ARIETE Bon Cuisine 380 de handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

NL
- 36 -
BELANGRIJKE AANWIJZINGEN
VÓÓR HET GEBRUIK DEZE AANWIJZINGEN LEZEN.
Bij het gebruik van elektrische apparaten moeten altijd de juiste voorzorgsmaatre-
gelen worden genomen, waaronder:
Controleer of het elektrische voltage van het apparaat overeenkomt aan het 1.
voltage van uw elektriciteitsnet.
Laat het apparaat niet onbeheerd achter als het aan het elektriciteitsnet is ver-2.
bonden; na gebruik de stekker uit het stopcontact halen.
Zet het apparaat niet op of in de buurt van warmtebronnen.3.
Zet het apparaat tijdens het gebruik op een horizontaal en stabiel vlak.4.
Zet de oven op een werktafel of een keukenmeubel dat een temperatuur van 5.
tenminste 90°C kan verdragen en laat een beetje ruimte vrij boven de oven. De
oven mag in geen enkel geval ingebouwd of in een meubel geplaatst worden.
Stel het apparaat niet bloot aan weersomstandigheden (regen, zon enz.).6.
Pas op dat de elektriciteitskabel niet in contact komt met de warme oppervlaktes.7.
Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen die ouder zijn dan jaar en door 8.
personen met beperkte lichamelijke, sensoriele of mentale capaciteiten of door
personen die geen ervaring en kennis hebben als ze bewaakt worden of opge-
leid zijn om het apparaat op een veilige manier te gebruiken en bewust zijn van
de gevaren die hierbij komen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen.
Het reinigen en het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden mag alleen door
kinderen uitgevoerd worden als ze goed worden bewaakt.
Houdt het product en het snoer uit de buurt van de kinderen die jonger zijn dan 9.
8 jaar.
DE BASIS VAN HET APPARAAT, DE STEKKER HET ELEKTRICITEITSSNOER 10.
NOOIT ONDER WATER OF ANDERE VLOEISTOFFEN ZETTEN, GEBRUIK
EEN VOCHTIGE DOEK OM ZE TE REINIGEN.
OOK ALS HET APPARAAT NIET IN WERKING STAAT MOET DE STEKKER UIT 11.
HET STOPCONTACT WORDEN GETROKKEN VOORDAT DE ONDERDELEN
WORDEN VERWIJDERD OF GEMONTEERD OF VOORDAT HET APPARAAT
WORDT GEREINIGD.
Droog altijd goed de handen af voordat de schakelaars op het apparaat worden 12.
gebruikt of geregeld en voordat de stekker of de elektrische verbindingen wor-
den aangeraakt.
Verwijder alle accessoires uit de oven, reinig ze en droog ze goed af. .13.
NL
- 37 -
Het apparaat niet verplaatsen als het in werking staat.14.
De binnenkanten van de oven niet bedekken met aluminium folie om te voorko-15.
men dat de functie van de thermostaat ernstig wordt beschadigd.
Tijdens de werking zijn de metalen onderdelen en het glas warm: bij het 16.
gebruik van het apparaat alleen het handvat van het deurtje openen.
Zet niets op het deurtje als het open staat.17.
Gebruik de oven alleen voor het bakken van etenswaren.18.
Het apparaat tegen een wand aanzetten tijdens het gebruik.19.
Voorkom dat de oppervlaktes in aanraking komen met zuren (citroen-20.
sap, azijn, …). Zure stoffen zoals citroensap, tomatenpuree, azijn en
dergelijke lang achterlaten omdat ze het opperlakte en de glans kunnen
aantasten kunnen aantasten.
Om de stekker uit het stopcontact te halen, pak de stekker vast en trek hem uit 21.
het stopcontact. Nooit de stekker eruit trekken door aan het snoer te trekken.
Gebruik het apparaat niet als de stekker of de elektriciteitskabel beschadigd zijn, of 22.
als het apparaat zelf defect is; breng het in dit geval naar een in de buurt liggend
Geautoriseerd Assistentie Centrum.
Als de voedingskabel beschadigd is moet ze worden vervangen door de Constructeur 23.
of door zijn technische assistentieservice of in ieder geval door een persoon die
over dezelfde kwalificaties beschikt zodat ieder risico wordt voorkomen.
Het apparaat is alleen bedoeld voor HUISHOUDELIJK GEBRUIK en is dus niet 24.
geschikt voor commercieel of industrieel gebruik.
Dit apparaat is conform aan de richtlijn 2006/95/EG en EMC 2004/108/EG, en 25.
aan de regelgeving (EC) No. 1935/2004 van 27/10/2004 voor meterialen die in
contact komen met etenswaren
Eventuele veranderingen van dit product, die niet nadrukkelijk door de producent 26.
zijn goedgekeurd, kunnen de veiligheid van de gebruiker in gevaar brengen,
tevens vervalt de gebruiksgarantie.
Wanneer men het apparaat als afval wil verwerken moet het onbruikbaar gemaakt 27.
worden door de voedingskabel er af te knippen. Bovendien wordt het aanbevolen om
alle gevaarlijke onderdelen van het apparaat te verwijderen, vooral voor kinderen die
het apparaat kunnen gaan gebruiken als speelgoed.
Houdt de verpakkingselementen buiten bereik van kinderen omdat ze een 28.
gevarenbron kunnen zijn.
Het product mag niet aangezet worden met een externe timer of door een afzon-29.
derlijk systeem met afstandbediening.
NL
- 38 -
30. Voor het correct vernietigen van het apparaat volgens de Europese Richtlijn
2009/96/CE lees het speciale blaadje dat bij het product wordt gelevert.
DEZE AANWIJZINGEN BEWAREN
BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT (Fig. 1)
A Vork verwijderen lekbak
B Vork spies verwijderen
C Rooster
D Lekbak
E Pin voor draaispies
F Bakniveau
G Bakplaten
H Basis van het apparaat
I Thermostaatknop
L Knop functiekeuze
M Functieverklikker
N knop aanzetten timer
O Startknop bakplaten
P Verwarmingselementen
Q Handvat
R Kruimelopvangbakje
EERSTE GEBRUIK
Voer een bakcyclus “leeg” uit zodat de geur en de rook die wordt veroorzaakt door de beschermende
stoffen die op de metalen wanden aanwezig zijn worden verwijderd:
- zet de oven aan door de knop op het symbool
te zetten, zet de temperatuur op maximum en
de timer op 15 minuten;
- laat het apparaat werken met het deurtje open en in een goed geluchte ruimte.
Tijdens deze handeling is normaal dat er rook uit van de metalen onderdelen afkomt en uit de ope-
ningen aan de zijkant. Na deze handeling de ruimte goed luchten.
GEBRUIKSAANWIJZINGEN
- Bereid de etenswaren die gebakken moeten worden voor door ze op het rooster (C) te leggen of
in de lekbak (D).
- Steek de stekker in een stopcontact en kies met de knop voor de functiekeuze (L) het gewenste
baktype:
Boven bakken en braadspit;
Onder bakken (met ventilatie);
Bakken op vol vermogen (onder en boven), ventilatie en draaispit.
- Draai aan de thermostaatknop (I) en stel de gewenste baktemperatuur in.
-
Plaat het rooster (C) of de
lekbak (D)
met de etenswaren vooraf voorbereid in de oven op het gewenste
bakniveau (F).
Als de etenswaren op rooster (C) worden gebakken, zet de lekbak (D) op een
niveau (F) onder het rooster (C) zodat het vet wordt opgevangen. Het wordt aangeraden om twee
bekertjes water in de lekbak (D) te gieten om rook, stank en vastbakken te voorkomen.
NL
- 39 -
- Stel met de knop (N) de timer in op de gewenste baktijd. Vanaf dit moment begint de oven te
werken en de startverklikker (M) gaat branden.
Als de ovenfunctie in werking treed zal, naar gelang het gekozen baktype, ook de ventilatie auto-
matisch aangaan . De geventileerde warme lucht zorgt ervoor dat de temperatuur over de hele
oven wordt verspreid waardoor homogeen wordt gebakken en op meerdere niveau’s zonder de
geuren te vermengen.
- De oven stopt automatisch als de ingestelde baktijd is verlopen of als de knop (L) weer in de
positie “0” wordt gezet. In beide gevallen gaat de verklikker (N) uit.
- Trek de stekker uit het stopcontact, open het deurtje en, ter voorkoming van brandwonden, verwij-
der het rooster (C) of de lekbak (D) met speciale ovenhandschoenen, in het eerste geval, of met
de speciale vork (A) in het tweede geval (Fig. 2).
PAS OP:
Plaats de etenswaren op een afstand van minimaal 2 cm van de bovenste verwarmingsele-
menten.
Controleer de etenswaren tijdens het bakken.
BAKKEN MET DE DRAAISPIES
- Draai één van de vorken op de spies (E) (de twee punten naar de binnenkant gericht) en draai de
vork vast. Bindt met een draad het vlees (vlees, kip, enz) en steek het op de spies, pas op dat het
vlees goed in het midden wordt geplaatst en schuif het vervolgens op de vork met de punt altijd
naar de binnenkant gericht. Indien noodzakelijk, draai de eerste vork los om de roulade precies in
het midden van de spies te zetten en draai vervolgens beide vorken goed vast.
- Verwijder het rooster (C) uit de oven en plaats de lekbak (D) op een niveau (F) onder de spies (E).
- Zet het uiteinde van de spies (E) in de opening van de rechter wand en bevestig hem aan de
motoras. Leg het andere uiteinde op de spiessteun aan de rechter wand (Fig. 3).
- Steek de stekker in het stopcontact en kies met de knop voor de functiekeuze (L), het gewenste
baktype:
Bakken draaispit boven;
bakken draaispit op vol vermogen (gelijktijdig boven en onder en met ventilatie).
- Draai aan de thermostaatknop (I) en stel de gewenste temperatuur in.
- Stel met de knop (N) de timer in op de gewenste baktijd. Vanaf dit moment begint de oven te wer-
ken en de startverklikker (M) gaat branden. Als de ovenfunctie in werking treed zal, naar gelang
het gekozen baktype, ook de ventilatie automatisch aangaan. De geventileerde warme lucht zorgt
ervoor dat de temperatuur over de hele oven wordt verspreid waardoor homogeen wordt gebak-
ken en op meerdere niveau’s zonder de geuren te vermengen.
- De oven stopt automatisch als de ingestelde baktijd is verlopen of als de knop (L) weer in de
positie “0” wordt gezet. In beide gevallen gaat de verklikker (M) uit.
- Trek de stekker uit het stopcontact, open het deurtje helemaal en hef de spies op aan de linker
kant met behulp van de vork (B) en trek vervolgens het andere uiteinde uit de motoras (Fig. 4).
NL
- 40 -
PAS OP:
Controleer de etenswaren tijdens het bakken.
BAKKEN MET DE BOVENSTE PLATEN
- Steek de stekker in een stopcontact en kies met de knop functiekeuze (L) de bakmodaliteti met de
bovenste platen (
).
- Kies de gewenste bakplaten door op de betreffende startknop (O) te drukken in de positie “I”, en
leg de etenswaren die gebakken moeten worden in het pannetje dat op de plaat wordt gezet. De
knop gaat branden om aan te geven dat de functie in werking staat.
- Na het bakken zet de startknop van de betreffende plaat (O) op “0” en trek de stekker uit het
stopcontact.
REINIGEN
- Het regelmatig reinigen van de oven voorkomt rook en narige geuren tilde het bakken.
- Gebruik speciale keukenhandschoenen, trek de kruimelvanger (R) eruit en reinig het. Steek het
vervolgens weer in het apparaat en let op dat het goed in de behuizing wordt geplaatst (Fig. 5).
- De lekbak (D), het rooster (C), het kruimelopvangbakje (R) en de spies (E) kunnen met lauw water
en zeep gereinigd worden of in de vaatwasser in de bovenste mand.
- Voor het reinigen van de buitenkant gebruik altijd een vochtige spons.
Geen schuurmidddelen gebruiken die de lak kunnen beschadigen.
- Gebruik voor het reinigen van de binnenkanten nooit producten die het aluminium kunnen ver-
roesten (reinigingsmiddelen in spuitbussen) en de wanden niet bekrassen met scherp of puntige
voorwerpen. Reinig de binnenkant met een vochtige spons, na het gebruik en nadat de oven
helemaal is afgekoeld.
- Als er vetvlekken aanwezig zijn kan er rook ontstaan, wij randen aan om het vet te verwijderen
met een met warm water en zeep bedrenkt spons.
PAS OP:
Alle gelakte onderdelen mogen alleen gereinigd worden met water en zeep of andere produc-
tion die niet schuren.
Het liefst met een zachte doek afdrogen. Zure stoffen zoals citroensap, tomatenpuree, azijn
en dergelijke kunnen de lak aantasten en deze mat maken.
NL
- 41 -
Recept/hoeveelheid Graden Tijden Werk.
Vleesroulade (1 Kg) 200°-250° 50-60 min.
; ;
Visroulade (1 Kg) 190°-210° 30-40 min.
Groente uit de oven (500 gr.) 190°-210° 30-40 min.
Vleesspiesen, worstjs, stukjes vlees (500 gr.) 190°-210° 30-45 min.
Vlees, groente, vis gestoofd (500 gr.) 190°-210° 30-45 min.
Vlees, groente, vis gratin (500 gr.) 230° 20-30 min.
Pasta uit de oven (1 Kg) 200° 20-30 min.
Brood, pizza, brrodjes (500 gr.) 230°-250° 20-35 min.
Taarten (500 gr.) 170°-180° 25-40 min.
Koekjes, kleine zoetigheden (200 gr.) 170° 10-15 min.

Documenttranscriptie

NL BELANGRIJKE AANWIJZINGEN VÓÓR HET GEBRUIK DEZE AANWIJZINGEN LEZEN. Bij het gebruik van elektrische apparaten moeten altijd de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen, waaronder: 1. Controleer of het elektrische voltage van het apparaat overeenkomt aan het voltage van uw elektriciteitsnet. 2. Laat het apparaat niet onbeheerd achter als het aan het elektriciteitsnet is verbonden; na gebruik de stekker uit het stopcontact halen. 3. Zet het apparaat niet op of in de buurt van warmtebronnen. 4. Zet het apparaat tijdens het gebruik op een horizontaal en stabiel vlak. 5. Zet de oven op een werktafel of een keukenmeubel dat een temperatuur van tenminste 90°C kan verdragen en laat een beetje ruimte vrij boven de oven. De oven mag in geen enkel geval ingebouwd of in een meubel geplaatst worden. 6. Stel het apparaat niet bloot aan weersomstandigheden (regen, zon enz.). 7. Pas op dat de elektriciteitskabel niet in contact komt met de warme oppervlaktes. 8. Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen die ouder zijn dan jaar en door personen met beperkte lichamelijke, sensoriele of mentale capaciteiten of door personen die geen ervaring en kennis hebben als ze bewaakt worden of opgeleid zijn om het apparaat op een veilige manier te gebruiken en bewust zijn van de gevaren die hierbij komen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Het reinigen en het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden mag alleen door kinderen uitgevoerd worden als ze goed worden bewaakt. 9. Houdt het product en het snoer uit de buurt van de kinderen die jonger zijn dan 8 jaar. 10. DE BASIS VAN HET APPARAAT, DE STEKKER HET ELEKTRICITEITSSNOER NOOIT ONDER WATER OF ANDERE VLOEISTOFFEN ZETTEN, GEBRUIK EEN VOCHTIGE DOEK OM ZE TE REINIGEN. 11. OOK ALS HET APPARAAT NIET IN WERKING STAAT MOET DE STEKKER UIT HET STOPCONTACT WORDEN GETROKKEN VOORDAT DE ONDERDELEN WORDEN VERWIJDERD OF GEMONTEERD OF VOORDAT HET APPARAAT WORDT GEREINIGD. 12. Droog altijd goed de handen af voordat de schakelaars op het apparaat worden gebruikt of geregeld en voordat de stekker of de elektrische verbindingen worden aangeraakt. 13. Verwijder alle accessoires uit de oven, reinig ze en droog ze goed af. . - 36 - NL 14. Het apparaat niet verplaatsen als het in werking staat. 15. De binnenkanten van de oven niet bedekken met aluminium folie om te voorkomen dat de functie van de thermostaat ernstig wordt beschadigd. 16. Tijdens de werking zijn de metalen onderdelen en het glas warm: bij het gebruik van het apparaat alleen het handvat van het deurtje openen. 17. Zet niets op het deurtje als het open staat. 18. Gebruik de oven alleen voor het bakken van etenswaren. 19. Het apparaat tegen een wand aanzetten tijdens het gebruik. 20. Voorkom dat de oppervlaktes in aanraking komen met zuren (citroensap, azijn, …). Zure stoffen zoals citroensap, tomatenpuree, azijn en dergelijke lang achterlaten omdat ze het opperlakte en de glans kunnen aantasten kunnen aantasten. 21. Om de stekker uit het stopcontact te halen, pak de stekker vast en trek hem uit het stopcontact. Nooit de stekker eruit trekken door aan het snoer te trekken. 22. Gebruik het apparaat niet als de stekker of de elektriciteitskabel beschadigd zijn, of als het apparaat zelf defect is; breng het in dit geval naar een in de buurt liggend Geautoriseerd Assistentie Centrum. 23. Als de voedingskabel beschadigd is moet ze worden vervangen door de Constructeur of door zijn technische assistentieservice of in ieder geval door een persoon die over dezelfde kwalificaties beschikt zodat ieder risico wordt voorkomen. 24. Het apparaat is alleen bedoeld voor HUISHOUDELIJK GEBRUIK en is dus niet geschikt voor commercieel of industrieel gebruik. 25. Dit apparaat is conform aan de richtlijn 2006/95/EG en EMC 2004/108/EG, en aan de regelgeving (EC) No. 1935/2004 van 27/10/2004 voor meterialen die in contact komen met etenswaren 26. Eventuele veranderingen van dit product, die niet nadrukkelijk door de producent zijn goedgekeurd, kunnen de veiligheid van de gebruiker in gevaar brengen, tevens vervalt de gebruiksgarantie. 27. Wanneer men het apparaat als afval wil verwerken moet het onbruikbaar gemaakt worden door de voedingskabel er af te knippen. Bovendien wordt het aanbevolen om alle gevaarlijke onderdelen van het apparaat te verwijderen, vooral voor kinderen die het apparaat kunnen gaan gebruiken als speelgoed. 28. Houdt de verpakkingselementen buiten bereik van kinderen omdat ze een gevarenbron kunnen zijn. 29. Het product mag niet aangezet worden met een externe timer of door een afzonderlijk systeem met afstandbediening. - 37 - NL 30. Voor het correct vernietigen van het apparaat volgens de Europese Richtlijn 2009/96/CE lees het speciale blaadje dat bij het product wordt gelevert. DEZE AANWIJZINGEN BEWAREN BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT (Fig. 1) I Thermostaatknop A Vork verwijderen lekbak L Knop functiekeuze B Vork spies verwijderen C Rooster M Functieverklikker D Lekbak N knop aanzetten timer E Pin voor draaispies O Startknop bakplaten F Bakniveau P Verwarmingselementen Q Handvat G Bakplaten R Kruimelopvangbakje H Basis van het apparaat EERSTE GEBRUIK Voer een bakcyclus “leeg” uit zodat de geur en de rook die wordt veroorzaakt door de beschermende stoffen die op de metalen wanden aanwezig zijn worden verwijderd: - zet de oven aan door de knop op het symbool te zetten, zet de temperatuur op maximum en de timer op 15 minuten; - laat het apparaat werken met het deurtje open en in een goed geluchte ruimte. Tijdens deze handeling is normaal dat er rook uit van de metalen onderdelen afkomt en uit de openingen aan de zijkant. Na deze handeling de ruimte goed luchten. GEBRUIKSAANWIJZINGEN - Bereid de etenswaren die gebakken moeten worden voor door ze op het rooster (C) te leggen of in de lekbak (D). - Steek de stekker in een stopcontact en kies met de knop voor de functiekeuze (L) het gewenste baktype: Boven bakken en braadspit; Onder bakken (met ventilatie); Bakken op vol vermogen (onder en boven), ventilatie en draaispit. - Draai aan de thermostaatknop (I) en stel de gewenste baktemperatuur in. - Plaat het rooster (C) of de lekbak (D) met de etenswaren vooraf voorbereid in de oven op het gewenste bakniveau (F). Als de etenswaren op rooster (C) worden gebakken, zet de lekbak (D) op een niveau (F) onder het rooster (C) zodat het vet wordt opgevangen. Het wordt aangeraden om twee bekertjes water in de lekbak (D) te gieten om rook, stank en vastbakken te voorkomen. - 38 - NL - Stel met de knop (N) de timer in op de gewenste baktijd. Vanaf dit moment begint de oven te werken en de startverklikker (M) gaat branden. Als de ovenfunctie in werking treed zal, naar gelang het gekozen baktype, ook de ventilatie automatisch aangaan . De geventileerde warme lucht zorgt ervoor dat de temperatuur over de hele oven wordt verspreid waardoor homogeen wordt gebakken en op meerdere niveau’s zonder de geuren te vermengen. - De oven stopt automatisch als de ingestelde baktijd is verlopen of als de knop (L) weer in de positie “0” wordt gezet. In beide gevallen gaat de verklikker (N) uit. - Trek de stekker uit het stopcontact, open het deurtje en, ter voorkoming van brandwonden, verwijder het rooster (C) of de lekbak (D) met speciale ovenhandschoenen, in het eerste geval, of met de speciale vork (A) in het tweede geval (Fig. 2). PAS OP: Plaats de etenswaren op een afstand van minimaal 2 cm van de bovenste verwarmingselementen. Controleer de etenswaren tijdens het bakken. BAKKEN MET DE DRAAISPIES - Draai één van de vorken op de spies (E) (de twee punten naar de binnenkant gericht) en draai de vork vast. Bindt met een draad het vlees (vlees, kip, enz) en steek het op de spies, pas op dat het vlees goed in het midden wordt geplaatst en schuif het vervolgens op de vork met de punt altijd naar de binnenkant gericht. Indien noodzakelijk, draai de eerste vork los om de roulade precies in het midden van de spies te zetten en draai vervolgens beide vorken goed vast. - Verwijder het rooster (C) uit de oven en plaats de lekbak (D) op een niveau (F) onder de spies (E). - Zet het uiteinde van de spies (E) in de opening van de rechter wand en bevestig hem aan de motoras. Leg het andere uiteinde op de spiessteun aan de rechter wand (Fig. 3). - Steek de stekker in het stopcontact en kies met de knop voor de functiekeuze (L), het gewenste baktype: Bakken draaispit boven; bakken draaispit op vol vermogen (gelijktijdig boven en onder en met ventilatie). - Draai aan de thermostaatknop (I) en stel de gewenste temperatuur in. - Stel met de knop (N) de timer in op de gewenste baktijd. Vanaf dit moment begint de oven te werken en de startverklikker (M) gaat branden. Als de ovenfunctie in werking treed zal, naar gelang het gekozen baktype, ook de ventilatie automatisch aangaan. De geventileerde warme lucht zorgt ervoor dat de temperatuur over de hele oven wordt verspreid waardoor homogeen wordt gebakken en op meerdere niveau’s zonder de geuren te vermengen. - De oven stopt automatisch als de ingestelde baktijd is verlopen of als de knop (L) weer in de positie “0” wordt gezet. In beide gevallen gaat de verklikker (M) uit. - Trek de stekker uit het stopcontact, open het deurtje helemaal en hef de spies op aan de linker kant met behulp van de vork (B) en trek vervolgens het andere uiteinde uit de motoras (Fig. 4). - 39 - NL PAS OP: Controleer de etenswaren tijdens het bakken. BAKKEN MET DE BOVENSTE PLATEN - Steek de stekker in een stopcontact en kies met de knop functiekeuze (L) de bakmodaliteti met de bovenste platen ( ). - Kies de gewenste bakplaten door op de betreffende startknop (O) te drukken in de positie “I”, en leg de etenswaren die gebakken moeten worden in het pannetje dat op de plaat wordt gezet. De knop gaat branden om aan te geven dat de functie in werking staat. - Na het bakken zet de startknop van de betreffende plaat (O) op “0” en trek de stekker uit het stopcontact. REINIGEN - Het regelmatig reinigen van de oven voorkomt rook en narige geuren tilde het bakken. - Gebruik speciale keukenhandschoenen, trek de kruimelvanger (R) eruit en reinig het. Steek het vervolgens weer in het apparaat en let op dat het goed in de behuizing wordt geplaatst (Fig. 5). - De lekbak (D), het rooster (C), het kruimelopvangbakje (R) en de spies (E) kunnen met lauw water en zeep gereinigd worden of in de vaatwasser in de bovenste mand. - Voor het reinigen van de buitenkant gebruik altijd een vochtige spons. Geen schuurmidddelen gebruiken die de lak kunnen beschadigen. - Gebruik voor het reinigen van de binnenkanten nooit producten die het aluminium kunnen verroesten (reinigingsmiddelen in spuitbussen) en de wanden niet bekrassen met scherp of puntige voorwerpen. Reinig de binnenkant met een vochtige spons, na het gebruik en nadat de oven helemaal is afgekoeld. - Als er vetvlekken aanwezig zijn kan er rook ontstaan, wij randen aan om het vet te verwijderen met een met warm water en zeep bedrenkt spons. PAS OP: Alle gelakte onderdelen mogen alleen gereinigd worden met water en zeep of andere production die niet schuren. Het liefst met een zachte doek afdrogen. Zure stoffen zoals citroensap, tomatenpuree, azijn en dergelijke kunnen de lak aantasten en deze mat maken. - 40 - NL Recept/hoeveelheid Graden Tijden Vleesroulade (1 Kg) 200°-250° 50-60 min. Visroulade (1 Kg) 190°-210° 30-40 min. Groente uit de oven (500 gr.) 190°-210° 30-40 min. Vleesspiesen, worstjs, stukjes vlees (500 gr.) 190°-210° 30-45 min. Vlees, groente, vis gestoofd (500 gr.) 190°-210° 30-45 min. Vlees, groente, vis gratin (500 gr.) 230° 20-30 min. Pasta uit de oven (1 Kg) 200° 20-30 min. Brood, pizza, brrodjes (500 gr.) 230°-250° 20-35 min. Taarten (500 gr.) 170°-180° 25-40 min. 170° 10-15 min. Koekjes, kleine zoetigheden (200 gr.) - 41 - Werk. ; ;
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62

ARIETE Bon Cuisine 380 de handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor