KitchenAid KONS 6625/IX Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
Productinformatieblad
Productbeschrijving 4
Accessoires 4
Bedieningspaneel 5
Tabel met ovenfuncties 6
Tabel voor de Grill-Turbogrill bereidingen 7
Tabel voor Conventionele en Geventileerde bereidingen 8
Beschrijving van het bedieningspaneel 10
Voor de eerste keer gebruiken 10
Instellingen 11
Opnieuw de taal instellen 11
Showroom of demonstratie functie 12
Veiligheidskenmerken 12
Timer 13
Speciale functies 14
Professionele functies 15
Professionele en speciale bereidingstabel 16
4
1. Controlepaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
De ventilator kan ook nadat u het apparaat heeft uitgeschakeld
blijven werken. Dit om de oven af te laten koelen.
3. Grillelement
4. Licht achterin
5. Circulair element (niet zichtbaar)
6. Ventilator
7. Achterste schot
8. Bodemelement (niet zichtbaar)
9. Koude ovendeur
Productbeschrijving
Accessoires
Opvangplaat Bakplaat
Rooster
Bodemplateau
Bovenste
plateau
5
1. On/Off –Functie selectie Controleknop
2. Verwijder keuze of keer naar de vorige keuzetoets terug
3. Bevestigingstoets
4. Controleknop voor annuleren van de van te voren ingestelde niveaus (temperatuur/tijd/niveaus) en het
verwisselen van de ene naar de andere functie.
Draai de controleknop op 0 als u met koken klaar bent.
Bedieningspaneel
6
Tabel met ovenfuncties
Functie
Van te voren
ingestelde
temperatuur
Regelbare
temperatuur
Beschrijving van de functie
Licht
Het licht aan de binnenkant van de oven gaat
aan.
Snel verwarmen
200°C 50°C - 250°C
Voor het snel voorverwarmen van de oven.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is schakelt
de functie zich automatisch uit en wordt een
signaal afgegeven om aan te geven dat de oven
automatisch op de CONVENTIONELE functie
wordt overgeschakeld.
Conventioneel
200°C 50°C - 250°C
Voor het bereiden van vlees, vis en gevogelte
op het middelste plateau.
Verwarm de oven op de gewenste
temperatuur voor en voer het voedsel in als
een signaal afgaat om aan te geven dat de
oven de vereiste temperatuur bereikt heeft.
Grill/Turbogrill
3 1 - 5
Voor het grillen van karbonades,
kebab, saucijzen, het au gratin koken van
groente en voor het bruinen van brood.
De GRILL functie kan op de niveaus van 1
tot 5 voor verschillende sterkte worden
ingesteld. Verwarm de oven gedurende 3-
5 min. voor. De ovendeur moet tijdens het
koken gesloten blijven. Plaats wat water
op de opvangplaat, op het eerste plateau
geplaatst, om tijdens het koken van vlees
rook en vetspetters te verminderen. Draai
het voedsel tijdens het koken om.
Voor het grillen van grote stukken
vlees (geroosterd rundvlees, gebraad). De
TURBOGRILL functie kan op niveaus van 1
to 5 voor verschillende warmte worden
ingesteld. Verwarm de oven gedurende 3-
5 min. voor. De ovendeur moet tijdens het
koken gesloten blijven. Plaats wat water
op de opvangplaat, op het eerste plateau
geplaatst, om tijdens het koken van vlees
rook en vetspetters te verminderen. Draai
het vlees tijdens het koken om.
Hete lucht
160°C 50°C - 250°C
Voor het koken van voedsel dat een
constante temperatuur vereist, zonder
voorverwarming, op een of meerdere
plateaus (bijv.: vis, groente, gebak).
Speciale functies
Zie het programmablad (hieronder).
Instellingen
Zie het programmablad (hieronder).
Functie voor het professioneel bakken van brood
Zie het programmablad (hieronder).
Functie voor het professioneel bakken van gebak
Zie het programmablad (hieronder).
Professionele roosterfunctie
Zie het programmablad (hieronder).
7
Tabel voor de Grill-Turbogrill bereidingen
VOEDSEL Functie
Voorverwarmen
(5 minuten)
Plateaustand
(vanaf de bodem
gezien)
Warmteniveau
(Max)
Bereidingstijd
(minuten)
Biefstukken X 3 - 4 5 30 - 40
Koteletten X 3 - 4 5 30 - 40
Saucijzen X 3 - 4 5 30 - 40
Karbonades X 3 - 4 5 35 - 45
Vis (plakken) X 3 - 4 5 30 - 40
Kippenpoten X 3 - 4 5 40 - 50
Kebab X 3 - 4 5 35 - 45
Kleine ribkarbonades X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kip X 3 5 45 - 55
VOEDSEL Functie
Voorverwarmen
(5 minuten)
Plateaustand
(vanaf de bodem
gezien)
Warmteniveau
(Max)
Bereidingstijd
(minuten)
1/2 kip X 3 - 4 5 45 - 55
Hele kip X 3 - 4 5 60 - 70
Braadstuk Rund-of
Varkensvlees
X 3 - 4 5 60 - 70
Eend X 3 - 4 5 70 - 80
Lamsbout X 3 - 4 5 70 - 80
Geroosterd rundvlees X 3 - 4 5 50 - 60
Gebakken aardappels X 3 - 4 5 50 - 60
Hele vis Goudbrasem-
forel
X 3 - 4 5 50 - 60
8
Tabel voor Conventionele en Geventileerde bereidingen
VOEDSEL
Functie
Voorverwarmen
(5 minuten)
Plateaustand
(vanaf de bodem
gezien)
Niveau voor
extra bruinen
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Lams-, geiten-
of schapenvlees
X 2 2 200 95 - 110
2 2 200 100 - 110
Gebraad (kalfs-, var-
kens-, of rundvlees)
(1 kg)
X 2 2 200 95 - 110
2 3 200 100 - 110
Kip, konijn, eend
X 2 3 200 80 - 90
2 3 200 80 - 90
Kalkoen (4-6 kg)
+bruiningsstand 3
X 1 3 200 160 - 180
1 3 200 160 - 180
Gans (2 kg)
X 2 3 210 100 - 130
2 3 200 100 - 130
VIS (HEEL)
(1-2kg) Goudbrasem,
zeebaars, tonijn, zalm,
kabeljauw
X 2 1 200 45 - 55
2 1 200 45 - 55
VIS (IN PLAKKEN)
(1kg.) Zwaardvis,
tonijn
X 2 2 190 40 - 50
2 2 190 40 - 50
GROENTE
Gevulde paprika's en
tomaten
X 2 220 50 - 60
2 200 50 - 60
Gebakken aardappels
X 2 3 220 50 - 60
2 3 200 50 - 60
DESSERTS,
TAARTEN, ENZ.
Rijzende taarten
X 2 180 40 - 50
X 1 170 40 - 50
9
Tabel voor Conventionele en Geventileerde bereidingen
VOEDSEL
Functie
Voorverwarmen
(5 minuten)
Plateaustand
(vanaf de bodem
gezien)
Niveau voor
extra bruinen
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Gevuld deeg (kaas)
X 2 180 80 - 90
2 170 70 - 80
Vruchtentaarten,
vlaaien
X 2 190 40 - 50
2 180 40 - 50
Strudel
X 2 200 50 - 55
1 - 3 200 50 - 55
Koekjes
X 2 180 20 - 30
1 - 3 170 20 - 30
Roomsoesjes
X 2 180 35 - 45
1 - 3 180 35 - 45
Hartige taarten
X 2 200 40 - 50
2 190 40 - 50
Lasagna
X 2 1 200 45 - 60
2 1 200 45 - 60
Taart met
vruchtenvulling, bijv.
ananas, perziken, enz.
X 2 190 50 - 60
2 190 40 - 50
Schuimgebak
2 90 120 - 150
1 - 3 90 120 - 150
Pasteitjes
X 2 220 35 - 45
1 - 3 220 35 - 45
Soufflé
X 2 190 40 - 50
2 180 45 - 55
10
Men gebruikt de functie selectie controleknop om
de verschillende ovenfuncties te selecteren.
Elke draai van de controleknop komt met een
functie overeen:
Draai de controleknop F vier tikken tegen de klok
in. Het woord INSTELLINGEN verschijnt nu.
Door op de annuleringsknop “<<”, te drukken
kunt u de instellingsoperatie annuleren en naar de
vorige display terugkeren.
Als eenmaal de vereiste instelling op de display
verschijnt, kunt u deze door op de OK-toets te
drukken bevestigen en naar de volgende
programmeringsfase voortgaan.
De navigatie controleknop “-/+” heeft
verschillende gebruiksvormen naar aanleiding van
de geselecteerde functie:
Zich te verplaatsen tussen de menu’s.
Het verhogen/verlagen van de aangegeven
niveaus.
Zich te verplaatsen tussen de
bereidingsfuncties.
De bereidingstijd en temperatuur
verhogen/verlagen.
Beschrijving van het bedieningspaneel
De klok instellen
De klok verschijnt op de display.
Stel de gewenste tijd in door van de “-/+
controleknop gebruik te maken en bevestig de
keuze door op de “OK”-toets te drukken.
Voor de eerste keer gebruiken
11
Draai de functieknop vier tikken linksom.
Het volgende bericht verschijnt:
INSTELLINGEN
-/+ WIJZIGEN
Het is vervolgens mogelijk om het volgende in te stellen:
TAAL (Beschikbare talen: ENGELS (fabrieksinstelling), DUITS, FRANS, ITALIAANS, SPAANS,
NEDERLANDS, ZWEEDS, NOORS, DEENS, FINS).
•KLOK
ZOEMER
•CONTRAST
HELDERHEID
Reset de instellingen voor helderheid en contrast.
Om de helderheid en de contrast op de fabrieksinstellingen terug te brengen:
Draai de controleknop F op “OFF”.
Draai de controleknop F op instellingen.
Houdt de OK-toets gedurende 5 seconden ingedrukt.
Hierdoor zal het apparaat op de fabrieksinstellingen terugkeren.
Instellingen
Ga als volgt te werk als u een verkeerd ingestelde taal wilt veranderen:
1. Plaats de Functie controleknop op de “INSTELLINGEN” stand, draai naar “Taal” en bevestig door op
de “OK”-toets te drukken.
2. Selecteer de gewenste taal door van de “-/+” controleknop gebruik te maken en bevestig de keuze
door op de “OK”-toets te drukken.
Opnieuw de taal instellen
12
Als het woord “KitchenAid” op de display verschijnt dan bevindt de oven zich in de Showroom of
demonstratie functie waardoor de ovenelementen niet op zullen warmen.
Ga voor het uitschakelen van de showroom of demonstratie functie als volgt te werk:
1. Haal de stekker uit het stopcontact en verbindt binnen 60 seconden opnieuw de oven met de
netstroom:
2. Draai de On/Off – Functie selectie controleknop op de “Licht” stand.
3. Druk op de “<<” knop.
4. Draai de On/Off – Functie selectie controleknop op de “0” stand.
5. Druk op de “OK”-toets.
Ga op dezelfde wijze te werk om de Showroom of demonstratie functie binnen te komen.
Showroom of demonstratie functie
Kinderslot controlepaneel.
Voor het in- of uitschakelen van het “Kinderslot”:
Druk minstens 5 seconden tegelijkertijd op de “<<” en “OK” knoppen.
Als de beveiliging is ingeschakeld zijn de functie controleknop en de druktoetsen geblokkeerd en verschijnt
op de display het icoon.
Opmerking: het is mogelijk om deze functie ook tijdens het koken te activeren.
Aanvraag voor bevestiging als de instellingen worden gewijzigd
Als tijdens het koken aan de Functie controleknop wordt gedraaid vraagt de oven om een bevestiging van
de de keuze om ongewenste veranderingen van de bereidingsinstellingen te voorkomen.
Breng de controleknop terug naar de originele stand. Op de display zullen nogmaals de algemene
bereidingsinstellingen verschijnen.
In ieder geval blijft de oven net zolang koken totdat de gebruiker de wens voor het veranderen van de
instellingen bevestigt.
Stand-by
Om energie te besparen kunt u de display uitschakelen (display OFF metode) door op de “<<” knop te
drukken terwijl de Functie controleknop op de “0” stand staat. Druk nogmaals op de “<<” toets met de
Functie controleknop in de “0” stand om de display weer te activeren.
Veiligheidskenmerken
13
De timer kan alleen worden gebruikt wanneer de oven niet aan staat worden en kan voor een maximum
tijd van 3 uur en 59 minuten worden ingesteld.
De timer instellen:
1. Houdt de Functie controleknop in de “0” stand.
2. Door aan de “+/-“ controleknop te draaien komt het knipperende woord “TIMER” te voorschijn.
3. Draai aan de “+/-“ controleknop om de gewenste tijd in te stellen.
4. Druk op de “OK”-toets om de instelling te bevestigen en de timer te activeren.
De timer begint nu af te tellen. Als de ingestelde tijd voorbij is gaat een geluidssignaal af en verschijnt het
woord “EINDE” op de display. Door op de “OK”-toets voor bevestiging te drukken wordt de timer-
functie uitgeschakeld en verschijnt de reëele tijd op de display.
De timer kan echter op elk gewenst moment worden uitgeschakeld door twee keer op de “<<” toets te
drukken.
Selecteer de bereidingstijd/vertraagde opstart (met uitzondering van de professionele functies):
De kooktijd biedt de mogelijkheid om de oven gedurende een ingestelde periode te laten functioneren.
De maximum in te stellen bereidingstijd is 3 uur en 59 minuten.
Als u eenmaal met het koken bent begonnen, kunt u de bereidingstijd activeren door op de “OK”-toets te
drukken.
Het knipperende symbool verschijnt op de display.
1. Draai aan de “+/-” controleknop tot de gewenste bereidingstijd verschijnt. Bevestig door op de “OK”-
toets te drukken.
2. Op dit moment kunt u de bereidingstijd op dergelijke manier instellen dat het gerecht op de gewenste
tijd klaar is.
3. Door op de “OK” controleknop te drukken, verschijnt het knipperende symbool op de display.
4. Draai aan de “+/-” controleknop tot het gewenste einde van de bereidingstijd verschijnt.
Timer
14
WARMHOUDEN
Houdt de temperatuur aan de binnenkant van de oven constant op 60°C om het voedsel voor de
comsumptie hiervan warm te houden. In dit geval is het het beste om het eerste niveau te gebruiken.
Zowel het einde en de duur van de functie kunnen worden ingesteld.
ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van voedsel op kamertemperatuur. Laat het voedsel in de verpakking om uitdrogen
te voorkomen.
•DEEG RIJZEN
Aangeraden voor het laten rijzen van pasta-, brood- en pizzadeeg.
GEDROOGD FRUIT
Voor het uitdrogen van alle soorten fruit. Maak gebruik van het dehydratatie rooster, indien bij de
accessoires inbegrepen, of van een stalen korf met kleine gaatjes die op het rooster kan worden
geplaatst. Hierdoor kan de lucht zich verplaatsen en kunnen de kleine stukjes voedsel niet vallen. Het
voedsel neemt in omvang af naar mate het uitdroogt.
GEDROOGDE GROENTE
Voor het uitdrogen van alle soorten groente bijvoorbeeld voor de preparatie van conserven. Maak
gebruik van het dehydratatie rooster, indien bij de accessoires inbegrepen, of van een stalen korf met
kleine gaatjes die op het rooster kan worden geplaatst. Hierdoor kan de lucht zich verplaatsen en
kunnen de kleine stukjes voedsel niet vallen. Het voedsel neemt in omvang af naar mate het uitdroogt.
GEDROOGDE PADDESTOELEN
Voor het uitdrogen van paddestoelen om ze voor lange tijd te kunnen bewaren. Maak gebruik van het
dehydratatie rooster, indien bij de accessoires inbegrepen, of van een stalen korf met kleine gaatjes die
op het rooster kan worden geplaatst. Hierdoor kan de lucht zich verplaatsen en kunnen de kleine stukjes
voedsel niet vallen. Het voedsel neemt in omvang af naar mate het uitdroogt.
•YOGHURT
Voor het bereiden van zelfgemaakte yoghurt (zie Recepten). Het is het beste om een keramieke schaal
met een keramieke of geharde glazen deksel te gebruiken. Gebruik nooit een plastic schaal.
VLEES LANGZAAM
Voor het op een lage temperatuur en gedurende lange tijd voorbereiden van vlees voor een optimaal
resultaat.
LANGZAAM KOKENDE VIS
Voor het zeer langzaam bereiden van vis om het beste resultaat te kunnen behalen.
QUICHE FUNCTIE
Een functie speciaal bedoeld voor het bakken van quiche, taarten gevuld met hartige of zoete vloeibare
vullingen (quiche lorraine, cheese cake, ...). Door deze functie te kiezen stelt de oven automatisch de
ideale bakwijze en temperatuur in. U hoeft alleen de baktijd, die normaal gesproken naar aanleiding van
de hoeveelheid gebruikte ingrediënten varieert tussen de 40 en 50 minuten, in te stellen. Het gerecht
dient in een koude oven, zonder voorverwarmen, te worden geplaatst. Het is mogelijk om meerdere
quiches tegelijkertijd op twee niveaus te bakken: plaats voor het bakken op een niveau de taartvorm op
het rooster op het tweede niveau en voor het bakken op twee niveaus de roosters op het eerste en
vierde niveau.
REINIGING
Is een functie ontworpen om het reinigen van de oven makkelijker te maken:
- giet langzaam max. 250ml water op de bodem van de oven
- selecteer de functie en druk op de “OK” toets
- laat aan het einde van de functie de oven afkoelen en reinig deze met een vochtige doek.
N.B. Het is het beste om te voorkomen dat voorbereidingen, waarvoor het voedsel in een koude
oven of in een oven op zeer lage temperatuur dienen te worden gestopt, onderbroken worden
aangezien in dit geval de oven zal proberen om van het begin af aan de bereiding op te starten
en zal wachten tot de temperatuur in de oven weer op de kamertemperatuur gekomen is.
Indien de bereiding onderbroken moet worden en u niet kunt wachten tot de oven afgekoeld is,
raden we u aan om het kookproces weer op te starten door van de conventionele functie
gebruik te maken en de oven op een geschikte temperatuur in te stellen (zie de bereidingstabel
op pagina 8).
Speciale functies
15
Door de "Functie Selectie" controleknop op een van de professionele functies “PRO” te zetten kunt u van
de professionele bereidingsfuncties gebruik maken. U kunt een keuze maken uit de 15 van te voren
geprogrammeerde recepten door middel van de “+/-” controleknop. Druk op de “OK”-toets om de
functie te kiezen en met het koken aan te vangen.
Consulteer de Recepten voor informatie over het gebruik van deze functies.
De beschikbare functies zijn hieronder aangegeven. De bereidingstijd en de temperatuur voor elke functie
zijn in de hierop volgende tabellen aangegeven.
De recepten die u in de Professioneel Roosterfunctie vindt kunt u de bereiden door de gwenste kooktijd
in te stellen.
Functies voor het maken van professioneel brood
Traditioneel brood
Moutbrood
Dikke pizza
Dunne pizza
Focaccia
Broodstengels
Functies voor het professioneel bakken van gebak
Soesjesdeeg
Croissant
Caketaart
Rozijnencake
Boterdeeg
Professioneel Roosterfuncties
Kalf - Varken
Geroosterd Rundvlees rauw
Geroosterd Rundvlees med.
Geroosterde Kip
Geroosterde Kalkoen
Persoonlijke instelling van Functies
Gebruik van de functies die persoonlijk ingesteld kunnen worden:
Selecteer de bereidingstemperatuur.
Wacht tot de oven voorverwarmd is.
Als u het voedsel in de oven geplaatst heeft en vervolgens bevestigd heeft door te drukken op de OK
toets is het mogelijk om de kooktijd in te stellen (raadpleeg pagina 13 “Timer”).
Professionele functies
16
Professionele en speciale bereidingstabel
Professionele BROODBAK
functie
Voorverwarmen
Plateaustand (gezien
vanaf de bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Traditioneel brood Automatisch 190 40 - 50
Moutbrood Automatisch 195 40 - 50
Dikke pizza Automatisch 195 30 - 40
Dunne pizza Automatisch 230 12 - 20
Focaccia Automatisch 205 35 - 40
Broodstengels Automatisch 180 20 - 30
Professionele TAARTBAK
functie
Voorverwarmen
Plateaustand (gezien
vanaf de bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Soesjesdeeg Automatisch 170 30 - 40
Croissant Automatisch 160 20 - 30
Caketaart Automatisch 170 30 - 40
Rozijnencake Automatisch 160 75 - 85
Boterdeeg Automatisch 170 25 - 35
Professionele ROOSTER
functie
Voorverwarmen
Plateaustand (gezien
vanaf de bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Kalf - Varken Automatisch 205 60 - 90
Geroosterd rundvlees rauw Automatisch
2. (rist) +
1. (bageplade)
215 35 - 45
Geroosterd rundvlees
medium
Automatisch
2. (rist) +
1. (bageplade)
215 50 - 60
Geroosterde Kip Automatisch 205 55 - 65
Geroosterde Kalkoen Automatisch 185 140 - 180
Speciale Functies Voorverwarmen
Plateaustand (gezien
vanaf de bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(uur)
Deeg rijzen nee 40 1 - 2
Langzaam koken nee 85 - 95 3 - 5
Yoghurt nee 65 - 47 6 - 8
Gedroogd fruit nee Alle niveauer 80 8
Gedroogde groente nee Alle niveauer 60 7
Gedroogde paddestoelen nee Alle niveauer 50 7
5019 710 01109
Printed in Italy
n
02/09
NL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

KitchenAid KONS 6625/IX Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding