AKS 186 PRODUCTINFORMATIEBLAD
5019 510 01007
GBNL
FRIT
N.B.:
temperaturen en bereidingstijden gelden ongeveer voor 4 porties.
GERECHTEN Functie
Steunhoogte
(vanaf
bodem)
Te m p erat u u r
(°C)
Bereidingstijd
(min).
Lamsvlees/kalfsvlees/rundvlees/varkensvlees
2 190-210 90-110
Kip/ konijn/eend
2 190-200 65-85
Kalkoen/gans
2 190-200 140-180
Vis
2 180-200 50-60
Gevulde tomaten en paprika/aardappelen in
de oven
2 180-200 50-60
Luchtig gebak
2 170-180 45-55
Taarten met vulling
2 180-200 60-90
Koekjes
2 170-180 35-45
Lasagne
2 190-200 45-55
Brood/pizza
2 200-225 40-50/15-18
To a st
3/4 250 1,5-2,5
Schnitzels/worstjes/spiezen
3/4 250 35-45
Gegratineerde groenten
3 250 5-8
1/2 kip
3 250 40-50
Hele kip 2/3 200-225 55-65
Rosbief 2 200-250 35-45
Rollade 2/3 200-225 60-70
Vis (heel) 3 190-200 40-50
ACCESSOIRES
Rooster - Bakplaat
1.
Bedieningspaneel
1.1.
Functieknop
1.2.
Knop kookwekker
1.3.
Thermostaatknop
1.4.
Rood lampje thermostaat
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement
5.
Ovenlampje achter
6.
Ventilator
7.
Verwarmingselement onderwarmte (niet
zichtbaar)
8.
Koude ovendeur
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie. Het ovenlampje gaat aan.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is. Draai de knoppen aan het einde van de
bereidingstijd op
“0”
.
KOOKWEKKER
Met de kookwekker kunt u een bereidingstijd van 1 tot 60 minuten instellen. Om de kookwekker in te
stellen, draait u de knop eerst helemaal naar rechts en vervolgens terug naar het gewenste aantal minuten. Bij
het aflopen van de ingestelde tijd hoort u een geluidssignaal.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Ta b e l o v e n f u n c t i e s
Functie Beschrijving functie
0OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
• Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
• Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
• Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de
oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
• Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
• Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
• Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te
verwisselen om een gelijkmatiger bakresultaat te bereiken.
• Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en focaccia's).
GRILL
• Voor het grillen van ribkarbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en geven
van een bruin korstje aan brood.
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
• Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
ONTDOOIEN
• Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
• Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.