nemen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Bedienen van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Oven in- en uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Ovenfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Rooster en universele plaat inzetten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Vetfilter inzetten/uitnemen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Draaispit . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Werken met de elektronische klok . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Uitschakelen van de tijdsindicatie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Veiligheidsuitschakeling / Sicherheitsabschaltung van de oven . . . . . . 27
Toepassingen, tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Baktabel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Tips voor het bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Tabel ovenschotels en gratineren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Braadtabel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Vlak-grillen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Tabel grilleren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Grillen met het draaispit . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Ontdooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Ontdooitabel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Inmaken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
4
Reiniging en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
Buitenkant van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
Ovenruimte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
Pyrolytische reiniging uitvoeren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48
Inschuifroosters . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
Ovenverlichting . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
Ovendeur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52
Glasvenster in ovendeur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53
Wat te doen, als ... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 55
Technische gegevens . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56
Binnenafmetingen oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56
Doel, normen, richtlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56
Register . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 58
Service . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59
5
1 Veiligheid
Elektrische veiligheid
Het apparaat mag alleen door een erkend elektro-installateur wor-
den aangesloten.
Bij storingen of beschadigingen aan het apparaat: zekeringen in de
huisinstallatie uitdraaien resp. uitschakelen.
Het reinigen van het apparaat met een stoomstraal- of hogedrukrei-
niger is om veiligheidsredenen verboden.
Reparaties aan het apparaat mogen alleen door vakmensen worden
uitgevoerd. Onvakkundige reparaties kunnen tot aanzienlijke risico's
leiden. Wend u bij reparaties altijd tot onze service-afdeling.
Veiligheid voor kinderen
Kleine kinderen nooit alleen laten terwijl het apparaat in gebruik is.
Veiligheid tijdens het gebruik
Dit apparaat mag alleen in het huishouden voor koken, braden, bak-
ken van levensmiddelen worden gebruikt.
Voorzichtig bij het aansluiten van elektrische apparaten aan stopcon-
tacten in de buurt van het apparaat. Snoeren mogen niet met hete
kookzones in aanraking komen of onder de hete ovendeur worden
geklemd.
Waarschuwing: Verbrandingsgevaar! Bij gebruik wordt de oven-
ruimte heet.
Als u alcoholische ingrediënten in de oven gebruikt, kan evt. een licht
ontvlambaar alcohol-luchtmengsel ontstaan. Open de deur in dat ge-
val voorzichtig. Kom niet met vuur of vonken in de buurt van de
oven.
6
Zo wordt schade aan het apparaat voorkomen
Bekleed de oven niet met aluminiumfolie en zet geen bakplaat, pan
enz. op de bodem, omdat anders het email van de oven door de ont-
stane warmte-ophoping beschadigd wordt.
Vruchtensappen die van de bakplaat druppelen, laten vlekken achter
die niet meer kunnen worden verwijderd. Gebruik voor erg vochtig
gebak de universele plaat.
De open ovendeur niet belasten.
Giet water nooit direct in de hete oven. Er kunnen dan beschadigin-
gen aan het email ontstaan.
Bij gebruik van geweld, speciaal aan de kanten van de voorruit, kan
het glas breken.
Bewaar geen brandbare voorwerpen in de oven. Ze kunnen bij het in-
schakelen in brand vliegen.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in de oven. Er kunnen dan be-
schadigingen aan het email ontstaan.
7
2 Afvalverwerking
Verpakkingsmateriaal verwijderen
Alle gebruikte materialen kunnen onbeperkt worden hergebruikt.
De kunststoffen hebben de volgende aanduidingen:
>PE< voor polyethyleen, bijv. bij de buitenste verpakking en de zakjes
binnenin.
>PS< voor geschuimd, cfk-vrij polystyreen, bijv. bij de hoekbescher-
mers.
Oud apparaat verwijderen
1
Waarschuwing: Opdat er geen gevaar meer kan ontstaan, moeten af-
gedankte apparaten voor het weggooien onbruikbaar worden gemaakt.
Stekker uit het stopcontact trekken en aansluitsnoer van het ap-
paraat verwijderen.
In het kader van de milieubescherming moeten afgedankte apparaten
op de juiste manier worden weggegooid.
Het apparaat mag niet bij het huisvuil worden gezet.
Informatie over afhaaltijden of inzamelplaatsen krijgt u bij de ge-
meentelijke reinigingsdienst of het gemeentehuis.
8
Beschrijving van het apparaat
Totaalaanzicht
Bedieningspaneel
9
Uitrusting oven
Dampafvoer uit de oven
De damp uit de oven wordt tussen de bovenkant van de deur en het be-
dieningspaneel naar buiten geleid.
10
Accessoires oven
De volgende onderdelen worden meegeleverd:
Combi-rooster
Voor servies, bakvormen, braden en
grilleren.
Universele plaat
Voor vochtig gebak, vlees of als
bakplaat resp. opvangbak voor vet.
Draaispit met opzetstuk
11
Voor het in gebruik nemen
Dagtijd instellen
3
De oven functioneert alleen als de tijd is ingesteld.
1. Na de elektrische aansluiting of na
stroomuitval knippert het functie-
lampje dagtijd D.
2. Met toets + of - de actuele dag-
tijd instellen.
Ca. 5 seconden wachten.
Het knipperen stopt en de klok
geeft de ingestelde dagtijd aan.
Het apparaat is nu klaar voor het
gebruik.
12
Reinigen voor het in gebruik nemen
Voordat u de oven in gebruik neemt, moet u hem grondig reinigen.
1
Attentie: Gebruik geen scherpe, schurende reinigingsmiddelen! De op-
pervlakte kan beschadigd worden.
3
Bij metalen fronten in de handel verkrijgbare onderhoudsmiddelen ge-
bruiken.
1. Schakelaar ovenfunctie op ovenverlichting L zetten.
2. Alle accessoires en inschuifroosters uit de oven nemen en met een
warm sopje schoonmaken.
3. Oven ook met een warm sopje afnemen en drogen.
4. Front van het apparaat alleen met een vochtige doek afnemen.
13
Bedienen van de oven
Oven in- en uitschakelen
1. Zet de functiekiezer van de oven op de gewenste functie.
2. Zet de temperatuurkiezer op de gewenste temperatuur.
Het gele bedrijfscontrolelampje is aan zolang de oven in gebruik is.
Het rode temperatuurcontrolelampje is aan zolang de verwarming van
de oven aan staat.
3. Om de oven uit te schakelen, moet u de functiekiezer en de tempera-
tuurkiezer van de oven beide in de UIT stand zetten.
3
Koelventilator
De ventilator gaat automatisch aan wanneer de oven ingeschakeld
wordt om de wanden van het apparaat koel te houden. Na uitschakelen
van de oven blijft de ventilator nog enige tijd aan om het apparaat af
te koelen, en schakelt dan automatisch uit.
14
Ovenfuncties
Voor de oven hebt u de beschikking over de volgende functies:
L Ovenverlichting
Met deze functie kunt u de oven, bijv. tijdens het reinigen verlichten.
Er werken geen verwarmingselementen.
S Solo-hetelucht
Voor het bakken van gebak op één niveau en voor gebaksoorten die
een meer intensieve bruining en knapperigheid van de bodem vereisen.
Hiertoe behoren onder meer pizza's, quiche lorraine, kwarktaart, enzo-
voort.
Stel de temperatuur van de oven 20-40 °C lager in dan bij boven-/on-
derwarmte.
De boven-/onderwarmte, alsmede de ventilator, staat aan.
U Multi-hetelucht
Om tegelijkertijd te bakken op maximaal drie niveaus.
Stel de temperatuur van de oven 20-40 °C lager in dan bij boven-/on-
derwarmte.
Het verwarmingselement in de achterwand is in bedrijf en daarnaast is
tevens de ventilator ingeschakeld.
O Boven- en onderwarmte
Voor bakken en braden op één niveau.
De verwarmingselementen van boven- en onderwarmte werken.
I Infratherm
Om grote stukken vlees of gevogelte op één niveau te braden.
Deze stand is ook geschikt om te gratineren en licht te bakken.
De grill en de ventilator gaan afwisselend aan.
15
t Grote grill + draaispit
Voor het grillen van grote stukken gevogelte en vlees.
De bovenwarmte en het grillelement zijn ingeschakeld.
s Grill + draaispit
Voor het grillen van gevogelte en vlees.
De bovenwarmte en het grillelement zijn ingeschakeld.
Ü Onderwarmte
Voor het nabakken van gebak met een knapperige bodem.
Het onderwarmte-verwarmingselement werkt.
A Ontdooien
Voor het op- en ontdooien van bv. taarten, boter, brood, groenten en
andere ingevroren levensmiddelen.
In deze stand werkt de ventilator zonder dat de verwarming aanstaat.
P Pyrolyse
Voor pyrolytische zelfreiniging van de oven.
Hierbij wordt achtergebleven vuil in de oven verbrand. Na het afkoelen
kunnen de resten vervolgens uit de oven worden geveegd.
De oven wordt verhit tot circa 500 °C.
16
Rooster en universele plaat inzetten
3
Kantelbeveiliging
Alle inschuifdelen zijn voorzien van een kleine welving rechts en links.
Deze welving dient als kantelbeveiliging en moet altijd naar achteren
wijzen.
Universele plaat
inzetten:
De kantelbeveiliging moet naar ach-
teren wijzen.
Rooster inzetten:
Rooster zo inzetten dat de twee ge-
leidingsstangetjes naar boven wij-
zen. De kantelbeveiliging moet naar
beneden wijzen en achter in
de oven liggen.
Rooster en plaat inzetten:
Als u rooster en universele plaat sa-
men gebruikt, de kantelbeveiliging
van het rooster precies in de inham-
metjes van de plaat zetten.
17
Vetfilter inzetten/uitnemen
Het vetfilter beschermt tijdens het braden het verwarmingselement in
de achterwand tegen vetspatten.
Vetfilter inzetten
Vetfilter aan het greepje pakken en
de twee steuntjes van boven naar
beneden in de opening in de achter-
wand van de oven (ventilatorope-
ning) steken.
Vetfilter uitnemen
Vetfilter aan het greepje pakken en
naar boven uitnemen.
18
Draaispit
Gerecht bevestigen
1. Plaats de vork op het draaispit.
2. Plaats de te grillen gerechten en de
tweede vork op het draaispit.
3 Zorg ervoor dat het te grillen ge-
recht zich in het midden bevindt.
3. Schroef de vorken vast.
Draaispit in de oven plaatsen
1. Plaats de braadslede in het eerste inzetniveau van onderen.
2. Plaats het opzetstuk voor het
draaispit rechts vooraan in het
derde inzetniveau van onderen.
3. Bevestig de handgreep en druk de
beugel omlaag.
3 Om ervoor te zorgen dat de handgreep stevig op het draaispit blijft zit-
ten, moet de beugel ingedrukt worden gehouden.
19
4. Schuif het uiteinde van het draais-
pit in de aandrijving, links achter in
de achterwand van de oven, tot
deze vastklikt.
5. Leg de groef voor de handgreep op
de hiervoor bedoelde inkeping in
het opzetstuk voor het draaispit.
6. Neem de greep van het spit.
7. Stel de ovenfunctie en temperatuur
in, zoals in de tabel voor het draais-
pit is aangegeven.
3 Controleer of het draaispit ook
daadwerkelijk ronddraait.
Draaispit verwijderen
1
Waarschuwing: Het draaispit is na het grillen zeer heet. Bij het verwij-
deren van het draaispit bestaat er gevaar voor verbranding!
1. Stel de ovenfunctie en de temperatuur in op nul.
2. Plaats de handgreep op het draaispit.
3. Druk de beugel omlaag.
3 Om ervoor te zorgen dat de handgreep stevig op het draaispit blijft zit-
ten, moet de beugel ingedrukt worden gehouden.
4. Verwijder het draaispit met het gegrillde gerecht.
20
Werken met de elektronische klok
De elektronische klok heeft de volgende functies:
Kookwekker ]
Om een korte tijd in te stellen. Na afloop klinkt een signaal.
Deze functie heeft geen invloed op de werking van de oven.
Duur <
Om in te stellen hoe lang de oven ingeschakeld moet zijn.
Einde >
Om in te stellen wanneer de oven weer moet worden uitgeschakeld.
Dagtijd D
Voor instellen, wijzigen of oproepen van de dagtijd.
(Zie ook hoofdstuk “Voor het in gebruik nemen”)
21
3
Algemene aanwijzingen
Na het kiezen van een functie knippert het bijbehorende functie-
lampje ca. 5 seconden. In die tijd kunnen met de + of - toets de
gewenste tijden worden ingesteld.
Na het instellen van de gewenste tijd knippert het functielampje
nogmaals ca. 5 seconden. Daarna is het functielampje aan. De inge-
stelde tijd begint af te lopen.
Het signaal kan worden uitgeschakeld door indrukken van een wille-
keurige toets.
De gewenste ovenfunctie en -temperatuur kunnen voor of na het in-
stellen van de klokfuncties duur < en einde > worden gekozen.
Na afloop de schakelaars ovenfunctie en temperatuurkeuze weer op
nul draaien.
2 Uitschakelen van de tijdsindicatie
Door uitschakelen van de tijdsindincatie kunt u energie besparen.
Tijdsindicatie uitschakelen
Twee willekeurige toetsen zo lang indrukken, tot de indicatie donker
wordt (ca. 10 seconden).
Tijdsindicatie inschakelen
Twee willekeurige toetsen zo lang indrukken, tot de dagtijd weer in de
indicatie verschijnt (ca. 10 seconden).
3
De indicatie kan alleen worden uitgeschakeld, als geen van de klok-
functies duur < einde > of kookwekker ] in gebruik is.
22
Kookwekker ]
1. Keuzetoets Y zo vaak indrukken
tot het functielampje
kookwekker ] knippert.
2. Met toets + of - de gewenste
tijd ] instellen.
(Max. 2 uur en 30 minuten).
Na ca. 5 seconden geeft de indicatie
de resterende tijd aan.
Het functielampje kookwekker ]
brandt.
Als de tijd om is, knippert het func-
tielampje en er klinkt 2 minuten
lang een signaal.
3. Het signaal kan worden uitgescha-
keld door indrukken van een wille-
keurige toets.
23
Duur <
1. Keuzetoets Y zo vaak indrukken
tot het functielampje duur < knip-
pert.
2. Met toets + of - de gewenste
duur instellen.
Na ca. 5 seconden schakelt de indi-
catie terug op de dagtijd.
Het functielampje duur < brandt.
Als de tijd om is, knippert het func-
tielampjeer klinkt 2 minuten lang
een signaal en de oven schakelt uit.
3. Het signaal en het programma uit-
schakelen door indrukken van een
willekeurige toets.
24
Einde >
1. Keuzetoets Y zo vaak indrukken
tot het functielampje einde >
knippert.
2. Met toets + of - de gewenste
uitschakeltijd instellen.
Na ca. 5 seconden schakelt de indi-
catie terug op de dagtijd.
Het functielampje einde > brandt.
Als de tijd om is, knippert het func-
tielampjeer klinkt 2 minuten lang
een signaal en de oven schakelt uit.
3. Het signaal en het programma uit-
schakelen door indrukken van een
willekeurige toets.
25
Duur < en einde > gecombineerd
3
Duur < en einde > kunnen gelijktijdig worden gebruikt, als de oven
op een later tijdstip automatisch moet worden in- en uitgescha-
keld.
1. .Met de functie duur < de tijd in-
stellen die het gerecht nodig heeftIn
dit voorbeeld 1 uur.
2. .Met de functie einde > de tijd in-
stellen waarop het gerecht klaar
moet zijnIn dit voorbeeld 14:05 uur.
De functielampjes duur < en
einde > branden en in de indicatie
wordt de dagtijd aangegeven.
In dit voorbeeld 12:05 uur.
De oven schakelt op het juiste tijd-
stip automatisch in.
In dit voorbeeld om 13:05 uur.
En na afloop van de ingestelde duur
weer uit.
In dit voorbeeld om 14:05 uur.
26
Dagtijd wijzigen
3
De dagtijd kan alleen worden gewijzigd als er geen automatische func-
tie (duur < of einde >) is ingesteld.
1. Keuzetoets Y zo vaak indrukken
tot het functielampje DAGTIJD
knippert.
2. Met toets + of - de actuele dag-
tijd instellen.
Na ca. 5 seconden stopt het knippe-
ren en de klok geeft de ingestelde
dagtijd aan.
Het apparaat is nu klaar voor het
gebruik.
27
Veiligheidsuitschakeling / Sicherheitsabschaltung
van de oven
3
Wanneer de oven na een bepaalde tijd niet uitschakelt of indien de
temperatuur niet verandert, schakelt de oven automatisch uit.
Het rode temperatuurcontrolelampje knippert.
De oven schakelt uit bij een oventemperatuur van:
In gebruik nemen na veiligheidsuitschakeling
De oven volledig uitschakelen.
Vervolgens kan de oven opnieuw in gebruik worden genomen.
30 - 120° C na 12,5 uur
120 - 200° C na 8,5 uur
200 - 250° C na 5,5 uur
250 - 275° C na 1,5 uur
28
Toepassingen, tabellen en tips
Bakken
Gebruik voor het bakken de ovenfunctie solo-hetelucht S, multi-
hetelucht U of boven-/onderwarmte O.
3
Verwijder tijdens het bakken het vetfilter, anders duurt het bakken
langer en wordt het oppervlak niet gelijkmatig bruin.
Bakvormen
Voor boven-/onderwarmte O zijn bakvormen van donker metaal en
van een anti-aanbaklaag voorziene vormen geschikt.
Voor boven-/onderwarmte S of multi-hetelucht U kunnen ook
lichte bakvormen van metaal, glas en keramiek worden gebruikt.
Inzetniveaus
Bakken met solo-hetelucht S of boven-/onderwarmte O is op één
niveau mogelijk.
Met multi-hetelucht U kunt u droge, platte gebaksoorten op maxi-
maal 3 bakblikken tegelijk bakken.
1 bakblik:
bijv. niveau 3
1 bakvorm:
bijv. niveau 1
2 bakblikken:
niveaus 1 en 4
3 bakblikken:
niveaus 1, 3 en 5
29
3
Algemene aanwijzingen
Denk eraan dat de niveaus van beneden naar boven geteld worden.
Het bakblik met de schuine kant naar voren plaatsen!
Gebak in vormen altijd midden op het rooster plaatsen.
Met solo-hetelucht S of boven-/onderwarmte O kunt u ook twee
vormen tegelijkertijd naast elkaar op het rooster bakken. Daarbij
wordt de baktijd slechts een klein beetje verlengd.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen treft u aanwijzingen aan voor de temperatuurinstelling,
de baktijd en het inzetniveau voor een aantal gerechten.
De aangegeven temperaturen en baktijden zijn slechts richtlijnen,
aangezien deze afhangen van de samenstelling van het deeg, de hoe-
veelheid en de bakvorm.
Wij bevelen aan om eerst de laagste temperatuur in te stellen, en al-
leen indien nodig, wanneer men een donkerder kleur verlangt of
wanneer het bakken te lang duurt, een hogere temperatuur te kiezen.
Wanneer u voor een eigen recept geen concrete aanwijzingen kunt
vinden, oriënteert u zich dan volgens de aanwijzingen voor soortge-
lijk gebak.
Bij het bakken van gebak op bakblikken of in vormen op meerdere ni-
veaus tegelijk kan de baktijd 10-15 minuten langer zijn.
Vochtige gebaksoorten (pizza's, vruchtengebak enz.) moeten op één
niveau bereid worden.
Wanneer het gebak niet overal even hoog is, kan het in het begin van
de bakprocedure ongelijkmatig bruin worden. Wijzig in dit geval
a.u.b. niet de temperatuurinstelling. De kleurverschillen worden in
de loop van de baktijd minder.
2
Bij lange baktijden kunt u de oven ongeveer 10 minuten voor het einde
van de baktijd uitzetten, om de restwarmte optimaal te benutten.
Tenzij anders aangegeven, gaan de tabellen ervan uit dat de gerechten
in een koude oven geplaatst worden.
30
Baktabel
Bakken op één niveau
Soort gebak Solo-hetelucht S
Boven-/
onderwarmte O
Tijd
Inzetni-
veau
van onde-
ren
Tempera-
tuur
ºC
Inzetni-
veau
van onde-
ren
Tempera-
tuur
ºC
voor
beide
functies
uren:
min.
Gebak in vormen
Tulband of marmer-
cake
1 150-160 1 160-180
0:50-
1:10
Zandgebak/cake 1 140-160 1 150-170
1:10-
1:30
Biscuitgebak 1 150-160 1 160-180
0:25-
0:40
Taartbodem van
zandtaartdeeg
3 170-180 2
190-210
1
0:10-
0:25
Taartbodem van roer-
deeg
3 150-170 2 170-190
0:20-
0:25
Afgedekte appeltaart 1 150-170 1 170-190
0:50-
1:00
Hartige taart
(bv. Quiche Lorraine)
1 160-180 1 190-210
0:30-
1:10
Kwarktaart 1 140-160 1 170-190
1:00-
1:30
Gebak op bakblikken
Krans van gistdeeg 3 160-170 3 170-190
0:30-
0:40
Kerststol 3
.150-170
1
3
160-180
1
0:40-
1:00
Brood (roggebrood)
eerst
.....................................da
n
1
.180-200
1
140-160
2
250
1
160-180
0:20
0:30-
1:00
31
Roomsoes/tompoes 3
160-170
1
3 190-210
0:15-
0:30
Biscuitrol 3
150-170
1
3
180-200
1
0:10-
0:20
Droog kruimelgebak 3 150-160 3 160-180
0:20-
0:40
Boter-/suikerkoek, 3
160-170
1
3
190-210
1
0:15-
0:30
Vruchtengebak
(op gistdeeg/roer-
deeg)
2
3 150-170 3 170-190
0:25-
0:50
Vruchtengebak op
zandtaartdeeg
1
3 160-170 3 170-190
0:40-
1:20
Plaatkoek met teer
beleg
(bv. kwark, slagroom,
amandelschaafsel)
- - 3
160-180
1
0:40-
1:20
Pizza (met veel be-
leg)
2
1 180-200 1
190-210
1
0:30-
1:00
Pizza (dun) 1 200-220 1
230-300
1
0:10-
0:25
Turks rond brood 1 200-220 1
270-300
1
0:08-
0:15
Klein gebak 1 180-200 1 210-230
0:35-
0:50
Koekjes van
zandtaartdeeg
3 150-160 3
170-190
1
0:06-
0:20
Sprits 3 140-150 3 160-180
0:10-
0:40
Soort gebak Solo-hetelucht S
Boven-/
onderwarmte O
Tijd
Inzetni-
veau
van onde-
ren
Tempera-
tuur
ºC
Inzetni-
veau
van onde-
ren
Tempera-
tuur
ºC
voor
beide
functies
uren:
min.
32
Koekjes van roerdeeg 3 150-160 3 170-190
0:15-
0:20
Eiwitgebak, schuim-
gebak
3 80-100 3 100-120
2:00-
2:30
Bitterkoekjes 3 100-120 3 120-140
0:30-
0:60
Koekjes van gistdeeg 3 160-170 3 170-190
0:20-
0:40
Koekjes van blader-
deeg
3
170-180
1
3
190-210
1
0:20-
0:30
Broodjes 3
180-200
1
3
180-220
1
0:20-
0:35
1) De oven voorverwarmen.
2) Combi-/braadslede of braadslede gebruiken!
De vetgedrukte aanwijzingen geven aan wat de meest geschikte ovenfunctie is.
Soort gebak Solo-hetelucht S
Boven-/
onderwarmte O
Tijd
Inzetni-
veau
van onde-
ren
Tempera-
tuur
ºC
Inzetni-
veau
van onde-
ren
Tempera-
tuur
ºC
voor
beide
functies
uren:
min.
33
Bakken op meerdere niveaus
Soort gebak
Multi-hetelucht U
Tijd
uren: min.
Inzetniveau van onderen Tempera-
tuur
ºC
2 niveaus 3 niveaus
Gebak op bakblikken
Roomsoes/tompoes 1/4 -
160-180
1
0:35-0:60
Droog kruimelgebak 1/4 - 140-160 0:30-0:60
Klein gebak/koekjes
Koekjes van zandtaart-
deeg
1/4 1/3/5 150-160 0:15-0:35
Sprits 1/4 1/3/5 140-150 0:20-0:60
Koekjes van roerdeeg 1/4 - 160-170 0:25-0:40
Eiwitgebak, schuimgebak 1/4 - 80-100 2:10-2:50
Bitterkoekjes 1/4 - 100-120 0:40-1:20
Koekjes van gistdeeg 1/4 - 160-170 0:30-0:60
Koekjes van bladerdeeg 1/4 -
170-180
1
0:30-0:50
Broodjes 1/4 -
180-190
1
0:30-0:55
34
Tips voor het bakken
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
Het gebak is te licht
van onderen
Verkeerd niveau gebruikt Het gebak lager plaatsen
Het gebak zakt in
(wordt papperig,
sponzig, heeft water-
strepen)
Te hoge temperatuur De temperatuur wat lager in-
stellen
Te korte baktijd De baktijd verlengen
De baktijden kunnen niet
verkort worden door een
hogere temperatuur te kie-
zen
Te veel vocht in het deeg Gebruik de volgende keer
minder vocht.
Neem de roertijd in acht, in
het bijzonder bij gebruik van
keukenmachines
Het gebak is te droog Te lage baktemperatuur De volgende keer de baktem-
peratuur wat hoger instellen
Te lange baktijd De baktijd verkorten
Het gebak wordt on-
regelmatig bruin
Te hoge baktemperatuur en te
korte baktijd
De baktemperatuur wat lager
instellen en de baktijd ver-
lengen
Het deeg is onregelmatig ver-
deeld
Het deeg gelijkmatig over
het bakblik verdelen
Vetfilter is geplaatst Verwijder het vetfilter
Te lange baktijd Te lage temperatuur De volgende keer de baktem-
peratuur iets hoger instellen
Vetfilter is geplaatst Verwijder het vetfilter
35
Tabel ovenschotels en gratineren
Boven- en onderwarmte O Infratherm-braden I Tijd
Inzetniveau
van
onderen
Tempera-
tuur
°C
Inzetniveau
van
onderen
Tempera-
tuur
°C
uren: min.
pastaschotel 1 180-200 1 160-170 0:45-1:00
lasagne 1 180-200 1 160-170 0:25-0:40
gegratineerde
groente
1
1 200-220 1 160-170 0:15-0:30
gegratineerd
stokbrood
1
1) oven voorverwarmen
De vetgedrukte waarden geven de gunstigste ovenfunctie aan.
1 200-220 1 160-170 0:15-0:30
zoete
ovenschotel
1 180-200 - - 0:40-0:60
visschotel 1 180-200 1 160-170 0:30-1:00
gevulde groente 1 180-200 1 160-170 0:30-1:00
36
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten
3
Bij diepgevroren gerechten kunnen tijdens het bereiden de gebruikte
bakplaten kromtrekken. Dat is een gevolg van het grote temperatuur-
verschil tussen gerecht en oventemperatuur. Na het afkoelen van de
platen verdwijnt de vervorming weer.
Gerecht Inzetniveau
van onderen
Ovenfunctie
Temperatuur Tijd
diepvries-pizza 3
boven- en
onderwarmte O
volgens de aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens de aan-
wijzingen van de
fabrikant
patates frites
1
(300-600 g)
1) opmerking: patates frites tussendoor 2-3 x omkeren.
3
infratherm-
braden I
200-220 °C 15-25 min.
baguettes 3
boven- en
onderwarmte O
volgens de aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens de aan-
wijzingen van de
fabrikant
vruchtengebak 3
boven- en
onderwarmte O
volgens de aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens de aan-
wijzingen van de
fabrikant
37
Braden
Gebruik voor het braden de ovenfunctie infratherm-braden I of bo-
ven-/onderwarmte O.
Braadgerei
Voor het braden is elk soort hittebestendig kookgerei geschikt. (Volg
de aanwijzingen van de fabrikant op!)
Bij kookgerei met kunststof handvatten moet men erop letten dat
deze hittebestendig zijn. (Volg de aanwijzingen van de fabrikant op!)
Grote braadstukken kunt u direct in de universele plaat of op het
rooster met daaronder de universele plaat braden (bijv. kalkoen,
gans, 3-4 kippen, 3-4 varkensschenkels).
Wij bevelen aan om alle magere vleessoorten in de braadpan te bra-
den, afgesloten met een deksel (bijv. kalfsbraad, gemarineerd vlees,
runder smoorvlees, diepgevroren vlees). Op deze manier blijft het
vlees sappiger.
Alle vleessoorten die een knapperig korstje moeten krijgen, kunnen
zonder deksel in de braadpan worden bereid (bijv. varkensvlees, ge-
hakt, lamsvlees, schapenvlees, eend, 1-2 varkensschenkels, 1-2 kip-
pen, klein gevogelte, rosbief, filet, wild).
3
Tip: Wanneer u in een pan braadt, wordt de oven minder vies!
Inzetniveaus
De inzetniveaus kunt u met behulp van de volgende tabel bepalen.
38
3
Aanwijzingen bij de braadtabel
In de tabel treft u aanwijzingen aan voor de ovenfunctie, de tempera-
tuurinstelling, de braadtijd en het inzetniveau voor diverse vleessoor-
ten. De aangegeven waarden zijn slechts richtlijnen.
Wij bevelen u aan om vlees en vis pas bij hoeveelheden groter dan
1 kg in de oven te bereiden.
In het algemeen is de functie boven-/onderwarmte O bijzonder ge-
schikt voor zeer mager vlees, vis en wild. Voor alle andere vleessoor-
ten (speciaal gevogelte) bevelen wij de functie infratherm-braden I
aan.
Om het inbranden van druppelend vleessap of vet te voorkomen, be-
velen wij aan om wat vocht in de braadpan te gieten.
Het gebraad indien nodig (na 1/2 - 2/3 van de gaartijd) omkeren.
3
Tip: Grote stukken vlees en gevogelte tijdens het braden diverse malen
met het braadsap begieten. Daardoor verkrijgt u een beter resultaat.
2
Zet de oven ongeveer 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd
uit om zo de nawarmte optimaal te benutten.
39
Braadtabel
Soort vlees
Hoe-
veelheid
Boven-/
onderwarmte O
Infratherm I Tijd
Gewicht Inzetni-
veau
van onde-
ren
Tempera-
tuur
ºC
Inzetni-
veau
van onde-
ren
Tempera-
tuur
ºC
uren:mi
n.
Rundvlees
Stoofvlees 1-1,5 kg 1 200-250 - -
2:00-
2:30
Rosbief of filet
per cm
hoogte
- rood van
binnen
per cm
hoogte
1
250-270
1
1 190-200
0:05-
0:06
- roze van bin-
nen
per cm
hoogte
1
250-270
1
1 180-190
0:06-
0:08
- door-en-
door gebraden
per cm
hoogte
1
210-250
1
1 170-180
0:08-
0:10
Varkensvlees
Schouderlap, nek-
stuk hamlap
1-1,5 kg 1 210-220 1 160-180
1:30-
2:00
Kotelet, casseler
rib
1-1,5 kg 1 180-190 1 170-180
1:00-
1:30
Gehakt
750 g-1
kg
1 170-180 1 160-170
0:45-
1:00
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g-1
kg
1 210-220 1 150-170
1:30-
2:00
Kalfsvlees
Kalfsgebraad
1 kg 1 210-220 1 160-180
1:30-
2:00
Kalfsschenkel
1,5-2 kg 1 210-225 1 160-180
2:00-
2:30
40
Lamsvlees
Lamsbout,
lamsgebraad
1-1,5 kg 1 210-220 1 150-170
1:15-
2:00
Lamsrug
1-1,5 kg 1 210-220 1 160-180
1:00-
1:30
Wild
Hazenrug,
hazenbout
tot 1 kg 3
220-250
1
3 160-170
0:25-
0:40
Ree-/hertenrug
1,5-2 kg 1 210-220 1 160-180
1:15-
1:45
Ree-/hertenbout
1,5-2 kg 1 200-210 1 160-180
1:30-
2:15
Gevogelte
Gevogelte in
stukken
4-6 stuks
per stuk
200-250
g
3 220-250 3 180-200
0:35-
0:50
Halve kip
2-4 stuks
per stuk
400-500
g
3 220-250 3 180-200
0:35-
0:50
Kip 1-1,5 kg 1 220-250 1 170-180
0:45-
1:15
Eend 1,5-2 kg 1 210-220 1 160-180
1:00-
1:30
Gans 3,5-5 kg 1 200-210 1 150-160
2:30-
3:00
Kalkoen
2,5-3,5
kg
4-6 kg
1
200-210
180-200
1
150-160
140-150
1:30-
2:00
2:30-
4:00
Soort vlees
Hoe-
veelheid
Boven-/
onderwarmte O
Infratherm I Tijd
Gewicht Inzetni-
veau
van onde-
ren
Tempera-
tuur
ºC
Inzetni-
veau
van onde-
ren
Tempera-
tuur
ºC
uren:mi
n.
41
Vis (stoven)
Hele vis 1-1,5 kg 2/3 210-220 2/3 160-170
0:45-
1:15
1) De oven voorverwarmen.
De vetgedrukte aanwijzingen geven steeds aan wat de gunstigste
ovenfunctie is voor het gerecht.
Soort vlees
Hoe-
veelheid
Boven-/
onderwarmte O
Infratherm I Tijd
Gewicht Inzetni-
veau
van onde-
ren
Tempera-
tuur
ºC
Inzetni-
veau
van onde-
ren
Tempera-
tuur
ºC
uren:mi
n.
42
Vlak-grillen
Om te grillen gebruikt u de ovenfunctie grill+daaispit of grote
grill+draaispit in combinatie met de temperatuurinstelling z.
1
Attentie: Altijd met gesloten ovendeur grilleren.
3
De lege oven op de grillfunctie altijd 5 minuten voorverwarmen!
Grillservies
Voor het grilleren rooster en universele plaat samen gebruiken.
Inzetniveaus
Voor het grilleren van platte levensmiddelen vooral het 4e inzetni-
veau van onderen gebruiken.
Aanwijzingen bij de grilltabel
De aangegeven grilltijden zijn slechts richtlijnen en zijn afhankelijk van
soort en kwaliteit van het vlees of de vis.
Vlak-grilleren is bijzonder geschikt voor platte stukken vlees en vis.
Vlees of vis na de helft van de grilltijd omkeren.
43
Tabel grilleren
Grillen met het draaispit
Gerecht
Inzetniveau
van onderen
Grilltijd
1e kant 2e kant
gehaktballen 4 8-10 min. 6-8 min.
varkensfilet 4 10-12 min. 6-10 min.
braadworst 4 8-10 min. 6-8 min.
rundersteaks
kalfssteaks
4 6-7 min. 5-6 min.
ossenhaas, rosbief
(ca. 1 kg)
3 10-12 min. 10-12 min.
toast
1
1) Grillrooster zonder universele plaat gebruiken.
3 2-3 min. 2-3 min.
snacks op toast 3 6-8 min. -
Gerecht
Hoeveel-
heid
kg
Functie
Tempera-
tuur
°C
Grilltijd in
uren : min.
(indicatie)
1 kip ca. 1 s Grill met draaispit 240 1:00-1:00
2 kippen
per stuk
ca. 1
t Grote grill met
draaispit
240 1:15-1:20
1 eend 1,5-2 s Grill met draaispit 240 1:20-1:40
1 varkensschenkel 1 s Grill met draaispit 240 1:45-2:15
1 varkenspoot
(1/2 uur voorgekookt)
1-1,3 s Grill met draaispit 240 2:00-2:30
44
Ontdooien
Om te ontdooien de ovenstand ontdooien A kiezen zonder de tempe-
ratuur in te stellen.
Ontdooigerei
Plaats de uitgepakte etenswaren op een bord op het rooster.
Gebruik geen borden of schotels voor het afdekken, aangezien dat de
ontdooitijd aanzienlijk verlengt.
Inzetniveaus
Voor ontdooien, het rooster in het eerste niveau van onderen plaat-
sen.
Aanwijzingen bij de ontdooitabel
De volgende tabel geeft u een aantal aanknopingspunten voor de ont-
dooitijden.
Ontdooitabel
Gerecht
Ontdooitijd
min.
Nadooitijd
min.
Opmerking
Kip, 1000 g 100-140 20-30
Leg de kip op een omgedraaide scho-
tel in een groot bord. Nadat de helft
van de tijd is verstreken, omdraaien of
met folie afdekken.
Vlees, 1000 g 100-140 20-30
Nadat de helft van de tijd is verstre-
ken, omdraaien of met folie afdekken.
Vlees, 500 g 90-120 20-30
Nadat de helft van de tijd is verstre-
ken, omdraaien of met folie afdekken.
Forel, 150 g 25-35 10-15 Niet afdekken.
Aardbeien, 300 g 30-40 10-20 Niet afdekken.
Boter, 250 g 30-40 10-15 Niet afdekken.
Room, 2 x 200 g 80-100 10-15
Niet afdekken
(ook wanneer de room nog gedeelte-
lijk licht bevroren is kan men deze
goed opkloppen).
Taart, 1400 g 60 60 Niet afdekken.
45
Inmaken
Voor het inmaken de ovenfunctie onderwarmte Ü gebruiken.
Servies
Alleen in de handel verkrijgbare inmaakpotten van gelijke grootte ge-
bruiken.
3
Flessen met schroefdeksel of bajonetsluiting en metalen blikken
zijn ongeschikt.
Inzetniveaus
Voor het inmaken het 1e inzetniveau van onderen gebruiken.
Aanwijzingen bij het inmaken
Gebruik bij het inmaken de universele plaat. Daarop kunnen max. zes
inmaakpotten van 1 liter staan.
De inmaakpotten met dezelfde hoeveelheid vullen en goed sluiten.
De inmaakpotten zodanig op de universele plaat zetten, dat ze elkaar
niet raken.
Giet ca. 1/2 liter water in de universele plaat, opdat in de oven vol-
doende vocht ontstaat.
Zodra zich in de eerste potten luchtbelletjes vormen (bij 1-liter-pot-
ten na ca. 35-60 minuten), de oven uitschakelen of de temperatuur
op 100 °C terugzetten (zie tabel).
46
Tabel inmaken
De aangegeven inmaaktijden en temperaturen zijn richtwaarden.
Gerecht
Tempera-
tuur in
°C
Inmaken
tot
belletjes
beginnen
min.
Verder in-
maken
bij 100 °C
min.
In de
uitgeschakelde
oven
laten staan
besvruchten
aardbeien, bosbessen,
frambozen, rijpe kruis-
bessen
160-170 35-45 - -
onrijpe kruisbessen 160-170 35-45 10-15 -
steenvruchten
peren, kweeperen
pruimen
160-170 35-45 10-15 -
groente
wortelen 160-170 50-60 5-10 60
paddestoelen 160-170 40-60 10-15 60
augurken 160-170 50-60 -
mixed pickles 160-170 50-60 15 -
koolrabi, erwten
asperges
160-170 50-60 15-20 -
bonen 160-170 50-60 - -
pruimenmoes
160-170
50
45
-
6-8 uur
-
-
47
Reiniging en onderhoud
1
Waarschuwing: Het reinigen van het apparaat met een stoomstraal- of
hogedrukreiniger is om veiligheidsredenen verboden!
Buitenkant van het apparaat
De voorkant van het apparaat met een zachte doek en een warm sopje
afnemen.
Gebruik geen schuurmiddelen, scherpe reinigingsmiddelen of schu-
rende voorwerpen.
Bij metalen fronten in de handel verkrijgbare onderhoudsmiddelen
gebruiken.
Ovenruimte
1
Waarschuwing: Voor het reinigen moet de oven uitgeschakeld en af-
gekoeld zijn.
3
Reinig het apparaat elke keer na het gebruik. Verontreinigingen zijn
dan makkelijk te verwijderen en kunnen niet inbranden.
1. Voor het reinigen de ovenverlichting inschakelen.
2. De oven elke keer na het gebruik met een sopje afnemen en drogen.
Gebruik geen schurende voorwerpen.
3. Bij hardnekkige verontreiniging met pyrolyse reinigen.
3
Aanwijzing: Door de pyrolyse wordt gebruik van een ovenspray over-
bodig.
1
Attentie! Als u toch ovenspray gebruikt, beslist de aanwijzingen van de
fabrikant opvolgen.
Accessoires
Alle inzetbare elementen (rooster, bakblik, inschuifroosters, draaispit,
enzovoort) moeten na elk gebruik worden afgewassen en goed worden
afgedroogd. Om de elementen gemakkelijker schoon te kunnen maken,
kunt u deze kort in de week zetten.
48
Pyrolytische reiniging uitvoeren
1
Waarschuwing! De oven wordt gedurende deze reiniging erg heet.
Houd kleine kinderen op afstand.
1
Let op: Vóór het uitvoeren van de pyrolyse moeten alle inschuifbare
onderdelen uit de oven worden verwijderd.
3
Indien u de als speciale accessoires verkrijgbare ovenwagens gebruikt,
moeten deze vóór de pyrolyse worden verwijderd.
De pyrolyse zou op basis van een veiligheidsschakeling ter bescherming
van de ovenwagens niet kunnen worden gestart.
1. Ernstige verontreinigingen vooraf handmatig verwijderen.
2. De schakelaar ovenfunctie op pyro-
lyse P zetten.
3. Temperatuurkiezer tot aan de aan-
slag naar rechts draaien. De pyrolyse
begint na enkele seconden en scha-
kelt automatisch na 2 uur en
30 minuten weer uit.
3
Gedurende de pyrolyse is de deur vergrendeld en de ovenverlichting uit.
Het temperatuurcontrolelampje brandt tot de deur weer is ontgrendeld.
4. Na het beëindigen van de pyrolyse alle schakelaars in de positie uit draaien.
5. De oven na het afkoelen met een vochtige doek afnemen.
49
Inschuifroosters
Om de zijwanden schoon te maken kunnen de inschuifroosters links en
rechts in de oven worden losgenomen.
Inschuifroosters losnemen
1. Schroeven uitdraaien.
2. Roosters achter van de ovenwand
wegtrekken en naar voren
klappen (1).
3. Roosters losnemen (2).
50
Inschuifroosters inzetten
1
Let er bij het weer inzetten op dat
de afgeronde einden van de gelei-
dingsstangetjes naar voren wijzen!
1. Bij het inzetten de roosters eerst
voor inhangen (1).
2. Roosters naar achteren klappen en
insteken (2).
3. Schroeven weer bevestigen.
51
Ovenverlichting
1
Waarschuwing: Kans op kortsluiting! Voor het vervangen van de oven-
lamp:
oven uitschakelen!
zekeringen in de huisinstallatie uitdraaien resp. uitschakelen.
3
Om de ovenlamp en het afdekglas te beschermen een doekje op de bo-
dem van de oven leggen.
Ovenlamp vervangen/glas reinigen
1. Afdekglas linksom draaien, losne-
men en schoonmaken.
2. Indien nodig:
oververlichting 40 watt, 230 V
300 °C hittebestendig
vervangen.
3. Afdekglas weer aanbrengen.
52
Ovendeur
Voor het reinigen kunt u de ovendeur losnemen.
Ovendeur losnemen
1. Ovendeur geheel openen.
2. Messingkleurige klemhendels aan
beide deurscharnieren geheel
openklappen.
3. Ovendeur met twee handen opzij
vastpakken en over de weerstand
heen ongeveer 3/4 sluiten.
4. Deur van de oven wegtrekken
(voorzichtig: zwaar!)
5. Deur met de buitenkant naar bene-
den op een zachte, egale onder-
grond leggen, bijv. op een deken,
om krassen te voorkomen.
Ovendeur inzetten
1. Deur met de buitenkant naar u toe
met twee handen opzij vastpakken.
2. Deur onder een hoek van ca. 60°
houden.
3. Deurscharnieren tegelijk zo ver mo-
gelijk in de twee uitsparingen rechts
en links onder aan de oven schui-
ven.
4. Deur zo ver mogelijk naar boven op-
tillen en dan geheel openen.
5. Messingkleurige klemhendels aan
beide deurscharnieren in de oor-
spronkelijke stand terugklappen.
6. Ovendeur sluiten.
5
53
Glasvenster in ovendeur
De ovendeur is uitgerust met vier achter elkaar geplaatste glasplaten.
De binnenste platen kunnen worden verwijderd om schoon te maken.
1
Waarschuwing: Zet de volgende stappen slechts met verwijderde
ovendeur ! Als de deur niet is verwijderd kan deze bij het verwijderen
van de glasplaten en door het mindere gewicht naar boven schieten en
gevaar opleveren.
1
Let op ! Als gevolg van heftige stoten, vooral op de randen van de bui-
tenste glasplaat, kan het glas breken.
Bovenste glasplaat verwijderen
1. Verwijder de ovendeur en leg hem,
met het handvat naar beneden, op
een zachte, effen ondergrond.
2. Pak de bovenste glasplaat aan de
onderkant vast en schuif hem tegen
de veerdruk in in de richting van het
handvat van de ovendeur, totdat de
onderkant vrijkomt.
3. Til de plaat aan de onderkant een
beetje op en trek hem los.
Verwijderen middelste glasplaten.
1. Pak de middelste glasplaten na el-
kaar aan de onderkant vast en
schuif ze in de richting van het
handvat van de ovendeur, totdat de
onderkant vrijkomt.
2. Til de plaat aan de onderkant een
beetje op en trek hem los.
Reinigen van glasplaten van de deur
54
Plaatsen middelste glasplaten.
1. De middelste glasplaten na elkaar
schuin van boven in het deurprofiel
aan de kant van het handvat schui-
ven.
2. Middelste glasplaten naar beneden
laten zakken en schuiven tot aan de
rand van de onderkant van het ven-
ster.
Plaats de bovenste glasplaat.
1. De bovenste glasplaat schuin van
boven in het deurprofiel aan de
kant van het handvat schuiven.
2. Glasplaat laten zakken. Plaat tegen
de veerdruk aan de kant van het
handvat voor het profiel aan de
onderkant van de deur leggen en
in het profiel schuiven.
De glasplaat moet goed vast zitten !
Hang de ovendeur weer op zijn plaats
55
Wat te doen, als ...
Wanneer u de storing met de hierboven gegeven aanwijzingen niet
heeft kunnen verhelpen, wendt u zich dan tot uw vakhandelaar of
de klantenservice.
1
Waarschuwing: Reparaties aan het apparaat mogen alleen worden uit-
gevoerd door erkend vakpersoneel! Door ondeskundige reparaties kan
er aanzienlijk gevaar voor de gebruiker ontstaan.
Bij foutieve bediening kan het bezoek van de monteur van de klanten-
service of van de vakhandelaar ook tijdens de garantieperiode niet kos-
teloos geschieden.
3
In verband met het koele front van uw apparaat kan er zich, na het
openen van de ovendeur tijdens of kort na het bakken of braden, gedu-
rende korte tijd condens vormen op de binnenkant van het deurvenster.
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet
warm.
De oven is niet ingeschakeld. Oven inschakelen.
De dagtijd is niet ingesteld. Dagtijd instellen.
De noodzakelijke instellin-
gen zijn niet doorgevoerd.
Instellingen controleren.
De veiligheidsuitschakeling
van de oven is geactiveerd.
Zie Veiligheidsuitschakeling.
De zekeringen van de elektri-
sche installatie (zekeringen-
kast) zijn doorgeslagen.
Controleer de zekeringen.
Wanneer de zekeringen her-
haald doorslaan, dient u con-
tact op te nemen met een
erkend elektromonteur.
De pyrolyse functio-
neert niet.
De ovenwagen is niet verwij-
derd.
Ovenwagen verwijderen.
De deur van de oven is
vergrendeld.
Het apparaat is niet aange-
sloten; de deurvergrendeling
is geactiveerd.
Sluit het apparaat aan en
wacht ten minste 10 secon-
den tot het rode tempera-
tuur-controlelampje dooft.
De ovenverlichting valt
uit.
Het ovenlampje is kapot.
Vervang het ovenlampje (zie
Reiniging en onderhoud).
56
Technische gegevens
Binnenafmetingen oven
Doel, normen, richtlijnen
Dit apparaat voldoet aan de volgende normen:
EN 60 335-1 en EN 60 335-2-6
m.b.t. de veiligheid van elektrische apparaten voor huishoudelijk ge-
bruik en soortgelijke doeleinden en
EN 60 350 resp. DIN 44546 / 44547 / 44548
m.b.t. de gebruikseigenschappen van elektrische fornuizen, bakvor-
men, ovens en grills voor het huishouden.
EN 55014-2 / VDE 0875 deel 14-2
EN 55014 / VDE 0875 deel 14 / 1999-10
EN 61000-3-2 / VDE 0838 deel 2
EN 61000-3-3 / VDE 0838 deel 3
m.b.t. de fundamentele beschermingseisen voor elektromagnetische
compatibiliteit (EMC).
4
Dit apparaat voldoet aan de volgende EU-richtlijnen:
73/23/EG van 19.02.1973 (laagspanningsrichtlijn inclusief wijziging
90/683/EEG)
89/336/EG van 03.05.1989 (EMC-richtlijn inclusief
wijzigingsrichtlijn 92/31/EG)
93/68/EEG CE-markeringsrichtlijn.
hoogte x breedte x diepte 31 cm x 41 cm x 41 cm
volume (nuttige inhoud) 52 l
57
58
Register
A
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Afdanken
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
B
Bedieningspaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Beschrijving van het apparaat
. . . . . . . . . . . 8
Boven- en onderwarmte
. . . . . . . . . . . . . . 14
Braadslede
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
C
Combi-rooster . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
D
Deur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53
deur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52
G
Gratineren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Grill
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Grilleren
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Grote grill
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
I
Infratherm . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Inmaken
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Inschuifroosters
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
K
Kant-en-klare gerechten . . . . . . . . . . . . . . 36
Klantenservice
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59
Klok
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
dagtijd instellen
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
dagtijd wijzigen
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
duur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
einde
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
kookwekker
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
M
Multi-hetelucht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
O
Onderwarmte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Ontdooien
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .15, 44
Oven
accessoires
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
bedienen
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
deur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52
functies
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
lamp
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
Ovenschotels
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
P
Plaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .16
Pyrolyse
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15, 48
R
Reinigen
voor het in gebruik nemen
. . . . . . . . . . .12
Reiniging
Accessoires
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .47
inschuifroosters
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .49
ovendeur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .52
ovenlamp
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .51
ovenruimte
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .47
Pyrolyse
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .48
Reparaties
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5
Rooster
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .16
S
Solo-hetelucht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .14
T
Tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .28
Tijdsindicatie uitschakelen
. . . . . . . . . . . . .21
U
Universele plaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10, 16
V
Veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5
W
Wat te doen, als . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .55
59
Service
In hoofdstuk “Wat is er aan de hand als” vindt u enkele storingen die u
zelf kunt opheffen. Lees in geval van storing eerst dit hoofdstuk.
Gaat het om een technische storing?
Neem dan contact op met onze service-afdeling.
Bereid het gesprek in ieder geval goed voor. Zo vergemakkelijkt u de
diagnose en de beslissing of bezoek van een servicetechnicus nodig is.
Geef zo nauwkeurig mogelijk op:
Hoe uit de storing zich?
Onder welke omstandigheden
treedt de storing op?
Noteer voor het gesprek beslist de
volgende gegevens van uw appa-
raat op het typeplaatje:
PNC-nr. (9 cijfers),
S-nr. (8 cijfers).
Wij raden u aan de nummers hier te
noteren zodat u ze altijd bij de
hand hebt.
Wanneer ontstaan er voor u ook tijdens de garantieperiode kos-
ten?
als u de storing m.b.v. de storingstabel (zie hoofdstuk “Wat is er aan
de hand als ...”) zelf had kunnen opheffen,
als de service-technicus u verschillende malen moet bezoeken, omdat
hij vóór zijn bezoek niet alle belangrijke informatie heeft gekregen en
daarom bijv. onderdelen moet halen. Dit kunt u voorkomen als u uw
telefoongesprek goed voorbereidt zoals boven beschreven.
PNC . . . . . . . . .
S-nr. . . . . . . . .
AEG Hausgeräte GmbH
Postfach 1036
D-90327 Nürnberg
http://www.aeg.hausgeraete.de
© Copyright by AEG
822 947 902-A-210302-04
Wijzigingen voorbehouden
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60

AEG CB4142-1-AFRANCE Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor