AEG BSE882220M Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

USER
MANUAL
NL Gebruiksaanwijzing
Stoomoven
BSE882220M
BSK882220M
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE.........................................................................................2
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.................................................................................4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT........................................................................7
4. HET APPARAAT GEBRUIKEN.....................................................................................8
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT......................9
6. DAGELIJKS GEBRUIK................................................................................................10
7. KLOKFUNCTIES.........................................................................................................18
8. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES........................................................................... 19
9. EXTRA FUNCTIES......................................................................................................22
10. AANWIJZINGEN EN TIPS...................................................................................... 22
11. ONDERHOUD EN REINIGING...............................................................................45
12. PROBLEEMOPLOSSING.........................................................................................49
13. ENERGIEZUINIGHEID.............................................................................................52
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG-product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen
om vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het
leven gemakkelijker helpen maken met functies die gewone apparaten wellicht
niet hebben. Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er
optimaal van kunt profiteren.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.aeg.com/webselfservice
Registreer uw product voor een betere service:
www.registeraeg.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.aeg.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens
bij de hand hebt: model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
1.
VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
www.aeg.com
2
niet verantwoordelijk voor letsel of schade veroorzaakt
door een verkeerde installatie of verkeerd gebruik.
Bewaar de instructies altijd op een veilige en
toegankelijke plaats voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens
of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakking uit de buurt van kinderen en
gooi het op passende wijze weg.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat
is heet.
Als het apparaat is voorzien van een kinderbeveiliging,
dan dient dit geactiveerd te worden.
Reiniging en onderhoud van het apparaat mag niet
worden uitgevoerd door kinderen zonder toezicht.
Kinderen van 3 jaar en jonger moeten tijdens de
werking van dit apparaat altijd uit te buurt worden
gehouden.
1.2
Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U
dient op te passen dat u de verwarmingselementen
niet aanraakt. Houd kinderen jonger dan 8 jaar uit de
buurt of onder permanent toezicht.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
NEDERLANDS
3
Voordat u welke onderhoudshandeling dan ook
verricht, de stekker van het apparaat uit het
stopcontact trekken.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat
u de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon
te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant,
een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd
persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties
te voorkomen.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer
(kerntemperatuursensor) die aanbevolen is voor dit
apparaat.
2.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen
beschadigd apparaat.
Volg de installatie-instructies op die
zijn meegeleverd met het apparaat.
Wees altijd voorzichtig bij het
verplaatsen van het apparaat omdat
het zwaar is. Gebruik altijd
veiligheidshandschoenen en gesloten
schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar
andere apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder
en naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
Het apparaat is uitgerust met een
elektrisch koelsysteem. Het heeft
elektrische stroom nodig.
2.2 Aansluiting op het
elektriciteitsnet
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
www.aeg.com4
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd
elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden
aangesloten op een geaard
stopcontact.
Zorg ervoor dat de parameters op het
vermogensplaatje overeenkomen met
elektrische vermogen van de
netstroom.
Gebruik altijd een correct
geïnstalleerd, schokbestendig
stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen
onder stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden
bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op
een losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen
moeten uit de houder worden
verwijderd), aardlekschakelaars en
contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor
het apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EU-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
voor huishoudelijk gebruik.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de
ventilatieopeningen niet geblokkeerd
zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden
gebruikt als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er
alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten
of gerechten die vochtig zijn gemaakt
met ontvlambare producten in, bij of
op het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van de ruimte in het
apparaat.
plaats geen water direct in het
hete apparaat.
NEDERLANDS
5
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email of roestvrij
staal is niet van invloed op de werking
van het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
om mee te koken. Het mag niet
worden gebruikt voor andere
doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv.
een deur), zorg er dan voor dat de
deur nooit gesloten is als het
apparaat in werking is. Warmte en
vocht kunnen achter een gesloten
meubelpaneel ophopen en schade
aan het apparaat, de behuizing of de
vloer veroorzaken. Sluit het
meubelpaneel niet tot het apparaat
volledig afgekoeld is na gebruik.
2.4 Bereiding met stoom
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brandwonden
en schade aan het apparaat.
Vrijgekomen stoom kan brandwonden
veroorzaken:
Wees voorzichtig met het openen
van de deur van het apparaat als
de functie is geactiveerd. Er kan
stoom vrijkomen.
De deur van het apparaat
voorzichtig openen na de
bereiding met stoom.
2.5 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat
de glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met een erkend
servicecentrum.
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Reinig het apparaat met een vochtige
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
reinigingsmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen
voorwerpen.
Raadpleeg, als u een ovenspray
gebruikt, eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email
(indien van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.6 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen
in dit apparaat zijn uitsluitend
bedoeld voor gebruik in
huishoudelijke apparaten. Gebruik
deze niet voor andere doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient
u de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het
apparaat af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om
te voorkomen dat kinderen of
huisdieren binnen in het apparaat vast
komen te zitten.
www.aeg.com
6
2.8 Servicedienst
Neem contact op met een erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
21
10
9
3
5
4
3
2
1
5
4
6
7
8
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Waterreservoir
4
Opening voor de voedselsensor
5
Verwarmingselement
6
Lampje
7
Ventilator
8
Pijpje ontkalken
9
Verwijderbare inschuifrail
10
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Voedselsensor
Om de temperatuur binnenin het
voedsel te meten.
NEDERLANDS
7
Stoomset
Eén bewaardoos zonder gaatjes en één
met gaatjes.
Via de stoomset wordt het condenswater
van het voedsel tijdens het stoomgaren
afgevoerd. Gebruik het voor voedsel dat
niet in water hoort te staan tijdens de
bereiding bijv. groenten, stukken vis,
kipfilet. De set is ongeschikt voor
voedsel dat in water moet weken bijv.
rijst, polenta, pasta.
4. HET APPARAAT GEBRUIKEN
4.1 Bedieningspaneel
1 2 3 4 5
Functie Opmerking
1
Aan / Uit Apparaat in- en uitschakelen.
2
Display Toont de huidige instellingen van het apparaat.
3
Draaiknop
Om de instellingen te wijzigen en door het menu te navigeren.
Druk op om het apparaat aan te zetten.
Hou de draaiknop vast om het instellingenscherm aan te zet-
ten.
Hou de draaiknop vast en draai eraan om door het menu te
navigeren.
Hou de draaiknop vast en druk erop om een instelling te be-
vestigen of in het gekozen submenu te gaan.
Om naar het vorige menu terug te gaan, vindt u de optie Te-
rug in de menulijst of bevestigt u een geselecteerde instelling.
4
Om de geselecteerde functie in te schakelen.
5
Om de geselecteerde functie uit te schakelen.
www.aeg.com8
4.2 Display
Na aan te gaan, toont het display de
laatst geselecteerde
verwarmingsfunctiemodus.
150°C
14:05
Het display met ingestelde maximaal
aantal functies.
Options
Menu
25min
85°C
170°C
1h 15m
A B C D E F
A. Herinnering
B. Timer naar boven
C. Verwarmfunctie en temperatuur
D. Opties of tijdstip van de dag
E. Duur of eindtijd van een functie or
Voedselsensor
F. Menu
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE
KEER GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder all accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit het
apparaat.
Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging'.
Reinig het apparaat en de accessoires
voor het eerste gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
5.2 Eerste aansluiting
Bij de eerste aansluiting zal de
softwareversie gedurende 7 seconden
verschijnen.
U dient de taal, de Helderheid Display,
Waterhardheid en de Tijdstip van de dag
in te stellen.
5.3 De hardheid van het water
instellen
Als u de stekker van het apparaat in het
stopcontact steekt, dan moet u de
waterhardheid instellen.
De tabel hieronder verklaart het
waterhardheidbereik met de
overeenkomstige kalkafzetting (mmol/l)
en de kwaliteit van het water.
NEDERLANDS
9
Waterhardheid Kalkafzetting
(mmol/l)
Kalkafzetting
(mg/l)
Waterclassi-
ficatie
Klasse dH
1 0 - 7 0 - 1.3 0 - 50 Zacht
2 7 - 14 1.3 - 2.5 50 - 100 Gematigd
hard
3 14 - 21 2.5 - 3.8 100 - 150 Hard
4 meer dan 21 meer dan 3,8 meer dan 150 Zeer hard
Als de waterhardheid de waarden in de
tabel overschrijdt, vult u de waterlade
met fleswater.
1. Pak de vierkleurenstrip die met de
stoomset van de oven is
meegeleverd.
2. Steek alle reactiezones van de strip
gedurende ongeveer 1 seconde in
het water.
Houd de strip niet onder stromend
water!
3. Schud de strip om het overtollige
water te verwijderen.
4. Controleer na 1 minuut de hardheid
van het water volgens de
onderstaande tabel.
De kleuren van de reactiezones
blijven na 1 minuut veranderen.
Neem dit in de meting niet in
aanmerking.
5. Zet de waterhardheid in het menu:
Basis Instellingen.
Teststrip Hardheid van het
water
1
2
3
4
De zwarte vierkantjes in de tabel komen
overeen met de rode vierkantjes op de
teststrip.
U kunt de waterhardheid in het menu
wijzigen: Basis Instellingen /
Waterhardheid.
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
6.1 Verwarmingsfuncties
De verwarmingsfuncties in- en
uitschakelen.
1. Schakel het apparaat in.
2. Hou de draaiknop vast.
De laatst gebruikte functie wordt
onderstreept.
3. Druk op de draaiknop om het
submenu in te gaan en draai eraan
om de verwarmingsfunctie te
selecteren.
4. Druk op de draaiknop om te
bevestigen.
5. Stel de temperatuur in en bevestig.
6. Druk op
. Voedselsensor kan op
elk moment of tijdens het
bereidingsproces worden
ingestoken. Sommige functies
bevatten een volgorde van pop-
upmenu´s Druk op de draaiknop om
naar de volgende pop-upmenu te
gaan. Na de laatste bevestiging
begint de functie.
Druk op om een functie uit te
schakelen.
www.aeg.com
10
De verlichting kan tijdens
sommige ovenfuncties
automatisch uitschakelen als
de temperatuur onder de
60°C komt.
Verwarmingsfuncties: Speciaal
Verwarmingsfunctie Applicatie
Lage Temperatuur Ga-
ren
Voor het bereiden van mals en sappig braadvlees.
Warm houden Om het voedsel warm te houden.
Borden Warmen Om borden voor het serveren op te warmen.
Inmaken Voor de inmaak van groenten zoals augurken.
Drying Voor het drogen van gesneden fruit (zoals appels,
pruimen, perziken) en groenten (zoals tomaten,
courgette of champignons).
Ontdooien Deze functie kan gebruikt worden om bevroren
voedsel te ontdooien zoals groente en fruit. De
ontdooitijd hangt af van de hoeveelheid en dikte
van het voedsel.
Gratineren Voor maaltijden als lasagne of aardappelgratin.
Ook om te gratineren en te bruineren.
Verwarmingsfuncties: Standaard
Verwarmingsfunctie Applicatie
Multi Hetelucht Om op max. 3 rekstanden tegelijk te bakken en
voedsel te drogen.Stel de temperatuur 20 - 40°C
lager in dan voor de functie: Boven + onderwarm-
te.
Multi hetelucht + onder-
warmte
Om gerechten op één niveau te bakken met in-
tensief bruineren en een krokantere korst. Stel de
temperatuur 20 - 40°C lager in dan voor de func-
tie: Boven + onderwarmte.
Boven + onderwarmte Voor het bakken en braden op een ovenniveau.
NEDERLANDS 11
Verwarmingsfunctie Applicatie
Onderwarmte + grill +
hete lucht
Om kant-en-klaar-gerechten zoals patat, aardap-
pelpartjes of loempia's krokant te maken.
Grillen Om plat voedsel te grillen en brood te roosteren.
Grill + ventilator Voor het braden van grotere stukken vlees of ge-
vogelte met botten op één niveau. Ook om te
gratineren en te bruinen.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige
bodem en het inmaken van voedsel.
Multi Hetelucht (Vochtig) Om gebakken voedsel in bakblikken op één rekni-
veau te bakken. Om tijdens de bereiding energie
te besparen. Deze functie moet worden gebruikt
in overeenstemming met de kooktabellen om de
gewenste kookresultaten te bereiken. Voor meer
informatie over de aanbevolen instellingen raad-
pleegt u de kooktabellen. Deze functie wordt ge-
bruikt om de energie-efficiëntieklasse vast te stel-
len overeenkomstig EN 60350-1.
Verwarmingsfuncties: Stoom
Verwarmingsfunctie Applicatie
Volledige stoom Stomen van groente, bijgerechten of vis.
Veel Vocht De functie is geschikt voor de bereiding van deli-
cate gerechten zoals pudding, flan, terrines en vis.
Weinig Vocht De functie is geschikt voor vlees, gevogelte, oven-
gerechten en ovenschotels. Dankzij de combina-
tie van stoom en warmte wordt het vlees mals en
sappig met een krokant korstje.
Regenereren Het opwarmen van voedsel met stoom voorkomt
dat het oppervlak uitdroogt. De warmte wordt op
behoedzaam en gelijkmatig verdeeld en geeft het
voedsel de smaak en het aroma alsof het net is
bereid. Deze functie kan gebruikt worden om
eten direct op een bord te verwarmen. Met ver-
schillende roosterhoogtes kunt u meerdere bor-
den tegelijkertijd opwarmen.
www.aeg.com12
Verwarmingsfunctie Applicatie
Brood bakken Gebruik deze functie voor brood en broodjes met
een heel goed bijna professioneel resultaat qua
krokantheid, kleur en bruine korst.
Deeg Laten Rijzen Stoom verbetert en versnelt de deegbereiding en
voorkomt dat het deeg uitdroogt en houdt het
deeg elastisch.
Bereiding met stoom
De klep van de waterlade bevindt zich in
het bedieningspaneel.
WAARSCHUWING!
Gebruik uitsluitend koud
leidingwater. Gebruik geen
gefilterd
(gedemineraliseerd) of
gedistilleerd water. Gebruik
geen andere vloeistoffen.
Schenk geen ontvlambare of
alcoholische vloeistoffen in
de waterlade.
1. Druk op het deksel van de waterlade
om deze te openen.
2. Vul de waterlade tot het maximale
niveau met koud water (ongeveer
950 ml) tot het geluidssignaal klinkt
of het display het bericht toont. Er is
voldoende water voor gedurende
circa 50 minuten.Vul de waterlade
niet meer dan zijn maximale
capaciteit. Er bestaat een risico dat
er water lekt, overloopt en meubelen
beschadigt.
3. Plaats het waterreservoir terug op
zijn oorspronkelijke plaats.
4. Schakel het apparaat in.
5. Stel de stoomverwarmingsfunctie en
de temperatuur in.
6. Stel, indien nodig, de functie
Programmaduur
of Eindtijd
in.
De eerste stoom ontstaat na ca. 2
minuten. Wanneer het apparaat zo
ongeveer de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, hoort u een
geluidssignaal.
Aan het einde van de kooktijd klinkt er
een geluidssignaal.
7. Schakel het apparaat uit.
8. Leeg de waterlade wanneer u klaar
bent met stomen.
Raadpleeg de reinigingsfunctie:
Legen reservoir.
LET OP!
Het apparaat wordt zeer
heet. Er bestaat
verbrandingsgevaar.
9. Na bereiding met stoom kan er
stoom op de bodem van de ruimte
condenseren. Droog de bodem van
de ruimte altijd als het apparaat koud
is.
Laat het apparaat volledig
uitdrogen met de deur
geopend. Om het drogen te
versnellen, kunt u de deur
sluiten en het apparaat ca.
15 minuten opwarmen met
Multi Hetelucht op 150°C.
Als de waterlade droog
komt te staan, klinkt er een
geluidssignaal en moet de
waterlade zoals hierboven
beschreven bijgevuld
worden om het stoomkoken
voort te zetten.
6.2 Menu - overzicht
Options
Menu
170°C
NEDERLANDS 13
Menu
Menu-item Applicatie
Kook- En Bakassistent Bestaat uit een lijst met automatische programma's.
Reinigen Bestaat uit een lijst met reinigingsprogramma's.
Basis Instellingen Wordt gebruikt voor het instellen van de apparaatcon-
figuratie.
Submenu voor: Reinigen
Submenu Beschrijving
Stoomreiniging Procedure om het apparaat te reinigen als het licht ver-
vuild is en het vuil niet is ingebrand.
Stoomreiniging Plus Procedure voor het reinigen van hardnekkig vuil met
gebruik van een ovenreiniger.
Ontkalken Procedure om kalkresten te verwijderen van de stoom-
generator.
Spoelen Procedure voor het spoelen en reinigen van de stoom-
generator na frequent gebruik van de stoomfuncties.
Legen reservoir Procedure voor het verwijderen van het restwater van
de waterlade na gebruik van de stoomfuncties.
Submenu voor: Basis Instellingen
Submenu Beschrijving
Snel Opwarmen Om de opwarmtijd te verlagen als standaard. Let op
dat dit maar beschikbaar is op een aantal van de ver-
warmingsfuncties.
Tijd en datum Stel de dagtijd in.
Instelling Wordt gebruikt voor het instellen van de apparaatconfi-
guratie.
Service Toont de softwareversie en -configuratie.
Submenu voor: Kook- En
Bakassistent
Elk gerecht in dit submenu heeft een
voorgestelde functie en temperatuur.
Deze parameters kunnen handmatig
worden aangepast naar wens van de
gebruiker.
Voor sommige gerechten kunt u ook de
manier van bereiden kiezen:
Automatisch Wegen
Voedselsensor
Het niveau waar een gerecht op wordt
bereid:
Rauw of Minder
Gemiddeld
Doorgebakken of Meer
www.aeg.com14
Voedselcategorie: Vlees en vis
Vlees
Rundvlees Ossenhaas
Braadstuk
Gekookt
Rundvlees
Gehakt-
brood
Scandina-
visch Rund-
vlees
Varkensrug Haasbiefstuk Vers
Gerookt
Braadstuk
Ham Geroosterd
Gestoomd
Knook
Ribstuk
Worstjes
Kalfsvlees Haasbiefstuk
Braadstuk
Knook
Lamsvlees Braadstuk
Zadel
Bout
Game Wild Zadel
Lende
haas Zadel
Bout
Gevogelte
Kip Heel
Half
Borststuk
Poten
Vleugeltjes
eend
gans
kalkoen
Heel
Borststuk
Vis
Hele Vis Klein Geroosterd
Gestoomd
Gemiddeld Geroosterd
Gestoomd
Groot Geroosterd
Gestoomd
Filet Dun
Dik
Visschotels
Vissticks
Schaal- en schelpdieren
Garnalen
Mosselen
NEDERLANDS 15
Voedselcategorie: Bijgerechten en
ovengerechten
Gerechten
Bijgerechten Aardappe-
len
Vers
Heel
Kwart
Aardappe-
len
Bevroren
Patat
Aardappel-
kroketjes
Wiggen
Rösties
Rijst
Pasta, vers
Polenta
Deegballen Aardappel-
balletjes
Broodballe-
tjes
Deegballen
Ovenge-
recht
Lasagna
Aardappel-
gratin
Pastaschotel
Gegratineer-
de groenten
Stoofpotje,
hartig
Stoofpotje,
groenten
Peulvruchten
en granen
Terrines
Gerechten
Eieren
Zachtge-
kookte eier-
en
Gemiddeld
Hardge-
kookt
Gebakken
eieren
Voedselcategorie: Hartige schotels
Schotel
Pizza
Vers Dun
Dik
Bevroren Dun
Dik
Snacks
Gekoeld
Quiche
Dun
Dik
Brood
Vers Baguette
Ciabatta
Witbrood
Bruin brood
Roggebrood
Volkoren
brood
Ongede-
semd brood
Margrietje
Kerstcake
Bevroren Baguette
Brood
Voorgebak-
ken
www.aeg.com16
Schotel
Broodjes
Vers
Bevroren
Voorgebak-
ken
Voedselcategorie: Nagerechten / gebak
Schotel
Cake bakblik Amandelca-
ke
Appeltaart
Brioche
Kwarktaart
Appeltaart,
bedekt
Zanddeeg-
bodem
Luchtige
flanbodem
Madeiracake
Tulband
Cake, Zacht
Taarten
Schotel
Cake bak-
plaat
Bevroren
Appelstrudel
Brownies
Kwarktaart
Kerststol
Kruimeltaart
Vruchten-
taarten
Pasteitjes
Sponsdeeg
Gistdeeg
Cake, Zacht
Suikertaart
Biscuitrol
Koninginne-
brood, zoet
Gisttaart
Klein gebak Cakes, klein
Roomsoes
Eclairs
Bitterkoekjes
Muffins
Deegreepjes
Klein Blader-
deeggebak
Zandkoekjes
Flan
Vla
Stoofpotje,
zoet
Zoete deeg-
ballen
NEDERLANDS 17
Voedselcategorie: Groenten
Schotel
Artisjokken
Asperges, groene
Asperges, wit
Rode Bietjes
Schorseneren
Broccoli
Roosjes
Heel
Spruitjes
Koolrabi, reepjes
Wortelen
Bloemkool
Roosjes
Heel
Selderij
Courgette, Plakjes
Aubergine
Schotel
Venkel
Sperziebonen
Preiringen
Plakjes Champig-
nons
Erwten
Paprika
Pompoen
Savooiekool
Spinazie, vers
Tomaten
6.3 Opties
Options
Menu
170°C
Opties Beschrijving
Timerinstellingen Bestaat uit een lijst met klokfuncties.
Snel Opwarmen Voor verlaging van de opwarmtijd in de ver-
warmingsfunctie die momenteel werkt.
Aan / Uit
Licht Aan / Uit
7. KLOKFUNCTIES
7.1 Timerinstellingen
Klokfunctie Applicatie
Timer naar boven Houdt automatisch in de gaten hoe lang de
functie werkt. De zichtbaarheid van de Timer
naar boven kan aan en uit worden gescha-
keld.
Programmaduur
De duur van een programma instellen.
1)
www.aeg.com18
Klokfunctie Applicatie
Eindtijd Om de uitschakeltijd van een verwarmfunctie
in te stellen. Deze optie is alleen beschikbaar
als de Programmaduur is ingesteld. U kunt
de functies Programmaduur en Eindtijd tege-
lijkertijd gebruiken om het apparaat op een
later ingesteld tijdstip automatisch aan en uit
te schakelen.
1)
Herinnering
Om een afteltijd in te stellen.
1)
Deze functie heeft geen invloed op de werk-
ing van het apparaat.
Kies en stel de tijd in. Wanneer de tijd is
verstreken, klinkt er een geluidssignaal. Druk
op de draaiknop om het signaal te onderbre-
ken.
De Herinnering kan ook worden gebruikt als
het apparaat is uitgeschakeld.
1)
Maximaal 23 uur 59 min
8. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
8.1 Voedselsensor
Voedselsensor meet de temperatuur
binnenin het voedsel. Wanneer het
voedsel de ingestelde temperatuur heeft
bereikt, wordt het apparaat
uitgeschakeld.
Er worden twee temperaturen ingesteld:
de oventemperatuur (minimaal
120°C),
de kerntemperatuur van het voedsel.
LET OP!
Gebruik alleen het
meegeleverde accessoire en
de originele vervangende
onderdelen.
Aanwijzingen voor de beste resultaten:
Ingrediënten moeten op
kamertemperatuur zijn.
De Voedselsensor mag niet worden
gebruikt voor vloeibare gerechten.
Tijdens het koken met de
Voedselsensor moet deze in het
gerecht blijven en de stekker in de
aansluiting.
Maak gebruik van de aanbevolen
vleesthermometerinstellingen voor
voedsel.
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk
'Nuttige aanwijzingen en
tips'.
Het apparaat berekent een
geschatte
bereidingseindtijd. Dit hangt
af van de voedselkwaliteit,
de ingestelde ovenfunctie
en de temperatuur.
Voedselcategorieën: vlees,
gevogelte en vis
1. Schakel het apparaat in.
2. Plaats de punt van de Voedselsensor
in het midden van het vlees of de vis,
indien mogelijk in het dikste
gedeelde. Zorg ervoor dat ten
NEDERLANDS
19
minste 3/4 van de Voedselsensor in
het gerecht zit.
3. Steek de stekker van de
Voedselsensor in de aansluiting op
de voorkant van het apparaat.
Op het display verschijnt het symbool
Voedselsensor .
4. Stel de kerntemperatuur in.
5. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Als de ingestelde temperatuur voor het
gerecht is bereikt, klinkt er een
geluidssignaal. Het apparaat wordt
automatisch uitgeschakeld.
6. Druk op de draaiknop om het signaal
te onderbreken.
7. Haal de stekker van de
Voedselsensor uit het stopcontact en
haal het gerecht uit het apparaat.
WAARSCHUWING!
Er bestaat een risico op
verbrandingsgevaar
aangezien de Voedselsensor
heet wordt. Wees
voorzichtig wanneer u de
stekker eruit haalt en de
voedingssensor uit het
gerecht haalt.
Voedselcategorie: stoofschotel
1. Schakel het apparaat in.
2. Plaats de helft van de ingrediënten in
de ovenschaal.
3. Steek de punt van de Voedselsensor
precies in het midden van de
stoofschotel. De Voedselsensor moet
stevig op zijn plaats blijven tijdens
het bakproces. Gebruik een solide
ingrediënt om dat te bereiken.
Gebruik de rand van de ovenschaal
om het silicone handvat van de
Voedselsensor te ondersteunen. De
punt van de Voedselsensor mag de
bodem van de ovenschaal niet
aanraken.
4. Bedek de Voedselsensor met de
resterende ingrediënten.
5. Steek de stekker van de
Voedselsensor in de aansluiting op
de voorkant van het apparaat.
Op het display verschijnt het symbool
Voedselsensor .
6. Stel de kerntemperatuur in.
www.aeg.com
20
7. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Als de ingestelde temperatuur voor het
gerecht is bereikt, klinkt er een
geluidssignaal. Het apparaat wordt
automatisch uitgeschakeld.
8. Druk op de draaiknop om het signaal
te onderbreken.
9. Haal de stekker van de
Voedselsensor uit het stopcontact en
haal het gerecht uit het apparaat.
WAARSCHUWING!
Er bestaat een risico op
verbrandingsgevaar
aangezien de Voedselsensor
heet wordt. Wees
voorzichtig wanneer u de
stekker eruit haalt en de
voedingssensor uit het
gerecht haalt.
Kerntemperatuur wijzigen
U kunt de kerntemperatuur en
oventemperatuur tijdens de bereiding
op elk moment wijzigen.
1. Selecteer op het display.
2. Draai de draaiknop om de
temperatuur te wijzigen.
3. Druk om te bevestigen.
8.2 De accessoires plaatsen
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
zorg ervoor dat de pootjes omlaag staan.
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de
geleidestangen van de inschuifrails.
Bakrooster en braadpan samen:
Schuif de braadpan tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
het rooster op de roostersteun er boven
en zorg er hierbij voor dat de pootjes
naar beneden wijzen.
Kleine inkepingen bovenaan
verhogen de veiligheid.
Deze inkepingen zorgen er
ook voor dat ze niet
omkantelen. De hoge rand
rond het rooster voorkomt
dat het kookgerei van het
rooster afglijdt.
NEDERLANDS 21
9. EXTRA FUNCTIES
9.1 Automatische
uitschakeling
Om veiligheidsredenen schakelt het
apparaat na bepaalde tijd automatisch
uit als er een ovenfunctie in werking is en
u geen instellingen wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 230 5.5
De Automatische uitschakeling
werkt niet met de functies:
Licht,
Voedselsensor,Programmaduur,
Eindtijd.
9.2 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
10. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en
baktijden in de tabellen zijn
slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en
de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten.
10.1 Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
de nummers van de inzetniveaus.
Informatie over de
verwarmingsfuncties, aanbevolen
rekstanden en temperaturen voor
karakteristieke gerechten.
10.2 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warm houden
Gebruik deze functie om voedsel warm
te houden.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 80°C.
Borden Warmen
Voor het verwarmen van borden en
schalen.
Verdeel de borden en schalen
gelijkmatig over het ovenrek. Verplaats
de stapels halverwege de
verwarmingstijd (boven- en onderkant
omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord. Bedek het bord
niet met een kom of ander bord,
aangezien het ontdooien hierdoor langer
kan duren. Gebruik het eerste
roosterniveau vanaf de bodem.
10.3 Volledige stoom
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig met het
openen van de deur van het
apparaat als de functie is
geactiveerd. Er kan stoom
vrijkomen.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en ingevroren. Met deze
www.aeg.com
22
functie kunt u groente, vlees, vis,
deegwaren, rijst, maïs, griesmeel en
eieren bereiden, opwarmen, ontdooien,
pocheren of blancheren.
U kunt een volledig menu in een keer
bereiden. Om elk gerecht goed te
bereiden gebruikt u kooktijden die bijna
hetzelfde zijn. Vul de waterlade tot het
maximale niveau. Doe de gerechten in
het juiste kookgerei en plaats het op de
ovenroosters. Zorg voor ruimte tussen
het kookgerei zodat de stoom rond de
gerechten kan circuleren.
Sterilisatie
Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
Plaats de schone houders in het
midden van het rooster op de eerste
roosterstand. Zorg dat de opening
omlaag is gericht.
Vul de lade met de maximale
hoeveelheid water en stel een
tijdsduur in van 40 minuten.
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Artisjokken 99 50 - 60 2
Aubergines 99 15 - 25 2
Bloemkool, heel 99 35 - 45 2
Bloemkool, roos-
jes
99 25 - 35 2
Broccoli, heel 99 30 - 40 2
Broccoli, roos-
jes
1)
99 13 - 15 2
Plakjes champig-
nons
99 15 - 20 2
Erwten 99 20 - 30 2
Venkel 99 25 - 35 2
Wortelen 99 25 - 35 2
Koolrabi, reepjes 99 25 - 35 2
Paprika, reepjes 99 15 - 20 2
Prei, ringen 99 20 - 30 2
Sperziebonen 99 35 - 45 2
Veldsla, plukjes 99 20 - 25 2
Spruitjes 99 25 - 35 2
Rode bietjes 99 70 - 90 2
Schorseneren 99 35 - 45 2
Selderij, blokjes 99 20 - 30 2
NEDERLANDS 23
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Asperges, groe-
ne
99 15 - 25 2
Asperges, wit 99 25 - 35 2
Spinazie, vers 99 15 - 20 2
Gepelde toma-
ten
99 10 2
Witte bonen 99 25 - 35 2
Savooiekool 99 20 - 25 2
Courgette, plak-
jes
99 15 - 25 2
Bonen, geblan-
cheerd
99 20 - 25 2
Groente, geblan-
cheerd
99 15 2
Gedroogde bo-
nen, geweekt
(verhouding wa-
ter / bonen 2:1)
99 55 - 65 2
Peultjes 99 20 - 30 2
Kool, wit of rood,
reepjes
99 40 - 45 2
Pompoen, blok-
jes
99 15 - 25 2
Zuurkool 99 60 - 90 2
Zoete aardap-
pels
99 20 - 30 2
Tomaten 99 15 - 25 2
Maïskolf 99 30 - 40 2
1)
Verwarm de oven 5 minuten voor.
Bijgerechten
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Deegballen 99 25 - 35 2
Aardappelballe-
tjes
99 35 - 45 2
www.aeg.com24
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Ongepelde to-
maten, medium
99 45 - 55 2
Rijst (verhouding
water/rijst 1:1)
1)
99 35 - 45 2
Gekookte aard-
appels
99 35 - 45 2
Broodballetjes 99 35 - 45 2
Verse tagliatelle 99 15 - 25 2
Polenta (vloei-
stofverhouding
3:1)
99 40 - 50 2
Bulgur (verhou-
ding water/
bulgur 1:1)
99 25 - 35 2
Couscous (ver-
houding water/
couscous 1:1)
99 15 - 20 2
Spaetzle (Duitse
pastasoort)
99 25 - 30 2
Thaise rijst (ver-
houding water/
rijst 1:1)
99 30 - 35 2
Linzen, rood (ver-
houding water/
linzen 1:1)
99 20 - 30 2
Linzen, bruin en
groen (verhou-
ding water/linzen
2:1)
99 55 - 60 2
Rijstpudding (ver-
houding melk/
rijst 2,5:1)
99 40 - 55 2
Griesmeelpud-
ding (verhouding
melk/griesmeel
3,5:1)
99 20 - 25 2
1)
De verhouding van water tot rijst kan wijzigen naar gelang het soort rijst.
NEDERLANDS 25
Fruit
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Schijfjes appel 99 10 - 15 2
Hete bessen 99 10 - 15 2
Fruitcompote 99 20 - 25 2
Chocolade smel-
ten
99 10 - 20 2
Vis
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Forel, circa 250 g 85 20 - 30 2
Garnalen, vers 85 20 - 25 2
Garnalen, bevro-
ren
85 30 - 40 2
Zalmfilets 85 20 - 30 2
Zalmforel, circa
1.000 g
85 40 - 45 2
Mosselen 99 20 - 30 2
Platvisfilet 80 15 2
Vlees
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Gekookte ham, 1.000
g
99 55 - 65 2
Gepocheerde kippe-
borst
90 25 - 35 2
Kip, gepocheerd,
1.000 - 1.200 g
99 60 - 70 2
Kalfs-/varkensvlees
zonder bot, 800 - 1.000
g
90 80 - 90 2
Casselerrib (gerookte
varkensrug), gepo-
cheerd
90 70 - 90 2
Tafelspitz (gekookt
rundvlees)
99 110 - 120 2
Chipolataworstjes 80 15 - 20 2
www.aeg.com26
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Weense worstjes (witte
worst)
80 20 - 30 2
Weense worst 80 20 - 30 2
Eieren
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Hardgekookt ei 99 18 - 21 2
Middelhard ge-
kookt ei
99 12 - 13 2
Zachtgekookt ei 99 10 - 11 2
10.4 Grill + ventilator en
Volledige stoom na elkaar
Als u functies combineert kunt u vlees,
groente en bijgerechten na elkaar
bereiden. Alle gerechten zijn klaar om
tegelijkertijd te worden geserveerd.
Om het voedsel eerst te braden,
gebruik de functie: Grill + ventilator.
Doe de voorbereide groente en
bijgerechten in het kookgerei dat
geschikt is voor de oven en plaats het
vervolgens in de oven met het vlees.
Laat de oven afkoelen tot een
temperatuur van ongeveer 80 °C.
Open de ovendeur op de eerste
stand gedurende 15 minuten om het
apparaat sneller te laten afkoelen.
Starten van de functie: Volledige
stoom. Kook alles samen tot het klaar
is.
Gerecht Grill + ventilator (eerste stap: vlees
bereiden)
Volledige stoom (tweede stap:
groente toevoegen)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Biefstuk 1
kg
Spruitjes,
polenta
180 60 - 70 vlees: 1 99 40 - 50 vlees: 1
groenten:
3
Geroo-
sterd var-
kensvlees 1
kg
Aardappe-
len, groen-
ten, jus
180 60 - 70 vlees: 1 99 30 - 40 vlees: 1
groenten:
3
Geroo-
sterd kalfs-
vlees 1 kg,
Rijst,
groenten
180 50 - 60 vlees: 1 99 30 - 40 vlees: 1
groenten:
3
NEDERLANDS 27
10.5 Veel Vocht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Custard/flan in af-
zonderlijke porties
1)
90 35 - 45 2
Gebakken eieren
1)
90 - 110 15 - 30 2
Terrine
1)
90 40 - 50 2
Dunne visfilet 85 15 - 25 2
Dikke visfilet 90 25 - 35 2
Kleine vis tot 350 g 90 20 - 30 2
Hele vis tot 1.000 g 90 30 - 40 2
Ovenballetjes 120 - 130 40 - 50 2
1)
Ga gedurende een half uur verder met de deur gesloten.
10.6 Weinig Vocht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Geroosterd varkens-
vlees 1.000 g
160 - 180 90 - 100 2
Biefstuk 1000 g 180 - 200 60 - 90 2
Geroosterd kalfs-
vlees 1.000 g
180 80 - 90 2
Gehaktbrood, onge-
gaard, 500 g
180 30 - 40 2
Gerookte varkensrug
600 - 1.000 g (2 uur
weken)
160 - 180 60 - 70 2
Kip 1000 g 180 - 210 50 - 60 2
Eend 1.500 - 2.000 g 180 70 - 90 2
Gans 3.000 g 170 130 - 170 1
Aardappelgratin 160 - 170 50 - 60 2
Pastaschotel 170 - 190 40 - 50 2
Lasagna 170 - 180 45 - 55 2
Gemengde broodjes
500 - 1.000 g
180 - 190 45 - 60 2
Broodjes 180 - 210 25 - 35 2
www.aeg.com28
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Afbakbroodjes 200 15 - 20 2
Afbakbaguettes 40 -
50 g
200 15 - 20 2
Afbakbaguettes 40 -
50 g, bevroren
200 25 - 35 2
10.7 Regenereren
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Bordgerechten 110 10 - 15 2
Pastaschotel 110 10 - 15 2
Rijst 110 10 - 15 2
Deegballen 110 15 - 25 2
10.8 Bakken
Uw oven kan anders bakken of
roosteren dan het apparaat dat u tot
nu toe gebruikt heeft. Pas uw normale
instellingen zoals temperatuur,
gaartijd en ovenniveau aan de
tabelwaarden aan.
Gebruik de eerste keer de laagste
temperatuur.
Als u voor een speciaal recept de
instelling niet kunt vinden, zoek dan
naar een soortgelijk recept.
Bij het bereiden van cake op
meerdere niveaus kan de baktijd ca.
10 - 15 minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake in het begin van het
bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de
temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het
bakproces.
Tijdens het bakken kunnen bakplaten
in de oven vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
10.9 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake is
niet voldoende gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lagere
rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt de
baktijd niet verlagen door
een hogere temperatuur in
te stellen.
NEDERLANDS 29
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let
op de kneedtijden, vooral bij
het gebruik van keukenma-
chines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u een
cake bakt, gebruikt u een
kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager in-
stellen en de baktijd verlen-
gen.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkma-
tig over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar bin-
nen de aangegeven baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur een beetje hoger
in.
10.10 Bakken op één niveau:
Bakken in een bakblik
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Tulband / brio-
che
Multi Hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch ge-
bak / vruchten-
cake
Multi Hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Fatless sponge
cake / Vetvrije
cake, zacht
Multi Hetelucht 140 - 150 35 - 50 2
Fatless sponge
cake / Vetvrije
cake, zacht
Boven + onder-
warmte
160 35 - 50 2
Taartbodem -
zandtaartdeeg
Multi Hetelucht
150 - 160
1)
20 - 30 2
Taartbodem -
zacht cakedeeg
Multi Hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
www.aeg.com30
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Apple pie / Ap-
peltaart (2 vor-
men Ø 20 cm,
diagonaal ge-
plaatst)
Multi Hetelucht 160 60 - 90 2
Apple pie / Ap-
peltaart (2 vor-
men Ø 20 cm,
diagonaal ge-
plaatst)
Boven + onder-
warmte
180 70 - 90 1
Kwarktaart Boven + onder-
warmte
170 - 190 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gebak / brood op bakplaat
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Vlechtbrood /
broodkrans
Boven + onder-
warmte
170 - 190 30 - 40 3
Kerststol Boven + onder-
warmte
160 - 180
1)
50 - 70 2
Brood (rogge-
brood):
1. Eerste deel
van het bak-
proces.
2. Tweede
deel van het
bakproces.
Boven + onder-
warmte
1. 230
1)
2. 160 - 180
1. 20
2. 30 - 60
1
Roomsoezen /
Eclairs
Boven + onder-
warmte
190 - 210
1)
20 - 35 3
Biscuitrol Boven + onder-
warmte
180 - 200
1)
10 - 20 3
Kruimeltaart
(droog)
Multi Hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Boter-/Suiker-
koek
Boven + onder-
warmte
190 - 210
1)
20 - 30 3
Vruchtentaart
(bereid met gist-
deeg/roer-
deeg)
2)
Multi Hetelucht 150 - 170 30 - 55 3
NEDERLANDS 31
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Vruchtentaart
(bereid met gist-
deeg/roer-
deeg)
2)
Boven + onder-
warmte
170 35 - 55 3
Vruchtentaart
met kruimel-
deeg
Multi Hetelucht 160 - 170 40 - 80 3
Plaatkoek met
kwetsbare gar-
nering (bijvoor-
beeld kwark,
room, pudding-
vulling)
Boven + onder-
warmte
160 - 180
1)
40 - 80 3
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Koekjes
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Zandkoekjes Multi Hetelucht 150 - 160 15 - 25 3
Short bread /
Zandtaartdeeg /
Gebakreepjes
Multi Hetelucht 140 20 - 35 3
Short bread /
Zandtaartdeeg /
Gebakreepjes
Boven + onder-
warmte
160
1)
20 - 30 3
Koekjes ge-
maakt van
sponsdeeg
Multi Hetelucht 150 - 160 15 - 20 3
Eiwitgebak /
schuimgebak
Multi Hetelucht 80 - 100 120 - 150 3
Bitterkoekjes Multi Hetelucht 100 - 120 30 - 50 3
Koekjes ge-
maakt van gist-
deeg
Multi Hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Klein blader-
deeggebak
Multi Hetelucht
170 - 180
1)
20 - 30 3
Broodjes Multi Hetelucht
160
1)
10 - 25 3
www.aeg.com32
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Broodjes Boven + onder-
warmte
190 - 210
1)
10 - 25 3
Small cakes /
Kleine cakes (20
stuks/bakplaat)
Multi Hetelucht
150
1)
20 - 35 3
Small cakes /
Kleine cakes (20
stuks/bakplaat)
Boven + onder-
warmte
170
1)
20 - 30 3
1)
Oven voorverwarmen.
10.11 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Pastaschotel Boven + onder-
warmte
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Boven + onder-
warmte
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Grill + ventilator 170 - 190 15 - 35 1
Stokbroden be-
dekt met ge-
smolten kaas
Multi Hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
Zoete ovenscho-
tels
Boven + onder-
warmte
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Boven + onder-
warmte
180 - 200 30 - 60 1
Gevulde groen-
te
Multi Hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
10.12 Multi Hetelucht (Vochtig)
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Pastagratin 200 - 220 45 - 55 3
Aardappelgratin 180 - 200 70 - 85 3
Moussaka 170 - 190 70 - 95 3
Lasagna 180 - 200 75 - 90 3
NEDERLANDS 33
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Cannelloni 180 - 200 70 - 85 3
Broodpudding 190 - 200 55 - 70 3
Rijstpudding 170 - 190 45 - 60 3
Appeltaart, gemaakt van roer-
deeg (rond bakblik)
160 - 170 70 - 80 3
Witbrood 190 - 200 55 - 70 3
10.13 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Multi Hetelucht.
Cakes / Gebak / brood op bakplaat
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 standen 3 standen
Roomsoezen/
tompoezen
160 - 180
1)
25 - 45 1 / 4 -
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
Koekjes/small cakes/cakejes/gebak/broodjes
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 standen 3 standen
Zandkoekjes 150 - 160 20 - 40 1 / 4 1 / 3 / 5
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Deegreepjes
140 25 - 45 1 / 4 1 / 3 / 5
Koekjes ge-
maakt van roer-
deeg
160 - 170 25 - 40 1 / 4 -
Eiwitgebak,
schuimgebak
80 - 100 130 - 170 1 / 4 -
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4 -
Koekjes ge-
maakt van gist-
deeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4 -
www.aeg.com34
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 standen 3 standen
Klein blader-
deeggebak
170 - 180
1)
30 - 50 1 / 4 -
Broodjes 180 20 - 30 1 / 4 -
Small cakes /
Kleine cakes (20
stuks/bakplaat)
150
1)
23 - 40 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
10.14 Multi hetelucht + onderwarmte
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza (dunne korst)
210 - 230
1)2)
15 - 25 2
Pizza (met uiteenlo-
pende garnering)
180 - 200 20 - 30 2
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine 170 - 190 45 - 55 1
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55 1
Appeltaart, gedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd brood
210 - 230
1)
10 - 20 2
Bladerdeegtaart
160 - 180
1)
45 - 55 2
Flammekuchen (piz-
za-achtig gerecht uit
de Elzas)
210 - 230
1)
15 - 25 2
Piroggen (Russische
variant op calzone)
180 - 200
1)
15 - 25 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
10.15 Roosteren
Gebruik voor het roosteren
hittebestendige ovenschalen. Zie de
instructies van de fabrikant van de
ovenschalen.
Grote braadstukken kunt u direct in
de diepe braadpan roosteren (indien
aanwezig) of op een rooster boven de
braadpan.
Schenk wat vloeistof in de braadpan
om te voorkomen dat de vleessappen
of het vet op het oppervlak
inbranden.
NEDERLANDS 35
Alle soorten vlees die een korst
moeten krijgen, kunt u in de
braadschaal zonder deksel braden.
Indien nodig het braadstuk na 1/2 -
2/3 van de gaartijd keren.
Om het vlees sappiger te houden:
braad mager vlees in een
braadpan met deksel of gebruik
een braadzak.
rooster vlees en vis in stukken die
minimaal 1 kg wegen.
besprenkel grote braadstukken
en gevogelte diverse keren
tijdens het braden met het eigen
vleessap.
10.16 Tabel braadstukken
Rundvlees
Gerecht Gewicht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stoofvlees 1 – 1,5 kg Boven + on-
derwarmte
230 120 - 150 1
Rosbief of osse-
haas: rood
per cm dikte Grill + venti-
lator
190 - 200
1)
5 - 6 1
Rosbief of osse-
haas: medium
per cm dikte Grill + venti-
lator
180 - 190
1)
6 - 8 1
Rosbief of osse-
haas: doorge-
bakken
per cm dikte Grill + venti-
lator
170 - 180
1)
8 - 10 1
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensvlees
Gerecht Gewicht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Schouderstuk /
nekstuk / ham-
lap
1 – 1,5 kg Grill + venti-
lator
150 - 170 90 - 120 1
Kotelet / ribbe-
tje
1 – 1,5 kg Grill + venti-
lator
170 - 190 30 - 60 1
Gehaktbrood 750 g - 1 kg Grill + venti-
lator
160 - 170 50 - 60 1
Varkensschen-
kel (voorge-
kookt)
750 g - 1 kg Grill + venti-
lator
150 - 170 90 - 120 1
Kalfsvlees
Gerecht Gewicht (kg) Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Geroosterd
kalfsvlees
1 Grill + venti-
lator
160 - 180 90 - 120 1
www.aeg.com36
Gerecht Gewicht (kg) Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Kalfsschenkel 1.5 - 2 Grill + venti-
lator
160 - 180 120 - 150 1
Lamsvlees
Gerecht Gewicht (kg) Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Lamsbout /
geroosterd
lamsvlees
1 - 1.5 Grill + venti-
lator
150 - 170 100 - 120 1
Lamsrug, me-
dium
1 - 1.5 Grill + venti-
lator
160 - 180 40 - 60 1
Wild
Gerecht Gewicht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hazenrug /
hazenbout
tot 1 kg Grill + venti-
lator
180 - 200
1)
35 - 55 1
Rug 1,5 – 2 kg Boven + on-
derwarmte
180 - 200 60 - 90 1
Reebout,
hertenbout
1,5 – 2 kg Boven + on-
derwarmte
180 - 200 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht Gewicht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stukken ge-
vogelte
200 – 250 g
elk
Grill + venti-
lator
200 - 220 30 - 50 1
Halve kip 400 – 500 g
elk
Grill + venti-
lator
190 - 210 40 - 50 1
Kip, haantje 1 – 1,5 kg Grill + venti-
lator
190 - 210 50 - 70 1
eend 1,5 – 2 kg Grill + venti-
lator
180 - 200 80 - 100 1
gans 3,5 – 5 kg Grill + venti-
lator
160 - 180 120 - 180 1
kalkoen 2,5 – 3,5 kg Grill + venti-
lator
160 - 180 120 - 150 1
NEDERLANDS 37
Gerecht Gewicht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
kalkoen 4 – 6 kg Grill + venti-
lator
140 - 160 150 - 240 1
Vis (gestoomd)
Gerecht Gewicht (kg) Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hele vis 1 - 1.5 Grill + venti-
lator
180 - 200 30 - 50 1
10.17 Grillen
Grill altijd met de maximale
temperatuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen zoals
aanbevolen in grilltabel.
Altijd op de eerste rekstand de pan
plaatsen voor het opvangen van vet.
Alleen platte stukken vlees of vis
grillen.
Lege oven met grillfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
Grillen
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Rosbief 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Runderfilet 230 20 - 30 20 - 30 3
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 25 3
Hele vis, 500 -
1000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 3 / 4
Grill Intens
Gerecht Tijd (min) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 8 - 10 6 - 8 4
Varkensfilet 10 - 12 6 - 10 4
Worstjes 10 - 12 6 - 8 4
Runderfilet / kalfs-
biefstukken
7 - 10 6 - 8 4
www.aeg.com38
Gerecht Tijd (min) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Toast / Geroosterd
brood
1 - 3 1 - 3 5
Brood met iets erop 6 - 8 - 4
10.18 Onderwarmte + grill + hete lucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza, be-
vroren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizza snacks, bevro-
ren
180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 190 - 210 15 - 25 3
Patat, dik 190 - 210 20 - 30 3
Aardappelpartjes / -
kroketjes
190 - 210 20 - 40 3
Rösties 210 - 230 20 - 30 3
Lasagne / Cannello-
ni, vers
170 - 190 35 - 45 2
Pastaschotel, bevro-
ren
160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 3
Kippenvleugels 180 - 200 40 - 50 2
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren Boven + onder-
warmte
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Patat
1)
(300 -
600 g)
Boven + onder-
warmte of Grill
+ ventilator
200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
NEDERLANDS 39
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Baguettes Boven + onder-
warmte
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Vruchtentaarten Boven + onder-
warmte
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
1)
Patat tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren.
10.19 Lage Temperatuur
Garen
Gebruik deze functie voor malse, magere
stukken vlees en vis met
kerntemperaturen van minder dan 65 °C.
Deze functie is niet geschikt voor
suddervlees of een vet varkensbraadstuk.
U kunt de vleesthermometer gebruiken
om te garanderen dat het vlees de
correcte kerntemperatuur heeft (zie de
tabel voor de vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u een
oventemperatuur instellen tussen 80°C
en 150°C. De standaard is 90°C. Nadat
de temperatuur is ingesteld, blijft de
oven werken bij 80°C. Gebruik de
automatische lage temperatuur garen
niet voor gevogelte.
Altijd zonder deksel garen
als u gebruik maakt van de
functie.
1. Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
2. Plaats het vlees samen met de hete
braadpan in de oven op het
bakrooster.
3. Steek de vleesthermometer in het
vlees.
4. Selecteer de functie: Lage
Temperatuur Garen en stel de juiste
doelkerntemperatuur in.
Gerecht Gewicht (kg) Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Biefstuk 1 - 1.5 120 120 - 150 1
Runderbiefstuk 1 - 1.5 120 90 - 150 3
Geroosterd
kalfsvlees
1 - 1.5 120 120 - 150 1
Steaks 0.2 - 0.3 120 20 - 40 3
10.20 Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van
dezelfde afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rooster van de
bodem van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van
1 liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en
sluit ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet
raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
www.aeg.com40
Als de vloeistof in de weckpotten
begint te borrelen (na ca. 35 - 60
minuten bij weckpotten van 1 liter),
stop de oven of verlaag de
temperatuur tot 100 °C (raadpleeg de
tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Aardbeien / bosbes-
sen / frambozen / rij-
pe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 -
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Peren / kweeperen /
pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augur-
ken
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
10.21 Drying
Gebruik hiervoor een met
boterhampapier of bakpapier
belegde plaat.
Stop de oven voor een beter resultaat
halverwege de droogtijd, open de
deur en laat het één nacht afkoelen
om het drogen te voltooien.
Groenten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Bonen 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Paprika's 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
NEDERLANDS 41
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Groente in het
zuur
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Paddestoelen 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Kruiden 40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
Fruit
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Pruimen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Peren 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
10.22 Brood bakken
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Witbrood 170 - 190 40 - 60 2
Baguette 200 - 220 35 - 45 2
Brioche 180 - 200 40 - 60 2
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 2
Roggebrood 170 - 190 50 - 70 2
Bruin brood 170 - 190 50 - 70 2
Volkoren brood 170 - 190 40 - 60 2
Broodjes 190 - 210 20 - 35 2
10.23 Voedselsensor-tabel
Rundvlees Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Rauw Gemiddeld Gaar
Biefstuk 45 60 70
Ossenhaas 45 60 70
www.aeg.com42
Rundvlees Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Gemiddeld Meer
Gehaktbrood 80 83 86
Varkensrug Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Gemiddeld Meer
Ham,
Braadstuk
80 84 88
Schenkel (rug),
Gerookte varkensrug,
Gerookte varkensrug, gepocheerd
75 78 82
Kalfsvlees Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Gemiddeld Meer
Geroosterd kalfsvlees 75 80 85
Kalfsschenkel 85 88 90
Schapenvlees / lamsvlees Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Gemiddeld Meer
Schapenbout 80 85 88
Schapenrug 75 80 85
Lamsbout,
Geroosterd lamsvlees
65 70 75
Game Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Gemiddeld Meer
Hazenrug
Rug
65 70 75
Hazenpoot, hazenbout
Gehele haas,
Ree- /hertenrug
70 75 80
Gevogelte Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Gemiddeld Meer
Kip (hele/halve/filet) 80 83 86
Eend (hele/halve),
Kalkoen (hele/halve)
75 80 85
NEDERLANDS 43
Gevogelte Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Gemiddeld Meer
Eend (filet) 60 65 70
Vis (zalm, forel, snoekbaars) Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Gemiddeld Meer
Vis (hele/grote/gestoomde),
Vis (hele/grote/geroosterde)
60 64 68
Ovenschotels - Voorgekookte
groenten
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Gemiddeld Meer
Ovenschotel courgette,
Ovenschotel broccoli,
Ovenschotel venkel
85 88 91
Ovenschotel - Hartig Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Gemiddeld Meer
Cannelloni,
Lasagne,
Pastaschotel
85 88 91
Ovenschotel - Zoet Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Gemiddeld Meer
Ovenschotel witbrood met/zonder
fruit,
Ovenschotel rijstepap met/zonder
fruit,
Ovenschotel zoete noedels
80 85 90
10.24 Aanwijzingen voor
testinstituten
Testen voor de functie: Volledige stoom.
Testen volgens IEC 60350-1.
Gerecht Container
(Gastro-
norm)
Gewicht (g) Rooster-
hoogte
Tempera-
tuur (°C)
Tijd
(min)
Opmerkin-
gen
Broccoli
1)
1 x 1/2 ge-
perforeerd
300 3 99 13 - 15 Plaats de
bakplaat op
het eerste
ovenniveau.
www.aeg.com44
Gerecht Container
(Gastro-
norm)
Gewicht (g) Rooster-
hoogte
Tempera-
tuur (°C)
Tijd
(min)
Opmerkin-
gen
Broccoli
1)
2 x 1/2 ge-
perforeerd
2 x 300 2 en 4 99 13 - 15 Plaats de
bakplaat op
het eerste
ovenniveau.
Broccoli
1)
1 x 1/2 ge-
perforeerd
max. 3 99 15 - 18 Plaats de
bakplaat op
het eerste
ovenniveau.
Bevroren
erwten
2 x 1/2 ge-
perforeerd
2 x 1.300 2 en 4 99 Totdat
de tem-
peratuur
in het
koelste
gedeelte
85 °C be-
reikt.
Plaats de
bakplaat op
het eerste
ovenniveau.
1)
Verwarm de oven 5 minuten voor.
11. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
11.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een specifiek reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het
apparaat na elk gebruik. Vetophoping
of andere voedingsresten kunnen
brand veroorzaken. Het gevaar is
groter voor de grillpan.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek met een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag
mogen niet worden schoongemaakt
met een agressief reinigingsmiddel,
voorwerpen met scherpe randen of
een afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
11.2 Aanbevolen
reinigingsproducten
Gebruik geen schuursponzen of
agressieve reinigingsmiddelen. Deze
kunnen schade veroorzaken aan de
emaillen en roestvrij stalen delen.
U kunt onze producten kopen bij
www.aeg.com/shop en de beste
detailhandel.
11.3 Verwijderen van de
geleiders
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld voordat u onderhoud verricht.
Gevaar voor brandwonden.
Om het apparaat te reinigen, verwijder
de inschuifrails.
1. Inschuifrails voorzichtig naar boven
toe uit de voorste ophanging
trekken.
NEDERLANDS
45
2
3
1
2. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
3. Geleiders uit de achterste ophanging
trekken.
Installeer de geleiders in de omgekeerde
volgorde.
11.4 Stoomreiniging
Verwijder zo veel mogelijk vuil met de
hand.
Verwijder de accessoires en de
inschuifrails om de zijwanden te reinigen.
De stoomreinigingsfuncties helpen bij de
reiniging van de stoomruimte van het
apparaat.
Voor betere prestaties moet
u de reinigingsfunctie
starten als het apparaat koel
is.
De aangegeven tijd is
gerelateerd aan de duur van
de functie en daarin is de
tijd die nodig is voor het
reinigen van de ruimte door
de gebruiker niet
meegerekend.
Als de stoomreinigingsfunctie actief is, is
het lampje uit.
1. Vul de waterlade tot het maximale
niveau (ongeveer 950 ml water) tot
het geluidssignaal klinkt of het
display het bericht toont.
2. Kies de stoomreinigingsfunctie in het
menu: Reinigen.
Stoomreiniging - de duur van de
functie is ongeveer 30 minuten.
a) Activeer de functie.
b) Als het programma is voltooid
klinkt er een geluidssignaal.
c) Druk op de draaiknop om het
signaal uit te schakelen.
Stoomreiniging Plus - de duur van
de functie is ongeveer 75 minuten.
a)
Sproei een geschikt
reinigingsmiddel gelijkmatig over
de binnenkant oven op zowel de
emaillen als de stalen delen.
Zorg dat het apparaat koud is
voordat u de
reinigingsprocedure start.
b) Activeer de functie.
Na ongeveer 50 minuten klinkt
een geluidssignaal en is het
eerste gedeelte van het
programma voltooid.
c) Wrijf met een niet-schurende
zachte spons langs de
binnenkant van het apparaat.
Om de ruimte te reinigen kunt
warm water of ovenreinigers
gebruiken.
d) Het laatste gedeelte van de
procedure start. Deze stap duurt
ongeveer 25 minuten.
3. Wrijf met een niet-schurende zachte
spons langs de binnenkant van het
apparaat. Om de ruimte te reinigen
kunt warm water gebruiken.
Houd na reiniging de deur van het
apparaat ongeveer 1 uur open. Wacht
tot het apparaat droog is. Om het
drogen te versnellen, kunt u het
apparaat opwarmen met warme lucht op
150 °C gedurende ca. 15 minuten. U
behaalt maximaal resultaat met de
reinigingsfunctie als u het apparaat
direct schoonmaakt nadat de functie is
afgelopen.
11.5 Reinigingsherinnering
Als de herinnering wordt getoond, is
reiniging noodzakelijk. Uitvoeren van
functie Stoomreiniging Plus.
11.6 Stoomgeneratiesysteem -
Ontkalken
Als de stomer wordt gebruikt, ontstaat er
door het kalkgehalte in het water
binnenin een ophoping en afzetting van
kalk. Dit kan een negatief effect hebben
op de stoomkwaliteit, op de prestatie
van de stomer en de voedselkwaliteit.
Om dit te voorkomen moet de
stoomgenerator van de kalkresten
ontdaan worden.
www.aeg.com
46
Verwijder alle accessoires.
Selecteer de functie in het menu:
Reinigen. De gebruikersinterface zal u
door de procedure leiden.
De volledige procedure duurt ongeveer
2 uur.
Het lampje in deze functie is uit.
1. Controleer of de waterlade leeg is.
2. Druk op
.
3. Plaats de grill-/braadslede op het
onderste ovenniveau.
4. Druk op de draaiknop.
5. Doe 250 ml van antikalkmiddel in de
waterlade.
6. Vul het resterende gedeelte van de
waterlade tot het maximale niveau
met water tot het geluidssignaal
klinkt of het display het bericht toont.
7. de draaiknop.
Dit activeert het eerste gedeelte van de
procedure: Ontkalken.
Dit gedeelte duurt ongeveer
1 uur en 40 minuten.
8. Na beëindiging van het eerste
gedeelte moet de grill-/braadslede
geleegd worden en weer op het
eerste roosterstand worden
geplaatst.
9. Druk op de draaiknop.
10. Vul de waterlade tot het maximale
niveau met vers water tot het
geluidssignaal klinkt of het display
het bericht toont.
11. Druk op
.
Dit activeert het tweede gedeelte van de
procedure: Ontkalken. Dit spoelt de
stoomgenerator.
Dit gedeelte duurt ongeveer
35 minuten.
Verwijder de grill-/braadslede na
beëindiging van de procedure.
Als de functie: Ontkalken
niet op de juiste manier
wordt uitgevoerd, toont het
display een bericht om het
te herhalen.
Droog het apparaat met een droge doek
als het vochtig en nat is. Laat het
apparaat volledig uitdrogen met de deur
geopend.
11.7
Ontkalkmelder
Er zijn twee ontkalkmelders die u eraan
herinneren de functie uit te voeren:
Ontkalken.
De zachtklinkende melder herinnert u en
beveelt aan de antikalkcyclus uit te
voeren.
De hardklinkende melder verplicht u de
ontkalking uit te voeren.
Als u het apparaat niet
ontkalkt bij het horen van de
hardklinkende melder, kunt
u de stoomfuncties niet
gebruiken.
U kunt de ontkalkmelder niet
uitschakelen.
11.8 Stoomgeneratiesysteem -
Spoelen
Verwijder alle accessoires.
Selecteer de functie in het menu:
Reinigen. De gebruikersinterface zal u
door de procedure leiden.
De totale duur van de functie is
ongeveer 30 minuten.
Het lampje in deze functie is uit.
1. Plaats de bakplaat op het eerste
ovenniveau.
2. Vul de waterlade tot het maximale
niveau met vers water tot het
geluidssignaal klinkt of het display
het bericht toont.
3. Druk op .
Verwijder de bakplaat na beëindiging
van de procedure.
11.9 Legen reservoir
Verwijder alle accessoires.
De reinigingsfunctie verwijdert het
restwater van de waterlade. Gebruik de
functie na bereiding met stoom.
Selecteer de functie in het menu:
Reinigen. De gebruikersinterface zal u
door de procedure leiden.
De totale duur van de functie is
ongeveer 6 minuten.
Het lampje in deze functie is uit.
NEDERLANDS
47
Plaats de bakplaat op het eerste
ovenniveau.
Verwijder de bakplaat na beëindiging
van de procedure.
11.10 De deur verwijderen en
installeren
U kunt de ovendeur en het interne
glazen paneel verwijderen om het
schoon te maken. Het aantal glasplaten
verschilt per model.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig als u de
deur van het apparaat
verwijdert. De deur is zwaar.
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
A
A
3. Sluit de deur totdat deze in een hoek
van ongeveer 45° staat.
45°
4. Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze
onder een opwaartse hoek weg van
het apparaat.
5. Plaats de ovendeur met de
buitenkant omlaag op een zachte en
egale ondergrond. Dit voorkomt
krassen.
6. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten
vastpakken en naar binnen drukken
om de klemsluiting te ontgrendelen.
1
2
B
LET OP!
Bij heftige stoten, vooral
tegen de zijkanten van de
voorste glasplaat, kan het
glas breken.
7. Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
8. Houd de glasplaten aan de
bovenkant vast en trek deze een voor
een omhoog uit de geleiding.
9. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Voer de bovenstaande stappen in
omgekeerde volgorde uit als de
reiniging voltooid is. Plaats de kleinste
glasplaat eerst, daarna de grotere
glasplaten en de deur.
WAARSCHUWING!
Zorg ervoor dat de
glasplaten op de juiste
manier worden geplaatst,
anders kan het oppervlak
van de deur oververhit
raken.
11.11 Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de
binnenkant van het apparaat. Dit
voorkomt schade aan het afdekglas en
de ovenruimte.
www.aeg.com
48
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrocutie!
Maak de zekering los
voordat u de lamp vervangt.
De lamp en het afdekglas
kunnen heet zijn.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
Het bovenste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Verwijder de metalen ring en reinig
de glasafdekking.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
4. Monteer de metalen ring op de
glasafdekking.
5. Plaats het afdekglas terug.
Het zijlampje
1. Verwijder de linker inschuifrail om bij
de lamp te komen.
2. Gebruik een schroevendraaier met
een aanhaalmoment van 20 om de
afdekking te verwijderen.
3. Verwijder en reinig het metalen
frame en de afdichting.
4. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
5. Installeer het metalen frame en de
pakking. Draai de schroeven aan.
6. De linker inschuifrails installeren.
12. PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
12.1 Wat moet u doen als…
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
U kunt de oven niet inscha-
kelen of bedienen.
De oven is niet aangesloten
op een stopcontact of is niet
goed geïnstalleerd.
Controleer of de oven goed
is aangesloten op het stop-
contact (zie het aansluitdia-
gram indien beschikbaar).
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen correct zijn.
De oven wordt niet warm. De automatische uitschake-
ling is actief.
Raadpleeg 'Automatisch uit-
schakelen'.
De oven wordt niet warm. De deur is niet goed geslo-
ten.
Sluit de deur volledig.
NEDERLANDS 49
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgesla-
gen.
Controleer of de zekering de
oorzaak van de storing is. Als
de zekeringen keer op keer
doorslaan, neemt u contact
op met een erkende installa-
teur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Het display geeft aan de
Taal in te stellen
Er heeft een stroomonder-
breking van langer dan 3 da-
gen plaatsgehad.
Raadpleeg het hoofdstuk
'Voor eerste ingebruikname'.
Op het display verschijnt
F111.
De stekker van de vleesther-
mometer is niet goed in de
aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
Het display toont een fout-
code die niet in deze tabel
staat.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via
de huiszekering of de vei-
ligheidsschakelaar in de
zekeringkast en schakel
deze weer in.
Neem contact op met de
klantenservice wanneer
de foutcode opnieuw
wordt weergegeven.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het berei-
den niet langer dan 15 - 20
minuten in de oven staan.
Het display geeft aan de
Taal in te stellen.
De demofunctie is ingescha-
keld.
Schakel Demo in Menu uit:
Basis Instellingen: Demo.
Activerings-/deactiverings-
code: 2468.
De ontkalkprocedure wordt
onderbroken voordat het is
afgelopen.
Er is een stroomstoring ge-
weest.
Herhaal de procedure.
De ontkalkprocedure wordt
onderbroken voordat het is
afgelopen.
De functie is door de gebrui-
ker gestopt.
Herhaal de procedure.
De grill-/bakplaat bevat na
de ontkalkprocedure geen
water.
U heeft de waterlade niet tot
het maximale niveau gevuld.
Controleer of er ontkalkings-
middel / water in de waterla-
de zit.
Herhaal de procedure.
www.aeg.com50
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
Er ligt vies water op de bo-
dem van de ruimte na de
ontkalkcyclus.
De grill-/bakplaat bevindt
zich op het verkeerde oven-
niveau.
Verwijder het restwater en
het ontkalkingsmiddel van
de bodem van de oven.
Plaats de grill-/braadslede
op het onderste ovenniveau.
De reinigingsfunctie wordt
onderbroken voordat het is
afgelopen.
Er is een stroomstoring ge-
weest.
Herhaal de procedure.
De reinigingsfunctie wordt
onderbroken voordat het is
afgelopen.
De functie is door de gebrui-
ker gestopt.
Herhaal de procedure.
Er ligt te veel water op de
bodem van de ruimte na de
reinigingsfunctie.
U heeft te veel schoonmaak-
middel in het apparaat ge-
spoten voor activering van
de schoonmaakcyclus.
Bedek alle onderdelen van
de ovenruimte met een dun-
ne laag schoonmaakmiddel.
Spray het schoonmaakmid-
del gelijkmatig.
Er is geen goed resultaat na
de reinigingsprocedure.
De initiële temperatuur in de
ovenruimte van de stoomrei-
nigingsfunctie was te hoog.
Herhaal de cyclus. Laat de
cyclus lopen als het apparaat
is afgekoeld.
Er is geen goed resultaat na
de reinigingsprocedure.
U hebt de zijroosters niet
verwijderd voor het starten
van de reinigingsprocedure.
Deze kunnen de warmte
overbrengen op de wanden
waardoor de prestaties afne-
men.
Verwijder de zijroosters uit
het apparaat en herhaal de
functie.
Er is geen goed resultaat na
de reinigingsprocedure.
U hebt de accessoires niet
verwijderd voor het starten
van de reinigingsprocedure.
Deze kunnen de stoomcy-
clus beïnvloeden waardoor
de prestaties afnemen.
Verwijder de accessoires uit
het apparaat en herhaal de
functie.
12.2 Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper of de serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich voor aan de
binnenkant van het apparaat. Verwijder
het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
NEDERLANDS 51
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
13. ENERGIEZUINIGHEID
13.1 Productkaart en informatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier AEG
Modelidentificatie
BSE882220M
BSK882220M
Energie-efficiëntie Index 81.0
Energie-efficiëntieklasse A+
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
1.09 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
hetelucht
0.68 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Electriciteit
Volume 70 l
Soort oven Inbouwoven
Massa
BSE882220M 40.0 kg
BSK882220M 40.0 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - deel 1: Reeksen, ovens,
stoomovens en grills - Methoden voor
prestatiemeting.
13.2 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies
die u helpen energie te
besparen tijdens het
dagelijks koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed is
gesloten als het apparaat werkt en houd
de deur tijdens de bereiding zo veel
mogelijk gesloten.
Gebruik metalen schalen om meer
energie te besparen.
Indien mogelijk de oven niet
voorverwarmen voordat u er voedsel in
plaatst.
Verlaag bij een bereidingsduur langer
dan 30 minuten de oventemperatuur met
minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van
de bereidingsduur voordat de kooktijd
verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt
ervoor dat het gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om
andere maaltijden op te warmen.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
www.aeg.com
52
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden, als
een programma met tijdselectie (Duur of
Einde) in werking is en de bereidingstijd
langer is dan 30 minuten, de
verwarmingselementen automatisch
eerder uitgeschakeld.
De lamp en ventilator blijven wel werken.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte
te gebruiken en een maaltijd warm te
houden. Het display toont de
restwarmteaanduiding of -temperatuur.
Koken met de verlichting
uitgeschakeld
Deactiveer de verlichting tijdens de
bereiding en activeer ze enkel indien
nodig.
Multi Hetelucht (Vochtig)
Functie is ontworpen om tijdens de
bereiding energie te besparen. Het
functioneert op zodanige wijze dat de
temperatuur in de ovenruimte tijdens
een kookcyclus kan verschillen van de
temperatuur die staat aangegeven op
het display. Kooktijden kunnen
verschillend zijn van de kooktijden in
andere programma's.
Wanneer u Multi Hetelucht (Vochtig)
gebruikt, gaat het lampje na 30
seconden automatisch uit.U kunt het
lampje weer aandoen maar deze
handeling zal de verwachte
energiebesparing verminderen.
14. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de
volksgezondheid te beschermen en
recycle het afval van elektrische en
elektronische apparaten. Gooi apparaten
gemarkeerd met het symbool niet weg
met het huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u in de
buurt of neem contact op met de
gemeente.
*
NEDERLANDS
53
www.aeg.com54
NEDERLANDS 55
www.aeg.com/shop
867335534-B-012017
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56

AEG BSE882220M Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor