De Dietrich DOP390ZE1 de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

115
De Gebruiksaanwijzing van uw
oven
Referentie: DOP390*
NL
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 115
116
In deze gebruikshandleiding geeft
symbol
veiligheidsaanwijzingen en symbool,
tips en praktische richtlijnen aan
Inleiding P.117
Indeling van uw oven
Beschrijving van de oven P.118
Oventoebehoren P.119
Veiligheidsaanwijzingen P.120
Installatie van uw oven
Elektrische aansluiting P.121
Vervanging van de voedingskabel P.122
Nuttige afmetingen voor de inbouw van uw oven P.123
Gebruik van uw oven
De programmaschakelaar P.124
Beschrijving van de display P.124
Instelling van het uur en de datum op uw oven P.125
Aanwijzingen voor het bakken P.126
Beschrijving van de bakwijzen
De functie "KOK" P.127-132
De functie "BAKGIDS" P.133-125
De functie “ICS” P.136-143
Instellingen van de oven
Instellen van het geluid dat u bij het indrukken van de toetsen hoort P.144
Instellen van het contrast van het scherm en waakstand P.144
Eolyse P.144
Instellen van het elektriciteitsverbruik P.145
Instellen van de taal P.155
Diensten van De Dietrich P.146
De functie "Schakelklok" P.146
Reiniging van de binnenzijde van de oven
De functie "Reiniging" P.147
Wanneer is een pyrolysereiniging nodig? P.147
Hoe voer ik een pyrolysereiniging uit? P.148-149
Vergrendeling van het bedieningspaneel P.149
Vervanging van de ovenlamp P.150
Problemen en oplossingen P.150
Inhoud
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 116
117
Inleiding
Geachte klant,
U heeft net een oven van DE DIETRICH aangekocht. We willen u hier graag
voor bedanken.
Onze onderzoeksteams hebben voor u een nieuwe generatie van apparaten
ontwikkeld die dank zij hun kwaliteit, design en technologische evolutie
hoogwaardige toestellen met de allernieuwste mogelijkheden zijn.
Dank zij het moderne en verfijnde ontwerp zal uw oven van DE DIETRICH
perfect in uw keuken kunnen worden ingepast. Uw kookplaat is een
combinatie van technologisch vernuft, optimale kookprestaties en esthetische
schoonheid.
In het gamma van DE DIETRICH-produkten vindt u een ruime keuze aan
kookplaten, afzuigkappen, vaatwasautomaten en koelkasten die allemaal
kunnen worden ingebouwd en harmonieus met uw oven van DE DIETRICH
kunnen worden gecombineerd.
BUiteraard wensen wij onze klanten ook na de aankoop altijd tevreden te
houden. Onze servicedienst zal u altijd met uw vragen of suggesties
verderhelpen (zie achteraan deze handleiding).
DE DIETRICH heeft haar apparaten dan ook zo ontworpen dat ze een
waardevolle bijdrage leveren om het leven van elke dag voor u een stuk
comfortabeler te maken. Niet voor niets is DE DIETRICH een kwaliteitsmerk dat
een nieuwe levensstijl garandeert.
Veel succes met uw nieuw apparaat
DE DIETRICH.
NL
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 117
118
Indeling van uw oven
1
3
5
Goedendag !
1 2
3
4
6
5
1
2
5
6
3
4
Programmaschakelaar
Instelknop
Lamp
Nummer inschuifsleuf
Bevestigingsopening voor
draaispit
Detectiecontact voor openen
en sluiten van de ovendeur
BESCHRIJVING VAN DE OVEN
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 118
Oventoebehoren (volgens model)
Achterzijde
Voorzijde
vervolgens het te braden vlees tegen de vork op het spit en schuif tenslotte de tweede braad-
vork op het spit. Schuif het vlees met de twee vorken tot in het midden van het braadspit en
draai de twee vorken vast.
• Plaats het braadspit op het draagkader.
• Druk de punt van het braadspit voorzichtig in de opening achteraan in de oven om
het spit vast te zetten.
• Verwijder het handvat door het los te schroeven. Na de bereiding kan u dit handvat opnieuw
op het spit vastschroeven zonder zich te verbranden. Het uiteinde van het handvat is zo
ontworpen dat u het makkelijk kan losdraaien.
Achterzijde
Voorzijde
Diepe ovenschaal + rooster
(
braadslee)
Plaats deze ovenschaal onder het ovenrooster
om braadvet en braadsap op te vangen. U kan
deze braadslee ook voor de helft met water
vullen om een gerecht in bain-marie te
bereiden. Leg nooit te roosteren of te braden
vlees in de braadslee. De braadslee zal dan sterk spatten op de ovenwanden.
Bakplaat
(
om op het ovenrooster te plaatsen)
Plaats de bakplaat rechtstreeks op het oven-
rooster. U kan de bakplaat gebruiken voor het
bakken van gebak, taart, pizza enz...
Ovenrooster met kantelbeveiliging
Op dit rooster kan u alle soorten schotels en
bakvormen met het te bereiden of te
gratineren gerecht plaatsen.
Draaispit
Hoe gebruik ik het draaispit?
• Plaats de diepe ovenschaal in de eerste
inschuifsleuf vanaf de ovenbodem om braadsap-
pen op te vangen. Indien u een zeer groot stuk
vlees dient te bereiden, kan u de diepe
ovenschaal op de ovenbodem plaatsen.
Schuif een eerste braadvork op het spit, plaats
Ovenrooster met kantelbeveiliging
met gebogen randen
Gebruik : zie ovenrooster hierboven.
De vorm van dit ovenrooster is speciaal
ontwikkeld om uw gerecht op een hoogte tussen
twee inschuifsleuven in te kunnen bakken.
11
8
9
10
12
119
NL
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 119
120
Veiligheidsaanwijzingen
Lees eerst aandachtig de volgende tips alvorens uw oven te installeren
en te gebruiken. Dit apparaat is bestemd voor huishoudelijk gebruik. Deze oven
is uitsluitend ontworpen voor het bakken van voedingsmiddelen. Deze oven bevat
geen enkel bestanddeel op basis van asbest.
EERSTE GEBRUIK :
Alvorens uw oven voor de eerste maal te gebruiken, laat u de lege oven eerst met
gesloten deur ongeveer 15 minuten in de maximumstand werken. Door de
specifieke samenstelling van de staalwolbekleding van de ovenruimte kan de oven
in het begin immers een bijzondere geur verspreiden. Bij deze proefverwarming
kan er mogelijk eveneens rookvorming optreden. Dit is normaal.
AANBEVELINGEN :
- Let erop dat de ovendeur altijd goed gesloten is. Enkel dan sluit de
afdichtingsvoeg de oven volledig af.
- Let erop dat niemand op een open ovendeur gaat leunen of zitten.
- Bij gebruik van de ovengrill met halfopen ovendeur of tijdens
de pyrolysereiniging kan de oven aan de buitenzijde warm worden. Hou
kinderen op een veilige afstand.
- Tijdens het gebruik van de oven wordt de oven warm. Raak uiteraard
nooit de verwarmingselementen binnen in de oven aan.
- Neem na een bakcyclus de oventoebehoren nooit met de blote hand vast
(rooster, draaispit, braadslee, draagkader voor het draaispit enz...). Gebruik altijd
een ovenwant of een hittebestendige doek.
- Plaats geen aluminiumfolie op de ovenwanden. Aluminiumfolie leidt tot
oververhitting van de oven wat tot een slecht bak- of braadresultaat en beschadi-
ging van het email kan leiden.
Zet de oven altijd af alvorens een reiniging aan de binnenzijde van
de oven uit te voeren.
Alvorens een pyrolysereiniging van de oven uit te voeren, verwijdert u
alle oventoebehoren uit de oven en verwijdert u tevens groffe (aange-
bakken) etensresten.
Om de oven opnieuw te gebruiken, dient u de functieschakelaar
altijd opnieuw in de stand 0 te plaatsen.
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 120
Installatie van uw oven
20A teller mono
220-240 V ~ 50 Hz
Stopcontact 2 polen
+ aarding
CEI-norm 60083
Monokabel 220-240 V ~
Elektrische aansluiting
Voedingskabel
lengte :
ongeveer 1,50 m
Differentieelschakelaar of zekering 16 A
Controleer vóór de elektrische aansluiting of de doorsnede van
de elektrische installatiedraden groot genoeg is voor de
elektrische voeding van het fornuis.
De zekering van uw installatie dient 16 Ampère te bedragen.
Voer de elektrische aansluiting uit alvorens de oven in het meubel in te bouwen.
• Voor de aansluiting van de oven gebruikt u een voedingskabel (genormaliseerd)
met 3 geleiders met een doorsnede van 1,5 mm2 (1 fasedraad + 1 nulleider + 1
aarding). Deze geleiders worden aangesloten op een elektriciteitsnet van 220-240
V ~ (monofasig) via een genormaliseerd stopcontact (1 fasedraad + 1 nulleider +
1 aarding) overeenkomstig de norm CEI 60083 of via een element met
omnipolaire schakelaar met een minimale afstand tussen de kontakten van 3 mm.
De beschermingsdraad (groen-geel) is verbonden met de aardingsklem van
het apparaat en moet worden verbonden met de aarding van de installatie.
• Indien u kiest voor een aansluiting op een stopcontact, dient u ervoor te zorgen
dat het stopcontact ook na de aansluiting gemakkelijk bereikbaar blijft.
• De nulleider van de oven (blauwe draad) dient met de nulleider van het elektri-
citeitsnet te worden verbonden.
121
NL
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 121
122
• De voedingskabel (H05 RR-F, H05 RN-F of H05 W-F) dient lang genoeg te zijn om te
kunnen worden aangesloten op de oven wanneer de oven met het oog op de
inbouw op de grond voor het keukenmeubel wordt geplaatst.
Werkwijze (koppel eerst de oven van het elektriciteitsnet af) :
• Open het toegangsplaatje rechts onderaan de achterwand. Draai hiervoor de 2
schroeven los en draai het plaatje weg.
• Ontbloot elke draad van de nieuwe voedingskabel over een lengte van 12 mm.
• Tors de draadjes van elke draad voorzichtig ineen.
• Draai de schroeven van het klemmenbord los en verwijder de te vervangen voe-
dingskabel.
• Steek de voedingskabel langs de zijkant van de achterwand in de kabelklem
rechts van het klemmenbord.
• Verbind de draden van de voedingskabel overeenkomstig het (de) schema('s) op
het toegangsplaatje..
• Alle draadjes van elke draad van de voedingskabel dienen onder de schroeven
vast te zitten.
• De fasedraad moet worden verbonden met de L-klem.
De aardingsdraad (groen-geel) moet worden verbonden met de aardingsklem .
• De nulleider (blauwe draad) moet worden verbonden met de N-klem.
• Draai de schroeven van het klemmenbord stevig vast en controleer de stevigheid
van de aansluiting door even aan elke draad te trekken.
• Leg de voedingskabel vast door middel van de kabelklem rechts van het
klemmenbord.
• Schroef het toegangsplaatje met de 2 schroeven opnieuw vast.
Vervanging van de voedingskabel
Onze aansprakelijkheid vervalt bij een ongeval ten gevolge van
een afwezige, defecte of foute aarding.
Installatie van uw oven
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 122
123
Installatie van uw oven
Voor een installatie overeenkomstig de wettelijke richtlijnen raden wij u
aan een beroep te doen op een erkend elektrotechnicus.
Nuttige afmetingen voor de inbouw van uw oven
De oven kan naar keuze onder een werkblad of een (open* of gesloten)
kolommeubel met de juiste afmetingen voor de inbouw van de oven
worden geïnstalleerd (zie schema).
Uw oven beschikt over een optimale luchtcirculatie die vlekkeloze bakresultaten en
een optimale reiniging garandeert. Voor een optimale luchtcirculatie dient u met de
volgende punten rekening te houden :
• Plaats de oven centraal in het meubel met een minimale afstand van 5 mm
tussen de zijwanden van de oven en de zijwanden van het inbouwmeubel.
Het inbouwmeubel moet van hittebestendig materiaal gemaakt of ermee bekleed zijn.
• Voor meer stabiliteit schroeft u de oven met 2 schroeven in de in zijrand
voorziene schroefgaten in het meubel vast (zie schema).
Werkwijze :
1) Verwijder de rubberen schroefkapjes van de schroefgaten.
2) Maak een opening met een diameter van 3 mm in de wand van het meubel om te
vermijden dat het hout gaat barsten.
3) Bevestig de oven met de 2 schroeven.
4) Plaats de rubberen schroefkapjes opnieuw op de schroeven (de kapjes dempen
tevens het geluid bij het sluiten van de ovendeur).
(*) bij een open kolommeubel dient de opening (maximaal) 70 mm te bedragen.
Schroefgaten
Schroefgaten
Uitsnijding 50 x 50 cm
NL
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 123
124
Goedendag !
G
ebruik van uw oven
1.
De programmaschakelaar
2
1
4
3
5
1
3
4
5
2
Stoppen van de oven of de programmatie
Vergrendeling van het bedieningspaneel
Terug naar de vorige stand
Informatiedisplay
Instelknop
BESCHRIJVING VAN DE PROGRAMMASCHAKELAAR
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Réglages
+
-
BESCHRIJVING VAN DE DISPLAY
Overzicht van de indicatoren :
Sleutel
Pyrolyse
Programmatie
Eolyse
Vergrendeling
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 124
125
Gebruik van uw oven
a) na de elektrische aansluiting van uw oven
Op de display ziet u meteen het volgende
scherm verschijnen. Draai de instelknop tot in het
vak dat u wil instellen. Druk vervolgens op de
knop en voer de gewenste informatie in. Druk
opnieuw op de knop om te bevestigen.
Op het scherm verschijnen volgende gegevens :
Datum (1).
Uur (2).
12u of 24u (3).
Digitale of analoge klok (4) :
b) aanpassen van het uur en de datum op uw oven
Draai de instelknop in de stand "instellingen". Druk op de knop en het scherm
"uur/datum" verschijnt. Druk opnieuw op de knop om toegang te krijgen tot
het scherm met de tijdsgegevens. Volg daarna de aanwijzingen zoals onder
punt a) hierboven beschreven.
2. Instelling van het uur en de datum op uw oven
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
12 H
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
(1)
(2)
(3)
(4)
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
3:20
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Wijzerklok of Digitale klok
NL
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 125
126
3.
Aanwijzingen voor het bakken
Gebruik van uw oven
Deze oven kan u al naargelang van uw kennis over het te bereiden gerecht op 3
verschillende manieren programmeren :
a) U kent uw recept door en door. U kiest dan zelf de bakwijze, de temperatuur en
de bakduur. Kies hiervoor de functie "Kok".
b) Voor uw recept heeft u graag wat hulp van uw oven. U kiest gewoon het voor-
gestelde type van gerecht en het gewicht en uw oven zal vervolgens zelf de meest
geschikte waarden kiezen : temperatuur, bakduur en bakwijze. Kies hiervoor de
functie "Bakgids".
c) U geeft uw gerecht volledig in handen van de oven! U kiest gewoon uw gerecht
uit een lijst van de 12 meest courante bereidingen (de temperatuur, bakduur en
bakwijze worden door de oven ingesteld). Kies hiervoor de functie ICS
(Intelligent Cooking System).
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 126
a) De functie "Kok"
Met de functie "Kok" kan u alle bakgegevens zelf instel-
len : temperatuur, bakwijze en bakduur.
1. Druk op de instelknop. U krijgt nu het scherm
"Kok" te zien.
2. Druk opnieuw op de instelknop. Nu verschijnt
een lijst met verschillende bakwijzen. Kies de gewenste
bakwijze door met de instelknop te draaien (zie bakgids
achteraan deze gebruiksaanwijzing).
· Hetelucht
· Gecombineerd bakken
· Traditioneel ecologisch bakken (energiebesparing)
· Traditioneel bakken
· Turbogrill
· Sterk grillen
· Normaal grillen
· Warmhouden
· Ontdooien
Druk op de knop om uw keuze te bevestigen.
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Voorbeeld
4. Beschrijving van de bakwijzen
Gebruik van uw oven
127
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 127
128
G
ecombineerd bakken
Het bakken gebeurt met het onderste
en het bovenste verwarmingselement
van de oven en de luchtvermen-
gingsschroef.
Turbogrill
Het bakken gebeurt afwisselend
met het bovenste verwarmingsele-
ment van de oven en de luchtver-
mengingsschroef.
Dubbele grill
Het bakken gebeurt met het
bovenste verwarmingselement
Enkele grill
Het bakken gebeurt met het
bovenste verwarmingselement
.
In deze stand kan u energie
besparen zonder de bakkwaliteit te
beïnvloeden.
De stand ECO-bakken past in
het kader van de Europese norm
over energie-etikettering.
Warmhouden
De werking van het onderste
verwarmingselement en de
luchtvermengingsschroef wordt zo gedo-
seerd dat het gerecht enkel w ordt
warmgehoudenr.
Warmhouden.
Symbool
Functie Beschrijving van de functie
6. Bakwijzen van de oven
*
* Gebruikte sekwenties voor de schriftelijke mededeling op het energie-etiket overee
ECO
Hetelucht
Het bakken gebeurt met het onderste
verwarmingselement van de oven
en de luchtvermengingsschroef.
Snelle stijging van de
oventemperatuur. Sommige
gerechten mogen meteen in
een koude oven worden
geplaatst.
Traditioneel ECO-bakken
Het bakken gebeurt met het
onderste en het bovenste verwar-
mingselement van de oven zonder
de luchtvermengingsschroefr.
Drie warmtebronnen : veel
warmte onderaan, een
beetje hetelucht en een
beetje grill.
In de dubbele grill wordt
het hele oppervlak van het
ovenrooster bestraald. Met
de enkele grill behaalt u
hetzelfde grillresultaat,
maar voor kleinere gerechten.
Deze stand combineert de
werking van de luchtschroef
en de grill. De grill maakt
het gerecht door de infra-
roodstraling goudgeel. De
heteluchtturbine zwakt de
bruining af.
*
ECO
Traditioneel
Het bakken gebeurt met het onderste en het
bovenste verwarmingselement van de oven
zonder de luchtvermengingsschroefr.
Verwarm de oven voor.
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 128
129
NL
Aanbevolen stand voor quiches, taarten
en taarten met saphoudend fruit.
Aanbevolen stand voor het grillen van
koteletten, worsten, sneedjes brood
en gamba's op het ovenrooster.
Aanbevolen stand voor het bakken van
brood, brioches, kouglof... zonder dat
de temperatuur boven de 40°C uitkomt
(opwarmen van borden, ontdooien).
Aanbevelingen
Bakwijzen van de oven
Aanbevolen stand om wit vlees, vis en
groenten zacht te houden. Deze stand kan
worden gebruikt om tot 3 gerechten samen
te bereiden.
Opmerking : alle bereidingen gebeuren
zonder voorverwarming.
Aanbevolen stand om rood en wit vlees
te bruinen en te doorbakken.
Eveneens aanbevolen om gevogelte tot 2
kg langzaam te bakken.
Aanbevolen T°
mini
aanbevolen
maxi
40°
180°
235°
mini
aanbevolen
maxi
40°
205°
275°
mini
aanbevolen
maxi
40°
200°
230°
mini
aanbevolen
maxi
35°
200°
275°
mini
aanbevolen
maxi
35°
80°
100°
1 tot 4
e
eenkomstig de Europese norm EN 50304 en de Europese richtlijn 2002/40/EC.
mini
aanbevolen
maxi
40°
225°
275°
Aanbevolen voor langzame en
delicate bereidingen :zachte wildgerechten...
Braden van rood vlees.
Stoven van gerechten in een stoofpot met deksel
waarvan de bereiding op een kookplaat is begonnen
(coq au vin, wildragout...).
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 129
Gebruik van uw oven
Nu vraagt de oven u de andere bakgegevens in te voeren.
1)Temperatuur.
Al naargelang van de net door u gekozen bakwijze zal de oven u een aanbevolen
temperatuur voorstellen. U kan deze temperatuur als
volgt wijzigen :
Kies vak T° (1) door aan de knop te draaien.
Druk op de knop. Vak T° knippert. Draai aan de
knop tot u de gewenste temperatuur bereikt. Druk
op de knop om uw keuze te bevestigen.
In de stand "grillen" (sterk of normaal grillen) kiest u het vak "grillvermogen".
Stel met de knop het gewenste vermogen in en bevestig uw keuze.
2) en 3) Bakduur en einduur van de baktijd.
Kies vak om de bakduur van uw bereiding in te stellen.
(draai aan de knop tot u het vak ziet en druk vervolgens
op de knop om het vak te laten knipperen). Draai nu
aan de knop om de gewenste bakduur in te stellen.
Druk opnieuw op de knop om te bevestigen. Terwijl u
de bakduur instelt, zal u het einduur van de baktijd (vak
) zien toenemen. U kan dit einduur van de
baktijd wijzigen indien u de bakcyclus niet meteen wil
starten. Kies in dit geval vak en ga vervolgens op
dezelfde manier tewerk als bij de instelling van de
bakduur. Zodra u het gewenste einduur van de baktijd
heeft ingesteld, drukt u op de knop om te bevestigen.
Uw oven zet zich nu in standby (het standby-symboo verschijnt op de display)
en begint pas later te werken, d.w.z. op het uur gelijk aan "einde van de baktijd -
bakduur".
NB : Indien u geen bakduur wil instellen, laat u de vakjes "bakduur" en "einde
baktijd" leeg en gaat u meteen naar OK om te bevestigen en de bakcyclus te
starten. Zodra u merkt dat uw gerecht voldoende gebakken is, kan u de oven
stoppen door éénmaal of tweemaal op de STOP-toets te drukken.
4) De optie "Biogrill +"
Indien u het vak "standaard" kiest en op de knop drukt,
krijgt u toegang tot de functie "Biogrill +". Met deze
functie zal uw gerecht tijdens de laatste 5 minuten van
de bakcyclus worden gegratineerd. Indien u deze func-
tie heeft gekozen, begint het grillsymbool op de display 5 minuten vóór het einde
van de bakcyclus te knipperen.
NB : "Biogrill +" kan bij alle bakwijzen worden gebruikt behalve bij het grillen
(normaal grillen, sterk grillen, Turbogrill), ontdooien, warmhouden en traditioneel
ecobakken.
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
Standaard
Opslaan
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
Standaard
Opslaan
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
Bio Grill+
Opslaan
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
Standaard
Opslaan
OK
:
00
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
130
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 130
131
Gebruik van uw oven
5) De optie "Geheugen"
Indien u een bakprogramma dat u net heeft ingesteld in het geheugen wil ops-
laan, kiest u dit vak en drukt u op de knop.
In de functie "Geheugen" kan u 3 programma's opslaan die u in de stand "Kok"
heeft uitgeprobeerd. Op deze manier hoeft u de bakgegevens niet telkens
opnieuw in te stellen. Indien u voor een bepaald gerecht altijd dezelfde hoeveel-
heid gebruikt, is de geheugenfunctie een ideale oplossing!
Indien u een bakprogramma dat u net heeft ingesteld, in het geheugen wil ops-
laan, kiest u dit vak en drukt u op de knop.
Het scherm vraagt u nu de verschillende gegevens in een vrije geheugenplaats
te registreren of over een reeds door een ander programma ingenomen geheu-
genplaats heen te registreren.
- Na de bakcyclus en voordat u de oven opnieuw gaat gebruiken, kan u de
gegevens van de laatste bakcyclus in het geheugen opslaan. Als u merkt dat een
bepaalde bakcyclus een uitstekend bakresultaat heeft gegeven, kan u dus na het
einde van de bakcyclus uw programma in het geheugen opslaan.
Werkwijze :
- Kies de functie "Geheugen".
- Kies "laatste bereid.". Op het scherm verschijnen dan
de gegevens van de laatste bakcyclus.
- Druk op OK om deze gegevens te bevestigen.
- Kies "Geheugen".
Geheugen
Laatste bereid
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
19:30
Geheugen 1
Instellingen
opgeslagen !
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
Vervangen
15:30
120 C 200 C
Geheugen
Laatste bereid
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
19:30
Geheugen 1
Instellingen
opgeslagen !
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
Vervangen
15:30
120 C 200 C
Mémoires
Dernière cuisson
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
19:30
Mémoire
1
Réglages
mémorisés !
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
Remplacer
15:30
120 C 200 C
Geheugen
Laatste bereid
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
19:30
Bio Grill+
Geheugen 1
Instellingen
opgeslagen !
Opslaan
15:30
20 min
200°C
OK
OK
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
Vervangen
15:30
120 C 200 C
NL
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 131
132
Gebruik van uw oven
- Ga verder in de optie "Geheugen".
- Kies nu het geheugennummer waaronder u uw bak-
programma wil opslaan : 1, 2 of 3.
- Op de display verschijnt :
ofwel een leeg geheugennummer,
ofwel een geheugennummer
waaronder u reeds een bakprogramma heeft opgeslagen.
6) Starten van een bakcyclus
- Druk op de knop om de geheugengegevens te laten
verschijnen. Druk nu op OK om de bakcyclus te starten.
Zodra u op OK heeft gedrukt, zal de bakcyclus on
middellijk starten of in standby gaan indien u het ein-
duur van de baktijd heeft uitgesteld.
Bij het begin van de bakcyclus verschijnt volgend
scherm op de display. Dit scherm wijst er u op dat de
oven snel wordt opgewarmd (Booster). U kan de stij-
ging van de temperatuur van de oven volgen met het pijltje dat geleidelijk aan
gevuld raakt. Links wordt de huidige oventemperatuur vermeld, rechts de
aanbevolen temperatuur.
Geheugen
Laatste bereid
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
19:30
Geheugen 1
Instellingen
opgeslagen !
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
Vervangen
15:30
120 C 200 C
Mémoires
Dernière cuisson
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
19:30
Mémoire
1
Réglages
mémorisés !
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
Remplacer
15:30
120 C 200 C
Geheugen
Laatste bereid
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
19:30
Geheugen 1
Instellingen
opgeslagen !
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
Vervangen
15:30
120 C 200 C
Geheugen
Laatste bereid
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
19:30
Geheugen 1
Instellingen
opgeslagen !
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
Vervangen
15:30
120 C 200 C
Mémoires
Dernière cuisson
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
19:30
Mémoire
1
Réglages
mémorisés !
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
Remplacer
15:30
120 C 200 C
Mémoires
Dernière cuisson
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
19:30
Mémoire
1
Réglages
mémorisés !
15:30
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
OK
20 min
200°C
Remplacer
15:30
120 C 200 C
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:12 Page 132
133
b) De functie "Bakgids"
In de functie "Bakgids" kiest de oven zelf de meest geschikte bakgegevens op
basis van het type van te bereiden gerecht en het gewicht.
1. Druk op de instelknop. Kies "Bakgids". Druk
op de instelknop om uw keuze te bevestigen.
2. De oven stelt u vervolgens verschillende types van bereidingen voor.
Draai de instelknop tot aan het gewenste bereidingstype :
· Wit vlees
· Rood vlees
· Vis
· Groenten
· Gebakjes
· Taarten en quiches
Bevestig uw keuze met een druk op de instelknop.
3. Kies vervolgens uw gerecht en druk op de
knop om te bevestigen.
4. Nadat u uw gerecht heeft gekozen, vraagt de oven u om het gewicht
van uw gerecht (vak ) in te voeren. Indien u gebakjes, quiches, taarten en
groenten wenst klaar te maken, zal de oven u vragen het materiaal van uw
bakschotel (aluminium, porselein enz.) in te voeren.
Voer het gewicht in of kies een materiaaltype en de
oven zal vervolgens automatisch de ideale bakduur
berekenen. Indien u wenst kan u het einduur van de
bakcyclus via vak (“ ”) wijzigen.
Zodra u op OK drukt, zal de oven u voorstellen in
welke inschuifsleuf u de ovenschaal best plaatst.
Réglages
+
-
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Bakgids
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Wit
vlees
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Kip
Kip aan't spit
Gebruik van uw oven
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Standaard
NL
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 133
134
5. Zet de ovenschaal in de aanbevolen
inschuifsleuf (onderverdeeld van 1 tot 5).
6. Druk op de knop om te bevestigen. De oven begint nu te werken.
7. Op het einde van de bakduur hoort u een
bieptoon. Op de display verschijnt nu een bericht dat
uw gerecht klaar is.
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Schuif de
ovenschaal
in niveau 1
Gebruik van uw oven
Bijkomende gegevens voor bakken in de functie
“Bakgids”
In de functie "Bakgids" begint de bakcyclus altijd ZONDER voorverwarming van de oven.
ROOD VLEES :
- Lamszadel
- Lamsbout
- Rund à point
- Rund saignant
Het bakken gebeurt met de TURBOGRILL.
Plaats het vlees rechtstreeks op het rooster en plaats er de braadslee
onder (gebruik geen ovenschaal om het vlees op te leggen). U kan het vlees
halfweg de bereiding omdraaien.
GEBAKJES / TAARTEN :
Kies het materiaal van de bakvorm :
Gekleurde aluminiumbakvormen met een antikleeflaag of soepele bakvormen in
silicone voor vochtig deeg (quiches of fruittaarten).
TERRINES :
Plaats de terrine in een bain-marie (de schaal voor de bain-marie dient iets groter
te zijn dan de terrine en dient voor de helft met kokend water te worden gevuld).
OP DE ACHTERZIJDE VAN HET INFOBLAD "BAKGIDS" VINDT U NOG
BIJKOMENDE BAKTIPS.
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 134
Bakgids
RECEPTEN
Wit vlees
Eend
Kalkoenbout
Fazant
Konijn
Hazerug
Terrine
Gans
Parelhoen
Varkensrollade
Varkensfilet
Kip >1700g
Kip aan 't spit
Kalfsgebraad
Rood vlees
Lamsschouder
Lamszadel
Lamsbout
Rund à point
Rund saignant
Vis
Snoek
Zeebrasem
Wijting
Zalm
Forel
Gebraden vis
Visterrine
Groenten
Groentenflan
Gratin dauphinois
Lasagna
Andijvie
Gevulde paprikas
Gevulde tomaten
Gebakjes
Brioches
Cakes
Soezen
Chocoladetaart
Yoghurttaart
Génoise
Kouglof
Meringue
Cakebeslag
Zandkoekjes
Taarten/quiches
Korstdeegtaart
Bladerdeegtaart
Taart gistdeeg
Quiche
Kaastaart
Fruittaart
Vleestaart
Soufflé
135
NL
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 135
136
c) De functie "ICS"
De ICS-functie (Intelligent Cooking System) maakt het u heel gemakkelijk. De
oven berekent immers automatisch alle bakgegevens (temperatuur, bakduur en
bakwijze) op basis van het gekozen gerecht. De berekening gebeurt via sensoren
in de oven die ononderbroken de vochtigheidsgraad en de
temperatuurschommelingen in de oven registreren.
HOE WERKT ICS?
ICS werkt in 2 stappen :
1) Een zoekfase waarin de oven begint op te warmen en de ideale bakduur bere-
kent. Al naargelang van het gerecht duurt deze fase ongeveer 5 tot 40 minuten.
a. Druk op de instelknop en kies ICS. Druk opnieuw op de knop om te
bevestigen.
b. De oven stelt u 12 verschillende gerechten
voor. Draai de knop tot u uw gerecht bereikt.
· Pizza
· Gezouten taart
· Rundsgebraad
· Varkensgebraad
· Kip
· Lam
· Vis
· Gevulde groenten
· Suikertaart
· Taarten
· Soufflés
(zie overzicht van de verschillende gerechten op bladzijde 25).
Bonjour !
Chef
Chaleur tournante
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
C'est prêt !
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
POULET
PIZZA
Pizza
18:30
OK
Minuterie
00:20
15:30
00:00
15:30
English
Deutsch
Aiguilles
Bip off
Bip on
Eolyse
Active
Non active
-- : --
OK
:
OK
C'est prêt !
15:50
Jeudi
19
Septembre
Jeudi
19
Septembre
Bon appétit !
Réglages
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Bon appétit !
15:30
OK
Service
consommateur
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Voorbeeld : Pizza
Gebruik van uw oven
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 136
137
- Zodra u uw gerecht heeft gekozen, drukt u op de knop om te bevestigen.
- Plaats de ovenschaal in de door de oven voorgestelde
inschuifsleuf.
- Druk op de knop om te bevestigen. De oven start nu.
NB : in de functie ICS is er geen voorverwar-
ming nodig. De bakcyclus dient ALTIJD met een
koude oven te beginnen. Indien u na een bakcyclus opnieuw een gerecht
in de ICS-functie wil bereiden, wacht u tot de oven volledig is afgekoeld.
BELANGRIJK : open de ovendeur nooit tijdens de zoekfase van een ICS-
bakcyclus om te vermijden dat de berekening en
registratie van de bakgegevens worden
verstoord.
Tijdens deze zoekfase ziet u op de display enkele
pijltjes golven.
2) Een tweede bakfase : de oven heeft de ideale bakduur bepaald en op de
display verschijnt nu het einduur van de bakcyclus. In de resterende baktijd op de
display is de duur van de zoekfase verrekend. U kan nu de ovendeur openen om
bijvoorbeeld het gebraad te bevochtigen.
- De oven stopt op het einde van de bakduur. Op de
display verschijnt nu een bericht dat uw gerecht klaar
is.
FUNCTIE UITGESTELD BAKKEN :
Werkwijze :
Kies de klok
en wijzig het einduur van de bakcyclus.
OPMERKING : Indien u meteen na de bakcyclus een tweede bakcyclus met de
ICS-functie wil uitvoeren, wacht u eerst tot de oven volledig is afgekoeld. Een
nieuwe bakcyclus in de functie "Kok" kan echter wel met een warme oven worden
begonnen.
Bonjour !
Chef
Chaleur tournante
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
C'est prêt !
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Minuterie
00:20
15:30
00:00
15:30
English
Deutsch
Aiguilles
Bip off
Bip on
Eolyse
Active
Non active
-- : --
OK
:
OK
C'est prêt !
15:50
Jeudi
19
Septembre
Jeudi
19
Septembre
Bon appétit !
Réglages
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Bon appétit !
15:30
OK
Service
consommateur
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Schuif de
ovenschaal
in niveau 1
Gebruik van uw oven
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Schuif de
ovenschaal
in niveau 1
NL
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 137
ICS-BA
P
izza
• verse pizza
• ovenklare pizza
• huisgemaakte pizza
• diepvriespizza
• Verse taart
• Diepvriestaart
• Hele vissen
(zeebrasem, koolvis, forel, makreel...)
• Gebraden vis
• Rundsgebraad
• Plaats het gebraad op het rooster en plaats
er de braadslee onder.
U kan het gebraad omkeren zodra de golvende pijltjes
op de display verdwijnen en de bakduur wordt
aangegeven.
S
uikerta
art
V
is
Rundsgeb
raad
• Varkensgebraad
- Varkensrollade
- Varkensfilet
V
arkensge
braad
Gezouten
taart
• verse quiche
• diepvriesquiche
• kleine diepvriesquichess
• Koekjes : cookies, croissants, sandwiches,
pistolets, rozijnenbroodjes, croque-monsieur.
Koekjes
Lam
• Lamsbout van 1 kg tot 2,500 kg
• Plaats het gebraad op het rooster en plaats er
de braadslee onder.
U kan het gebraad omkeren zodra de golvende pijltjes op
de display verdwijnen en de bakduur wordt aangegeven.
G
evulde
groenten
• Gevulde tomaten, paprika's...
• Lasagna (verse lasagna of diepvrieslasagna)
• Visgehaktballetjes, Provencaalse brandade...
Soufflé
• Gebruik een hoge bakvorm met vlakke randen en
een diameter van 21 cm.
• Kippen van 1 kg tot 1,7 kg
• Jonge eend, parelhoen...
Kip
• Gebakjes : cake (gezouten, gesuikerd).
Cakebeslag
• Ovenklare deeggerechten (in zakjes verpakt).
Gebakjes
138
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 138
139
• Plaats de pizza op het rooster om een knapperige korst te krijgen.
(U kan eventueel een vel bakpapier tussen de pizza en het rooster leggen om te vermijden
dat gesmolten kaas langs het rooster afdruipt).
• Plaats de pizza op de bakplaat indien u een zacht gebakken pizza wenst.
• Gebruik een aluminiumbakvorm met antikleeflaag.
• Enkel zo zal u een taart met krokante bodem verkrijgen.
• Gebruik deze functie enkel voor bereidingen van hele vissen met kruiden en witte wijn
(voor het grillen of bakken van vissen in bakfolie - "papillot" - dient u de oven voor te
verwarmen).
• Haal het gebraad minimum 1 uur voor het begin van de bereiding uit de koelkast : Hoe
kouder het vlees, hoe moeilijker het vlees zal bakken.
• Gebruik een aarden ovenschaal en voeg 1 tot 2 soeplepels water toe.
Wikkel het gebraad na de bereiding in aluminiumfolie en laat het 7 tot 10 minuten rusten alvorens het
aan te snijden. Strooi meteen na de bereiding een beetje zout over het varkensgebraad.
• Gebruik een aluminiumbakvorm met antikleeflaag om een taart met krokante bodem
te verkrijgen.
• Haal een diepvriesquiche altijd uit het bakje en plaats de quiche op het rooster.
• Haal het gebraad minimum 1 uur voor het begin van de bereiding uit de koelkast.
• Enkel zo zal u het rundsgebraad saignant kunnen bakken. Indien u een goed doorbak-
ken rundsgebraad wenst, kiest u voor een traditionele bakwijze.
• Verwijder zoveel mogelijk vet om rookvorming tot een minimum te beperken.
• Wikkel het gebraad na de bereiding in aluminiumfolie en laat het 7 tot 10 minuten rus-
ten alvorens het aan te snijden.
Gebruik deze functie voor de bereiding van kleine koekjes op de bakplaat die u op het
rooster plaatst.
Soezen bereidt u best in de stand "gebakjes".
• Haal het vlees minimum 1 uur voor het begin van de bereiding uit de koelkast.
• Kies een mooi ronde en dikke lamsbout in plaats van een lange en magere bout. Gebruik een
aarden ovenschaal.
• Wikkel het lamsvlees na de bereiding in aluminiumfolie en laat het een tijdje rusten.
• Kies een ovenschaal die geschikt is voor de hoeveelheid groenten die u wil bakken. Bij een
te kleine ovenschaal kan groentensap over de schaalrand sijpelen.
• Beboter de bakvorm zonder de binnenzijde van de bakvorm met de vingers aan te
raken. Anders zal uw soufflé niet rijzen.
Gebruik het draaispit en plaats de braadslee in de 1ste inschuifsleuf om het vet op te vangen.
• Indien u de kip in een ovenschaal wenst te braden, gebruikt u best een aarden schaal
om vetspatten te vermijden.
• Prik enkele malen in het kippenvlees om spatten te vermijden.
• Voor de bereiding van gebakjes in een ronde, vierkanten... bakvorm. Plaats de bakvorm
altijd op het rooster. U kan twee bakvormen tegelijkertijd in de oven plaatsen.
NL
AKGIDS
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 139
140
Praktische baktips
Pizza :
Om te vermijden dat kaas en tomatensaus langs de pizza heen in de oven
sijpelt, kan u tussen de pizza en het ovenrooster een vel bakpapier leggen.
Taarten / Quiches :
Gebruik geen glazen en porseleinen ovenschalen. Deze schalen zijn te dik
waardoor de baktijd langer wordt en het deeg niet krokant word.
Bij fruittaarten bestaat het risico dat de bodem week wordt. Strooi daarom
enkele soeplepels griesmeel, paneermeel, amandelpoeder of tapiocameel
op de bodem. Dit zal het vocht absorberen. Saphoudende of diepgevrozen
groenten of fruitsoorten (peren, spinazie, broccoli of tomaten) kan u bes
trooien met een soeplepel maisbloem.
Vis :
Let er bij de aankoop van vis op dat de vis een aangename en geen
sterke geur heeft.
Het visvlees dient stevig en strak te zijn en de schubben dienen vast
aan het vel te zitten. De ogen van de vis dienen helder en bol te zijn en
de kieuwen glanzend en vochtig.
Rund / Varken / Lam
Haal alle vlees geruime tijd voor het begin van de bereiding uit de
koelkast. Indien u koud vlees meteen in de oven plaatst, zal het vlees door
de schok koud-warm hard worden. Uw vlees zal bruin aan de buitenzijde,
rood aan de binnenzijde en warm in de kern zijn. Zout het vlees nooit vóór
de bereiding : het zout zuigt het bloed op en droogt het vlees uit. Draai het
vlees met een spatel om. Indien u het met een vork omdraait, zal het bloed
door het prikken in het vlees wegvloeien. Wikkel het gebraad na de berei
ding in aluminiumfolie en laat het 5 tot 10 minuten op de deur van de
warme oven rusten alvorens het aan te snijden. Zo kan het bloed dat tijdens
het bakken naar de buitenzijde van het vlees werd gezogen, terug tot de
binnenzijde doordringen.
Gebruik een aarden ovenschaal. Bij glazen ovenschalen gaat het gerecht
snel spatten. Gebruik ook nooit de geëmailleerde braadslee om te bakken of
te braden.
Maak bij voorkeur geen gaatjes in een lamsbout om er knoflookteentjes in
te steken. Zo zal immers het bloed uit het vlees kunnen wegsijpelen. Steek
de knoflookteentjes bij voorkeur in de ruimte tussen vlees en been. U kan
de ongepelde knoflookteentjes ook naast het lamsgebraad meebakken en de
teentjes op het einde van de bereiding pletten om de saus te kruiden. Filter
daarna de saus en dien de lamsbout samen met de gefilterde saus op.
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 140
141
Enkele ICS-recepten
Pizza Basis : 1 pizzadeeg voor een pizza :
*met gr
oenten : 6 soeplepels tomatensaus + 100 g in blokjes gesneden
courgetten + 50 g in blokjes gesneden paprika's + 50 g in schijfjes ges
neden aubergines + 2 in schijfjes gesneden tomaten + 50 g geraspte
Gruyèrekaas + oregano + zout + peper.
*met Roquefortkaas en gerookt spek : 6 soeplepels tomatensaus + 100 g
gerookt spek + 100 g in blokjes gesneden Roquefortkaas + 50 g
noten + 60 g geraspte Gruyèrekaas.
* met worst en kw
ark : 200 g uitgelekte kwark die u over het deeg uit
strijkt + 4 in schijfjes gesneden worstjes + 150 g in lintjes gesneden
ham + 5 olijven + 50 g geraspte Gruyèrekaas + oregano + zout + peper.
Quiches : Basis : 1 aluminiumbakvorm met een diameter van 27 tot 30 cm.
1 gebruiksklaar kruimeldeeg
stijfgeklopt eiwit van 3 eieren + 50 cl dikke room
zout, peper, nootmuskaat.
Garnituur : 200 g gebakken spekjes
of - 1 kg gebakken andijvie of witloof + 200 g geraspte
Goudakaas
of - 200 g broccoli + 100 g spekjes + 50 g schimmel
kaas
of - 200 g zalm + 100 g gekookte en uitgelekte spinazie.
Rundsgebraad Saus op basis van SAUTERNES-WIJN, PETERSELIE
en ROQUEFORTKAAS
Laat twee eetlepels zeer fijn gesneden sjalotten in een beetje boter
stoven. Voeg 10 cl Sauternes-wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg
vervolgens 100 g Roquefortkaas toe en laat de kaas zachtjes smelten. Voeg 20
cl vloeibare room en peper en zout toe. Breng de saus aan de kook.
Varkensgebraad Varkensgebraad met pruimen
Vraag uw slager om over de hele lengte van het varkensgebraad een
inkeping te maken. Steek in deze inkeping een twintigtal pruimen. Snij het
varkensgebraad na de bereiding in schijven en dien het met het warme
braadsap of koud met een witloofsalade op.
NL
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 141
Kip
Steek een boeketje verse dragon in de kip of wrijf de kip met een
mengeling van 6 geplette knoflookteentjes, een beetje grof zout en enkele
peperkorrels in
Lam Ansjovissaus :
Vermeng 100 g zwarte olijven, 50 g kappertjes, 3 ansjovisjes, een half
knoflookteentje en 10 cl olijfolie in de mixer. Voeg 10 cl verse room toe en dien
deze saus samen met de in schijven gesneden lamsbout op.
Vis
Zeebrasem met cidersaus : 1 zeebrasem van 1,5 kg
500 g Parijse champignons
2 zure appelen
2 sjalotten
2 soeplepels dikke room
100 g boter
1/2 liter cider
zout
peper
Verwijder de ingewanden en de schubben van de vis. Spreid de fijn gehakte
sjalotten en in schijfjes gesneden champignons over de bodem van een ovenschaal
en leg hier de zeebrasem op. Voeg de cider toe, kruid met peper en zout en leg er
nog enkele nootjes boter op. Zet de schaal in de oven. Na de bereiding legt u de vis
op een warme schaal. Filter de baksaus en deglaceer de bakschaal met de room.
Voeg de room bij de baksaus en dien de vis op met de saus, aardappelen en
champignons.
Gevulde groenten
Als basis voor dit gerecht kan u fijn gehakte restjes van een stoofpot, lamsbout,
gebraad van wit vlees en gevogelte gebruiken.
T
aart van bladerdeeg met appelpraliné
1 bladerdeeg waarin u enkele keren met een vork prikt.
200 ml met een vanillestokje aan de kook gebrachte room.
stijfgeklopt eiwit van 2 eieren met 30 g suiker waaraan u de afgekoelde
room toevoegt.
2 in blokjes gesneden appelen die u in 70 g praline rolt.
Leg de room en de aardappelen op het deeg en plaats het deeg in de oven.
Enkele
ICS-recepten
142
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 142
Enkele ICS-recepten
Cakebeslag met citrusvruchten
Caramel : 20 suikerklontjes (200 g)
Taart : 4 eieren
200 g griessuiker
200 g bloem
200 g goede boter (zacht laten worden!)
2 koffielepels gist
Fruit : 1 blik citrusvruchten op siroop
Laat de vruchten uitlekken. Maak een caramel. Zodra de caramel kleur krijgt, giet
u hem in een bakvorm voor koeken. Schud de bakvorm om de caramel evenma-
tig over de bodem te spreiden. Laat de caramel afkoelen. Mix de zachte boter
met de suiker in een mixer (van een keukenrobot). Klop er de eieren één na één
door en voeg vervolgens met een zeef de bloem toe. Voeg ten slotte het gist
toe. Leg de citrusvruchten in de vorm van een roos over de caramel. Giet er het
deeg over en plaats de bakvorm in de oven. Kies de stand GEBAKJES. Haal de
cake na de bereiding uit de bakvorm en plaats hem op een mooie taartschaal.
Dien de cake koud op.
Als fruit kan u appelen, peren en abrikozen gebruiken.
Chocoladekoekjes
12 ovenschaaltjes in aluminium
60 g boter
200 g bittere chocolade (met een cacaogehalte
van meer dan 50%)
100 g poedersuiker
4 eieren
1 zakje chemisch gist
70 g gezeefde bloem
Laat de chocolade samen met de boter op een zacht vuurtje smelten. Meng de
eigelen met de suiker tot u een glad mengsel krijgt. Voeg de bloem, de gesmolten
chocolade en ten slotte ook het gist toe. Klop de eiwitten stijf en meng ze voor-
zichtig door het deeg. Beboter de ovenschaaltjes lichtjes en strooi een beetje
bloem over de beboterde wanden van de ovenschaaltjes. Giet er het deeg in (let
erop dat er geen deeg op de randen van de schaaltjes komt). Plaats de ovens-
chaaltjes in de oven op de bakplaat en kies de stand KOEKJES. Haal de koekjes
na de bereiding uit de schaaltjes en laat ze op een rooster afkoelen. Dien de
koekjes met een Engelse vanillesaus of ijs met kokosnoot op.
Soufflés
Basis van de béchamelsaus : 1/2 liter melk
60 g bloem
100 g boter
4 eigelen + 4 stijfgeklopte eiwitten
zout, peper en nootmuskaat
Al naargelang van de soufflé die u wenst te bereiden, voegt u 150 g geraspte
gruyèrekaas of 1 kg gekookte en klein gesneden spinazie of 1 kg gekookte en
fijn gesneden bloemkool of 150 g gekookte en geplette vis of 150 g in fijne
stukjes gesneden ham toe.
143
NL
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 143
144
Gebruik van uw oven
4. Instellingen van de oven
Druk op de knop en draai de knop tot in de stand
"Instellingen".
Druk op de knop om te bevestigen. Nu kan u volgende
waarden instellen :
· Uur / Datum (zie blz. 11)
· Geluid
· Display
· Eolyse
· Verbruik
· Taal
· Diensten van De Dietrich
a) Instellen van het geluid dat u bij het
indrukken van de toetsen hoort :
Kies deze optie indien u de bieptonen die u bij elke druk
op een toets hoort, wenst uit te schakelen.
Kies Bip on (bieptoon aan) of Bip off (bieptoon uit) en
druk op OK om uw keuze te bevestigen.
b) Instellen van het contrast van het
scherm en waakstand :
Met deze optie kan u het contrast van de display
instellen en de display in de waakstand zetten (ener-
giebesparing) wanneer u de oven niet gebruikt.
Draai de knop naar rechts om het contrast te verho-
gen en naar links om het contrast te verminderen.
c) Eolyse
U kan de Eolyse-functie inschakelen of uitschakelen.
Eolyse betekent het filteren van vetten en geuren
tijdens een bakcyclus
Bij de bereiding van patisserie bijvoorbeeld kan u de
Eolyse uitschakelen om de geuren beter over het
gebak te verspreiden.
Indien de Eolyse is ingeschakeld, verschijnt in de
display het symbool
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Geluid
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Bonjour !
Chef
Chaleur tournante
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
C'est prêt !
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Minuterie
00:20
15:30
00:00
15:30
English
Deutsch
Aiguilles
Bip off
Bip on
Eolyse
Active
Non active
-- : --
OK
:
OK
C'est prêt !
15:50
Jeudi
19
Septembre
Jeudi
19
Septembre
Bon appétit !
Réglages
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Bon appétit !
15:30
OK
Service
consommateur
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Display
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Waakstand
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Bonjour !
Chef
Chaleur tournante
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
C'est prêt !
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Minuterie
00:20
15:30
00:00
15:30
English
Deutsch
Aiguilles
Bip off
Bip on
Eolyse
Active
Non active
-- : --
OK
:
OK
C'est prêt !
15:50
Jeudi
19
Septembre
Jeudi
19
Septembre
Bon appétit !
Réglages
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Bon appétit !
15:30
OK
Service
consommateur
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
+
-
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 144
145
d) Instellen van het elektriciteitsverbruik :
Op dit scherm kan u nagaan wat het elektriciteitsverbruik van
uw oven is vanaf de laatste keer dat u deze waarde op 0
(Reset) heeft gezet
Indien u met de elektriciteitsmaatschappij een
overeenkomst met daluren en piekuren heeft, kan u
deze bij deze optie invoeren en vervolgens altijd perfect nagaan hoeveel uw
oven tijdens de daluren en tijdens de piekuren verbruikt.
Om de gegevens te wijzigen, drukt u eerst op OK en voert u vervolgens de per-
iode van de daluren en piekuren in.
Einduur periode daluren
Begin periode daluren
U kan tot 3 verschillende tijdsperiodes invoeren.
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Verbruik
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Tarief daluren
Gebruik van uw oven
Indien u bij deze optie een periode met daluren heeft ingevoerd, zal uw oven u
bij een pyrolysereiniging automatisch voorstellen om de reiniging tijdens de
eerstvolgende periode van daluren uit te voeren.
Indien u de pyrolyse evenwel meteen wil uitvoeren, dient u de
programmatie van de daluren te wissen.
e) Instellen van de taal:
In dit scherm kan u de taal kiezen waarmee u graag
op uw oven wil werken.
U kan kiezen uit 7 talen :
· Frans
· Engels
· Duits
· Nederlands
· Deens
· Spaans
· Portugees
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Taal
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Español
Dansk
Nederlands
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
NL
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 145
146
f) Diensten van De Dietrich
Bij deze optie kan u de gegevens van de consumen-
tendienst en de servicedienst van De Dietrich
opvragen.
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Diensten
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
0 825
06 16 04
France
Consumentendienst
Goedendag !
Kok
Hetelucht
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
Gerecht klaar!
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Schakelklok
00:20
15:30
00:00
15:30
Dansk
Wijzer
Bip off
Bip on
Eolyse
bezig
gestopt
-- : --
OK
:
OK
Gerecht klaar!
15:50
Donderdag
19
September
Donderdag
19
September
Smakelijk !
Instellingen
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Smakelijk !
15:30
OK
Consumentendienst
Bonjour !
Chef
Chaleur tournante
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
C'est prêt !
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Minuterie
00:20
15:30
00:00
15:30
English
Deutsch
Aiguilles
Bip off
Bip on
Eolyse
Active
Non active
-- : --
OK
:
OK
C'est prêt !
15:50
Jeudi
19
Septembre
Jeudi
19
Septembre
Bon appétit !
Réglages
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Bon appétit !
15:30
OK
Service
consommateur
Bonjour !
Chef
Chaleur tournante
-- : --
35°C
OK
15:30
120 C 200 C
200˚C
15:30
20 min
15:50
12 min
200˚C
15:30
C'est prêt !
15:49
15:30
200°C
15:49
19 min
Pizza
18:30
OK
Minuterie
00:20
15:30
00:00
15:30
English
Deutsch
Aiguilles
Bip off
Bip on
Eolyse
Active
Non active
-- : --
OK
:
OK
C'est prêt !
15:50
Jeudi
19
Septembre
Jeudi
19
Septembre
Bon appétit !
Réglages
-- : --
OK
-- : --
-- : --
OK
-- : --
OK
OK
:
Bon appétit !
15:30
OK
Service
consommateur
Bij deze optie kan u de schakelklok gebruiken.
Om de schakelklok in te stellen, dient de oven uit te
staan en mag er geen pyrolyse bezig zijn.
Voer de gewenste baktijd in.
Zodra u op de knop heeft gedrukt om de ingevoerde
baktijd te bevestigen, zal de baktijd op de schakelklok
beginnen lopen.
Gebruik van uw oven
6. De functie "Schakelklok"
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 146
147
WEINIG BEVUILENDE Biscuits, groenten, patisserie Bakken zonder spatten
GERECHTEN quiches, soufflés. Geen pyrolyse nodig
NORMAAL BEVUILENDE Vlees, vis (in een ovenschotel) Voer eventueel om de
GERECHTEN gevulde groenten 3 bakcycli een pyrolyse uit
STERK BEVUILENDE Grote vleesstukken, Voer de pyrolyse meteen na
GERECHTEN gerechten op het braadspit de bakcyclus uit indien er
eend, kalkoen, lamsbout. teveel spatten op de ovenwan
den zitten.
Uw oven vermeldt zelf op de display wanneer een pyrolysereiniging nodig is .
Uw oven beschikt immers over een detectiesysteem dat de bevuilingsgraad van
de oven controleert. U kan deze functie in de optie "Reiniging" raadplegen. Bij
een te hoge bevuilingsgraad van de oven verschijnt automatisch het pyrolyseteken
op de display.
Een pyrolysereiniging is ook nodig indien er bij het voorverwarmen rookvorming
optreedt of tijdens een bakcyclus overmatig veel rook wordt ontwikkeld.
Een pyrolysereiniging is ook nodig indien uw oven na de bereiding van vers-
chillende gerechten (schaap, vis, grillgerecht...) een onaangename geur
verspreidt.
Réglages
+
-
2. Wanneer is een pyrolysereiniging nodig?
Wacht niet tot de oven als het ware onder het vet bedolven zit
alvorens een pyrolysereiniging uit te voeren.
Reiniging van de binnenzijde van de oven
1. De functie "Reiniging"
Uw oven beschikt over een pyrolysereiniging :
- Bij een pyrolysereiniging wordt de binnenzijde van
de oven bij zeer hoge temperatuur gereinigd waardoor
alle spat- of overkookresten worden verwijderd. De
bij de pyrolyse vrijkomende rook en geuren worden
via een catalysator vernietigd.
- U hoeft niet na elke bakcyclus een pyrolysereiniging
uit te voeren, maar enkel indien de oven te vuil is
(wordt door de oven vermeld).
Om veiligheidsredenen wordt de ovendeur vóór het
begin van een pyrolysereiniging geblokkeerd. Zodra
de temperatuur in de oven boven de baktemperatuur
uitstijgt, kan u de ovendeur niet meer openen, ook niet door de instelknop in de
stand 0 te zetten.
Reiniging
Pyrolyse
bezig !
Oven koelt af
Donderdag
19
September
25°C
Reiniging
Pyrolyse
bezig !
Oven koelt af
Donderdag
19
September
25°C
NL
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 147
148
Kies "Reiniging" in het algemene menu. Uw oven
geeft nu de bevuilingsgraad van de binnenzijde van
de oven weer en stelt twee reinigingsprocédés voor :
Pyromax en Pyrocontrol.
Kies de meest geschikte reinigingsvorm :
a) Pyromax
· Pyromax is een pyrolyseprocédé met vooraf bepaal-
de reinigingsduur van 2 uur en is geschikt voor een
grondige reiniging van de binnenzijde van de oven
Om het begin van een Pyromax-reiniging later in te
stellen, kiest u de optie "einde pyrolyse" in het menu en past u het einduur
volgens uw wensen aan.
Indien u bij de optie "Instellen van het elektriciteitsverbruik" (blz. 29) een
periode met daluren en piekuren heeft ingevoerd, zal uw oven u bij een
pyrolysereiniging automatisch voorstellen om de reiniging tijdens de eerstvol-
gende periode van daluren uit te voeren om energie te besparen. Indien u de
pyrolyse evenwel meteen wil uitvoeren, dient u het einduur van de pyrolyse te
wijzigen.
Druk op OK om te bevestigen.
De pyrolysereiniging start en op uw scherm
verschijnen volgende waarden :
- uur (1)
- totale duur (2)
- resterende tijd (3)
- einduur pyrolyse (4)
- vergrendeling van de ovendeur (5)
b) Pyrocontrol
· Pyrocontrol is een systeem waarbij de oven de
reinigingsduur automatisch op basis van de
bevuilingsgraad berekent. Hierdoor bespaart u ener-
gie en wordt een aangepaste pyrolyseduur gekozen.
Om het begin van een Pyrocontrol-reiniging later in te stellen, kiest u de optie
"einde pyrolyse" in het menu en past u het einduur volgens uw wensen aan.
Druk op OK om te bevestigen.
Reiniging
Pyrolyse
bezig !
Oven koelt af
Donderdag
19
September
25°C
2 Uur
Nettoyage
Nettoyage
terminé !
Refroidissement
en cours.
2:00
17:30
16:45
Jeudi
19
Septembre
25°C
Reiniging
Pyrolyse
bezig !
Oven koelt af
Graad van bevuiling
Donderdag
19
September
25°C
Reiniging van de binnenzijde van de oven
3. Hoe voer ik een pyrolysereiniging uit?
(1)
(2) (3)
(4)
(5)
Nettoyage
Nettoyage
terminé !
Refroidissement
en cours.
Jeudi
19
Septembre
25°C
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:13 Page 148
149
Bij het begin van een Pyrocontrol-reiniging berekent de oven de reinigingsduur
automatisch op basis van de bevuilingsgraad. Deze fase duurt enkele minuten en
wordt door de golvende pijltjes op de display aangegeven (1).
Op uw scherm verschijnen volgende waarden :
- golvende pijltjes (1)
- resterende tijd (2)
- einduur pyrolyse (3)
- uur (4)
- vergrendeling van de ovendeur (5)
Uw oven geeft zelf aan wanneer de pyrolysereiniging
beëindigd is.
Na de ontgrendeling van de ovendeur hoort u enkele
bieptonen.
Veeg met een natte spons de assen in de oven op.
Nettoyage
Nettoyage
terminé !
Refroidissement
en cours.
17:30
Jeudi
19
Septembre
25°C
Reiniging
Pyrolyse
bezig !
Oven koelt af
Donderdag
19
September
25°C
Reiniging
Pyrolyse
bezig !
Oven koelt af
Donderdag
19
September
25°C
4. Einde van de pyrolysereiniging
5. Vergrendeling van het bedieningspaneel (kinderbeveiliging)
U kan het bedieningspaneel van de oven als volgt vergrendelen :
De oven dient uit te staan. Druk enkele
sekonden lang op toets Onderaan
het scherm verschijnt een sleutel om
aan te geven dat het bedieningspaneel
van de oven nu is vergrendeld.
Om het bedieningspaneel van de oven te ontgrendelen, drukt u op om het even
welke toets en kiest u de optie "ontgrendelen". Druk op de knop om te bevestigen.
U kan nu het bedieningspaneel van de oven opnieuw gebruiken.
Réglages
+
-
Jeudi
19
Septembre
Thursday
19
September
Donnerst.
19
September
Donderdag
19
September
Torsdag
19
September
Jueves
19
Setiembre
Quinta
19
Setembro
Reiniging van de binnenzijde van de oven
U kan het bedieningspaneel van de oven niet vergrendelen
indien u een bakcyclus heeft geprogrammeerd.
NL
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:14 Page 149
150
• De ovenlamp bevindt zich bovenaan in de ovenruimte.
a) Schroef het vensterkapje los (zie
tekening).
b) Verwijder het lampje.
Kenmerken van de halogeenlamp :
- 25 W
- 220-240 V
- 300°C
c) Plaats een nieuwe lamp en draai het
vensterkapje opnieuw dicht. Sluit de
oven opnieuw aan.
Trek altijd de stekker van uw oven uit alvorens de ovenlamp te
vervangen om elektrische schokken te vermijden. Laat indien
nodig de oven afkoelen.
Vervanging van de ovenlamp
lampje
Losschroeven
Vensterkapje
P
roblemen en oplossingen
U twijfelt over de goede werking van uw oven. Dit betekent niet automatisch
dat er een defect is.
Controleer in elk geval eerst de volgende punten :
Probleem
Mogelijke oorzaken Oplossingen
De oven wordt niet warm.
• De oven is niet aangesloten.
• De zekering van de installatie is
defect.
• De baktemperatuur is te laag.
- Sluit de oven aan.
- Vervang de zekering van uw installa-
tie (16 A).
- Verhoog de baktemperatuur.
De T°c-indicator knippert.
• De ovendeur is niet vergrendeld.
- Neem contact op met de servicedienst
De ovenverlichting werkt niet meer.
• De lamp is defect.
• De oven is niet aangesloten of de
zekering is defect.
- Vervang de lamp.
- Sluit de oven aan of vervang de ze-
kering.
De pyrolysereiniging werkt niet.
De ovendeur is niet goed gesloten.
• Het vergrendelingssysteem is
defect.
- Controleer of de ovendeur goed geslo-
ten is.
- Neem contact op met de servicedienst.
U hoort een bieptoon.
•Tijdens een bakcyclus
• Na een bakcyclus.
- De aanbevolen baktemperatuur is be-
reikt.
- De bakcyclus is beëindigd.
Op de display verschijnt
Réglages
+
-
• Tijdens een druk op een toets.
• Bedieningspaneel is vergrendeld
(kinderbeveiliging)
- Dit is normaal.
- Om te ontgrendelen drukt u op een
toets en kiest u " ontgrendelen".
Noteer hieronder de gegevens van het identificatieplaatje van uw oven :
MADE IN FRANCE
220 - 240V ~ 50 Hz
BRANDT APPLIANCES SAS
7 rue Henri Becquerel
92500 RUEIL MALMAISON
De Dietrich
99625071 NL MATRICIEL.qxd 11/04/03 14:14 Page 150
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

De Dietrich DOP390ZE1 de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor