NL113
RECEPTEN GAARTHERM.
Om 7 optimale bereidingswijzen voor verschillende soorten vlees te
selecteren. De binnentemperatuur voor het soort vlees en de voor de
bereiding ideale oventemperatuur worden automatisch ingesteld.
De waarden zijn hierna aangegeven in de specifieke bereidingstabel,
maar het is wel mogelijk deze allebei handmatig binnen een van te
voren vastgesteld interval te veranderen. Voor de juiste plaatsing en
het juiste gebruik van de thermometer, de aanwijzingen in de
betreffende paragraaf opvolgen. Zet het vlees op de derde
steunhoogte met behulp van een bakplaat die u op het rooster zet of
rechtstreeks in de bijgeleverde opvangbak. De oven hoeft niet
voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding kunt u de ovendeur
openen om het vlees te controleren of om bouillon toe te voegen,
pas wel op dat u de thermometer niet verplaatst.
SNELTOETSEN
Om de 10 meest gebruikte functies te openen. Om de instellingen
voor de gewenste functie te wijzigen, de paragraaf “KEUZE VAN DE
BEREIDINGSFUNCTIES” raadplegen.
SPECIALE FUNCTIES
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het
voedsel op de middelste steunhoogte. Laat het voedsel in de
verpakking zitten zodat het niet uitdroogt.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist bereide gerechten
(bijv: vlees, gefrituurde gerechten, ovenschotels). Plaats het voedsel
op de middelste steunhoogte. De functie kan niet ingeschakeld
worden als de temperatuur in de oven hoger dan 65 °C is.
RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Om de kwaliteit
van het rijzen te behouden kan de functie niet geactiveerd worden als
de temperatuur in de oven hoger dan 40 °C is. Plaats het deeg op de
tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
PRAKTISCH
Voor het bereiden van kant-en-klare gerechten, die bij
kamertemperatuur of in de koeling bewaard worden (koekjes,
vloeibare taartvullingen, muffins, voorgerechten en
broodproducten). Met deze functie worden alle gerechten snel en
voorzichtig bereid; kan ook gebruikt worden voor het opwarmen van
reeds bereide gerechten. Volg de aanwijzingen op de verpakking. De
oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
MAXI COOKING
Voor het braden van grote stukken vlees (meer dan 2,5 kg). Gebruik
steunhoogte 1 of 2, afhankelijk van de grootte van het vlees. De oven
hoeft niet voorverwarmd te worden. Aanbevolen wordt om het vlees
tijdens de bereiding om te keren om een gelijkmatige bruining aan
beide kanten te verkrijgen. Het verdient de voorkeur het vlees zo nu
en dan vochtig te maken om het niet te erg te laten uitdrogen.
BEVROREN
VOEDSEL
Lasagne
Bij deze functie worden automatisch de beste temperatuur en
bereidingsmodus geselecteerd voor vijf verschillende categorieën
kant-en-klare diepvriesproducten. Gebruik de tweede of derde
steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
Pizza
Apfelstrudel
Frites
Brood
Anders
Naar wens kan een temperatuur tussen de 50 en 250 °C worden
ingesteld voor het bereiden van andere soorten producten.
SNEL VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen. Raadpleeg voor gebruik de
specifieke paragraaf op vorige pagina's.
ECO HETELUCHT
Gevulde braadstukken en stukken vlees op één niveau bereiden.
Deze functie maakt gebruik van discontinue, delicate ventilatorhulp,
waardoor overmatig drogen van voedsel wordt voorkomen. In deze
ECO-functie blijft het lampje uit tijdens de bereiding en kan tijdelijk
opnieuw worden ingeschakeld door de bevestigingstoets in te
drukken. Om de efficiëntie van het vermogen te maximaliseren, is
het raadzaam om tijdens de bereiding niet de deur te openen.
Aanbevolen wordt de derde steunhoogte te gebruiken. De oven
hoeft niet voorverwarmd te worden.