KitchenAid KOLS 7030 Program Chart

Categorie
Magnetrons
Type
Program Chart
Gebruiksaanwijzing
Belangrijke veiligheidsinstructies 4
Installatie 8
Milieutips 9
EG Verklaring van overeenstemming 9
Opsporen van storingen 9
Klantenservice 10
Reiniging 10
Onderhoud 11
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven 12
Tabel beschrijving functies 23
Bereidingstabel 25
Tabel Geteste recepten 28
Adviezen en suggesties voor het gebruik 29
4
Belangrijke veiligheidsinstructies
UW EIGEN VEILIGHEID EN DIE VAN ANDEREN IS ZEER BELANGRIJK
Deze handleiding en het apparaat zelf zijn voorzien van belangrijke
veiligheidsaanwijzingen, die te allen tijde moeten worden gelezen en opgevolgd.
Dit is het waarschuwingssymbool waarmee mogelijke risico's voor de
gebruiker en voor anderen worden aangegeven. Alle veiligheidsberichten
worden voorafgegaan door het waarschuwingssymbool en door de
volgende termen:
Duidt op een gevaarlijke situatie die ernstig letsel
veroorzaakt.
Duidt op een gevaarlijke situatie die ernstig letsel
kan veroorzaken.
Alle veiligheidswaarschuwingen geven specifieke details
van het mogelijke risico dat aanwezig is en geven aan hoe
het risico op letsel, schade en elektrische schokken
voortvloeiend uit het onjuiste gebruik van het apparaat
beperkt kan worden. Houd u strikt aan de volgende
instructies:
Koppel het apparaat los van het elektriciteitsnet
alvorens installatiewerkzaamheden te verrichten.
Installatie en onderhoud moeten worden uitgevoerd
door een gespecialiseerd monteur, volgens de
instructies van de fabrikant en in overeenstemming met
de plaatselijke veiligheidsvoorschriften. Geen enkel deel
van het apparaat mag gerepareerd of vervangen
worden, tenzij dit specifiek in de gebruikshandleiding is
beschreven.
De voedingskabel moet door een gespecialiseerd
elektricien worden vervangen. Wend u tot erkende
servicecentra.
De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht
De voedingskabel moet lang genoeg zijn om het
WAARSCHUWING
GEVAAR
5
apparaat na plaatsing in zijn behuizing op het
stopcontact aan te sluiten.
Om de installatie conform de geldende
veiligheidsnormen te laten zijn is er een meerpolige
schakelaar nodig met een minimum afstand van 3 mm
tussen de contacten
Gebruik voor de aansluiting geen meervoudige
contactdozen of verlengsnoeren.
Trek niet aan de voedingskabel om de stekker uit het
stopcontact te halen.
De elektrische onderdelen mogen na de installatie niet
toegankelijk zijn voor de gebruiker.
Raak het apparaat niet aan met natte lichaamsdelen en
gebruik het niet op blote voeten.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor het gebruik als
huishoudelijk apparaat voor het bereiden van voedsel.
Elk ander gebruik is verboden (bijv. verwarming van de
omgeving). De fabrikant kan niet aansprakelijk gesteld
worden voor schade die het gevolg is van oneigenlijk
gebruik of een foute instelling van de
bedieningsknoppen.
Dit apparaat mag gebruikt worden door kinderen van 8
jaar of ouder en door personen met lichamelijke,
zintuiglijke of geestelijke beperkingen of met
onvoldoende ervaring en kennis, mits ze onder toezicht
staan of hen is geleerd hoe het apparaat veilig moet
worden gebruikt en ze zich bewust zijn van de
mogelijke gevaren. Kinderen mogen niet met het
apparaat spelen. De reiniging en het onderhoud mogen
niet door kinderen worden uitgevoerd, tenzij ze onder
toezicht van volwassenen staan.
6
De toegankelijke onderdelen van het apparaat kunnen
zeer heet worden tijdens het gebruik. Houd kinderen
uit de buurt van het apparaat en zorg dat ze er niet
mee spelen.
Het apparaat en zijn toegankelijke onderdelen worden
warm tijdens het gebruik. Let erop de verwarmende
elementen niet aan te raken. Kinderen jonger dan 8 jaar
moeten uit de buurt van het apparaat worden
gehouden, tenzij ze altijd onder toezicht staan.
Raak de verwarmingselementen of de binnenkant van
het apparaat tijdens en na het gebruik niet aan om
brandwonden te voorkomen. Zorg dat het apparaat
niet in contact komt met kleding of ander brandbaar
materiaal zolang de onderdelen niet voldoende
afgekoeld zijn.
Open de deur van het apparaat na afloop van de
bereiding voorzichtig, en laat de warme lucht of de
damp geleidelijk ontsnappen voordat u het gerecht uit
de oven haalt. Wanneer de deur van het apparaat
gesloten is, komt er warme lucht uit de opening boven
het bedieningspaneel. Blokkeer de ventilatieopeningen
nooit.
Gebruik ovenhandschoenen om schalen en accessoires
uit de oven te halen, en let erop dat u de
verwarmingselementen niet aanraakt.
Plaats geen brandbaar materiaal in het apparaat of in de
buurt ervan. Het apparaat kan dan in brand vliegen als
het per ongeluk wordt ingeschakeld.
Blikken of hermetisch afgesloten houders mogen niet in
het apparaat verwarmd of bereid worden. Door de zich
7
ophopende druk kan het blik ontploffen en het apparaat
beschadigen.
Gebruik geen schalen of houders van synthetisch
materiaal.
Oververhit vet of oververhitte olie vat gemakkelijk
vlam. Houd de bereiding van gerechten met veel vet of
olie in de gaten.
Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens het
droogproces van gerechten.
Als er bij de bereiding alcoholische dranken (bijv. rum,
cognac, wijn) worden gebruikt, bedenk dan dat alcohol
op hoge temperatuur verdampt. De alcoholdamp kan
vlam vatten wanneer deze in contact komt met het
elektrische verwarmingselement.
Gebruik nooit stoomreinigers.
Raak de oven niet aan tijdens de pyrolysecyclus.
Kinderen moeten tijdens de pyrolysecyclus uit de buurt
van de oven worden gehouden (alleen voor ovens met
pyrolysefunctie).
Gebruik alleen de standaard bijgeleverde of de voor
deze oven aanbevolen temperatuurvoeler.
Gebruik geen agressieve schuurmiddelen of scherpe
metalen keukengereedschappen om het glas van de
ovendeur schoon te maken, omdat ze krassen in het
oppervlak kunnen maken en het glas kunnen doen
breken.
Controleer of het apparaat uitgeschakeld is, voordat u
het lampje vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
8
Controleer na het uitpakken van de oven of het
apparaat tijdens het transport geen beschadigingen
heeft opgelopen en of de ovendeur goed sluit.
Neem in geval van twijfel contact op met uw
leverancier of de klantenservice. Om eventuele
schade te voorkomen wordt geadviseerd om de
oven pas voor de installatie van de piepschuim
bodem te halen.
Voorbereiding van het meubel voor inbouw
De keukenkastjes naast de oven moeten tegen
hitte bestand zijn (min. 90 °C).
Voer eerst alle zaagwerkzaamheden uit voordat
u de oven plaatst, en verwijder nauwgezet alle
spaanders en zaagresten.
Het onderste gedeelte van de oven mag niet
meer toegankelijk zijn na de installatie.
Voor een correcte functionering van het
product mag de minimale opening tussen het
werkblad en de bovenkant van de oven niet
geblokkeerd worden.
Aansluiting op het elektriciteitsnet
Controleer of de elektrische spanning die
aangegeven staat op het typeplaatje van het
product overeenkomt met de voedingsspanning
van uw woning. Het typeplaatje bevindt zich op de
voorrand van de oven (zichtbaar wanneer de
ovendeur openstaat).
Eventuele vervangingen van de voedingskabel
(type H05 RR-F 3 x 1,5 mm2) mogen uitsluitend
worden uitgevoerd door erkende technici.
Wend u tot erkende servicecentra.
De oven is geprogrammeerd voor een opname van
elektrisch vermogen dat hoger is dan 2,5 kW
(aangegeven met "HOOG" in de instellingen zoals
weergegeven in onderstaande afbeelding) dit komt
overeen met een elektrisch vermogen van uw
installatie dat hoger is dan 3 kW. Als het vermogen
van uw elektrische installatie lager is dan
noodzakelijk, moet de waarde verlaagd worden
("LAAG" in de instellingen). In onderstaande tabel
zijn de waarden van het elektrische vermogen
weergegeven die per land aanbevolen worden.
1. Om het niveau van opgenomen vermogen te
verlagen kiest u "INSTELLINGEN" in het
hoofdmenu door aan de knop "Functies" te
draaien".
2. Bevestig uw keuze met de toets
3. Kies het menu "vermogen"
4. Bevestig uw keuze met de toets
5. Kies het niveau "LAAG"
6. Druk op de toets ; op het display verschijnt
een bevestigingsbericht.
ALGEMENE AANBEVELINGEN
Voordat u de oven in gebruik neemt:
Verwijder de kartonnen beschermingen,
transparante folie en stickers van de oven en
van de accessoires.
Haal de accessoires uit de oven en verwarm
hem ongeveer een uur lang op 200 °C om de
geur van het isolatiemateriaal en de
beschermende vetlaag te verwijderen.
Tijdens het gebruik:
Leg geen zware voorwerpen op de deur, omdat
deze de deur kunnen beschadigen.
Steun niet op de deur en hang geen
voorwerpen aan de handgreep.
Bedenk de binnenkant van de oven niet met
aluminiumfolie.
Giet geen water in de warme oven; de lak kan
beschadigd raken.
Schuif niet met pannen of schalen over de
bodem van de oven, omdat dit krassen op de
lak kan geven.
Zorg ervoor dat de elektrische kabels van
andere apparatuur niet in contact komen met
hete onderdelen van de oven en niet vast
komen te zitten tussen de ovendeur.
Stel de oven niet bloot aan weersinvloeden.
Installatie
LAND
INSTELLING ELEKTRISCH
VERMOGEN
DUITSLAND HOOG
SPANJE LAAG
FINLAND HOOG
FRANKRIJK HOOG
ITALIË LAAG
NEDERLAND HOOG
NOORWEGEN HOOG
ZWEDEN HOOG
VERENIGD KONINKRIJK
LAAG
BELGIË HOOG
Instellingen
Reiniging
Traditionele
Instellingen van de oven en van het display
Vermogen
Taal
Tijd
Instellingen van de oven en van het display
Hoog
Laag
Hoger dan 2,5 kW
9
Milieutips
Verwerking van de verpakking
Het verpakkingsmateriaal is 100% recyclebaar,
zoals aangegeven wordt door het
recyclingsymbool ( ).
De diverse onderdelen van de verpakking
mogen daarom niet bij het gewone huisvuil
worden weggegooid, maar moeten worden
afgevoerd volgens de plaatselijke voorschriften.
Afvalverwerking van het apparaat
Dit apparaat is voorzien van het merkteken
volgens de Europese Richtlijn 2002/96/EG
inzake Afgedankte Elektrische en Elektronische
Apparatuur (AEEA).
Door ervoor te zorgen dat dit apparaat op de
juiste manier wordt afgevoerd, helpt de
gebruiker om mogelijk negatieve consequenties
voor het milieu en de gezondheid te
voorkomen.
Het symbool op het product, of op de
bijbehorende documentatie geeft aan dat dit
product niet mag worden behandeld als huisvuil,
maar moet worden afgeleverd op een geschikt
inzamelpunt voor de recycling van elektrische
en elektronische apparatuur.
Energiebesparing
Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal
wordt vermeld in de bereidingstabel of in het
recept.
Gebruik donkere, zwart gelakte of
geëmailleerde bakvormen, omdat deze de
warmte beter opnemen.
Dit apparaat is bedoeld om in aanraking te komen met voedingsmiddelen en is in overeenstemming met
de richtlijn ( ) n.1935/2004 en is ontworpen, vervaardigd en op de markt gebracht in
overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften van de "Laagspanningsrichtlijn" 2006/95/EG (die
73/23/EEG en daaropvolgende amendementen vervangt) en de beschermingsvoorschriften van de
"EMC"-richtlijn 2004/108/EG.
EG Verklaring van overeenstemming
De oven werkt niet:
controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem verholpen is.
De elektronische programmeerfunctie werkt niet:
Als op het display " F " met een cijfer verschijnt, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde
Klantenservice. Specificeer in dat geval het nummer dat volgt op de letter " F ".
Opsporen van storingen
10
Voordat u contact opneemt met de Klantenservice:
1. Controleer of u het probleem zelf kunt oplossen
aan de hand van de punten die beschreven zijn
in "Opsporen van storingen".
2. Zet het apparaat uit en weer aan, om te
controleren of het probleem opgelost is.
Als na het uitvoeren van deze controles de
storing nog steeds aanwezig is, contact
opnemen met de dichtstbijzijnde
Klantenservice.
Vermeld altijd:
een korte beschrijving van de storing;
het type en het exacte model van de oven;
het servicenummer (dit is het nummer na het
woord Service op het typeplaatje), rechts aan de
binnenkant van de ovenruimte (zichtbaar met de
deur open). Het servicenummer staat ook in het
garantieboekje;
uw volledige adres;
uw telefoonnummer.
Wendt u, in het geval dat reparatie noodzakelijk is,
tot een erkende klantenservice (alleen dan heeft
u zekerheid dat originele vervangingsonderdelen
worden gebruikt en de reparatie correct wordt
uitgevoerd).
Klantenservice
Reiniging
- Gebruik geen stoomreinigers.
-
Maak het apparaat schoon als het afgekoeld is.
- Koppel het apparaat los van de netvoeding.
Buitenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of
schurende reinigingsmiddelen. Als een
dergelijk product per ongeluk in contact komt
met het apparaat, verwijder het dan
onmiddellijk met een vochtig doekje.
Reinig de oppervlakken met een vochtig doekje.
Als de buitenkant zeer vuil is, voeg dan een paar
druppels afwasmiddel toe aan het water.
Afdrogen met een droge doek.
Binnenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen schuursponsjes,
sponsjes van staalwol of metalen schrapers.
Hierdoor kunnen de gelakte oppervlakken en het
glas van de deur op den duur beschadigd raken.
Laat de oven na elk gebruik afkoelen en reinig
het apparaat bij voorkeur als het nog lauw is om
aangekoekte etensresten (bijv. voedsel met veel
suiker) makkelijker te kunnen verwijderen.
Gebruik speciale ovenreinigingsmiddelen en
houdt u aan de aanwijzingen van de fabrikant.
Reinig het glas van de deur met een speciaal
vloeibaar glasreinigingsmiddel. Om de deur
gemakkelijker te kunnen reinigen kunt u deze
verwijderen (zie ONDERHOUD).
OPMERKING: tijdens het langdurig bakken
van gerechten die veel water bevatten (bijv.
pizza, groenten etc.) kan er condens worden
gevormd op de deur en op de afdichting.
Neem de condens af met een doek of een
spons als de oven afgekoeld is.
Accessoires:
Laat de accessoires na gebruik weken in water
met afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen
als ze nog heet zijn.
Voedselresten kunnen met een afwasborstel of
met een sponsje worden verwijderd.
WAARSCHUWING:
11
- Draag beschermende handschoenen.
- Voer de aangegeven werkzaamheden uit als het apparaat
afgekoeld is.
- Koppel het apparaat los van de netvoeding.
VERWIJDERING VAN DE DEUR
Om de deur te verwijderen:
1. Zet de deur helemaal open.
2. Til de twee vergrendelingen van de scharnieren omhoog en naar voren tot ze
niet verder kunnen (fig. 1).
3. Sluit de deur tot de blokkering (A), til hem op (B) en draai hem (C) tot de deur
loshaakt (D) (fig. 2).
De deur weer terugplaatsen:
1. Plaats de scharnieren in de zittingen.
2. Zet de deur helemaal open.
3. Duw de twee vergrendelingen
omlaag.
4. Sluit de deur.
WAARSCHUWING:
Onderhoud
(fig. 1)
(fig. 2)
VERWIJDERING VAN DE ROOSTERS AAN DE ZIJKANT
De roosters aan de zijkant die als steun dienen voor de accessoires zijn
voorzien van twee bevestigingsschroeven (fig. 3) waardoor de stabiliteit
vergroot wordt.
1. Verwijder de schroeven en de bijbehorende plaatjes rechts en links, met
behulp van een munt of een gereedschap (fig. 4).
2. Verwijder de roosters door ze op te tillen (1) en ze om te draaien (2)
zoals weergegeven in fig. 5.
VERVANGING VAN HET LAMPJE
Voor het vervangen van het lampje aan de achterkant (indien
aanwezig):
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Draai het beschermkapje los, vervang het lampje (zie de opmerking voor
het type lampje) en draai het beschermkapje weer vast.
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
OPMERKING:
- Gebruik alleen gloeilampjes van 25-40W/230V type E-14, T300 °C, of
halogeenlampjes van 20-40W/230 V type G9, - T300 °C.
- De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Klantenservice.
BELANGRIJK:
- Raak halogeenlampjes niet met blote handen aan om te
voorkomen dat ze beschadigd worden door uw vingerafdrukken.
- Gebruik de oven niet voordat het beschermkapje is
teruggeplaatst.
(fig. 3)
(fig. 4)
(fig. 5)
12
RAADPLEEG VOOR DE ELEKTRISCHE AANSLUITING HET HOOFDSTUK OVER DE
INSTALLATIE
1. Bedieningspaneel
2. Bovenste verwarmingselement/grill
3. Koelventilator (niet zichtbaar)
4. Typeplaatje (mag niet verwijderd worden)
5. Lampjes
6. Rond verwarmingselement (niet zichtbaar)
7. Ventilator
8. Draaispit (indien bijgeleverd)
9. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar)
10. Deur
11. Plaats van de inzetroosters (het nummer van de steunhoogte vindt u op de voorkant van de oven)
12. Tussenschot
13. Aansluiting gaarthermometer
OPMERKING:
- Tijdens de bereiding kan de koelventilator afwisselend ingeschakeld worden om het energieverbruik te
verminderen.
- Na afloop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator nog een tijdje blijven
werken.
- Als de deur wordt geopend tijdens de bereiding worden de verwarmingselementen uitgeschakeld.
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
1
12
5
2
4
13
8
9
11
10
7
6
3
13
BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
A. ROOSTER (2 stuks): kan gebruikt worden om voedsel op te grillen of
als draagrooster voor pannen, bak- en cakevormen en ovenvaste
schalen.
B. OPVANGBAK (1): is bedoeld om vet op te vangen wanneer hij onder
het rooster wordt geplaatst, of als bakplaat voor het bereiden van vlees,
vis, groenten, focaccia, enz.
C. BAKPLAAT (1): kan gebruikt worden voor het bereiden van brood of
gebak, maar ook voor gegrild vlees, vis in folie, enz.
D. GAATTHERMOMETER: om de binnentemperatuur van de gerechten
te meten tijdens de bereiding.
NIET BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
Bij de Klantenservice kunt u apart andere accessoires aanschaffen.
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
(fig. A)
(fig. B)
(fig. C)
(fig. D)
14
PLAATSEN VAN DE ROOSTERS EN ANDERE ACCESSOIRES IN DE OVEN
Het rooster en de andere accessoires zijn voorzien van een blokkeersysteem, zodat ze niet per ongeluk
naar buiten kunnen worden getrokken.
1. Schuif het rooster horizontaal in de oven, met het verhoogde gedeelte "A" omhoog gericht (fig. 1).
2. Houd het rooster schuin op de vergrendelingsstand "B" (fig. 2).
3. Houd het rooster weer horizontaal en duw tot het helemaal in de oven zit "C" (fig. 3).
4. Ga in omgekeerde volgorde te werk om het rooster uit de oven te halen.
Het plaatsen van de andere accessoires, zoals de opvangbak en de bakplaat, gebeurt op precies dezelfde
manier. Het uitstekende gedeelte op de bak en de plaat zorgt voor de vergrendeling.
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
DISPLAY
(fig. 1)
(fig. 2)
(fig. 3)
1. FUNCTIEKNOP: voor het in- en uitschakelen en het selecteren van de functies
2. NAVIGATIEKNOP: navigatie door de menu's, regeling van te voren ingestelde waarden
3. TOETS : om terug te keren naar het vorige scherm
4. TOETS : om de instellingen te selecteren en te bevestigen
1 3 4 2
15
OVERZICHT FUNCTIES
Door de knop "Functies" in willekeurig welke stand te zetten, wordt de oven ingeschakeld: Op het display
worden de functies of de bij elke functie horende submenu's weergegeven.
A. Pictogram van de gemarkeerde functie
B. Gemarkeerde functie die geselecteerd kan worden
door te drukken op
C. Beschrijving van de gemarkeerde functie
D. Overige beschikbare functies die geselecteerd
kunnen worden
EERSTE GEBRUIK - TAALKEUZE EN INSTELLING TIJD
Voor een correct gebruik van de oven moet u bij de eerste inschakeling de gewenste taal selecteren en het
huidige tijdstip instellen.
Ga als volgt te werk:
1. Draai de knop "Functies" in willekeurig welke stand: het display geeft een lijst met de eerste drie
beschikbare talen weer.
2. Draai aan de knop "Navigatie" om door het overzicht te bladeren;
3. Als u de gewenste taal gemarkeerd heeft, drukt u op om deze te selecteren. Nadat u de taal
geselecteerd heeft, geeft het display knipperend 12:00 aan.
4. Stel het tijdstip in door aan de knop "Navigatie" te draaien.
5. Bevestig de instelling door op te drukken.
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
Traditionele
Professional
Speciale functies
Traditionele handmatige bereidingsfuncties
A
B
D
C
DETAILS FUNCTIE
Nadat u de gewenste functie heeft geselecteerd, worden op het display andere hierbij horende opties en
details weergegeven.
Om tussen de verschillende zones heen en weer te gaan gebruikt u de knop "Navigatie": de cursor gaat
langs de waarden die veranderd kunnen worden, in de hierboven beschreven volgorde.
Druk op de toets om de waarde te selecteren, wijzig de waarde door aan de knop "Navigatie" te
draaien en bevestig hem met de toets .
Grill
--:--
BEREIDINGSTIJD
Gemiddeld
VERMOGEN GRILL
NEE
VOORVERW.
--:--
EINDTIJD
Zone 1
Zone 5
Cursor
Zone 2
Zone 3
Zone 4
Start
INSTELLING VAN DE TEMPERATUUR/HET VERMOGEN VAN DE GRILL
Ga als volgt te werk om de temperatuur of het grillvermogen te wijzigen:
1. Controleer of de cursor naast de temperatuurwaarde staat (zone 1); druk op toets om de
parameter te selecteren die u wilt wijzigen: de temperatuurwaarden gaan knipperen.
2. Stel de gewenste waarde in door aan de knop "Navigatie" te draaien en druk op toets om te
bevestigen.
3. Draai aan de knop "Navigatie" tot de cursor ter
hoogte van "Start" staat en druk daarna op de
toets .
4. Het display geeft aan op welk niveau het gerecht
geplaatst moet worden. Voer de handeling uit en
druk op toets om de bereiding te starten.
De ingestelde temperatuur kan op dezelfde
manier ook tijdens de bereiding veranderd
worden..
16
KEUZE VAN DE BEREIDINGSFUNCTIES
1. Als de oven uitgeschakeld is, aan de knop knop "Functies" draaien; op het display verschijnen de
bereidingsfuncties of de bijbehorende submenu's.
OPMERKING: zie voor het overzicht en de beschrijving van de functies de specifieke tabel op
pagina 23.
2. Blader in het submenu door de verschillende beschikbare mogelijkheden door aan de knop "Navigatie"
te draaien: de gekozen functie wordt in het wit aangegeven in het midden van het display. Om de
functie te kiezen, op de toets drukken.
3. De bereidingsinstellingen verschijnen op het display. Als de voorgeselecteerde waarden goed zijn, draait
u aan de knop "Navigatie" tot de cursor ter hoogte van "Start" staat en drukt u op de toets ; anders
kunt u te werk gaan zoals hieronder beschreven om de waarden te wijzigen.
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
Grill
--:--
TEMPO COTTURA
Media
POTENZA GRILL
NO
PRERISC.
--:--
TEMPO FINE
Avvio
Grill
--:--
TEMPO COTTURA
Media
POTENZA GRILL
NO
PRERISC.
--:--
TEMPO FINE
Avvio
Conventioneel
--:--
BEREIDINGSTIJD
180°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW.
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
--:--
BEREIDINGSTIJD
180°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW.
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
--:--
BEREIDINGSTIJD
200°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW.
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
--:--
BEREIDINGSTIJD
200°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW.
--:--
EINDTIJD
Start
17
VOORVERWARMING VAN DE OVENRUIMTE
Als u de oven niet wilt voorverwarmen, voor de functie waarbij dat mogelijk is, moet u de voorselectie van
de oven als volgt veranderen:
1. Zet de cursor door aan de knop "Navigatie" te
draaien ter hoogte van voorverwarmen.
2. Druk op toets om de parameter te
selecteren: het opschrift "Ja" knippert.
3. Wijzig de parameter door aan de knop
"Navigatie" te draaien: op het display verschijnt
"Nee".
4. Bevestig de instelling met de toets .
SNELLE VOORVERWARMING
Ga als volgt te werk om de oven snel voor te verwarmen:
1. Kies de functie snelle voorverwarming door aan
de knop "Functies" te draaien.
2. Bevestig met de toets : de instellingen
verschijnen op het display.
3. Als de voorgestelde temperatuur de gewenste
is, draait u aan de knop "Navigatie" tot de cursor
ter hoogte van "Start" staat en drukt u op de
toets . Om de instelling te wijzigen gaat u te
werk zoals beschreven in de vorige paragrafen.
Een geluidssignaal geeft aan dat de oven de
ingestelde temperatuur heeft bereikt. Na afloop
van de voorverwarmingsfase selecteert de oven
automatisch de conventionele functie .
Zet het gerecht in de oven.
4. Als u een andere bereidingsfunctie wilt instellen,
draai dan aan de knop "Functies" en selecteer de
gewenste functie..
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
Conventioneel
--:--
BEREIDINGSTIJD
200°C
TEMPERATUUR
JA
VOORVERW.
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
--:--
BEREIDINGSTIJD
200°C
TEMPERATUUR
JA
VOORVERW.
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
--:--
BEREIDINGSTIJD
200°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW.
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
--:--
BEREIDINGSTIJD
200°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW.
--:--
EINDTIJD
Start
Druk op +/- om in te stellen ...
180°C
TEMPERATUUR
Start
18
INSTELLING VAN DE BEREIDINGSDUUR
Met deze functie kunt u gerechten gedurende een bepaalde tijdsduur bereiden, van minimaal 1 minuut tot
de maximale tijdsduur van de geselecteerde functie, waarna de oven automatisch uitgeschakeld wordt.
1. Stel de functie in door de cursor op
"bereidingsduur" te zetten door aan de knop
"Navigatie" te draaien.
2. Druk op toets om de parameter te
selecteren; "00:00" gaat knipperen op het
display.
3. Verander de waarde door aan de knop
"Navigatie" te draaien tot de gewenste
bereidingsduur verschijnt.
4. Bevestig de gekozen waarde met .
EEN BRUIN KORSTJE GEVEN
Na afloop van de bereiding wordt, voor de functies waarbij dat kan, op het display de mogelijkheid
weergegeven om uw gerecht een oppervlakkig
bruin korstje te geven. Deze functie kan alleen
geactiveerd worden als u een bereidingstijd hebt
ingesteld.
Als de bereidingstijd is afgelopen, verschijnt op het
display "+/- v. verlengen. bruin korstje geven".
Door op de toets te drukken, start de oven
een bruiningsfase voor de duur van 5 minuten.
Deze functie kan slechts éénmaal geactiveerd
worden..
Bereiding voltooid om 20:00 uur
+/-
v. verlengen, om een bruin korstje te geven.
Een bruin korstje geven
-00:05
BEREIDINGSTIJD
20:05
EINDTIJD
Een bruin korstje geven tot 20:05 uur
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
Conventioneel
--:--
BEREIDINGSTIJD
180°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW.
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
-00:30
HH:MM
180°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW.
19:01
EINDTIJD
Start
Conventioneel
00:01
BEREIDINGSTIJD
180°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW.
19:01
EINDTIJD
Start
Conventioneel
-00:30
BEREIDINGSTIJD
180°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW.
19:20
EINDTIJD
Start
19
INSTELLING VAN HET TIJDSTIP EINDE BEREIDING / UITGESTELDE START
U kunt de gewenste eindtijd instellen en het starten
van de oven met maximaal 23 uur en 59 minuten
uitstellen, te beginnen vanaf het huidige tijdstip. Dit is
alleen mogelijk na het instellen van een
bereidingsduur. Deze instelling is alleen
beschikbaar als de oven, bij de gekozen functie,
niet voorverwarmd hoeft te worden. Na het
instellen van de bereidingsduur verschijnt de tijd
waarop de bereiding eindigt op het display
(bijvoorbeeld 19:20). Om het einde van de bereiding
uit te stellen en daarmee ook het starten van de
oven, gaat u als volgt te werk:
1. Zet de cursor ter hoogte van het tijdstip einde
bereiding door aan de knop "Navigatie" te draaien.
2. Druk op toets om de parameter te
selecteren: de eindtijd gaat knipperen.
3. Verander het tijdstip voor het einde van de
bereiding door aan de knop "Navigatie" te draaien
tot de gewenste waarde bereikt is..
4. Bevestig de gekozen waarde met .
5. Draai aan de knop "Navigatie" tot de cursor ter
hoogte van START staat en druk op de toets .
6. Het display geeft aan op welk niveau het gerecht
geplaatst moet worden. Voer de handeling uit en
druk op toets om de bereiding te starten. De
oven begint met de bereiding na een wachttijd die
berekend wordt op basis van de ingestelde
eindtijd (bijvoorbeeld: als een gerecht een
bereidingsduur van 20 minuten heeft en als
eindtijd 20:10 is ingesteld, dan begint de oven om
19:50 met de bereiding).
OPMERKING: tijdens de wachtfase kunt u de oven ook handmatig starten door aan de knop
"Navigatie" te draaien tot de cursor ter hoogte van "Start" staat en op te drukken.
U kunt de ingestelde waarden (temperatuur, grillniveau, bereidingstijd) op ieder gewenst
moment wijzigen zoals beschreven in de voorgaande paragrafen..
INDICATIE VAN DE RESTWARMTE
BINNENIN DE OVEN
Op het eind van elke bereiding, of na het uitschakelen van de
oven, verschijnt op het display, als de temperatuur in de
oven hoger is dan 50 °C, de temperatuur van dat moment,
en de balk die laat zien dat de oven afkoelt. Als de
restwarmte onder de 50 °C daalt, verschijnt het huidige
tijdstip op het display.
168°
Restwarmte
19:42
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
Conventioneel
-00:30
BEREIDINGSTIJD
180°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW.
19:20
EINDTIJD
Start
Conventioneel
-00:30
HH:MM
180°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW
19:20
EINDTIJD
Start
Conventioneel
-00:30
BEREIDINGSTIJD
180°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW
20:10
EINDTIJD
Start
Conventioneel
-00:30
BEREIDINGSTIJD
180°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW
20:10
EINDTIJD
Start
Conventioneel
-00:30
BEREIDINGSTIJD
180°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW
20:10
EINDTIJD
Start
Conventioneel
-00:29
BEREIDINGSTIJD
180°C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERW
20:10
EINDTIJD
Start
20
KOOKWEKKER
Deze functie kan alleen gebruikt worden als de oven uitstaat en is bijvoorbeeld handig om de bereidingstijd
van pasta in te stellen. De maximale tijd die ingesteld kan worden is 1 uur en 30 minuten.
1. Druk op als de oven uitgeschakeld is:
op het display verschijnt "00:00:00".
2. Draai aan de knop "Navigatie" om de
gewenste tijd in te stellen.
3. Druk op toets om het aftellen te
starten. Als de ingestelde tijd is
verstreken, verschijnt "00:00:00" op het
display en klinkt er een geluidssignaal. U
kunt de tijd verlengen door deze opnieuw
in te stellen, of de kookwekker
uitschakelen door op toets te
drukken (op het display verschijnt het
huidige tijdstip).
PROFESSIONELE FUNCTIES
Dankzij de professionele functies kunt u kiezen uit 17 recepten. De oven stelt een voor elke soort
receptcategorie geschikte functie voor en adviseert bovendien over de ideale temperatuur en steunhoogte
voor het gerecht. Zie het Kookboek voor het gebruik van deze functies, daarin staan enkele
bereidingsvoorstellen die aan uw eigen wensen aangepast kunnen worden. De functies die altijd
beschikbaar zijn vindt u hieronder. De bereidingstijden en de temperaturen van elke functie worden
aangegeven op het display van de oven en/of het Kookboek. Voor de recepten in het deel Professionele
Functie Braadstukken kunt u gebruik maken van de gaarthermometer (zie paragraaf).
Professionele functie Brood
Traditioneel brood
Moutbrood
Panpizza
Dunne pizza
Hartige taart
Baguette
Professionele functie Gebak, taart
Soesjes
Croissant/Brioches
Cake
Rozijnencake
Boterdeeg
Professionele functie Braadstukken
Kalf - Varken
Rosbief rosé
Rosbief medium
Gebraden kip
Gebraden kalkoen
Custom (functie die aan persoonlijke wensen aangepast kan worden voor de bereiding van vlees).
00 : 00 : 00
(
HH
)(
MM
) (SS)
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
Draai aan +/- om de timer in te stellen, om te starten
00 : 30 : 00
(
HH
)(
MM
) (SS)
Draai aan +/- om de timer in te stellen, om te starten
01 : 09 : 00
Timer
21
GAARTHERMOMETER
Met de bijgeleverde gaarthermometer kunt u, tijdens de bereiding, de
exacte temperatuur, tussen 0 °C en 100 °C, binnenin het gerecht meten,
om een optimale bereiding te garanderen. U kunt de gewenste
binnentemperatuur programmeren afhankelijk van het te bereiden
gerecht. De correcte plaatsing van de thermometer is belangrijk om het
gewenste bereidingsresultaat te kunnen bereiken. Steek de thermometer
volledig in het malste gedeelte van het stuk vlees, zonder daarbij botten
of vette gedeelten te raken (fig. A). Bij gevogelte moet de thermometer
dwars in het vlees gestoken worden, in het midden van de borst, let er
op dat de punt niet in een holle ruimte terechtkomt (fig. B). Indien het
vlees erg onregelmatig gevormd is, moet u de bereiding controleren
voordat u het gerecht uit te oven haalt. Sluit het uiteinde van de
thermometer aan op de contactdoos die op de rechterwand van de
ovenruimte zit.
De gaarthermometer kan met de volgende functies gebruikt worden:
• Conventioneel
• Geventileerd
• Hete lucht
• Turbogrill
Tweli-grill (indien aanwezig)
Slow Cooking vlees en Slow cooking vis
Professionele bereiding Braadstukken.
Als de thermometer niet geplaatst is, vindt de bereiding op
traditionele wijze plaats (fig. 1), anders verschijnt er op het
display het bericht dat de thermometer is aangesloten (Fig. 2).
Na het bevestigingsbericht wordt het scherm weergegeven met
alle bij de bereiding horende parameters:
- linksboven (zone 1) de temperatuur van de oven;
- rechtsboven (zone 3) de gewenste binnentemperatuur van het
voedsel (gaarthermometer, zoals aangegeven in Fig. 3). Om de
bereiding te starten draait u aan de knop "Navigatie" tot de
cursor ter hoogte van "Start" staat en drukt u op de toets .
In het bereidingsscherm rechtsonder (zone 4) verschijnt de "huidige"
binnentemperatuur van het voedsel (fig. 4). Tijdens de eerste twee
minuten kan de gewenste temperatuur van het voedsel gewijzigd
worden (gaarthermometer, zoals aangegeven Fig. 4). Na afloop van
die twee minuten verandert dit in de bereidingstijd (Fig. 5). Als de
gewenste binnentemperatuur van het voedsel eenmaal bereikt is,
verschijnt er een gedurende 3 seconden een bericht op het display
(Fig. 6). Daarna kunt u de bereidingstijd verlengen door de knop
"Navigatie" naar + te draaien. Als er geen enkele toets wordt
ingedrukt, werkt de oven nog 6 minuten langer door om een optimaal
resultaat te garanderen. Als de bereidingstijd verlengd wordt, dan
wordt dat rechtsboven aangegeven (zone 3). Na afloop wordt de
functie "een bruin korstje geven" voorgesteld (bij de functies waarbij
dat mogelijk is).
OPMERKINGEN:
1. Als de bereiding eenmaal gestart is en als de eerste twee
minuten zijn verstreken, moet u, om de gewenste
binnentemperatuur van het voedsel te wijzigen, de
gaarthermometer loskoppelen en weer aansluiten.
2. Het plaatsen van de thermometer, voordat willekeurig welke
functie geselecteerd is, bepaalt de keuze voor een bereiding
zonder voorverwarming. Voor een bereiding waarvoor
voorverwarming vereist is, het gerecht met de thermometer
pas in de oven zetten nadat deze voorverwarmd is.
3. Bij de "Professionele Bereiding Braadstukken" is het
voorverwarmen vereist voor willekeurig welke bereiding. Sluit
de thermometer dus pas aan en plaats het voedsel pas nadat de
oven voorverwarmd is.
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
fig. A
fig. B
Conventioneel
--:--
BEREIDINGSTIJD
180°C
TEMPERATUUR
JA
VOORVERW.
--:--
EINDTIJD
Conventioneel
100°C
GAARTHERMOMETER
150°C
TEMPERATUUR
79°C
HUIDIG
Gaarthermometer
is aangesloten
Conventioneel
100°C
GAARTHERMOMETER
150°C
TEMPERATUUR
Conventioneel
00:10
BEREIDINGSTIJD
150°C
TEMPERATUUR
79°C
HUIDIG
Temperatuur bereikt
30:00
BEREIDINGSTIJD
150°C
TEMPERATUUR
100°C
HUIDIG
Fig. 1
Fig. 2
Fig. 3
Fig. 4
Fig. 6
Fig. 5
22
INSTELLINGEN
1. Om parameters op het display te wijzigen selecteert u "INSTELLINGEN" in het hoofdmenu door aan
de knop "Functies" te draaien.
2. Bevestig met de toets : op het display worden de parameters weergegeven die u kunt wijzigen
(taal, volume geluidssignaal, helderheid van het display, tijd, energiebesparing, vermogen).
3. Kies de instelling die veranderd moet worden door aan de knop "Navigatie" te draaien.
4. Druk op de toets om te bevestigen.
5. Volg de aanwijzingen op het display om de parameter te veranderen.
6. Druk op de toets ; op het display verschijnt een bevestigingsbericht.
OPMERKING: als de oven uitgeschakeld is en de functie ECOMODE (energiebesparing) geactiveerd is
(AAN), dan gaat het display na enkele seconden uit. Als de functie niet geactiveerd is (UIT), dan wordt na
enkele seconden alleen de helderheid van het display verminderd.
TOETSENVERGRENDELING (KEY-LOCK)
Met deze functie kunt u alle toetsen op het bedieningspaneel vergrendelen.
Houd de toetsen en minimaal 3 seconden tegelijkertijd ingedrukt om de toetsenvergrendeling in
te schakelen.
Als de vergrendeling actief is, werken de toetsen niet en verschijnen er een waarschuwingsbericht en het
symbool op het display.
Deze functie kan ook tijdens de bereiding geactiveerd worden.
Herhaal de bovenstaande handelingen om de functie weer uit te schakelen. Als de toetsenblokkering actief
is, kunt u de oven uitschakelen door de knop op 0 (nul) te draaien. In dat geval moet de eerder gekozen
functie echter opnieuw worden ingesteld.
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
FAVORIETEN
Als u, na afloop van de bereiding, de gebruikte instellingen
(functie, tijd, temperatuur) in het geheugen op wilt slaan, druk
dan op de toets .
Op dit punt verschijnt op het display de tekst "Druk op om
op te slaan".
Als u op de toets , drukt, wordt de eerst beschikbare plaats
tussen 1 en 10 voorgesteld. Als u deze plaats aan uw eigen
wensen aan wilt passen, kunt u het nummer wijzigen door aan de
knop "NAVIGATIE" (+/-) te draaien voordat u uw keuze
bevestigt met de toets . Als het geheugen vol is of als de
plaats al bezet is, wordt de functie overschreven.
Als u daarentegen de instellingen niet op wilt slaan, hoeft u
alleen de toets in te drukken en door te gaan naar een
andere functie door aan de knop "FUNCTIES" te draaien of de
oven uit te schakelen. Om later de opgeslagen instellingen op te
roepen, draait u aan de knop "FUNCTIES" tot op het display het symbool verschijnt en kiest u een
van de opgeslagen functies door aan de knop "NAVIGATIE" (+/-) te draaien tot de gewenste functie wordt
weergegeven.
Druk op de toets en start vervolgens de bereiding door op de toets te drukken.
Druk op om op te slaan, op om te annuleren
De voorkeursinstelling is opgeslagen
Hetelucht2
Druk op om op te slaan, op om te annuleren
23
Tabel beschrijving functies
HOOFDMENU
Functie Functie Beschrijving functie
INSTELLINGEN
Voor het instellen van het display (taal, tijd, helderheid, volume van het geluidssignaal,
energiebesparing)
PROFESSIONELE
FUNCTIES -
Braadstukken Brood
Patisserie
Specifieke functies voor de gekozen bereidingswijze, waarbij de optimale temperatuur
wordt geadviseerd. De ovenruimte wordt automatisch voorverwarmd tot de juiste
temperatuur, en de bereiding wordt vervolgens uitgevoerd met een speciale cyclus voor
elk recept. Het is mogelijk om de gaarthermometer te gebruiken als ondersteuning voor
de juiste bereidingstijd voor de functie Braadstukken. (Zie COOKBOOK).
TRADITIONELE
Zie TRADITIONELE FUNCTIES
SPECIALE
Zie SPECIALE FUNCTIES
TRADITIONELE FUNCTIES
SNEL
VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik de derde steunhoogte.
Gebruik voor het bereiden van pizza's, hartige taarten en zoete taarten met een
vloeibare vulling de eerste of tweede steunhoogte.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen en worstjes; het gratineren van groente en om
brood te roosteren. Zet het gerecht op de vierde of vijfde steunhoogte. Voor het grillen
van vlees wordt geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen.
Plaats de opvangbak op de derde of vierde steunhoogte en giet er ongeveer een halve
liter water in. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet
de deur van de oven dicht blijven.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip). Zet het vlees op
de middelste steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak te gebruiken om het
braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de eerste of tweede steunhoogte en giet
er ongeveer een halve liter water in. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht blijven. Met deze functie kunt u
het draaispit gebruiken, als u dit hebt.
HETELUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van gerechten op meerdere steunhoogtes (maximaal drie)
die dezelfde bereidingstemperatuur hebben (bijv.: vis, groenten, gebak). Met deze
functie worden er geen geuren van het ene naar het andere gerecht overgebracht.
Gebruik de derde steunhoogte voor bereidingen op één steunhoogte, de eerste en
vierde steunhoogte voor bereidingen op twee platen en de eerste, derde en vijfde
steunhoogte voor bereidingen op drie steunhoogtes.
TURBO HETE
LUCHT
Voor de bereiding van vlees, gevulde taarten (kwarktaart, strudel, vruchtentaart) en
gevulde groenten op een enkele steunhoogte. Deze functie maakt gebruik van een
periodieke en voorzichtige ventilatie, die voorkomt dat de gerechten te veel uitdrogen.
Aanbevolen wordt de 2° steunhoogte te gebruiken. Het is niet nodig om de oven voor
te verwarmen.
24
Tabel beschrijving functies
SPECIALE FUNCTIES
Functie Functie Beschrijving functie
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de middelste
steunhoogte. Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat het niet uitdroogt.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist bereide gerechten (bijv. vlees, gefrituurde
gerechten of ovenschotels). Plaats het voedsel op de middelste steunhoogte. De functie
kan niet ingeschakeld worden als de temperatuur in de oven hoger dan 65°C is.
LATEN RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Om de kwaliteit van het rijzen te
behouden kan de functie niet geactiveerd worden als de temperatuur in de oven hoger
dan 40°C is. Zet het deeg op de tweede steunhoogte. De oven hoeft niet
voorverwarmd te worden.
SLOW COOKING
VLEES
SLOW COOKING VIS
Om het vlees (op 90 °C) en de vis (op 85 °C) behoedzaam te bereiden. Deze functie
zorgt voor een langzame bereiding waardoor de gerechten malser en sappiger blijven.
Dankzij de gematigde temperatuur wordt het voedsel niet bruin en het resultaat lijkt op
een bereiding met stoom. Voor braadstukken adviseren wij u deze eerst aan te bakken
in een pan om de buitenkant van het vlees dicht te schroeien zodat de sappen beter
worden vastgehouden. De bereidingstijden variëren van 2 uur voor vissen van 300 gr.
tot 4-5 uur voor vissen van 3 kg. de bereidingstijden variëren van 4 uur voor
braadstukken van 1 kg tot 6-7 uur voor braadstukken van 3 kg. Voor een optimaal
resultaat adviseren wij u de deur van de oven tijdens de bereiding zo weinig mogelijk te
openen om de warmte niet te laten ontsnappen; gebruik de bijgeleverde
gaarthermometer (indien aanwezig) of een normale oventhermometer voor
levensmiddelen.
YOGHURT
Voor het zelf maken van yoghurt. Wij adviseren u kleine bakjes van aardewerk of
vormpjes van aluminium te gebruiken. Afdekken met aluminiumfolie tijdens de
bereiding. Zet de opvangbak met de bakjes op de 1e steunhoogte. De oven hoeft niet
voorverwarmd te worden.
FAVORIETEN
Om de 10 voorkeursfuncties te openen. Zie voor de procedures Opslaan en Gebruik de
paragraaf "FAVORIETEN".
25
Bereidingstabel
Recept Functie
Voorver-
warmen
Steunhoogte
(van onder)
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Accessoires
Luchtig gebak
JA 2-3 160 - 180 30 - 90
taartvorm op rooster
1-4 160 - 180 30 - 90
Steunhoogte 4: taartvorm op rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
Gevulde taarten (cheesecake,
strudel, appeltaart)
2 160 - 200 35 - 90
opvangbak / bakplaat of
rooster + taartvorm
1-4 160 - 200 40 - 90
Steunhoogte 4: taartvorm op rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
Koekjes / taartjes
JA 3 170 - 180 20 - 45
opvangbak / bakplaat
1-4 150 - 170 20 - 45
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
1-3-5 150 - 170 20 - 45
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 3: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
Soesjes
3 180 - 200 30 - 40
opvangbak / bakplaat
1-4 180 - 190 35 - 45
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
1-3-5 180 - 190 35 - 45
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 3: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
Meringues
3 90 110 - 150
opvangbak / bakplaat
1-4 90 140 - 160
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
1-3-5 90 140 - 160
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 3: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
Brood / pizza / focaccia
JA 1/2 190 - 250 15 - 50
opvangbak / bakplaat
1-4 190 - 250 25 - 50
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak /
bakplaat
1-3-5 190 - 250 25 - 50
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 3: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
26
Bereidingstabel
Recept Functie
Voorver-
warmen
Steunhoogte
(van onder)
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Accessoires
Diepvriespizza's
3 250 10 - 20
Steunhoogte 3: opvangbak /
bakplaat of rooster
1-4 230 - 250 10 - 25
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
2/3 190 - 200 35 - 55
taartvorm op rooster
1-4 180 - 190 45 - 70
Steunhoogte 4: taartvorm op rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
1-3-5 180 - 190 45 - 70
Steunhoogte 5: taartvorm op rooster
Steunhoogte 3: taartvorm op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak /
bakplaat + taartvorm
Pasteitjes /
bladerdeeghapjes
3 190 - 200 20 - 30
opvangbak / bakplaat
1-4 180 - 190 20 - 40
Steunhoogte 4: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1:
opvangbak / bakplaat
1-3-5 180 - 190 20 - 40
Steunhoogte 5: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 3: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
Lasagne / pasta uit de
oven / cannelloni / ovenschotels
3 190 - 200 45 - 55
ovenschaal op rooster
Lamsvlees / kalfsvlees /
rundvlees / varkensvlees 1 kg
2 180 - 190 80 - 120
opvangbak of ovenschaal op
rooster
Kip / konijn / eend 1 kg 3 200 - 220 50 - 100
opvangbak of ovenschaal op rooster
Kalkoen / Gans 3 kg 2 190 - 200 80 - 130
opvangbak of ovenschaal op rooster
Vis uit de oven / in
folie (filet, heel)
3 180 - 200 40 - 60
opvangbak of ovenschaal op
rooster
Gevulde groenten (tomaten,
courgettes, aubergines)
2 170 - 190 30 - 60
ovenschaal op rooster
Geroosterd brood 5 Hoog 3 - 6
rooster
Visfilet / moten vis 4 Gemid 20 - 30
Steunhoogte 4: rooster
(draai het voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 3: opvangbak met
water
Worstjes / spiezen /
spareribs / hamburgers
5 Gemid. - Hoog 15 - 30
Steunhoogte 5: rooster
(draai het voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 4: opvangbak met
water
27
Bereidingstabel
Recept Functie
Voorver-
warmen
Steunhoogte
(van onder)
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Accessoires
Gebraden kip 1 - 1,3 kg 2 Gemid 55 - 70
Steunhoogte 2: rooster (draai
het voedsel
indien nodig na tweederde van
de bereidingstijd om)
Steunhoogte 1: opvangbak met
water
Rosbief rosé 1 kg 3 Gemid 35 - 45
ovenschaal op rooster (draai het
voedsel
indien nodig na tweederde van
de bereidingstijd om)
Lamsbout / schenkel 3 Gemid 60 - 90
opvangbak of ovenschaal op
rooster (draai het voedsel
indien nodig na tweederde van
de bereidingstijd om)
Gebakken aardappelen 3 Gemid 45 - 55
Opvangbak / bakplaat (draai het
voedsel
indien nodig na tweederde van
de bereidingstijd om)
Gegratineerde groenten 3 Hoog 10 - 15
ovenschaal op rooster
Lasagne & Vlees 1-4 200 50 - 100*
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Vlees & Aardappelen 1-4 200 45 - 100*
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Vis & Groenten 1-4 180 30 - 50*
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Volledige maaltijd:
Vruchtenvlaai (Steunhoogte 5)
/
Lasagne (Steunhoogte 3) /
Vlees (Steunhoogte 1)
1-3-5 190 40 - 120*
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster
Steunhoogte 3: ovenschaal op
rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of
ovenschaal op rooster
* De bereidingstijd is indicatief, en heeft betrekking op de gehele bereiding. Haal de gerechten uit de oven
op verschillende tijdstippen, afhankelijk van uw persoonlijke smaak.
28
Tabel Geteste recepten
(in overeenstemming met de norm IEC 50304/60350:2009-03 en DIN 3360-12:07:07)
Recept Functie
Voorver-
warmen
Steunhoogte
(van onder)
Temperatuur
(°C)
Tijd
(min)
Accessoires en
opmerkingen
IEC 60350:2009-03 § 8.4.1
Koekjes van kruimeldeeg
(Short bread)
JA 3 170 15 - 30
opvangbak / bakplaat
1-4 150 30 - 45
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
IEC 60350:2009-03 § 8.4.2
Kleine taartjes
(Small cakes)
JA 3 170 25 - 35
opvangbak / bakplaat
1-4 160 30 - 40
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
1-3-5 160 35 - 45
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 3: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
IEC 60350:2009-03 § 8.5.1
Cake zonder vet (Fatless
sponge cake)
JA 2 170 30 - 40
taartvorm op rooster
IEC 60350:2009-03 § 8.5.2
2 Appeltaarten
(Apple pie)
2/3 185 70 - 90
taartvorm op rooster
1-4 175 75 - 95
Steunhoogte 4: taartvorm op rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
IEC 60350:2009-03 § 9.1.1
To a s t * * 5 Hoog 3 - 6
rooster
IEC 60350:2009-03 § 9.2.1
Burgers** 5 Hoog 18 - 30
Steunhoogte 5: rooster (draai het
voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 4: opvangbak met
water
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Appeltaart, yeast tray cake,
Gedeckter apfelkuchen
3 180 35 - 45
opvangbak / bakplaat
1-4 160 55 - 65
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
DIN 3360-12:07 § 6.6
Varkensbraadstuk 2 190 150 - 170
Steunhoogte 2: opvangbak
DIN 3360-12:07 annex C
(Flat cake)
JA 3 170 40 - 50
opvangbak / bakplaat
1-4 160 45 - 55
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
29
In de bereidingstabel worden de ideale functies en temperaturen gegeven voor de beste resultaten voor
elk type recept. Als u een gerecht wilt bereiden met de geventileerde functie op één steunhoogte, wordt
geadviseerd de derde steunhoogte te gebruiken en dezelfde temperatuur als voor "HETELUCHT" op
meerdere steunhoogtes.
De aanwijzingen in de tabel gelden zonder gebruik van de schuifrails. Voer de tests uit onder de
schuifrails.
** Voor het grillen adviseren wij u 3-4 cm van de voorste rand van het rooster vrij te laten om het rooster
makkelijker te kunnen verwijderen.
Energie-efficiëntieklasse (in overeenstemming met de norm EN50304)
Gebruik de speciale tabel om de test uit te voeren.
Energieverbruik en tijdsduur voorverwarming
Selecteer de functie en voer de test uit met alleen de optie " Voorverwarming " ingeschakeld. ("Ja
voorverwarming").
Test Nauwkeurigheid van de controle
Selecteer de functie en voer de test uit met alleen de optie "Voorverwarming" uitgeschakeld.
(wanneer de voorverwarming actief is zorgt de oven aan het begin met opzet voor een schommeling in
het temperatuurprofiel).
Tabel Geteste recepten
Lezen van de bereidingstabel:
De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor een bepaald gerecht, dat op één of
meerdere steunhoogtes tegelijk kan worden bereid. De bereidingstijden gelden vanaf het moment dat het
gerecht in de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd (indien nodig). De temperaturen en de
bereidingstijden zijn indicatief en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het soort accessoire. Gebruik
eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar wens is, kunt u hogere waarden
gebruiken. Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien mogelijk
taartvormen of ovenschalen van donker metaal. U kunt ook pannen of vuurvaste of aardewerk schalen
gebruiken; de bereidingstijden zijn dan iets langer. Volg voor de beste resultaten zorgvuldig de aanwijzingen
in de bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde accessoires en de verschillende steunhoogtes.
Het tegelijkertijd bereiden van verschillende gerechten
Met de functie HETE LUCHT kunt u tegelijkertijd verschillende gerechten bereiden (bijvoorbeeld:
vis en groenten) die dezelfde bereidingstijd hebben, op verschillende steunhoogtes. Haal de gerechten die
klaar zijn uit de oven en laat de gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven staan.
Gebak
- Bak fijn gebak met de statische functie op één niveau. Gebruik taartvormen van zwart metaal en zet
deze altijd op het bijgeleverde rooster. Voor bereiding op meerdere steunhoogtes selecteert u de
functie met ventilatie en zet u de taartvormen in zigzagvorm op de roosters, zodat de lucht goed kan
circuleren.
- Om te controleren of de taart gaar is steekt u een satéprikker in het dikste gedeelte van de taart. Als
de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
- Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de randen in, omdat de taart dan mogelijk
niet goed rijst aan de zijkanten.
- Als het gebak "inzakt" tijdens het bakken, gebruik dan de volgende keer een lagere temperatuur,
Adviezen en suggesties voor het gebruik
30
Adviezen en suggesties voor het gebruik
verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger.
- Bij taarten met een vochtige vulling (kaastaarten of vruchtentaarten) moet de functie TURBO HETE
LUCHT worden gebruikt. Als de bodem van de taart te vochtig blijft, zet de taart dan op een lager
niveau en bestrooi de bodem met paneermeel of verkruimelde koekjes voordat u de vulling erin
schenkt.
Vlees
- U kunt elke soort schaal gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van het vlees. Schenk bij
gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het vlees tijdens de bereiding vochtig
wordt gehouden en meer smaak krijgt. Let op de stoom die zich ontwikkeld wanneer u dit doet. Laat
het gebraden vlees na afloop van de bereiding 10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met
aluminiumfolie.
- Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig gaar
wordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een langere bereidingstijd nodig. Zet het rooster op een
lagere steunhoogte om te voorkomen dat de korst verbrandt. Draai het vlees om na tweederde van de
bereidingstijd, let daarbij op de stoom die ontsnapt als u de deur opendoet.
Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct onder het rooster te plaatsen
waarop u het vlees heeft gelegd, om het bakvet op te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het
grillen.
Suggesties voor de bereidingen met de traditionele functies
Draaispit (alleen bij bepaalde modellen)
Dit accessoire dient voor het grillen van grote stukken vlees en gevogelte. Plaats de steun op de tweede
steunhoogte. Steek het vlees aan het spit en zet het vast met keukentouw. Als het om gevogelte gaat,
steekt u de speciale vorken in beide uiteinden van het vlees, controleer of het gevogelte goed vast zit op
het spit. Steek het spit in het gat dat op de voorwand van de oven zit en leg het op de steun. Om de
vorming van rook te voorkomen en bakvet op te vangen, adviseren wij u om een opvangbak met water
(minstens 500 ml) op de eerste steunhoogte te plaatsen. Het spit is voorzien van een plastic handvat dat
verwijderd moet worden voordat de bereiding begint. Het handvat dient om het vlees na afloop van de
bereiding uit de oven de halen zonder uw handen te branden.
Pizza
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem. Verdeel na tweederde van de bereidingstijd de
mozzarella over de pizza.
Rijsfunctie (alleen aanwezig bij bepaalde modellen)
Dek het deeg altijd af met een vochtige doek voordat u het in de oven legt. Deze functie verkort de rijstijd
met ongeveer eenderde, vergeleken met rijzen op kamertemperatuur (20-25°C). De rijstijd bij een
hoeveelheid pizzadeeg van 1 kg is ongeveer één uur.
Recept Steunhoogte (van onder)
Voorgestelde
bereidingstemperatuur (°C)
Voorgestelde eindtemperatuur
gaarthermometer (°C)
Rosbief rood 2/3 200 - 220 48
Rosbief medium 2/3 170 - 190 60
Rosbief doorbakken 2/3 170 - 190 68
Gebraden kalkoen 1/2 150 - 170 75
Gebraden kip 2/3 200 - 210 83
Varkensbraadstuk 2/3 170 - 190 75
Gebraden kalfsvlees 2/3 160 - 180 68
5019 710 01136
Printed in Italy
n
03/12
NL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

KitchenAid KOLS 7030 Program Chart

Categorie
Magnetrons
Type
Program Chart