NL
43
functies HOLIDAY en SUPER FREEZE geactiveerd
worden), in welk geval u rekening moet houden met
welke u de voorrang wilt geven.
De functie SUPER FREEZE kan op twee manieren
geactiveerd worden (zie de paragraaf die het bedienen
van de freezer behandelt).
In- en uitschakelen van de DEMO:
Als u een demonstratie wilt zien van het functioneren
van de display met het apparaat uit kunt u de DEMO
inschakelen.
Inschakelen:
- zet de knop WERKING DIEPVRIESKAST en ON/OFF
op 0ff;
- houd de twee knoppen Select en Mode ongeveer
5 seconden ingedrukt totdat u een geluidssignaal hoort
en de twee woorden OFF en OFF op de display
gaan knipperen; deze blijven knipperen zolang als de
DEMO actief is.
Uitschakelen:
- zet de knop WERKING DIEPVRIESKAST en ON/OFF
op Off;
- houd de twee knoppen Select en Mode ongeveer
5 seconden ingedrukt totdat u een geluidssignaal hoort
en de twee woorden OFF en OFF op de display
ophouden met knipperen.
Vakantiefunctie
Als u voor een tijd op vakantie gaat is het niet nodig het
apparaat uit te zetten, aangezien het is voorzien van
een functie die de temperatuur in het koelgedeelte rond
de 15°C behoudt (u kunt bijvoorbeeld make-up en
cosmetica tegen de hitte beschermen). Deze functie
heeft een bijzonder laag energieverbruik. De
temperatuur van de diepvrieskist moet op het laagste
niveau worden gezet, wat nodig is voor het bewaren van
de levensmiddelen. Om deze functie te activeren:
Optimaal gebruik van de koelkast
Gebruik voor het regelen van de temperatuur de knop
WERKING DIEPVRIESKAST
(zie Beschrijving).
Activeer de functie SUPER COOL om de temperatuur
snel te verlagen, bijvoorbeeld wanneer u de kast vult
met verse boodschappen.
Als er voldoende tijd is verstreken wordt deze functie
automatisch uitgeschakeld.
Zet alleen koude of lauwe levensmiddelen in de koelkast,
nooit warme (zie Voorzorgsmaatregelen en advies).
Denk eraan dat u gekookte etenswaren niet langer
kunt bewaren dan rauwe.
Zet geen vloeistoffen in open flessen of bakken in de
koelkast: dit brengt een toename van de
vochtigheidsgraad teweeg en een daaropvolgende
condensproductie.
Hygiëne van de etenswaren
1. Na aankoop van de etenswaren verwijdert u de
papieren/kartonnen of andere verpakking , die
bacteriën of vuil in de koelkast kunnen introduceren.
2. Bescherm de etenswaren (vooral die niet lang
houdbaar zijn en die een sterke lucht verspreiden)
op zodanige wijze dat ze niet met elkaar in contact
komen; zo vermijdt u de mogelijkheid van
besmetting onder elkaar door kiemen/bacteriën
zowel als het verspreiden van geuren in de koelkast
3. Zorg voor voldoende vrije luchtcirculatie om de
etenswaren heen
4. Houd de binnenkant van de koelkast schoon maar
vermijd gebruik van bijtende of schuurmiddelen
5. Als de vervaldatum is afgelopen moeten de
etenswaren uit de koelkast worden verwijderd
6. Voor een correcte manier van conserveren moeten
de minder houdbare etenswaren (verse kazen,
rauwe vis, vlees enz) op de koelste plaats worden
gezet, namelijk bovenop de groenteladen, waar de
temperatuurindicator zich bevindt.
Optimaal gebruik van de diepvrieskast
Gebruik voor het regelen van de temperatuur de
knop WERKING DIEPVRIESKAST en ON/OFF (zie
Beschrijving).
Vries nooit etenswaar in die op het punt staat te
ontdooien of al is ontdooid; dergelijke etenswaar moet
gelijk worden gekookt en gegeten (binnen 24 uur).
Verse etenswaren die moeten worden ingevroren
mogen nooit in contact raken met etenswaren die al
bevroren zijn; verse etenswaren moeten in het
bovenste INVRIES- en BEWAARGEDEELTE worden
gezet, waar de temperatuur de -18°C of lager bereikt
en waar ze snel worden ingevroren.
Plaats nooit glazen flessen met vloeistof in de
diepvrieskast, vooral niet als er een dop op zit of als ze
hermetisch zijn afgesloten, ze zouden kunnen barsten.
De maximum hoeveelheid die men dagelijks kan
invriezen is aangegeven op het typeplaatje links
onderin de koelkast (voorbeeld: Kg/24h 4).