14
Sluit het kookelement altijd van de
elektrische stroomvoorziening af en wacht tot
deze helemaal afgekoeld is alvorens u met
reinigings- en/of onderhoudswerkzaamheden
aanvangt.
Om uw kookelement in een perfecte staat te
behouden, dient u deze schoon te houden, door
elke keer dat u hier gebruik van heeft gemaakt de
achtergebleven voedselresten te verwijderen. Het
reinigen van het oppervlak van het kookelement:
• Het roestvrijstalen oppervlak kan bevlekt raken
indien deze gedurende een lange periode met
hard water of met uitzonderlijk sterke en
agressieve reinigingsmiddelen in aanraking komt.
Verwijder gemorste vloeistoffen (saus, koffie,
water, enz..) altijd zo snel mogelijk. Reinig met
handwarm water en met een neutraal
reinigingsmiddel, spoel na en droog zorgvuldig
met een zachte doek, of met een doek speciaal
ontworpen voor het reinigen van roestvrij staal
af. Gebruik reinigingsmiddelen voor roestvrij
staal alleen op de roestvrijstalen afwerking.
• Maak geen gebruik van ruwe of corrosieve
producten, op chloride gebaseerde producten
of metaalsponsjes.
• Maak geen gebruik van stoomreinigers.
• Maak geen gebruik van licht ontvlambare
producten.
• Laat nooit zure of alkalinehoudene producten
zoals azijn, mosterd, zout, suiker of citroensap
op het kookelement achter aangezien deze
producten het kookelement zullen beschadigen
en “krassen” op het glazen oppervlak zullen
achterlaten.
Opmerking: Met de tijd kan het regelmatig
gebruik van het kookelement bepaalde
verkleuringen rondom de gaspitten
veroorzaken. Dit wordt veroorzaakt door de
hoge temperatuur van de vlam en zal de
functionering of het rendement van het
kookelement niet aantasten.
Algemene reinigings- & onderhoudsoperaties
De panondersteuners en de gaspitten kunnen
worden verwijderd om het reinigen
gemakkelijker te maken.
1. Was de onderdelen zorgvuldig in warm water
met een neutraal reinigingsmiddel en verzeker u
ervan dat al het ingebrande vuil verwijderd is en
dat de openingen van de gaspitten niet
geblokkeerd zijn. De binnenste gaspitdeksel (D)
op pagina 12 is gemaakt van messing en is
onderworpen aan een natuurlijke bruinering
wanneer deze opgewarmd wordt. Maak deze
elke keer dat u hier gebruik van maakt met een
speciaal voor messing ontworpen
reinigingsmiddel schoon. Maak gebruik van
warm water en een neutraal reinigingsmiddel
om de buitenste deksel (voorwerp (C) op
pagina 12) van het gaspit voor de wok te
reinigen. Maak nooit gebruik van
schuurmiddelen of van metaalsponsjes die de
speciale beschermingen van het oppervlak
zouden kunnen beschadigen.
2. Spoel na en droog zorgvuldig af.
3. Plaats de gaspitten en de deksels op correcte
wijze op hun plaats terug.
4. verzeker u ervan dat de panondersteuner,
wanneer u deze terugplaatst, op correcte wijze
rondom elk gaspit geplaatst is.
Opmerking: In het geval van kookelementen
voorzien van een elektronische ontsteking en
thermokoppels dienen de uiteinden van de
ontstekingen en de thermokoppels regelmatig
gereinigd te worden om goed te kunnen
functioneren. Maak deze zorgvuldig met een
vochtige doek schoon. Achtergebleven ingebrand
voedsel dient met een tandenstoker of een
soortgelijk voorwerp te worden verwijderd.
Werk, om de beschadiging van de
elektronische ontsteking te voorkomen,
alleen met correct geplaatste gaspitten en de
panondersteuners.
Zorg voor en onderhoud van de gaspitten