WAARSCHUWING: Gebruik alleen door de
fabrikant aanbevolen mechanische, elektrische of
chemische middelen om het ontdooien te
bespoedigen.
WAARSCHUWING: Gebruik of plaats geen
elektrische apparaten in het apparaat, tenzij ze
van een type
zijn dat uitdrukkelijk is
goedgekeurd door de fabrikant.
WAARSCHUWING: IJsblokjesmakers en/of
waterdispensers die niet rechtstreeks op de
waterleiding zijn aangesloten, mogen alleen
worden gevuld met drinkwater.
WAARSCHUWING: Automatische
ijsblokjesmakers en/of waterdispensers mogen
alleen worden aangesloten op een waterleiding
met
drinkwater, met een waterdruk tussen de
0,14 en 1,0MPa (1,4 en 10bar).
WAARSCHUWING: Gebruik de nieuwe bij het
apparaat geleverde slangensets en de oude
slangensets mogen niet opnieuw worden gebruikt.
Bewaar geen explosieve stoffen zoals
spuitbussen met een brandbaar drijfgas in dit
apparaat.
Slik de (niet-giftige) inhoud van de
koelelementen (bijgeleverd bij sommige
modellen) niet in. Consumeer ijsklontjes of
ijslollies die zojuist uit de vriezer komen niet
direct, dit om bevriezingsletsel te voorkomen.
Bij producten die ontworpen zijn met
een luchtfilter binnen een toegankelijke
ventilatieafdekking, moet het filter altijd op zijn
plaats zitten als de koelkast in gebruik is.
Bewaar geen glazen potten met vloeistoffen in
de vriezer, omdat deze kunnen breken. Zet
geen voedsel voor de ventilator (indien
aanwezig). Controleer na het plaatsen van
voedsel of de deur van de vakken goed sluit,
vooral de deur van de vriezer.
Beschadigde deurrubbers moeten
zo snel mogelijk worden vervangen.
Gebruik de koelkast alleen voor het bewaren
van vers voedsel en de vriezer alleen voor het
bewaren van diepvriesproducten, het invriezen
van vers voedsel en het maken van ijsblokjes.
Vermijd een direct contact tussen het verse
voedsel en het voedsel dat al is ingevroren. Om de
vriessnelheid te optimaliseren, kunnen de lades
worden verwijderd en kan het voedsel direct op de
bodem of bovenkant van het vak worden
geplaatst.
Bewaar geen onverpakt voedsel
in direct contact met de binnenste
oppervlakken van de koelkast of vriezer.
Apparaten hebben mogelijk speciale vakken
(vak voor vers voedsel, nulgradenbox enz.).
Tenzij anders aangegeven in het bijbehorende
boekje bij het product kunnen deze worden
verwijderd, waarbij de
prestaties van het
apparaat behouden blijven.
Waarschuwing: Risico op brand/ontvlambare materialen
De meest geschikte ruimtes van het apparaat om
specifieke soorten voedsel te bewaren, rekening
houdend met de verschillende
temperatuurverdelingen in de verschillende ruimtes in het
apparaat, zijn als volgt:
- Koelkast: Bewaren van tropisch fruit, blikjes,
dranken, eieren, sauzen, tafelzuur, boter, jam,
kaas, melk, zuivelproducten, yoghurt. U kunt
hier ook vleeswaren, desserts, vlees en vis,
cheesecake, verse pasta, zure room, pudding en
roomkaas bewaren.
Groente- en fruitlade onderin de koelkast:
Bewaren van groenten en fruit (behalve
tropische vruchten).
Koelvak: Bewaar alleen vlees en vis in de koudste
lade
- Vriesvak:
is geschikt voor het invriezen van voedsel op
omgevingstemperatuur en voor het bewaren
van diepvriesproducten, omdat de temperatuur
hele vak. De gelijk verdeeld is over het
houdbaarheidsdatum van gekochte
diepvriesproducten staat aangegeven op de
verpakking. Deze datum houdt rekening met het
type voedsel dat bewaard wordt, en moet in acht
worden genomen. Vers voedsel kan gedurende de
volgende tijdsperioden worden bewaard: 1-3 maanden
voor kaas, schaaldieren, ijs, ham/worst, melk, verse
vloeistoffen; 4 maanden voor steak of koteletten
(rundvlees, lamsvlees, varkensvlees); 6 maanden voor
boter of margarine, gevogelte (kip, kalkoen); 8-12
maanden voor fruit (behalve citrusvruchten),
gebraden vlees (rundvlees, varkensvlees,
lamsvlees), groenten. De houdbaarheidsdata op de
verpakking van het voedsel moeten in acht worden
genomen. Bewaar levensmiddelen volgens
bovenstaande paragrafen voor de beste conservering
gedurende de langste periode, om voedselverspilling te
te voorkomen. Om besmetting van voedsel
voorkomen dient u te letten op het volgende:
– Het langdurig openen van de deur kan een
aanzienlijke verhoging van de temperatuur van de
koelkast en het vriesvak veroorzaken.
– Maak oppervlakken die in contact kunnen komen
met voedsel en de toegankelijke afvoersystemen
regelmatig schoon.
– Maak waterreservoirs schoon als ze 48 uur niet
gebruikt zijn; spoel het watersysteem dat aangesloten
is op de waterleiding door als er 5 dagen geen water is
afgetapt.
– Bewaar rauw vlees en vis in geschikte bakjes in
de koelkast, zodat het niet in contact komt met
ander voedsel en er geen vlees- of vissappen op
ander voedsel druppelen.
deIn Convertible Space
demoet opslag als volgt zijn:
+10°C: bewaar witte wijn
+4°C: bewaren van groenten en fruit (behalve
tropische vruchten)
0°C: alleen bewaren van vlees en vis
Alle instelpunten onder nul: bewaar bevroren
voedsel in het vriesvak
– Vriesvakken met twee sterren zijn geschikt voor
het bewaren van diepvriesproducten, het bewaren of
maken van ijs en ijsblokjes.
– Vers voedsel niet invriezen in vriesvakken met één,
twee of drie sterren.
– Als de koelkast lange tijd leeg wordt
gelaten, schakel
het apparaat dan uit, ontdooi het, maak het
schoon, droog en laat de deur open om
schimmelvorming in het apparaat te voorkomen.