Frigidaire FS12Z Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

2
INBOUW-OVEN
FS 12 W
FS 12 Z
FS 12 X
GEBRUIKSAANWIJZING
3
100
150
200
250
50
0
1
4
3
6
2
5
FO 0339
FO 0338
4
2
1
3
FO 0285
FO 0329
FO 0452
FO 0287
4
7
10
9
12
8
11
FO 0205
FO 0027
FO 0290
FO 0341
FO 0292
FO 0986
5
Waarschuwingen en belangrijke
adviezen - inbouw-ovens
Het is uiterst belangrijk dat het bij het apparaat behorende instruktieboekje
bewaard blijft. Zou het apparaat door u aan iemand anders gegeven of verkocht
worden, of zou het apparaat in het huis van waaruit u verhuist achterblijven, dan
dient de nieuwe gebruik(st)er over het instruktieboekje en de daarin opgenomen
waarschuwingen te kunnen beschikken.
Deze waarschuwingen zijn bedoeld voor uw en andermans veiligheid. U wordt
geacht ze gelezen te heben, alvorens u het apparaat installeert en/of in gebruik
neemt.
Dit apparaat is bedoeld en gemaakt voor het
gebruik door volwassenen. Het is gevaarlijk
om kinderen het apparaat te laten bedienen of
als speelgoed te laten gebruiken.
Installatie en aansluiting dienen door een
daartoe erkend installateur uitgevoerd te
worden, volgens hem, uit hoofde van zijn
erkenning, bekende voorschriften.
Een eventueel noodzakelijke wijziging van
de elektriciteitsvoorziening ten behoeve van
de installatie van dit appaarat, dient eveneens
door een erkend installateur uitgevoerd te
worden.
Het is gevaarlijk om, in welke vorm danook,
dit apparaat of de eigenschappen daarvan te
veranderen.
Afdruipend vet tijdens roosteren of grilleren
kunt u opvangen in een vuurvaste platte
schaal met een laagje water erin; dat
voorkomt rookvorming en inbranden van
vetdruppels.
Gebruik altijd ovenhandschoenen voor het uit
de oven nemen van hete schalen of pannen.
Houdt tijdens het in gebruik zijn van de oven
kinderen uit de buurt. Ook na het
uitschakelen van de stroomtoevoer blijft de
ovendeur nog lange tijd heet.
De oven is bedoeld en gemaakt voor de
bereiding van voedsel; gebruik hem nergens
anders voor.
Indien u, om welke reden danook,
aluminiumfolie in de oven gebruikt, leg dat
dan nooit op de ovenbodem.
Wees voorzichtig met ovenreinigers; spuit
nooit op het vetfilter (indien aanwezig), de
elementen en de thermostaatleiding.
Regelmatig schoonmaken voorkomt lelijk
worden van de materiaaloppervlakken.
Ook katalytische zelfreinigende wanden
behoeven af en toe reiniging (zie het
betreffende hoofdstuk). Denk erom dat als u
de reinigingsfase van een oven met
pyrolytische zelfreinigende wanden
inschakelt, de oven en de deur zeer heet
worden.
Schakel vóór een schoonmaakbeurt de
stroomtoevoer naar de oven uit of neem de
steker uit het stopkontakt.
6
Overtuig u ervan dat de knoppen in de uit-
stand staan zodra u de oven niet meer
gebruikt.
Deze oven is, afhankelijk van solo- of
kombinatie met een elektrisch kookplateau,
gemaakt voor aansliting op 1 respektievelijk
1, 2 of 3 fasen (of groepen) 230V.
Aansluiting op meer-fasen zonder nul (400V)
leidt tot vernieling van de oven en de
eventueel daaraan gekoppelde kookplaten of
-zones.
Laat inspektie-en/of herstelwerkzaamheden
uitvoeren door de servicedienst van de
fabrikant of door een door de fabrikant
bevoegd verklaarde servicedienst en laat geen
andere dan originele onderdelen plaatsen.
Tracht, in geval van storing of defekt, dit
apparaat niet zelf te repareren.
Reparaties welke door niet-deskundige
personen uitgevoerd worden, kunnen tot
schade of letsel leiden.
KINDERBEVEILIGING (N. 35791)
Hoewel al onze apparaten beantwoorden aan de
Standaard Europese Veiligheidsnormen is het
desondanks mogelijk een extra beveiliging voor
kinderen te installeren op de ovendeur. Deze
beveiliging biedt de hoogst mogelijke zekerheid
aan kinderen tijdens het gebruik van de oven.
Deze beveiliging moet worden aangebracht op
de ovendeur. De extra beveiliging kan worden
gekocht bij Distriparts. Treft u het type plaatje
aan, waarop u de nodige informatie zult
aantreffen, zoals type- en productnummer. De
beschrijving hoe deze beveiliging moet worden
aangebracht treft u aan in de verpakking van
deze beveiliging.
7
Speciaal voor de gebruiker
Installatie
Het inbouwen en aansluiten dient door de
vakman te gebeuren, rekening houdende met
de geldende normen en de plaatselijke
voorschriften. Onder het hoofdstuk «Speciaal
voor de installateur» vindt u de betreffende
aanwijzingen.
Om beschadigingen tijdens het transport en het
inbouwen te vorkomen zijn een aantal delen
bedekt met een kunststof folie. Vóór de
ingebruikname moet de folie verwijderd
worden.
Na de installatie moet de oven, zonder ge-
rechten erin, cirka 45 minuten op de hoogste
temperatuur verwarmd worden. Tijdens de
eerste minuten zal rook met een onaangename
geur onstaan; dit wordt veroorzaakt door het
isolatiemateriaal en vettige restanten vanuit het
produktieproces.
Tijdens het in gebruik zijn worden de
ovendeur en het glas heet. Zorg er dus voor
dat kinderen dan niet in de buurt van de
oven kunnen spelen.
Indien zich in de buurt van de oven een
wandkontaktdoos bevindt waar af en toe
een huishoudelijk apparaat op aangesloten
wordt, zorg er dan voor dat het snoer
daarvan niet tegen de hete ovendeur hangt
of daartussen geklemd kan raken.
“Attentie. Indien men de deur van de oven
zonder voorzorg gebruikt, bestaat er de
kans dat men zich dicht bij de scharnier van
de deur zeer doet”.
8
Afmetingen, buitenwaarts: Hoogte 59 cm
Breedte 56 cm
Diepte 50 cm
Afmetingen, oventuimte: Hoogte 33 cm
Breedte 44 cm
Diepte 40 cm
Inhoud 58 dm
3
Temperatuurregelaar: regelbaar van 50° tot 250°C*
Infrarood-grillelement *
Draaispit *
Verwarmingselement, boven: 800 W
Verwarmingselement, onder: 1000 W
Grillelement: 1750 W
Ovenverlichting: 15 W
Grillmotortje: 4 W
Aansluitwaarde: 1815 W
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
Technische gegevens
Dit Toestel voldoet aan de EEG-richtlijn:
73/23 - 90/683 (lage spanning);
89/336 (elektromagnetische verenigbaarheid);
93/68 (algemene richtlijn);
en de daarop volgende wijzigingen.
FABRIKANT:
ELECTROLUX ZANUSSI S.p.A.
Viale Bologna 298
47100 FORLÌ (Italie)
9
Het gebruik
°C
°C
12
3
4
Bedieningspaneel
1. Thermostaat-kontrolelampje
2. Algemeen kontrolelampje
3. Keuzeschakelaar
4. Temperatuurregelaar
10
Keuzeschakelaar en
temperatuurregelaar
De keuzeschakelaar (Fig. 1) heeft 5 standen, te
weten:
0
UIT
Boven-en onderelement AAN
Alleen bovenelement AAN
Alleen onderelement AAN
Alleen grillelement AAN
Voor normaal bakken en braden wordt de stand
gebruikt waarbij boven- en onderelement beide
AAN zijn.
Plaats het gerecht in de oven;
Draai de keuzeschakelaar op de stand ;
Draai de temperatuurregelaar (Fig. 2),
rechtsom, op de gewenste temperatuur.
Noot.
De braad- of baktijden in de advies-tabel zijn
gebaseerd op het voorverwarmen van de oven
gedurende cirka 10 minuten. U spaart echter
aanzienlijk energie door het gerecht direkt in
de oven te plaatsen, de oven na de adviestijd
uit te schakelen en het gerecht daarna nog cirka
10 minuten in de (nog warme) oven te laten
staan.
Voor het gratineren van gerechten gebruikt u
de stand waarbij alleen het boven-element
AAN is. Zet de temperatuurregelaar op de
hoogste stand.
Voor het warm-houden van gerechten gebruikt
u de stand waarbij alleen het onder-element
AAN is. Zet de temperatuurregelaar op een
lage stand. Voor het grilleren, zowel op het
rooster als aan het draaispit, gebruikt u de grill-
stand
. Zet de temperaturregelaar op de
hoogste stand (max.).
Laat tijdens het grilleren de deur gesloten.
Het vlees kan op een schotel geplaatst worden
die voor het braden in de oven geschikt is
oftewel rechtstreeks op het rooster, waaronder
de druippan zal worden geplaatst om de jus te
verzamelen.
Het rooster moet zoals op figuur 3 worden
ingevoegd.
Het draaispit
Plaats de draaispithouder op de tweede richel
van bovenaf.
Steek het (zo goed mogelijk in evenwicht
gevulde) draaispit in de meeneem-opening in
de achterwand, leg het in de verdieping in de
draaispithouder aan de voorkant.
Verwijder de handgreep van het draaispit vóór
u gaat grilleren.
Laat de deur gesloten.
Zet de temperatuurregelaar op 200
°
C
maximum.
Algemeen kontrolelampje
Het kontrôlelampje op het bedieningspaneel
brandt zodra willekeurig element is
ingeschakeld.
Thermostaat kontrolelampje
Het lampje licht op zodra een verwarming-
element AAN is en dooft zodra de tempera-
tuurregelaar het verwarmingselement UIT-
schakelt.
Beveiligingsthermostaat
De oven is voorzien van een beveiligings-
thermostaat. Bij een eventueel optredend
defekt aan de temperatuurregelaar schakelt
deze thermostaat de verwarming uit en dient te
worden vervangen door de servicedienst.
Bij uitschakelen door onjuist gebruik van de
oven is het voldoende te wachten tot de oven
afgekoeld is; er is geen defekt.
Bij uitschakelen zonder duidelijke oorzaak
gelieve u de servicedienst te waarschuwen.
11
Verwarm-systeem
De warmte komt van de bodem en van het
plafond van de oven. Normaal gebruikt u de
middelste geleiderichels. Vergt het gerecht
meer warmte van boven dan van onder, plaats
het draagrooster of blik dan in hogere
geleiderichels. Evenzo in omgekeerde zin.
Daarbij kan de oven-funktieschakelaar op
alleen boven
of alleen onder gedraaid
worden.
Raadgevingen voor het bakken
Gebak vergt doorgaans een matige tempe-
ratuur (150-200°C); zodoende moet de oven
cirka 10 minuten voorverwarmd worden. Open
tijdens het bakken de ovendeur niet voordat 3/
4 van de baktijdverstreken is. Gebak wat
gegarneerd wordt eerst 2/3 van de baktijd laten
bakken en dan garneren en afbakken. De
resterende baktijd hangt sterk af van de soort
en hoeveelheid garnituur. Roerdeeg moet
moeilijk van de lepel gaan; de baktijd wordt
anders onnodig lang door teveel vocht.
Raadgevingen voor het braden
Vlees dat gebraden wordt moet niet minder dan
1 kg wegen; kleinere stukken kunnen
uitdrogen. Donker vlees dat van buiten gaar
maar van binnen rose of rood moet blijven
vergt een hoge temperatuur (200-250°C). Licht
vlees, gevogelte en vis, vergt daarentegen een
lage temperatuur (150-175°C). Sausen alleen
bij een korte braadtijd direkt toevoegen, in
andere gevallen in het laatste half uur.
Of het vlees gaar is probeert u met een lepel:
laat het zich niet indrukken, dan is het gaar.
Rosbief en biefstuk dat van binnen rose moet
blijven, snel bij hoge temperatuur braden. Bij
braden zonder schaal, direkt op het rooster, een
lekschaal in de onderste richels plaatsen.
Laat vlees na het braden minstens 15 minuten
staan alvorens het aan te snijden; hiermee
voorkomt u het verloren gaan van vleesnat.
Doe wat water in de lekschaal om het ontstaan
van rook, door verbranden van vet, te
vermijden; herhaal dat af en toe om kon-
densvorming tegen te gaan.
Borden kunt u in de oven, op de laagste
temperatuur-instelling, verwarmen.
12
Raadgevingen voor het grilleren
Met uitzondering van wild en gehakt zijn alle
vleessoorten uitstekend geschikt om
gegrilleerd te worden.
Bestrijk vlees van te voren met olie.
Hoe dunner het vlees hoe dichter bij het grill-
element plaatsen; evenzo omgekeerd. Plaats
het rooster dicht onder de grill als een sterke
bruining gewenst is.
Bij het grilleren verdient het aanbeveling om
voortijds een weinig water in de vetvangschaal
te doen; dat voorkomt vastbranden van vet.
Schuif de vetvangschaal in de eerste richels
van onder gerekend.
Attentie!
Geen kookgerei zoals braadschaal of bakblik
op de ovenbodem plaatsen.
Bodem evenmin bedekken met aluminium-
folie.
Door het bedekken van de bodem kan
warmtestuwing optreden, waardoor het bak-of
braadresultaat nadelig beïnvloed wordt en
eventueel schade aan het email op kan treden.
Kooktijden
De tijd welke nodig is voor het betreffende
gerecht hangt af van de samenstelling, de mas-
sa en de hoeveelheid water dat zich in dat
gerecht bevindt.
Raadpleeg de in dit boekje afgedrukte tabel
indien u voor de eerste keer een gerecht in uw
nieuwe oven gaat bereiden.
Bedenk daarbij dat de tabel niet meer dan een
richtlijn is.
13
Plaats
Produkt van onderaf Oven- Tijd in
gerekend temperatuur minuten
Roerdeeg: cake 1 175-200 50-60
tulband 1 175-200 50-60
cake-in-vormpjes 2 175-200 25-30
appelcake 1 175-200 50-60
Schwartwäldercake 1 175-200 55-65
marmercake 1 175-200 50-60
Klopdeeg: mokkataart (24 Ø) 1 175-200 30-40
Zwitserse rol 2 200-225 10-15
petits fours 2 175-200 15-20
slagroomtaart (24 Ø) 1 175-200 30-40
Moscovisch gebak 1 175-200 30-40
Kneeddeeg: zandkoekjes 2 175-200 ca 15
pindakoekjes 2 175-200 ca 15
harde Wenertjes 2 175-200 ca 15
vruchtenschuitjes 2 175-200 20-30
boterkoek 1 175-200 30-40
appeltaart 1 175-200 55-65
Roldeeg: banketstaaf 2 200-225 35-45
saucijzenbroodjes 2 200-225 35-45
pasteitjes 2 200-225 ca 25
pizza 2 200-225 20-25
appelcarré's 2 200-225 25-45
Spuitdeeg: spritskoekjes 2 175-200 15-20
kattetongen 2 175-200 5-10
soezen 2 200-225 ca 20
kaasbolletjes 2 175-200 15-20
Gistdeeg: brood 1 225-250 ca 30
krentebrood 1 200-225 ca 40
kerst/paasbrood 2 200-225 ca 30
kleine broodjes 2 200-225 ca 15
rijstevlaai 2 225-250 ca 20
Gratineren: warm ingebracht 3 of 4 250 10-15
koud ingebracht 2 225-250 35-45
Vlees braden: kalfsfricandeau, ca 1 1/2 kg (gaar) 2 175-200 55-65
rosbief, ca 1 1/2 kg (rood) 3 of 4 250 ca 25
varkensfricandeau, ca 1 1/2 (gaar) 2 175-200 70-80
lamsbout, ca 1 1/2 kg (gaar) 2 175-200 40-50
Gevogelte braden: kip, ca 1 kg 2 175-200 55-65
babykalkoen, ca 1 1/2 kg 2 175-200 100-120
tamme eend, ca 1 1/2 kg 2 175-200 120-150
Wild braden: haas, ca 1 1/2 kg 2 175-200 ca 150
reerug, ca 1 1/2 kg 2 175-200 100-200
konijn, ca 2 kg 2 175-200 100-120
Vis stoven: kabeljauwmoten (folie) 2 175-200 ca 30
visschotel 2 175-200 ca 20
Advies-Tabel
14
Onderhoud
Belangrijk
Overtuig u ervan dat de oven van het lichtnet
is afgeschakeld voordat u de oven gaat
reinigen.
Laat de oven vóór het reinigen eerst afkoelen.
Maak de geëmailleerde delen schoon met heet
water en een huishoudschoon-maakmiddel.
Gebruik geen schurende middelen.
Roestvrijstaaldelen en het glasvenster met een
zachte doek droogwrijven. Hardnekkige
vlekken op roestvrijstaal kunt u met warme
azijn verwijderen.
De emaillering is van hoge kwaliteit en
praktisch ongevoelig voor inwerking door
vreemde stoffen.
Hete zuren (van pruimen, citroenen en der-
gelijke) kunnen echter blijvend matte vlekken
achter laten. Deze vlekken beïnvloeden de
goede werking van de oven niet.
Principieel direkt na gebruik reinigen
voorkomt het herhaald inbranden van
verontreinigingen.
Verlichtingslampje
Indien het verlichtingslampje, in de achter-
wand van de oven, defekt is: kapje losdraaien
(Fig. 5) en het lampje vervangen tegen
eenzelfde type, 230 V/15 W met E 14-fitting,
dat bestand is tegen een temperatuur van
300°C.
Ovendeur
Om de ovendeur beter te reinigen is het
raadzaam deze uit elkaar te nemen zoals volgt:
de deur geheel openen; de beugels van de twee
scharnieren opheffen en ze geheel in de
richting van de deur draaien, de deur weer
dicht doen totdat deze de beugels raakt, de deur
weer in de richting van de sluiting drukken en
naar buiten trekken, deze er uit trekkende. Hem
op een horizontaal blad leggen;
(Fig. 6) de schroeven losdraaien (Fig. 7), het
glas een beetje opheffen (Fig. 7) en naar voren
trekkende verwijderen. Na de reiniging het
glas weer monteren (Fig. 7), de deur weer
monteren en te werk gaan in tegenovergestelde
richring als hierboven aangegeven.
De deur is juist geplaatst als de beugels geheel
op de scharnieren rusten.
15
Speciaal voor de installateur
Elektrische aansluiting
De verbinding met het lichtnet kan zowel door
«kabel met meerpolige genormaliseerde
steker» als door «vaste aansluiting» gemaakt
worden. In het laatste geval moet de vaste
aansluiting onderbroken kunnen worden door
een meerpolige schakelaar waarvan de
kontaktafstanden tenminste 3 mm bedragen en
de aardverbinding niet wordt mede-
onderbroken. Het toestel moet, ove-
reenkomstig de plaatselijke voorschriften,
deugdelijk geaard worden.
De fabrikant wijst elke verantwoordelijkheid
ten aanzien van schade of letsel af, indien deze
veiligheidsmaatregel niet werd getroffen.
Ter hoogte van het klemmenbordje van de
oven moet in de achterwand van de keukenunit
een gat van cirka 30 mm Ø gemaakt worden.
Door dit gat wordt de aansluitkabel naar buiten
de unit geleid. Trek de kabel zoveel mogelijk
buiten de unit, op het moment dat de oven in
de nis geplaatst wordt. In feite moet de kabel
zodanig opgehangen of gelegd zijn dat hij
nergens heter kan worden dan 50K (50°C)
boven de kamertemperatuur.
Als toevoerleidingen zijn de volgende soorten
geschikt, lettende op de benodigde
respectievelijke doorsnede van de leiding.
H07 RN-F
H05 RN-F
H05 RR-F
H05 VV-F
Het inbouwen en installeren dient volgens
de landelijke normen en plaatselijke
voorschriften te geschieden.
Iedere tussenkomst na de aansluiting dient
gedaan te worden met afgekoppelde of
uitgeschakelde stroomtoevoer.
De installatie en de elektrische
aansluiting van het apparaat moeten door
een erkend vakman gebeuren.
16
Inbouw-aanwijzingen
Het inbouwen van de oven dient op zodanige
wijze te geschieden dat tijdens en na
ingebruikname geen spanning voerende delen
kunnen worden bereikt of aangeraakt.
Bovendien moeten alle beschermingsele-
menten van het toestel - en tevens een
eventueel beschermingspaneel, b.v. wanneer
dit aan het eind of het begin van de keu-
kenelementen aangebracht is - dusdanig
bevestid zijn dat zij slechts met behulp van een
stuk gereedschap verwijderd kunnen worden.
Inbouwmaten (Fig. 8).
Inbouwen in een kolom kast
De nis van het meubel moet de afmetingen
hebben die in fig. 9 aangegeven staan.
Inbouwen onder een werkblad
De nis van het meubel moet de afmetingen
hebben die in fig. 10 aangegeven staan.
Bevestiging aan de inbouwkast
Het toestel in de nis van het meubel zetten.
Open de ovendeur en schroef hem met de vier
houtschroeven aan het meubel vast (Fig. 11-12).
Indien de inbouw van de oven gepaard gaat
met de inbouw van een elektrisch kookplateau
met eigen bediening, dan dient voor de oven
een aparte stroomvoorziening (wand-
kontaktdoos) aanwezig te zijn.
Raadpleeg uw installateur.
17
GARANTIEBEPALINGEN EN SERVICE
Bij aanspraak op kosteloos herstel dient het origineel van de betreffende aankoopnota,
of kwitantie te worden getoond of meegezonden.
Algemene garantiebepalingen
1 De fabrikant verleent een jaar garantie op het op de bijbehorende koopnota vermelde
apparaat, gerekend vanaf de koopdatum. Indien zich binnen deze periode een storing
voordoet, welke het gevolg is van een materiaal- en/of konstruktiefouten, heeft de koper het
recht op kosteloos herstel.
1a Voor stofzuigers, bedoeld voor huishoudelijk gebruik, geldt een algemene
garantieperiode van twee jaar. Accessoires zijn aan direkte slijtage onderhevig; deze
verbruiksartikelen zijn derhalve van garantie uitgesloten.
2 De fabrikant verleent een jaar garantie op door haar servicedienst uitgevoerde
herstelwerkzaamheden en het daarbij nieuw aangebrachte materiaal, gerekend vanaf de
hersteldatum. Indien zich binnen deze periode een storing voordoet, welke het direkte gevolg
is van de uitgevoerde herstelwerkzaamheden of het daarbij nieuw aangebrachte materiaal,
heeft de koper het recht op kosteloos herstel. Door de uitvoering van herstelwerkzaamheden
wordt de algemene garantieperiode, welke het gehele apparaat omvat, niet verlengd.
3 Servicebezoeken aan huis worden alleen gebracht voor grote, moeilijk transporteerbare
apparaten, per definitie: wasautomaten, trommeldroogautomaten, afwasautomaten,
koelkasten, diepvrieskasten/-kisten, ovens, fornuizen en inbouwapparaten.
3a De regeling als genoemd onder punt 3 geldt ook voor caravankoelkasten, mits de plaats
waar zich het apparaat bevindt binnen de landsgrenzen ligt en over normale, voor het
autoverkeer opengestelde wegen bereikbaar is. Voorts dienen ten tijde van het bezoek het
apparaat en de eigenaar, of diens gemachtigde plaatsvervanger, op de afgesproken
bezoekplaats aanwezig te zijn.
4 Indien, naar het oordeel van de fabrikant, het apparaat zoals bedoeld onder punt 3 naar
haar servicewerkplaats getransporteerd moet worden, dan geschiedt dit transport op de door
de fabrikant vastgestelde wijze en voor rekening en risiko van de fabrikant.
5 Alle niet onder punt 3 en punt 3a genoemde apparaten, alsmede apparaten welke wel de
betreffende funktionele kenmerken bezitten maar daarnaast juist bedoeld zijn voor
gemakkelijk transport, dienen franko aan het adres van de servicedienst verzonden of
aangeboden te worden. Binnen de algemene garantieperiode vindt terugzending voor
rekening van de fabrikant plaats.
6 Indien een onder de algemene garantieperiode vallend defekt aan een apparaat niet meer
hersteld kan worden, vindt kosteloze vervanging van het apparaat plaats.
Garantie-uitbreidingen
7 Voor koel-/vries-motorkompressoren (exklusief startrelais en motorbeveiliging) geldt een
aflopende garantieperiode, in gelijke percentages van 20 procent per jaar, van vijf jaar na
koopdatum van het op de bijbehorende koopnota vermelde apparaat, met inachtname van
volledig kosteloos herstel binnen de algemene garantieperiode. Na de algemene garantieperiode
worden bezoek-, arbeidsloon- en bijkomende materiaalkosten in rekening gebracht.
18
Garantie-uitsluitingen
8 Het kosteloos uitvoeren van herstel- en/of vervangingswerkzaamheden, zoals bedoeld
in de betreffende hieraan voorafgaande punten, is niet van toepassing indien:
- geen aankoopnota of, kwitantie, waaruit tenminste de aankoopdatum en de identifikatie
van het apparaat blijkt, getoond kan worden of meegezonden werd;
- het apparaat voor andere, of óók voor andere dan huishoudelijke doeleinden waarvoor
het apparaat bestemd is gebruikt wordt;
- het apparaat niet volgens de aanwijzingen in het installatievoorschrift of de
gebruiksaanwijzing geinstalleerd, bediend, gebruikt of behandeld wordt;
- het apparaat op ondeskundige wijze door daartoe niet bevoegde personen hersteld of
gewijzigd werd.
8a Indien het apparaat zodanig ingebouwd, ondergebouwd, opgehangen of geplaatst is dat
de benodigde tijd voor het uit- en inbouwen samen meer dan dertig minuten bedraagt, dan
worden de hierdoor ontstane extra kosten aan de eigenaar in rekening gebracht.
8b Schade welke ontstaat door het, met toestemming van de eigenaar, op abnormale wijze
uit- of inbouwen van een apparaat, kan niet op de fabrikant of haar servicedienst verhaald
worden.
8c Beschadigingen, zoals krassen en deuken of zoals breuk van uit- of afneembare delen,
welke niet ten tijde van de aflevering ter kennis van de fabrikant gebracht worden, vallen
niet onder garantie.
Belangrijk advies
De konstruktie van dit apparaat is zodanig dat de veiligheid daarvan gewaarborgd is.
Ondeskundige reparaties kunnen echter de veiligheid in gevaar brengen. Terwille van een
blijvende veiligheid en ook om mogelijke schade te voorkomen, is het raadzaam dat
reparaties uitsluitend verricht worden door personen die daarvoor de vereiste
vakbekwaamheid bezitten.
Wij adviseren u herstel- en/of kontrolewerkzaamheden door uw vakhandelaar of door
ELGROEP SERVICE te laten uitvoeren en uitsluitend originele DISTRIPARTS onderdelen
te laten plaatsen.
Nederland
Huishoud SectorHuishoud Sector
Vennootsweg 1
Postbus 120
2400 AC Alphen aan den Rijn
Storingsmeldingen:
Tel. 01720-80300
Onderdelenverkoop:
Tel. 01720-80400
Telex 39906 elgrp
Fax 01720-80366
België
Huishoudapparaten
Bergensesteenweg 719
1520 Halle (Lembeek)
Thuisherstellingen:
Tel.: 02-3630444
Fax.: 02-3630400
Wisselstukken:
Tel.: 02-3630555
Fax.: 02-3630500
Telex: 22915 eluxbe
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17

Frigidaire FS12Z Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor