I
NL
DF GB E P GR
Om de temperaturen in het apparaat
voortdurend correct te houden dient u te
controleren of het blokje van de wijzer altijd
groen blijft.
Als de kleur van de wijzer zwart wordt, wil dat
zeggen dat de temperatuur te hoog is; in
dergelijke gevallen moet de thermostaat op een
hogere stand worden gezet en moet u 12 uur
wachten alvorens de wijzer opnieuw met het oog
te controleren.
Het is normaal dat de wijzer enige tijd zwart
wordt nadat u het apparaat gevuld heeft of de
deur geopend heeft.
INACHTNEMING VAN DE HYGIËNEVOORSCHRIFTEN VOOR VOEDINGSMIDDELEN
Maak de koelkast regelmatig van binnen schoon met een neutraal onderhoudsmiddel dat geen oxiderende
werking op de metalen onderdelen heeft, en spoel hem vervolgens uit met een oplossing van water en
citroensap of witte azijn, of een ander ontsmettingsmiddel dat geschikt is voor koelkasten.
Verwijder de verpakkingen waarin de voedingsmiddelen worden verkocht alvorens hen in de koelkast
te zetten (bijvoorbeeld de verpakkingen van yoghurt).
Door de volgende adviezen op te volgen kunt u kruiscontaminatie en een slechte
conservering van de voedingsmiddelen vermijden:
Verpak de producten systematisch om wederzijdse verontreiniging te vermijden.
Was uw handen alvorens de voedingsmiddelen aan te raken. Doe dit vervolgens ook vaak tijdens de
bereiding van gerechten, als hierbij achtereenvolgens verschillende producten worden verwerkt, en
natuurlijk na de bereiding voordat u aan tafel gaat, zoals wordt voorgeschreven door de regels voor een
goede hygiëne.
Gebruik al gebruikt keukengerei (houten lepels, snijplanken) niet opnieuw zonder hen eerst goed te
hebben schoongemaakt.
Laat bereide gerechten helemaal afkoelen, alvorens hen in de koelkast te zetten (b.v. soep).
Open de deur zo weinig mogelijk en laat hem niet te lang open, om te voorkomen dat de temperatuur
in de koelkast stijgt.
Zet de voedingsmiddelen zo neer dat er ongehinderd lucht tussendoor kan stromen.
CONSERVERING IN DE KOELKAST, AFHANKELIJK VAN HET TYPE VOEDINGSMIDDEL
Conserveer de voedingsmiddelen op grond van het type in het juiste gebied:
Temperatuurzone: dranken, boter, kant-en-
klare en eigengemaakte sauzen, harde kazen,
verse groenten en fruit.
Verszone: zuivelproducten, desserts op
melkbasis, vette stoffen, zachte kazen.
Koudste zone: vlees, gevogelte, vis, vleeswaren,
bereide gerechten, gemengde salades,
preparaten en desserts op basis van eieren of
room, verse pasta, deeg voor vlaaien/hartige
taarten/pizza, verse producten en kazen op basis
van rauwe melk, gebruiksklare groenten die
verkocht wordt in plastic zakken en meer in het
algemeen alle verse producten waarvan de
houdbaarheidsdatum geassocieerd is met een
conserveringstemperatuur van +4°C of minder.
Juiste regeling Te hoge
temperatuur, stel de
thermostaat bij
OK
TEMPERATUURZONE
VERSZONE
KOUDSTE ZONE
Printed in Italy 11/02
5019 106 00418
1nl00418.fm Page 2 Tuesday, November 5, 2002 12:01 PM