102
3 / BAKWIJZEN VAN DE OVEN
NL
*
Bakwijzen waarnaar verwezen wordt in het energielabel overeenkomstig de Europese norm EN 50304 en
de Europese richtlijn 2002/40/EG.
DDRRAAAAIIEENNDDEE WWAARRMMTTEE
(aanbevolen temperatuur
118800°°CC
mini 35°C maxi 235°C)
•
Het bakken gebeurt met een verwarmingselement dat zich achter in de oven bevindt en
door de luchtvermengingsschroef luchtvermenging.
•
Snelle temperatuurstijging: Voor sommige gerechten is het niet nodig de oven voor te
verwarmen.
•
Aanbevolen om de sappigheid van wit vlees, vis en groenten te bewaren.
Voor veelvuldige bakcycli tot 3 niveaus.
CCOOMMBBIINNAATTIIEEWWAARRMMTTEE ((++ BBRROOOODD))
(aanbevolen temperatuur
220055°°CC
mini 35°C maxi 275°C)
•
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement en met de
luchtvermengingsschroef.
•
Drie gezamenlijke warmtebronnen: veel warmte onder, een beetje hete lucht en een lage
grillstand om een gouden korstje te bekomen.
•
Aanbevolen voor quiches, pasteien, sappige fruittaarten, bij voorkeur in een
aardenwerken ovenschotel.
BBRROOOODD
•
Aanbevolen bakwijze voor het bakken van brood.
•
Plaats de bol brooddeeg op de gebakschotel - 2e rek.
•
Vergeet niet een bekertje water op de bodemplaat te plaatsen om een knapperig en
gouden korstje te bekomen.
GGEEMMAATTIIGGDDEE GGRRIILLLL HHEETTEE LLUUCCHHTT ++ DDRRAAAAIISSPPIITT
(aanbevolen temperatuur
220000°°CC
mini 180°C maxi 230°C)
•
Het bakken gebeurt afwisselend door het bovenste verwarmingselement en de
luchtvermenging.
•
Voorverwarmen niet nodig. Gevogelte en gebraad blijven sappig en krokant.
•
Het draaispit blijft draaien tot u de ovendeur opent.
•
Schuif de braadslee op de laagste richel.
•
Aanbevolen voor alle gevogelte of gebraad op het braadspit, om lamsvlees en
rundsgebraad door te bakken. Om stukken vis zacht te houden.
EECCOO GGEEVVOOGGEELLTTEE
(aanbevolen temperatuur
220000°°CC
mini 35°C maxi 275°C)
•
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement van de oven
zonder luchtcirculatie.
•
In deze stand kunt u energie besparen zonder de bakkwaliteit te beïnvloeden.
•
De ECO stand wordt gebruikt voor de energielabeling.
•
Al deze bakwijzen gebeuren
zzoonnddeerr vvoooorrvveerrwwaarrmmiinngg
.
•
Plaats uw gevogelte in een schotel op het 1e rek.
*
*