- Stel met de knop (N) de timer in op de gewenste baktijd. Vanaf dit moment begint de oven te
werken en de startverklikker (M) gaat branden.
Als de ovenfunctie in werking treed zal, naar gelang het gekozen baktype, ook de ventilatie auto-
matisch aangaan . De geventileerde warme lucht zorgt ervoor dat de temperatuur over de hele
oven wordt verspreid waardoor homogeen wordt gebakken en op meerdere niveau’s zonder de
geuren te vermengen.
- De oven stopt automatisch als de ingestelde baktijd is verlopen of als de knop (L) weer in de
positie “0” wordt gezet. In beide gevallen gaat de verklikker (N) uit.
- Trek de stekker uit het stopcontact, open het deurtje en, ter voorkoming van brandwonden, verwij-
der het rooster (C) of de lekbak (D) met speciale ovenhandschoenen, in het eerste geval, of met
de speciale vork (A) in het tweede geval (Fig. 2).
PAS OP:
Plaats de etenswaren op een afstand van minimaal 2 cm van de bovenste verwarmingsele-
menten.
Controleer de etenswaren tijdens het bakken.
BAKKEN MET DE DRAAISPIES
- Draai één van de vorken op de spies (E) (de twee punten naar de binnenkant gericht) en draai de
vork vast. Bindt met een draad het vlees (vlees, kip, enz) en steek het op de spies, pas op dat het
vlees goed in het midden wordt geplaatst en schuif het vervolgens op de vork met de punt altijd
naar de binnenkant gericht. Indien noodzakelijk, draai de eerste vork los om de roulade precies in
het midden van de spies te zetten en draai vervolgens beide vorken goed vast.
- Verwijder het rooster (C) uit de oven en plaats de lekbak (D) op een niveau (F) onder de spies (E).
- Zet het uiteinde van de spies (E) in de opening van de rechter wand en bevestig hem aan de
motoras. Leg het andere uiteinde op de spiessteun aan de rechter wand (Fig. 3).
- Steek de stekker in het stopcontact en kies met de knop voor de functiekeuze (L), het gewenste
baktype:
Bakken draaispit boven;
bakken draaispit op vol vermogen (gelijktijdig boven en onder en met ventilatie).
- Draai aan de thermostaatknop (I) en stel de gewenste temperatuur in.
- Stel met de knop (N) de timer in op de gewenste baktijd. Vanaf dit moment begint de oven te wer-
ken en de startverklikker (M) gaat branden. Als de ovenfunctie in werking treed zal, naar gelang
het gekozen baktype, ook de ventilatie automatisch aangaan. De geventileerde warme lucht zorgt
ervoor dat de temperatuur over de hele oven wordt verspreid waardoor homogeen wordt gebak-
ken en op meerdere niveau’s zonder de geuren te vermengen.
- De oven stopt automatisch als de ingestelde baktijd is verlopen of als de knop (L) weer in de
positie “0” wordt gezet. In beide gevallen gaat de verklikker (M) uit.
- Trek de stekker uit het stopcontact, open het deurtje helemaal en hef de spies op aan de linker
kant met behulp van de vork (B) en trek vervolgens het andere uiteinde uit de motoras (Fig. 4).