36
NL
WATER LEVEL
MAX
WATER LEVEL
MAX
WATER LEVEL
MAX
Starten en gebruik
Het apparaat starten
! Voordat u het apparaat in gebruik stelt, dient u de
instructies voor wat betreft de installatie na te volgen
(zie Installatie).
! Voordat u het apparaat aansluit, dient u zowel het koel-
als het diepvriesgedeelte, alsook het toebehoren met
lauw water en soda te reinigen.
1. Steek de stekker in het stopcontact en let op of het
groene controlelampje VOEDING aan gaat zowel als het
rode ALARM (de knop REGELEN VAN DE
TEMPERATUUR moet niet op
staan).
2. Zet de knop REGELEN VAN DE TEMPERATUUR op
Super: het gele lichtje FAST FREEZE gaat aan.
3. Als het rode controlelampje is uitgegaan zet u de
knop REGELEN VAN DE TEMPERATUUR op een
gemiddelde stand.
Nu kan de freezer in gebruik worden genomen.
Optimaal gebruik van de diepvrieskast
Vries nooit etenswaar in die op het punt staat te
ontdooien of al is ontdooid; dergelijke etenswaar moet
gelijk worden gekookt en gegeten (binnen 24 uur).
Verse etenswaren die moeten worden ingevroren
mogen nooit in contact raken met etenswaren die al
bevroren zijn; verse etenswaren moeten in het
bovenste INVRIES- en BEWAARGEDEELTE worden
gezet, waar de temperatuur de -18°C of lager bereikt
en waar ze snel worden ingevroren.
Plaats nooit glazen flessen met vloeistof in de
diepvrieskast, vooral niet als er een dop op zit of als ze
hermetisch zijn afgesloten, ze zouden kunnen barsten.
De maximum hoeveelheid die men dagelijks in kan
vriezen is aangegeven op het typeplaatje in de koelkast.
Kg/24h 4).
Als u de laden van de freezer van hun plaats haalt
(behalve die onderin) krijgt u meer ruimte in dat vak
en kunt u de etenswaren rechtstreeks op de
evaporatievlakken plaatsen.
Invriezen (als de freezer al in bedrijf is):
voor kleine hoeveelheden, minder dan de helft van wat
op het typeplaatje staat aangegeven, zet u de knop
REGELEN VAN DE TEMPERATUUR op SUPER (snel
invriezen) (het betreffende gele lichtje gaat aan), laadt u
de etenswaren in en doet u de deur dicht. Na 24 uren,
als het invriezen klaar is zet u de knop op de normale
bedrijfspositie.
- voor grote hoeveelheden, meer dan de helft van de
maximum lading die is aangegeven op het typeplaatje,
zet u de knop REGELEN VAN DE TEMPERATUUR, 24
uren voordat u de etenswaren in gaat laden, op SUPER.
Na nogmaals 24 uren, als het invriezen klaar is, zet u de
knop REGELEN VAN DE TEMPERATUUR op de normale
bedrijfspositie.
! Open de deur van de diepvrieskast niet tijdens het invriezen.
! Wanneer de stroom wegvalt of wanneer er een storing
optreedt, dient u de deur van de diepvrieskast niet te
openen: de levensmiddelen blijven op deze manier nog
ongeveer 9 à 14 uur goed bewaard.
! Controlelampje ALARM. Als dit rode controlelampje aan gaat
en aan blijft, dan betekent het dat de vrieskast niet regelmatig
functioneert en dat de temperatuur te hoog wordt. (U moet de
Technische Dienst erbij halen)
Dit lampje kan voor een korte periode aangaan:
a) als de deur iets te lang open is geweest (voor het inladen of
eruit halen van levesnmiddelen);
b) als de TEMPERATUURKNOP in de Super-positie is gezet.
In deze gevallen betekent het aangaan van het
controlelampje niet dat er een storing van de vrieskast is
opgetreden.
Ijsblokjeshouder Ice
3
Het feit dat ze bovenop de laden van de freezer zijn geplaatst
zorgt voor de beste ergonomie en reinheid: de ijsblokjes
komen niet meer in contact met de etenswaren in de freezer:
bovendien wordt water knoeien tijdens het opvullen vermeden
(ook de deksel voor het afsluiten van het gat na het opvullen is
bijgeleverd).
1. Haal de ijsblokjeshouder uit de deur door hem eerst naar
de houders door middel van de communicerende vaten (zie
afbeelding).
2. Zorg ervoor nooit het aangegeven niveau te overschrijden
(MAX WATER LEVEL). Teveel water belemmert het loskomen
van de ijsblokjes (mocht dit gebeuren, wacht dan tot het ijs
gesmolten is en leeg de houder).
3. Draai de houder 90°: het water vult de houders door middel
van de communicerende vaten (zie afbeelding).
4. Sluit de opening af met bijgeleverde dop en zet de houder
weer op zijn plaats. Plaats eerst de bovenkant en laat hem
dan naar beneden zakken.
5. Als het ijs is gevormd (minstens 8 uur) moet u de houder
tegen een hard oppervlak stoten en de buitenkant ervan
natmaken. Op deze manier raken de ijsblokjes los en kunt u
ze er door de opening uithalen.