NL
5
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABEL
In de tabel worden de beste functie, accessoires en
niveau vermeld om de verschillende types van
etenswaar te bereiden. De bereidingstijden gelden
vanaf het moment dat het gerecht in de oven wordt
gezet, zonder de voorverwarmtijd (indien nodig).
De bereidingstemperaturen zijn bij benadering en
zijn afhankelijk van de hoeveelheid voedsel en het
type accessoire dat wordt gebruikt. Gebruik eerst
de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding
niet naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken.
Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires
te gebruiken en indien mogelijk taartvormen en
bakplaten van donker metaal. U kunt ook vuurvaste
of aardewerk pannen en accessoires gebruiken; de
bereidingstijden zijn dan iets langer.
. DESSERTS
• Bak fijn gebak met de statische functie op één
steunhoogte. Gebruik taartvormen van donker metaal
en zet deze altijd op het bijgeleverde rooster.
• Gebruik taartvormen van donker metaal en zet deze
altijd op het bijgeleverde rooster.
• Om te controleren of de taart gaar is steekt u een
houten prikker in het midden van de taart. Als de
prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
• Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet
dan niet de randen in, omdat de taart dan mogelijk
niet goed rijst aan de zijkanten.
• Als het gebak “opzwelt” tijdens het bakken, gebruik
dan de volgende keer een lagere temperatuur,
verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of
meng het beslag voorzichtiger
VLEES
• U kunt elke soort ovenschaal of vuurvaste schaal
gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van het
vlees.
Schenk bij gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon
in de schaal, waardoor het vlees tijdens de bereiding
vochtig wordt gehouden en meer smaak krijgt. Houd
er rekening mee dat er tijdens dit proces stoom kan
ontstaan.
Laat het gebraden vlees na afloop van de bereiding
10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met
aluminiumfolie.
• Wanneer u stukken vlees grillt, zorg er dan voor
dat de stukken allemaal even groot zijn, om ze
gelijkmatig te garen. Zeer dikke stukken vlees hebben
een langere bereidingsduur. Zet het rooster op een
lagere steunhoogte om te voorkomen dat de korst
verbrandt. Draai het vlees om na tweederde van de
bereidingsduur. Open de deur voorzichtig want er kan
stoom naar buiten komen.
Geadviseerd wordt om een druippan met een 200
ml kraanwater direct onder het rooster waarop u het
voedsel hebt gelegd te plaatsen, om het bakvet op te
vangen. Vul bij indien nodig.
Download voor meer informatie de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op docs.indesit.eu
NUTTIGE TIPS