Bauknecht ELZE 6160 AL Program Chart

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

ELZE 6160
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 410 56286
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar).
3. Verwarmingselement bovenwarmte (kan al verlaagd
zijn)
4. Ovenlampje achter
5. Circulair verwarmingselement
6. Ventilator
7. Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
8. Koude ovendeur
Opmerking
Tijdens de bereiding kan de koelventilator met tussenpozen aanslaan om het energieverbruik tot een
minimum te beperken.
Na afloop van de bereiding, na het uitschakelen van de oven, kan de koelventilator nog enige tijd blijven
werken.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Bedieningsknop kookzone linksvoor 0
1 ...10 *.
2. Bedieningsknop kookzone linksachter 0
1 ...10 *
3. Functieknop
4. Elektronische timer.
5. Thermostaatknop.
6. Bedieningsknop kookzone rechtsachter 0
1 ...10 *.
7. Bedieningsknop kookzone rechtsvoor 0
1 ...10 *.
8. Controlelampje van de kookplaat
* De functie multizone is alleen actief samen met de
dubbele en driedubbele kookzones van de kookplaat.
(Zie tabel functies kookplaat)
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor
zoet gebak:
Rooster:
Opvangbak:
" # %
&
!
$
Ta b e l ove n f u n c t i e s
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
-
Oven uit
- - -
OVENLAMPJE
- - Inschakeling van het ovenlampje
DUAL 35°/60°
35C - 60C -
Voor een constante oventemperatuur.
35°C: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
60°C: voor het warmhouden van een gerecht aan het
einde van de bereidingstijd.
Aanbevolen wordt de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH
200°C 50°C - 250°C
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde
steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste
bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de oven
wanneer alle indicatielampjes van de
thermostaat zijn uitgegaan.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te
gebruiken.
VENTILATOR
175°C 50°C - 250°C
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten
onderling van plaats te verwisselen om een gelijkmatiger
bakresultaat te bereiken.
THERMOVENTILATOR
160°C 50°C - 250°C
Voor het bereiden van gerechten die dezelfde
bereidingstijd hebben, zonder voorverwarming op één of
meerdere steunhoogtes (bv.: vis, groenten, taart), zonder
dat er geuren van het ene naar het andere gerecht
overgebracht worden.
TURBOHETELUCHT
160°C
50°C - 250°C
Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten,
timbaaltjes, groente, pizza, gevogelte).
GRILL
3 -
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het
gratineren van groente en voor een bruin korstje op het
brood.
De functie heeft verschillende standen (min. 1. - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de
opvangbak op het eerste niveau om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding
regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
3 -
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief,
braadstuk, rollades).
De functie heeft verschillende standen (min. 1. - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de
opvangbak op het eerste niveau om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding
regelmatig om te draaien.
PIZZA/BROOD
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Voor het bakken van pizza, brood, focaccia.
Bij ieder programma hoort een recept dat in het
bijgeleverde receptenboekje staat.
BOOSTER
200°C 50°C - 250°C
Om de oven snel voor te verwarmen.
Tijdens het verwarmen gaan de indicatielampjes
van de thermostaat achtereenvolgens
branden.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de
functie zichzelf automatisch uit; een geluidssignaal geeft
aan dat de oven automatisch overgaat op de functie
STATISCH
.
BEREIDINGSTABEL
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.:
Voor het bereiden van vlees met de functies Ventilator en Statisch
wordt aanbevolen om de functie Bruinen in te schakelen op stand 1 tot 3.
De bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie
Voorver-
warmen
Steun-
hoogte
(vanaf
bodem)
Stand
Bruinen
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
VLEES
Lams-, geiten-,
schapenvlees
X 2 2 200 95 - 110
X 3 2 200 100 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Braadstuk
(kalfs-, varkens-,
rundvlees)
(1 kg)
X 2 2 200 95 - 110
X 3 3 200 100 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Kip, konijn,
eend
X 2 3 200 80 - 90
X 2 3 190 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Kalkoen
(kg. 4-6) + stand 3
bruinen
X 1 3 200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Gans ( 2 kg)
X 2 3 210 100 - 130
X 1 3 200 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
VIS (HEEL)
(1-2 kg)
Goudbrasem,
zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 1 200 45 - 55
X 3 1 190 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
VIS (MOTEN)
(1 kg)
Zwaardvis, tonijn
X 2 2 200 40 - 50
X 3 2 190 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
GROENTE
Gevulde paprika's
en tomaten
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Gebakken
aardappels
X 2 3 220 50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
GEBAK, TAART
ETC.
Luchtig gebak
X 2 - 190 40 - 50
X 1 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Taar te n
(met kaasvulling)
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 70 - 80
X 2 - 180 80 - 90
Korstgebak,
vlaaien
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Appelstrudel
X 2 - 200 50 - 55
X 1 - 3 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Koekjes
X 2 - 170 20 - 30
X 1 - 3 - 200 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Soesjes
X 2 - 180 35 - 45
X 1 - 3 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
GERECHT Functie
Voorver-
warmen
Steun-
hoogte
(vanaf
bodem)
Stand
Bruinen
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidings-
tijd
(minuten)
Hartige taarten
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagna
X 2 1 200 45 - 60
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Vruchtentaarten
met bv. ananas,
perziken
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Meringues
X 2 - 120 120 - 150
- 1 - 3 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Pasteibakjes
X 2 - 200 35 - 45
X 1 - 3 - 190 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Soufflés
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
X 2 - 190 45 - 55
GERECHT Functie
Voorver-
warmen
Steunhoogte
(vanaf
bodem)
Stand Bereidingstijd
(minuten)
Ribkarbonades X 4 5 35 - 45
Schnitzels X 4 5 30 - 40
Worstjes X 3 - 4 5 30 - 40
Karbonades X 4 5 35 - 45
Vis (moten) X 3 - 4 5 35 - 45
Kippenpoten X 3 - 4 5 40 - 50
Spiezen X 3 - 4 5 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kip X 3 5 45 - 55
1/2 kip X 3 5 45 - 55
Hele kip X 3 5 60 - 70
Braadstuk
(varkens-,
rundvlees)
X 2 5 60 - 70
Eend X 2 5 70 - 80
Lamsbout X 3 5 70 - 80
Rosbief X 3 5 50 - 60
Gebakken
aardappels
X 3 5 50 - 60
Vis (goudbrasem,
forel)
X 3 5 50 - 60
Dit symbool geeft aan dat geen enkele functie van de kookplaat is geactiveerd; het verwarmingselement is uitgeschakeld.
DE KOOKPLAAT GEBRUIKEN
Op het bedieningspaneel bevinden zich 4 knoppen voor de bediening van de kookplaat. Op de knoppen worden de
verschillende stroomstanden met nummers aangegeven en de verschillende functies met symbolen.
Draai de bedieningsknop van de betreffende kookzone naar rechts op de gewenste stand (raadpleeg de
gebruiksaanwijzing die bij de kookplaat wordt geleverd).
Tabel functies kookplaat (afhankelijk van het model)
Functie Beschrijving functie
GEMATIGD
VERWARMEN
Deze functie is geschikt voor het laten rijzen van deeg, om koude boter zacht te laten worden,
babyzuigflessen of pap warm te houden, om yoghurt te maken, chocolade te smelten, etc.
Is alleen beschikbaar wanneer het restwarmtelampje brandt. Controleer eerst of het
restwarmtelampje van de betreffende kookzone brandt. Draai vervolgens de knop op .
De functie wordt uitgeschakeld door de stand van de knop te wijzigen.
WARMHOUDEN
Zorgt voor een constante temperatuur van 60° tot het einde van de bereidingstijd. Om de
functie in te schakelen draait u de knop op
.
SNELKOKEN
Deze functie zorgt ervoor dat water snel aan de kook wordt gebracht; de functie blijft een
vaste tijd ingeschakeld. Als de tijd om is, schakelt de kookzone automatisch terug naar de
maximale stroomstand. De snelkookfunctie kan ook geactiveerd worden nadat u al op de
betreffende kookzone met koken bent begonnen. Let op: het is belangrijk dat er een pan op
de geselecteerde kookzone staat, voordat u deze kookzone inschakelt om schade aan de
glaskeramische plaat te voorkomen. De gespecificeerde prestatiewaarden voor deze functie
worden gegarandeerd voor alle glaskeramische kookplaten. Om deze functie in te schakelen
zet u de pan eerst op de geselecteerde kookzone en draait u de knop vervolgens op .
De functie wordt uitgeschakeld door de stand van de knop te wijzigen.
MULTIZONE
Het multizonesymbool, op de knoppen, is alleen actief bij kookplaten voorzien van een dubbele
of drievoudige kookzone. Deze functies vergroten de verwarmingsoppervlakte van de
kookplaat zodat u grote, ovale of rechthoekige pannen kunt gebruiken. Om de dubbele zone in
te schakelen draait u de knop op
en wacht u totdat het restwarmtelampje van de plaat
begint te knipperen. Wacht totdat het lampje sneller begint te knipperen om de driedubbele
zone (indien aanwezig) in te schakelen. Kies de gewenste stand door de knop naar links te
draaien. Het restwarmtelampje blijft branden om aan te geven dat de kookplaat is ingeschakeld.
Om de functie uit te schakelen draait u de knop op stand
“0”
.
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht ELZE 6160 AL Program Chart

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor