Bauknecht BSZH 5000 de handleiding

Categorie
Ovens
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Gebruiksaanwijzing
Algemene richtlijnen
Installatie
Elektrische aansluiting
Tips voor energiebesparing
De oven met accessoires
De oven en de accessoires reinigen
Storingen opsporen
Klantenservice
Algemene richtlijnen
Alvorens de oven te
gebruiken
Om optimaal gebruik te
maken van de nieuwe
oven, de instructies voor de
gebruiker goed doorlezen
en bewaren voor
toekomstig gebruik.
Verwijder de kartonnen
onderdelen en de plastic
folie die ter bescherming
zijn aangebracht.
Verwijder de accessoires uit
de oven en verwarm de
oven gedurende ongeveer
een uur tegen 200°C om de
geur van beschermend vet
en isolatiemateriaal te
verwijderen. Houd het
raam tijdens deze
procedure open.
Milieutips
1.Verpakking
De verpakking is
vervaardigd van
recyclebaar materiaal zoals
wordt aangegeven door
het symbool .
2.Producten
De apparatuur is
vervaardigd van
recyclebaar materiaal.
Schaf de apparatuur af
volgens de plaatselijk
geldende regels. Knip de
netsnoeren door zodat de
apparatuur niet meer op
de stroom kan worden
aangesloten.
Voorzorgsmaatregelen
en algemene richtlijnen
Verwijder de stekker uit
het stopcontact, alvorens
de oven te onderhouden.
Houd kinderen uit de buurt
van de oven als deze in
werking is.
Laat reparaties of
aanpassingen alleen
uitvoeren door een
vakman.
Verzeker dat de elektrische
bedrading of andere
elektrische apparatuur in
de buurt van de kookplaat
of de oven niet in contact
komen met hete
onderdelen en niet vast
komen te zitten tussen de
deur van de oven.
Gebruik ovenwanten om
schalen en andere
accessoires uit de hete
oven te verwijderen.
Bedek de bodem van de
oven niet met
aluminiumfolie.
Plaats geen brandbaar
materiaal in de oven -
brandgevaar als de oven
per ongeluk wordt
ingeschakeld.
Tijdens het
bereidingsproces verdampt
er water uit het voedsel.
Bij alle ovens moeten deze
stoom en andere dampen
uit de ovenruimte worden
afgevoerd. Uit
veiligheidsen esthetische
overwegingen hebben we
besloten dat een opening
aan de onderzijde van de
deur de beste oplossing
vormt.
Het kan daarom dus zijn
dat er in sommige gevallen
op deze plaats stoom naar
buiten komt (zie
afbeelding).
Dit is normaal, en de
onderste opening kan
worden gereinigd nadat de
deur verwijderd is zoals
beschreven wordt op
pagina 33.
Er mogen geen zware
voorwerpen op de open
deur worden gezet, want
daardoor zou de
ovenruimte en de
scharnieren kunnen
beschadigen. Max gewicht:
7 kg.
Ga nooit op de geopende
ovendeur zitten of staan.
Hang geen gewicht aan de
handgreep van de
geopende ovendeur.
Afvoer dampen
Algemene richtlijnen
Oven
Ga nooit op de geopende
ovendeur zitten of staan.
Hang geen gewicht aan de
handgreep van de
geopende ovendeur.
Gebruik ovenwanten om
schalen en andere
accessoires uit de hete
oven te verwijderen.
Bedek de bodem van de
oven niet met
aluminiumfolie.
Plaats geen brandbaar
materiaal in de oven
brandgevaar als de oven
per ongeluk wordt
ingeschakeld.
Conformiteitsverklaring EG
Deze apparaten zijn
ontworpen om in contact
te komen met
levensmiddelen en zijn
ontworpen in
overeenstemming met de
EEG-richtlijn 89/109.
Zij zijn alleen bedoeld voor
het bereiden van voedsel.
Elk ander gebruik van de
apparaten (b.v. voor
verwarming van de
omgeving) wordt
beschouwd als oneigenlijk
en mogelijk gevaarlijk
gebruik.
Deze producten zijn
ontwikkeld, gefabriceerd
en op de markt gebracht in
overeenstemming met:
- De veiligheidsvereisten
van de "Laagspannings"-
richtlijn 73/23/EEG.
- De beschermingsvereisten
van de EMC-richtlijn
89/336/EEG.
- De vereiste van richtlijn
93/68/EEG.
Installatie
Technische informatie
voor de installateur
Oven
Nadat de oven uit de
verpakking is verwijderd,
alvorens de aansluitingen
uit te voeren, de oven op
de onderkant van
polystyreen plaatsen om
schade te vermijden.
Til de oven niet aan de
handgreep op. Aan de
zijkanten optillen zoals
wordt getoond in de
afbeelding (zie pijl).
Controleer of het apparaat
niet is beschadigd tijdens
het transport.
De afmetingen van de
oven en de benodigde
inbouwruimte worden
vertoond in de
tegenoverliggende
afbeelding.
Keukenkastjes in contact
met de oven moeten
hittebestendig zijn (80°C).
Als plastic laminaat of
cement niet voldoende
hittebestendig zijn, kan
dat scheeftrekken of
loslaten van de afwerking
of bobbels eronder
veroorzaken.
Installer de oven in de
behuizing, til de oven aan
de zijkanten op en let op
dat de lektrische snoeren
niet vast komen te zitten.
Installatie
Voor een correcte
ventilatie de richtlijnen
voor de ventilatie-
openingen in de
afbeelding opvolgen (500
min x 80 mm en 500 min x
50 mm in het kastje).
Bevestig de oven met twee
schroeven aan het
keukenkastje (B) zoals
wordt getoond.
De oven is ook geschikt
voor inbouw onder een
kookplaat.
OPMERKING: voor een
correcte ventilatie raden wij
aan een opening van
minsten 500 x 80 of een
gelijkwaardige opening vrij
te laten in het onderste deel
van de behuizing.
Er is een extra opening van 5
mm nodig tussen de
bovenste en de onderste
rand van de kookplaat deze
opening mag niet worden
afgesloten door strips of
behuizingskruisstukken.
Er moet tijdens de installatie
van de oven voor worden
gezorgd dat de zijkanten de
randen op de voorkant van
de behuizing of
aangrenzende laden en
deuren niet raken (zie
afbeelding).
Geen contact
Elektrische aansluiting
Waarschuwing: Niet op
de netspanning
aansluiten voordat u
klaar bent met de
aansluiting van de
oven.
De installatie en de
elektrische aansluiting
moeten worden
uitgevoerd door een
gekwalificeerd vakman
overeenkomstig de
instructies van de
fabrikant en de
plaatselijk geldende
voorschriften.
De installateur is
verantwoordelijk voor
de correcte elektrische
aansluiting van de
apparatuur en de
inachtneming van de
geldende
veiligheidsvoorschriften.
Het apparaat moet
worden aangesloten via
een meerpolige
tussenschakelaar met
een afstand van min. 3
mm tussen de
contacten.
Het is wettelijk
verplicht de apparatuur
te aarden.
Gebruik geen
meervoudige
contactdozen, adapters
of verlengkabels.
Nadat de oven is
geïnstalleerd, mogen de
elektrische onderdelen
niet meer toegankelijk
zijn.
Controleer of de
spanning op het
typeplaatje
overeenkomt met de
netspanning in uw
woning. Het typeplaatje
zit op de voorkant van
de ovenruimte
(zichtbaar als deur
open is).
De oven met accessoires
De bijgeleverde accessoires zijn afhankelijk van het model
(raadpleeg de afzonderlijk bijgeleverde producteschrijving)
Opvangbak
De opvangbak is bedoeld om
vet en voedseldeeltjes te
verzamelen als het onder het
rooster wordt geplaatst; het
kan ook worden gebruikt als
bakplaat om vlees, kip en vis
met of zonder groenten te
bereiden. Giet een beetje
water in de opvangbak
wanneer hij onder het
rooster wordt gebruikt, om
vetspetters en rook te
vermijden.
Bakplaat
Voor het bereiden van
koekjes, schuimgebak en
pizza's.
Rooster
Het rooster kan worden
gebruikt voor het grillen van
voedsel of als ondersteuning
van bakplaten, cakevormen
en andere bereidingsschalen.
Het kan op twee
verschillende manieren
worden geplaatst
(of
)
en in iedere steun
worden bevestigd.
Katalytische platen
De katalytische platen bevatten
een microporeuze laag die
vetspetters absorbeert. Wij
raden aan de oven iedere keer
te reinigen als zeer vet voedsel
wordt bereid.
1. Om de oven te reinigen
verwarmen tot 200°C als
deze leeg is en aan laten
staan gedurende
ongeveer een uur.
2. Daarna, als de oven is
afgekoeld, met een
vochtige spons
voedselresten verwijderen
als dat nodig is.
Gebruik geen
schuurmiddelen of
reinigingsmiddelen - dit kan
de katalytische laag van
email beschadigen.
Spit
Gebruik het spit zoals wordt
aangegeven in het
bijbehorende hoofdstuk in
de afzonderlijk bijgeleverde
productbeschrijving.
Kit Pannenset
De set bestaat uit een
rooster, een opvangbak en
één of twee tangen.
Dit accessoire moet op het
rooster worden
gezet en gebruikt worden
met de grill-functie.
Ovenfuncties
De bijgeleverde accessoires zijn afhankelijk van het model
raadpleeg de afzonderlijk bijgeleverde productbeschrijving).
STATISCHE FUNCTIE
Deze functie is geschikt om
voedsel te bereiden op
dezelfde steunhoogte.
Bij deze functie is
temperatuurregeling
mogelijk; de temperatuur kan
worden ingesteld tussen 50°C
en 250°C. De standaard
instelling is 200°C.
Verwarm de oven voor
totdat de gewenste
temperatuur bereikt is en
zet het voedsel in de oven
wanneer alle
indicatielampjes op de
schaal °C__ branden.
Bij het gebruik van deze
functie is het raadzaam
het voedsel midden in de
oven te zetten.
GRILL-FUNCTIE
Deze functie is geschikt voor
het bereiden van kleine
stukjes vlees (lapjes vlees,
worstjes) en voor het
roosteren van brood.
De functie heeft vijf standen,
1, 2, 3, 4, 5, die elk
corresponderen met een
hoger verwarmingsniveau
van het verwarmingselement
boven in de oven.
De standaard instelling is 3.
Tijdens de bereiding moet
de ovendeur dicht zijn.
De oven voorverwarmen
gedurende 3/5 minuten.
Giet bij het bereiden van
vlees wat water in de
opvangbak, om vetspetters
en rook te vermijden.
Draai het voedsel
halverwege de
bereidingstijd om.
Bij deze functie wordt het spit
geactiveerd (op de modellen
waarop dat voorzien is).
“MLTF” FUNCTIE
(Handhaven van hitte)
Deze functie houdt één van
de twee temperatuurniveaus
(35°C of 60°C) in stand in de
oven.
Het instellen van de
temperatuur op 35°C is
bijzonder geschikt voor
het laten rijzen van brood-
of pizzadeeg.
De standaard instelling is
35°C. Het wordt
aanbevolen om voor deze
functie de eerste
steunhoogte te gebruiken.
Gebruik de instelling van
de temperatuur op 60°C
om voedsel warm te
houden, wanneer het
eenmaal gaar is.
VENTILATOR-FUNCTIE
Deze functie is speciaal
geschikt om tegelijkertijd
verschillende soorten voedsel
te bereiden, op meer dan
één hoogte (bijvoorbeeld:
vis, groenten, pasta).
Bij deze functie is
temperatuurregeling
mogelijk; de temperatuur
kan worden ingesteld tussen
50°C en 250°C. De standaard
instelling is 160°C.
Kies zo mogelijk gerechten
die dezelfde
bereidingstemperatuur
vereisen.
Het is niet noodzakelijk de
oven voor te verwarmen.
Als de gerechten in de
oven verschillende
bereidingstijden nodig
hebben, dienen de gare
gerechten te worden
weggehaald en het
resterende voedsel in de
oven te worden gelaten,
tot ook dit gaar is.
GEBAK-FUNCTIE
(Statisch + Ventilator)
Deze functie is nuttig voor
het bereiden van voedsel op
twee hoogten en bij het
bakken van taarten.
Bij deze functie is
temperatuurregeling
mogelijk; de temperatuur
kan worden ingesteld tussen
50°C en 250°C.
De standaardinstelling is
175°C.
Het is niet noodzakelijk de
oven voor te verwarmen.
Verander de plaats van de
gerechten in de oven
tjidens de bereiding.
AIs de gerechten in de
oven verschillende
bereidingstijden nodig
hebben, dienen de gare
gerechten te worden
weggehaald en het
resterende voedsel in de
oven te worden gelaten,
tot ook dit gaar is.
Ovenfuncties
TURBOGRILL-FUNCTIE
(Grill + Ventilator)
Deze functie is zeer geschikt
voor het bereiden van grote
stukken vlees (bijv. roastbeef,
braadvlees). De functie heeft
vijf instellingen, 1, 2, 3, 4, 5,
die elk corresponderen met
een hoger hitteniveau van
het verwarmingselement
bovenin. De
standaardinstelling is 3.
Houd de ovendeur
gesloten tijdens de
bereiding.
Leg het vlees op het
rooster en plaats de
opvangbak op de eerste
steunhoogte. Giet wat
water in de opvangbak om
vetspetters en rook -
vermijden.
Draai net vlees halverwege
de bereidingstijd om.
TURBOVENTILATIE-FUNCTIE
Deze functie is nuttig bij het
bereiden op twee
steunhoogten: de
temperatuur kan worden
ingesteld tussen 50°C en
250°C.
Dé standaardinstelling is
160°C.
Deze functie is zeer geschikt
voor:
Grote vruchtencakes
Pasteltjes
Gevulde groenten
Gevogelte (gewicht meer
dan 3 kg)
Het is niet noodzakelijk de
oven voor te verwarmen.
PROGRAMMA-FUNCTIE
Deze functie is geschikt voor
het bakken van pizza’s,
brood en focaccia.
De functie voorziet in 3
bereidingsprogramma’s (P1,
P2, P3) met voorinstelling
van de aanvankelijke
temperaturen die door de
gebruiker kunnen worden
geregeld.
De maximum temperaturen
die kunnen worden
ingesteld door de gebruiker
zijn: 240°C voor P1, 200°C
voor P2 en 190°C voor P3
om gelijkmatige resultaten
te behalen.
EIk programma
correspondeert met een
recept voor de bereiding van
het door u gewenste
gerecht.Met programma P1
is snelle voorverwarming
mogelijk met een
aanvankelijke temperatuur
van 300°C en een
bereidingstemperatuur van
240°C. Met het oog op een
lager energieverbruik en om
energieverspilling te
vermijden vindt er geen
voorverwarming plaats als
de oven al warm is;
automatisch wordt dan de
bereidingstemperatuur
ingesteld (240°C).
Voor de programma’s P2 en
P3 bedraagt de
aanvankelijke temperatuur
altijd 220°C.
BOOSTERFUNCTIE
Met deze functie kan de
oven snel voorverwarmd
worden. Bij deze functie is
temperatuurregeling
mogelijk; de temperatuur
kan worden ingesteld tussen
50°C en 250°C.
De standaard instelling is
200°C.
Als de temperatuur in de
oven toeneemt, gaan de
indicatielampjes -----°C één
voor één branden.
Als de gewenste
temperatuur is bereikt,
wordt er een geluidssignaal
gegeven en schakelt de oven
automatisch over op de
statische functie.
Deze functie is zeer geschikt
voor het bereiden van vlees,
vis en gevogelte.
De oven en de accessoires reinigen
De ovendeur verwijderen
(voor reiniging)
1.Open de ovendeur.
2.Duw de
scharniervergrendeling (A)
naar voren.
3.Til de vergrendelingen
omhoog totdat ze loskomen
en verwijder de deur.
4.Belangrijk: Let erop dat
u tijdens het reinigen
van de oven niet de
steunen van de
scharniervergrendelingen
losmaakt.
5.Voer de stappen in
omgekeerde volgorde uit
om de deur weer terug te
plaatsen.
Als u klaar bent met het
bereiden van het voedsel,
wacht dan tot de oven
afgekoeld is en maak hem
schoon om aankoeken van
bakresten te vermijden.
Als voedselresten vastzitten,
een ovenreiniger gebruiken
en de instructies op de
verpakking ervan opvolgen.
Reinig de buitenkant van
de oven met een spons en
warm water.
Gebruik geen
schuurmiddelen of
pannensponsjes.
Gebruik een vloeibaar
reinigingsmiddel om het
venster van de ovendeur te
reinigen.
Reinig de accessoires in de
afwasmachine of met de
hand met een
ovenreiniger.
Nadat de oven langere tijd
is gebruikt voor bereiding
van gerechten op
verschillende
steunhoogten (vooral
voedsel met een hoog
watergehalte zoals pizza's,
gevulde groenten etc.) kan
er condens ontstaan op de
deurverzegeling. Als de
oven is afgekoeld,
eventueel condens
verwijderen met eendoek
of een spons.
Extra aanwijzing voor
apparaten met een
aluminium voorkant:
Het materiaal heeft een
gevoelige oppervlakte. Om
krassen te vermijden gelieve
u voor het schoonmaken van
de voorkant van de
apparaten alleen een spons
en een vloeibaar
reinigingsmiddel te
gebruiken.
Het lampje aan de zijkant
vervangen (afhankelijk
van het model)
1.Verwijder de stekker uit
het stopcontact.
2.Verwijder het rooster aan
de linkerzijkant.
3.Gebruik een
schroevendraaier om het
beschermkapje van het
lampje op te lichten.
4.Verwijder het lampje
(zie N.B).
5.Plaats het beschermkapje
terug en duw het tegen de
ovenwand totdat het
vastklikt.
6.Plaats het zijrooster terug.
7.Sluit het het apparaat
weer aan op de
netvoeding.
N.B.: Gebruik alleen lampjes
van 25 Watt 230 V, type E14,
T300°C; verkrijgbaar via de
klantenservice.
De oven en de accessoires reinigen
Het verwarmingselement
verwijderen om de
bovenkant in de oven
schoon te maken
(afhankelijk van het model)
Reinig de oven pas als
deze is afgekoeld.
1.
Om de bovenkant in de oven
te reinigen, het
verwarmingselement
uittrekken en zo ver mogelijk
naar beneden brengen.
2.Reinig de bovenkant in de
oven en plaats het
verwarmingselement
terug.
Storingen opsporen
Oven verwarmt niet
Schakel de oven uit en
vervolgens weer in om te
bekijken of dit het
probleem oplost.
Controleer of er sprake is
van een stroomstoring.
Controleer of de
ovenschakelaar niet in de
stand “0” staat.
Als het elektronische
display de mededeling
"OFF" weergeeft, druk
dan op knop 2 om de oven
te herstellen en stel
vervolgens de klok in (zie
de apart geleverde
Beschrijving van de
Programmeur).
Als het elektronische
display de mededeling
“Fxx” weergeeft, neem
dan contact op met de
Klantenservicce en geef de
weergegeben foutcode
door.
Voordat u contact
opneemt met de
Klantenservice:
1.Probeer of u het probleem
zelf kunt verhelpen
(zie "Storingen opsporen").
2.Schakel het apparaat uit
en vervolgens weer in om
te zien of het probleem is
opgelost.
Als dit niet helpt, contact
opnemen met de
dichtstbijzijnde
klantenservice.
Vermeld de volgende
gegevens:
de aard van de storing;
het type en het model;
het servicenummer
(nummer achter het woord
Service op het typeplaatje)
bevindt zich aan de
rechterkant van de
opening in de oven
(zichtbaar als de deur open is).
Het servicenummer staat
ook vermeld in het
garantieboekje,
uw adres en
telefoonnummer.
Klantenservice
Printed in Italy
2/0501
NL
5019 410 54311/A
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Bauknecht BSZH 5000 de handleiding

Categorie
Ovens
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor