7 Werk aan hoge snelheid met de staaf.
8 Met de garden, werkt u aan lage snelheid om goed te mengen. Daarna kan u de snelheid
wijzigen tijdens het mixen. De garde aan lage snelheid is ideaal om mayonaise te maken.
9 Met de maatbeker en hakker kan u een lage snelheid gebruiken om grover te snijden en de
hoge snelheid om fijner te snijden. Indien de grootte van groot belang is, biedt de lagere
snelheid u een betere controle.
10 Gebruik de staaf niet langer dan 2 minuten, de garde niet langer dan 5 minuten en de hakker
niet langer dan 30 seconden. Laat de motor vervolgens 2 minuten afkoelen alvorens hem
opnieuw te gebruiken.
de staaf
11 Gewoonlijk kan de staafmixer alle klusjes aan die een normale mixer aankan, maar hij
doet het sneller en er is minder afwas – maak mayonaise, milkshakes, smoothies of
vruchtensappen in de mengbeker. U kan de ingrediënten mengen, pulperen of
pureren in de pan of kom voor u ze aan de kook brengt.
12 Iedere container die u gebruikt moet op een stabiele, vlakke ondergrond geplaatst
worden en u moet hem ondersteunen met uw vrije hand om te beletten dat hij
wegglijdt.
13 Dompel de staaf niet in voorbij de bovenzijde van de parallelzijdige buis.
warme vloeistoffen
15 De staaf kan weerstaan aan temperaturen die het kookpunt benaderen. Wanneer u de mixer
gebruikt in warme vloeistoffen moet u erop letten de mesjes niet scheef boven de
oppervlakte uit te laten komen. Zoniet kan de vloeistof opspatten naast de kom/pan/
container.
16 Gebruik de staaf niet in hete olie – zelfs niet in matig hete olie. Hoewel u een zekere
weerstand kan hebben voor redelijk warm water kan olie aan dezelfde temperatuur pijnlijke
brandwonden veroorzaken. Water kan onmiddellijk verwijderd worden en de huid zal snel
afkoelen. Olie blijft echter aan de huid plakken en veroorzaakt blaren.
de garde
17 Algemeen gezien, terwijl u de staaf gebruikt om een mixer te vervangen, gebruik de garde
waar u normaal een ballongarde gebruikt, maar laat het handvat het werk doen, niet uw
armspieren.
18 Deze heeft een langzamere, zachtere aanpak van de etenswaren die u behandelt.
19 Ze is veel beter om mayonaise, meringue en eieren stijf te slaan.
20 Druk de garde in de onderkant van de gardehouder.
21 Trek de garde uit de onderkant van de gardehouder om hem te verwijderen.
, Dompel de garde niet dieper dan de onderzijde van de gardehouder.
de maatbeker en hakker
22 U kan de maatbeker en hakker als mini keukenrobot gebruiken.
23 U kan er ook broodkruimels, gehakte nootjes en gedroogde groenten mee bereiden.
24 Het handvat verwijderen.
25 Houd het plastic gedeelte van de hakker vast – houd de vingers weg van het mes.
26 Laat het neer in de maatbeker en plaats het over de spindel in de bodem van de maatbeker.
27 Voeg de ingrediënten toe; vul de maatbeker niet voorbij het merkteken van 1000 ml.
28 Breng het deksel van de maatbeker aan. De bovenzijde van de hakker past in de aandrijving
op de onderkant van het deksel.
29 Plaats het handvat op de bovenzijde van het deksel van de maatbeker.
30 Gebruik de hakker in stoten van een aantal seconden. Zoniet loopt u het risico te overdrijven.
31 Trek de stekker van het handvat uit en verwijder het handvat uit het deksel.
32 Til het deksel voorzichtig van de maatbeker; let erop dat druppels in de maatbeker vallen.