NL10
Bereidingstijd instellen
Druk na het selecteren van de bereidingsfunctie en -temperatuur met behulp van de knoppen op de middelste knop: op het display wordt 0.00 weergegeven en het
kloksymbool knippert. Druk nogmaals op de middelste knop: op het display verschijnen achtereenvolgens en 0.00, en knippert AUTO. Stel de bereidingstijd in
met behulp van knop + en - (de maximale waarde die geprogrammeerd kan worden is 10 uur). Na enkele seconden geeft het display de tijd weer en blijft AUTO
branden om de instelling te bevestigen. Om de resterende bereidingstijd weer te geven en indien nodig te wijzigen, drukt u 2 seconden op de middelste knop en drukt
hier vervolgens nogmaals op. Als de ingestelde tijd om is, wordt het symbool uitgeschakeld, klinkt het alarm en knippert AUTO op het display. Druk op een
willekeurige knop om het alarm te deactiveren. Stel de functie- en temperatuurknop weer in op nul en druk twee seconden op de middelste knop om de bereiding te
beëindigen.
Eindtijd bereiding uitstellen
Druk na het selecteren van de bereidingstijd op de middelste knop: op het display wordt weergegeven en knipperen achtereenvolgens de eindtijd van de
bereiding en AUTO. Druk op de knop + om de gewenste eindtijd van de bereiding weer te geven (de bereiding kan met maximaal 23 uur en 59 minuten worden
uitgesteld). Na enkele seconden geeft het display de tijd weer, wordt het symbool
uitgeschakeld en blijft AUTO branden om de instelling te bevestigen. Om de
eindtijd van de bereiding weer te geven en indien nodig te wijzigen, drukt u op de middelste knop en drukt u hier vervolgens nog tweemaal op. Aan het einde van het
terugtellen, gaat het symbool branden en gaat de oven verder met de geselecteerde bereidingsfunctie.
TABEL FUNCTIES
FUNCTIE BESCHRIJVING
UIT Om de bereiding te onderbreken en de oven uit te schakelen.
OVENLAMPJE Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik de tweede steunhoogte. Verwarm de oven voor op de gewenste
temperatuur. Het LED-thermostaatlampje wordt uitgeschakeld wanneer de oven gereed is en het gerecht in de oven kan worden
gezet.
GEVENTILEERD
Voor het bereiden van vlees en taarten met een vloeibare vulling (hartig of zoet) op één steunhoogte en pizza's op één of twee
steunhoogtes. Deze functie zorgt voor een gelijkmatige, goudbruine en knapperige bovenlaag en bodem. Bij bereiding op twee
steunhoogtes wordt geadviseerd om de gerechten halverwege de bereiding van plaats te verwisselen voor een gelijkmatiger
resultaat. Geadviseerd wordt om het tweede niveau te gebruiken voor bereidingen op één steunhoogte. Gebruik het eerste en derde
niveau voor bereidingen op twee bakplaten. De oven voorverwarmen op de gewenste temperatuur en het gerecht in de oven
plaatsen zodra wordt aangegeven dat de ingestelde temperatuur is bereikt.
GRILL
Om biefstukken, kebabs en saucijzen te grillen, om gegratineerde groenten te bereiden en brood te roosteren. Zet het gerecht op de
vierde steunhoogte. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats
de opvangbak op de derde steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. Verwarm de oven 3
-5 minuten voor. Tijdens de
bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip). Zet het vlees op de middelste steunhoogtes. Geadviseerd
wordt de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de eerste of tweede steunhoogte en giet
er ongeveer een halve liter water in. Aanbevolen wordt om het vlees tijdens de bereiding om te keren om een gelijkmatige bruining
aan beide kanten te verkrijgen. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht
blijven. Met deze functie kunt u het draaispit gebruiken, als u dit hebt.
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de middelste steunhoogte. Laat het voedsel in de
verpakking zitten zodat het niet uitdroogt.
TURBOVENTILATOR
Voor gerechten met een knapperige bodem en zachte bovenlaag. Ideaal voor de bereiding van gebak met vloeibare vulling en
zonder voorgebakken bodem (bijv. taart, pruimengebak, ricottagebak en pizza met veel toppings) op één steunhoogte. Zet het
gerecht op de tweede steunhoogte. Verwarm de oven eerst voor.
Deze functie is ideaal voor kant-en-klare diepvriesproducten (bijv. pizza, patat, strudel, lasagna). Volg de aanwijzingen op de
verpakking.
TURBO
GEVENTILEERD
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten op twee steunhoogtes die dezelfde temperatuur hebben (bijv. vis,
groenten, taarten). Met deze functie worden er geen geuren van het ene naar het andere gerecht overgebracht. Geadviseerd wordt
om het tweede niveau te gebruiken voor bereidingen op één steunhoogte. Voor bereidingen op twee steunhoogtes wordt
geadviseerd om de eerste en derde steunhoogte te gebruiken, nadat u de oven voorverwarmd hebt.
ONDERWARMTE
Gebruik deze functie na het koken om de onderkant van de schotel te bruinen. Het is raadzaam voedsel op de 1e/2e steunhoogte te
plaatsen.
De functie kan ook gebruikt worden voor langzame bereiding, zoals groenten en vleesstoofschotels; gebruik in dit geval de 2e
steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.