IKEA OBI 107 S Program Chart

Categorie
Ovens
Type
Program Chart
27
INHOUD NL
INSTALLATIE
PAGINA
28
ELEKTRISCHE AANSLUITING
PAGINA
29
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN
PAGINA
30
MILIEUTIPS
PAGINA
30
VOORZORGSMAATREGELEN EN
ALGEMENE RICHTLIJNEN
PAGINA
30
DE OVEN MET ACCESSOIRES
PAGINA
31
OVENFUNCTIES
PAGINA
32
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
PAGINA
33
STORINGEN OPSPOREN
PAGINA
34
KLANTENSERVICE
PAGINA
34
CONFORMITEITSVERKLARING CE
PAGINA
34
28
Technische informatie voor de installateur
Nadat de oven uit de verpakking is
verwijderd, alvorens de aansluitingen uit te
voeren, de oven op de schuimrubberen
onderkant van polystyreen plaatsen om
schade te vermijden.
Til de oven niet aan de handgreep op. Aan de
zijkanten optillen zoals wordt getoond in de
afbeelding (zie pijl).
Controleer of het apparaat niet is beschadigd
tijdens het transport.
De afmetingen van de oven en de benodigde
inbouwruimte worden vertoond in de
tegenoverliggende afbeelding.
Keukenkastjes in contact met de oven
moeten hittebestendig zijn (min. 80° C).
Als plastic laminaat of cement niet voldoende
hittebestendig zijn, kan dat scheeftrekken of
loslaten van de afwerking of bobbels eronder
veroorzaken.
Installeer de oven in de behuizing, til de oven
aan de zijkanten op en let op dat de elektrische
snoeren niet vast komen te zitten.
Voor een correcte ventilatie de richtlijnen
voor de ventilatie-openingen in de afbeelding
opvolgen (minstens 500 min x 80 mm en 500
min x 50 mm in het kastje).
Bevestig de oven met twee schroeven aan
het keukenkastje (
A
) zoals wordt getoond.
De oven is ook geschikt voor inbouw onder
een kookplaat.
OPMERKING:
voor een correcte ventilatie raden
wij aan een opening van minstens 500 x 80 mm
of een gelijkwaardige opening vrij te laten in het
onderste deel van de behuizing.
Houd tevens minstens 5 mm ruimte vrij tussen
de bovenrand van de oven en de onderste rand
van de kookplaat: deze opening mag niet
worden afgesloten door strips of
behuizingskruisstukken.
Bij het installeren van de oven moet erop worden
gelet dat de zijkanten niet in aanraking komen
met de voorzijden van de behuizing of
aangrenzende laden en deuren (zie afbeelding).
INSTALLATIE
Geen contact
29
Belangrijk: niet op de netspanning
aansluiten alvorens de oven en de
kookplaat te hebben aangesloten.
De installatie en de elektrische
aansluiting moeten worden uitgevoerd
door een gekwalificeerd vakman
overeenkomstig de instructies van de
fabrikant en de plaatselijk geldende
voorschriften.
De installateur is verantwoordelijk voor
de correcte elektrische aansluiting van de
apparatuur en de inachtneming van de
geldende veiligheidsvoorschriften.
Het apparaat moet worden aangesloten
via een meerpolige tussenschakelaar met
een afstand van min. 3 mm tussen de
contacten.
Het is wettelijk verplicht de apparatuur te
aarden.
Gebruik geen meervoudige contactdozen,
adapters of verlengkabels.
Nadat de oven is geïnstalleerd, mogen de
elektrische onderdelen niet meer
toegankelijk zijn.
Controleer of de spanning op het
typeplaatje overeenkomt met de
netspanning in uw woning. Het
typeplaatje zit op de voorkant van de
ovenruimte (zichtbaar als deur open is).
ELEKTRISCHE AANSLUITING
30
Om optimaal gebruik te maken van de
nieuwe oven, de instructies voor de gebruiker
goed doorlezen en bewaren voor toekomstig
gebruik.
Verwijder de kartonnen onderdelen en de plastic
folie die ter bescherming zijn aangebracht.
Verwijder de accessoires uit de oven en
verwarm de oven gedurende ongeveer een
uur tegen 200° C om de geur van
beschermend vet en isolatiemateriaal te
verwijderen. Houd het raam tijdens deze
procedure open.
1. Verpakking
De verpakking is vervaardigd van
recyclebaar materiaal zoals wordt
aangegeven door het symbool ( ).
2. Apparatuur
De apparatuur is vervaardigd van
recyclebaar materiaal. Schaf de apparatuur
af volgens de plaatselijk geldende regels.
Knip de netsnoeren door zodat de
apparatuur niet meer op de stroom kan
worden aangesloten.
.
Verwijder de stekker uit het stopcontact,
alvorens de oven te onderhouden.
Houd kinderen uit de buurt van de oven als
deze in werking is.
Laat reparaties of aanpassingen alleen
uitvoeren door een vakman.
Verzeker dat de elektrische bedrading of
andere elektrische apparatuur in de buurt
van de kookplaat of de oven niet in contact
komen met hete onderdelen en niet vast
komen te zitten tussen de deur van de oven.
Gebruik ovenwanten om schalen en andere
accessoires uit de hete oven te verwijderen.
Bedek de bodem van de oven niet met
aluminiumfolie.
Plaats geen brandbaar materiaal in de oven -
brandgevaar als de oven per ongeluk wordt
ingeschakeld.
Tijdens het bereidingsproces verdampt er
water uit het voedsel. Bij alle ovens moeten
deze stoom en andere dampen uit de
ovenruimte worden afgevoerd. Uit veiligheids-
en esthetische overwegingen hebben we
besloten dat een opening aan de onderzijde
van de deur de beste oplossing vormt.
Het kan daarom dus zijn dat er in sommige
gevallen op deze plaats stoom naar buiten
komt (zie afbeelding).
Dit is normaal, en de onderste opening kan
worden gereinigd nadat de deur verwijderd is
zoals beschreven wordt op pagina 33.
Er mogen geen zware voorwerpen op de
open deur worden gezet, want daardoor zou
de ovenruimte en de scharnieren kunnen
beschadigen. Max gewicht: 7 kg.
Ga nooit op de geopende ovendeur zitten of
staan. Hang geen gewicht aan de handgreep
van de geopende ovendeur.
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN
MILIEUTIPS
VOORZORGSMAATREGELEN
EN ALGEMENE RICHTLIJNEN
A
f
v
oe
r
d
a
m
p
e
n
31
De bijgeleverde accessoires zijn afhankelijk
van het model (raadpleeg de afzonderlijk
bijgeleverde productbeschrijving).
Opvangbak
De opvangbak is bedoeld om vet en voedseldeeltjes
te verzamelen als het onder het rooster wordt
geplaatst; het kan ook worden gebruikt als bakplaat
om vlees, kip en vis met of zonder groenten te
bereiden. Giet een beetje water in de opvangbak
wanneer hij onder het rooster wordt gebruikt, om
vetspetters en rook te vermijden.
Bakplaat
Voor het bereiden van koekjes, schuimgebak en
pizza's.
Rooster
Het rooster kan worden gebruikt voor het grillen
van voedsel of als ondersteuning van bakplaten,
cakevormen en andere bereidingsschalen. Het
rooster kan in iedere steun worden bevestigd.
Katalytische platen
De katalytische platen bevatten een
microporeuze laag die vetspetters absorbeert.
Wij raden aan de oven iedere keer te reinigen als
zeer vet voedsel wordt bereid.
1.
Om de oven te reinigen verwarmen tot
200° C als deze leeg is en aan laten staan
gedurende ongeveer een uur.
2.
Daarna, als de oven is afgekoeld, met een
vochtige spons indien nodig voedselresten
verwijderen.
Gebruik geen schuurmiddelen of
reinigingsmiddelen - dit kan de katalytische
laag van email beschadigen.
Spit
Gebruik het spit zoals wordt aangegeven in het
bijbehorende hoofdstuk in de afzonderlijk
bijgeleverde productbeschrijving.
Kit Pannenset
De set bestaat uit een rooster , een
opvangbak en één of twee tangen .
Dit accessoire moet op het rooster worden
gezet en gebruikt worden met de grill-functie.
DE OVEN MET ACCESSOIRES
1
2
3
4
5
6
6a
6b 6c
3
1
2
3
4
5
6
0,25
6b
6c
32
De bijgeleverde accessoires zijn afhankelijk van
het model (raadpleeg de afzonderlijk
bijgeleverde productbeschrijving).
STATISCHE FUNCTIE
Deze functie is geschikt om voedsel te bereiden op
dezelfde steunhoogte.
Bij deze functie is temperatuurregeling mogelijk; de
temperatuur kan worden ingesteld tussen
50° C
en
250° C
. De standaard instelling is
200° C
.
Verwarm de oven voor totdat de gewenste
temperatuur bereikt is en zet het voedsel in de
oven wanneer alle indicatielampjes op de
schaal
°C__
branden.
Bij het gebruik van deze functie is het raadzaam het
voedsel midden in de oven te zetten.
GRILL-FUNCTIE
Deze functie is geschikt voor het bereiden van kleine
stukjes vlees (lapjes vlees, worstjes) en voor het
roosteren van brood.
De functie heeft vijf standen,
1
,
2
,
3
,
4
,
5
, die elk
corresponderen met een hoger verwarmingsniveau
van het verwarmingselement boven in de oven.
De standaard instelling is
3
.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht zijn.
De oven voorverwarmen gedurende 3/5 minuten.
Giet bij het bereiden van vlees wat water in de
opvangbak, om vetspetters en rook te vermijden.
Draai het voedsel halverwege de bereidingstijd om.
Bij deze functie wordt het spit geactiveerd (op de
modellen waarop dat voorzien is).
“MLTF” FUNCTIE
(Handhaven van hitte)
Deze functie houdt één van de twee
temperatuurniveaus (
35° C
of
60° C
) in stand in de
oven.
Het instellen van de temperatuur op
35° C
is
bijzonder geschikt voor het laten rijzen van
brood- of pizzadeeg.
De standaard instelling is
35° C
. Het wordt
aanbevolen om voor deze functie de eerste
steunhoogte te gebruiken.
Gebruik de instelling van de temperatuur op
60°C
om voedsel warm te houden, wanneer het
eenmaal gaar is.
VENTILATOR-FUNCTIE
Deze functie is speciaal geschikt om tegelijkertijd
verschillende soorten voedsel te bereiden, op meer
dan één hoogte (bijvoorbeeld: vis, groenten, pasta).
Bij deze functie is temperatuurregeling mogelijk; de
temperatuur kan worden ingesteld tussen
50° C
en
250° C
.
De standaard instelling is
160° C
.
Kies zo mogelijk gerechten die dezelfde
bereidingstemperatuur vereisen.
Het is niet noodzakelijk de oven voor te verwarmen.
Als de gerechten in de oven verschillende
bereidingstijden nodig hebben, dienen de gare
gerechten te worden weggehaald en het
resterende voedsel in de oven te worden
gelaten, tot ook dit gaar is.
GEBAK-FUNCTIE
(Statisch + Ventilator)
Deze functie is nuttig voor het bereiden van voedsel
op twee hoogten en bij het bakken van taarten.
Bij deze functie is temperatuurregeling mogelijk;
de temperatuur kan worden ingesteld tussen
50° C
en
250° C
.
De standaardinstelling is
175° C
.
Het is niet noodzakelijk de oven voor te
verwarmen.
Verander de plaats van de gerechten in de oven
tijdens de bereiding.
Als de gerechten in de oven verschillende
bereidingstijden nodig hebben, dienen de gare
gerechten te worden weggehaald en het
resterende voedsel in de oven te worden
gelaten, tot ook dit gaar is.
TURBOGRILL-FUNCTIE
(Grill + Ventilator)
Deze functie is zeer geschikt voor het bereiden van
grote stukken vlees (bijv. roastbeef, braadvlees).
De functie heeft vijf instellingen,
1
,
2
,
3
,
4
,
5
, die elk
corresponderen met een hoger hitteniveau van het
verwarmingselement bovenin. De
standaardinstelling is
3
.
Houd de ovendeur gesloten tijdens de
bereiding.
Leg het vlees op het rooster en plaats de
opvangbak op de eerste steunhoogte. Giet wat
water in de opvangbak om vetspetters en rook
te vermijden.
Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om.
TURBOVENTILATIE-FUNCTIE
Deze functie is nuttig bij het bereiden op twee
steunhoogten; de temperatuur kan worden
ingesteld tussen
50° C
en
250° C
.
De standaardinstelling is
160° C
.
Deze functie is zeer geschikt voor:
Grote vruchtencakes
Pasteitjes
Gevulde groenten
Gevogelte (gewicht meer dan 3 kg)
Het is niet noodzakelijk de oven voor te verwarmen.
PROGRAMMA-FUNCTIE
Deze functie is geschikt voor het bakken van
pizza's, brood en focaccia. De functie geeft
beschikking over
3
bereidingsprogramma's (
P1
,
P2
,
P3
is beschikbaar afhankelijk van het model).
De temperatuurniveaus in elk programma zijn
vooringesteld en kunnen door de gebruiker worden
geselecteerd.
De temperaturen die in elk programma kunnen
worden ingesteld worden begrensd door de
programmeur, om goede bereidingsresultaten te
behalen.
Elk programma correspondeert met een recept
voor het bereiden van het gewenste gerecht
(raadpleeg het “Brood/Pizza” kookboek).
De standaard instelling voor deze functie is
P1
.
BOOSTERFUNCTIE
Met deze functie kan de oven snel voorverwarmd
worden.
Bij deze functie is temperatuurregeling mogelijk;
de temperatuur kan worden ingesteld tussen
50° C
en
250° C
.
De standaard instelling is
200° C
.
Als de temperatuur in de oven toeneemt, gaan de
indicatielampjes -----°C één voor één branden. Als
de gewenste temperatuur is bereikt, wordt er een
geluidssignaal gegeven en schakelt de oven
automatisch over op de statische functie.
Deze functie is zeer geschikt voor het bereiden van
vlees, vis en gevogelte
.
OVENFUNCTIES
33
Als u klaar bent met het bereiden van
voedsel; wacht tot de oven afgekoeld is en
maak hem schoon om aankoeken van
bakresten te vermijden.
Als voedselresten vastzitten, een
ovenreiniger gebruiken en de instructies op
de verpakking ervan opvolgen.
Reinig de buitenkant van de oven met een
spons en warm water.
Gebruik geen schuurmiddelen of
pannensponsjes.
Gebruik een vloeibaar reinigingsmiddel om
het venster van de ovendeur te reinigen.
Reinig de accessoires in de afwasmachine of
met de hand met een ovenreiniger.
Nadat de oven langere tijd is gebruikt voor
verschillende gerechten (vooral voedsel met
een hoog watergehalte zoals pizza's,
gevulde groenten etc.) kan er condens
ontstaan op de deur en de deurverzegeling.
Als de oven is afgekoeld, eventueel condens
verwijderen met een doek of een spons.
De ovendeur verwijderen (voor reiniging)
1. Open de ovendeur.
2. Duw de scharniervergrendeling (A) naar voren.
3. Til de vergrendelingen omhoog totdat ze
loskomen en verwijder de deur.
4. Belangrijk: Let erop dat u tijdens het
reinigen van de oven niet de steunen van
de scharniervergrendelingen losmaakt.
5. Voer de stappen in omgekeerde volgorde uit
om de deur weer terug te plaatsen.
Om de bovenkant in de oven te reinigen, het
verwarmingselement uittrekken en zo ver
mogelijk naar beneden brengen.
Reinig de oven pas als deze is afgekoeld.
1. Om de bovenkant in de oven te reinigen, het
verwarmingselement uittrekken en zo ver
mogelijk naar beneden brengen.
2. Reinig de bovenkant in de oven en plaats het
verwarmingselement terug.
Het ovenlampje vervangen
1. Verwijder de stekker uit het stopcontact.
2. Draai het beschermkapje van het lampje af.
3. Vervang het lampje (zie N.B.).
4. Plaats het beschermkapje terug.
5. Steek de stekker weer in het stopcontact.
Het lampje aan de zijkant vervangen
(afhankelijk van het model)
1. Verwijder de stekker uit het stopcontact.
2. Verwijder het rooster aan de linkerzijkant.
3. Gebruik een schroevendraaier om het
beschermkapje van het lampje op te lichten.
4. Vervang het lampje (zie N.B.).
5. Plaats het beschermkapje terug en duw het
tegen de ovenwand totdat het vastklikt.
6. Plaats het zijrooster terug.
7. Steek de stekker weer in het stopcontact.
N.B.: Gebruik alleen lampjes van 25 Watt 230 V,
type E-14, T300° C; verkrijgbaar via de
klantenservice.
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
34
Oven verwarmt niet
Schakel de oven uit en vervolgens weer in
om te bekijken of dit het probleem oplost.
Controleer of er sprake is van een
stroomstoring.
Controleer of de ovenschakelaar niet in de
stand “0” staat.
Als het elektronische display de mededeling
“STOP” weergeeft, druk dan op knop 2 om
de oven te herstellen en stel vervolgens de
klok in (zie de apart geleverde Beschrijving
van de Programmeur).
Als het elektronische display de mededeling
“Fxx” weergeeft, neem dan contact op met
de Klantenservice en geef de weergegeven
foutcode door.
Voordat u contact opneemt met de
klantenservice:
1. Probeer of u het probleem zelf kunt
verhelpen (zie “Storingen opsporen”).
2. Schakel het apparaat uit en vervolgens weer
in om te zien of het probleem is opgelost.
Als dit niet helpt, contact opnemen met de
dichtstbijzijnde klantenservice.
Vermeld de volgende gegevens:
de aard van de storing;
het type en het model;
het servicenummer (nummer achter het
woord Service op het typeplaatje) bevindt
zich aan de rechterkant van de opening in de
oven (zichtbaar als de deur open is). Het
servicenummer staat ook vermeld in het
garantieboekje;
uw adres en telefoonnummer.
Deze apparaten zijn ontworpen om in contact
te komen met levensmiddelen en zijn
ontworpen in overeenstemming met de
EG-richtlijn 89/109.
Zij zijn alleen bedoeld voor het bereiden van
voedsel. Elk ander gebruik van de apparaten
(b.v. voor verwarming van de omgeving)
wordt beschouwd als oneigenlijk en mogelijk
gevaarlijk gebruik.
Deze producten zijn ontwikkeld, gefabriceerd
en op de markt gebracht in overeenstemming
met:
- De veiligheidsvereisten van de
“Laagspannings”-richtlijn 73/23/EEG;
- De beschermingsvereisten van de
EMC-richtlijn 89/336/EEG;
- de vereisten van Richtlijn 93/68/EEG.
STORINGEN OPSPOREN
KLANTENSERVICE
CONFORMITEITSVERKLARING CE
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

IKEA OBI 107 S Program Chart

Categorie
Ovens
Type
Program Chart