Bauknecht ESN 4467 IN de handleiding

Type
de handleiding
39
INHOUDSOPGAVE
NL
INSTALLATIE
PAGINA
40
ELEKTRISCHE AANSLUITING
PAGINA
42
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN
PAGINA
43
MILIEUTIPS
PAGINA
43
VOORZORGSMAATREGELEN
EN ALGEMENE WENKEN
PAGINA
43
TIPS VOOR HET BESPAREN VAN ENERGIE
PAGINA
44
DE OVEN MET ACCESSOIRES
PAGINA
45
DE KOOKPLAAT MET ACCESSOIRES
PAGINA
45
KOOKTABELLEN
PAGINA
46
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
PAGINA
47
TRADITIONELE ELEKTRISCHE KOOKPLATEN
REINIGEN EN ONDERHOUDEN
PAGINA
49
KOOKPLATEN VAN GLAZEN KERAMIEK
REINIGEN EN ONDERHOUDEN
PAGINA
49
HET VERHELPEN VAN STORINGEN
PAGINA
49
KLANTENSERVICE
PAGINA
50
CONFORMITEITSVERKLARING EG
PAGINA
50
80892-nl.fm5 Page 39 Wednesday, December 15, 1999 12:53 PM
40
Technische informatie voor de
installateur
OVEN
Nadat de oven uit de verpakking is verwijderd,
alvorens de aansluitingen uit te voeren, de oven op
de schuimrubberen onderkant van polystyreen
plaatsen om schade te vermijden.
Til de oven niet aan de handgreep op.
Aan de zijkanten optillen zoals wordt getoond in de
afbeelding (zie pijl).
Controleer of het apparaat niet is beschadigd
tijdens het transport.
De afmetingen van de oven en de benodigde
inbouwruimte worden vertoond in de
tegenoverliggende afbeelding.
Keukenkastjes in contact met de oven moeten
hittebestendig zijn (80 °C).
Als plastic laminaat of cement niet voldoende
hittebestendig zijn, kan dat scheeftrekken of
loslaten van de afwerking of bobbels eronder
veroorzaken.
Volg voor correcte ventilatie de richtlijnen op voor
de ventilatie-opening; vertoond in afbeelding
(min. 500 x 80 mm). Houd min. 5 mm ruimte open
tussen de bovenkant van de oven en de onderkant
van het werkblad. Deze ruimte mag niet
worden belemmerd door kruiselingse rails of
andere elementen.
Voer de elektrische aansluiting uit tussen
de kookplaat en de oven (zie hoofdstuk
“Elektrische aansluiting”).
Bevestig de oven met twee schroeven aan het
keukenkastje (
A
) zoals wordt getoond.
INSTALLATIE
80892-nl.fm5 Page 40 Wednesday, December 15, 1999 12:53 PM
41
Kookplaat
De kookplaat moet in een werkblad met een dikte
tussen 20 mm en 50 mm worden geplaatst.
Er mag niets tussen de kookplaat en de oven
zitten (kruiselingse rails, steunene etc.).
Als de kookplaat naast een kast wordt
geïnstalleerd, een ruimte van minstens 100 mm
vrij houden vanaf de zijkant van de kookplaat
tot aan de zijkant van de kast.
Maak een opening in het werkblad volgens de
afmetingen die worden weergegeven in de
afzonderlijk bijgeleverde productbeschrijving.
Bevestig de bijgeleverde sluiting, indien nog niet
aanwezig, op de opstaande rand van de kookplaat
nadat het contactgebied is gereinigd zoals wordt
getoond in de afbeelding.
Kookplaat met elektrische
verwarmingsplaten
Als het werkblad van hout is vervaardigd,
de bijgeleverde klemmen bevestigen.
1.
Plaats de 4 veerklemmen (
B
) en bevestig ze op de
correcte plaats aan de onderzijde van de kookplaat.
2.
Bevestig de kookplaat in het werkblad.
Indien het werkblad is vervaardigd van
marmer, plastic, keramiek, natuursteen etc.,
moet de kookplaat worden vastgemaakt met
steunen (
C
) code 4819 310 18528
(verkrijgbaar via klantenservice).
1.
Plaats de steunen op de openingen en bevestig ze
met de bijgeleverde schroeven.
2.
Bevestig de kookplaat in het werkblad.
Kookplaat van glazen keramiek
N.B.:
Verwijder de beschermende folie alvorens de
kookplaat te installeren.
Indien het werkblad is vervaardigd van hout,
de
bijgeleverde veerklemmen en schroeven gebruiken.
1.
Plaats de 4 klemmen (
D
) zoals wordt aangegeven
en houd de gespecificeerde afmetingen aan.
2.
Bevestig de klemmen met schroeven (
E
).
3.
Bevestig de kookplaat in het werkblad.
Indien het werkblad is vervaardigd van marmer,
plastic, keramiek, natuursteen etc.,
moet de
kookplaat worden bevestigd met steunen (
F
) code
4819 404 78697 (verkrijgbaar via klantenservice).
1.
Bevestig de kookplaat in het werkblad.
2.
Plaats de 4 steunen (
F
) zoals wordt aangegeven in
de afbeelding en overeenkomstig de dikte van
het werkblad.
3.
Draai de 4 schroeven (
G
) in de openingen (
H
).
INSTALLATIE
80892-nl.fm5 Page 41 Wednesday, December 15, 1999 12:53 PM
42
Aansluiting van de kookplaat op de oven
Controleer of de spanning op het typeplaatje
overeenkomt met de netspanning in uw woning.
Het typeplaatje bevindt zich aan de voorkant van
de oven (zichtbaar als deur open is).
Gebruik een voedingskabel van het type H05RR-F
(min. 800 mm lang):
Sluit de 3-polige en 4-polige aansluitingen aan op
de bijbehorende aansluitingen op de oven.
De 3-polige aansluiting (
H
) bevindt zicht
rechtsachter op het bedieningspaneel, de 4-polige
aansluiting (
J
) bevindt zich linksboven op de oven
(zie afbeelding).
Sluit het geel/groen-gestreepte geaarde snoer
() (
K
) van de kookplaat aan op de schroef in de
buurt van de 3-polige aansluiting.
WAARSCHUWING: NIET OP DE
NETSPANNING AANSLUITEN ALVORENS DE
AANSLUITING VAN DE OVEN EN DE
KOOKPLAAT ZIJN AFGEROND.
Monteer de oven in het keukenblok.
Controleer of het netsnoer niet wordt beklemd.
ELEKTRISCHE AANSLUITING
Spanning Aansluiting
1N+
~
H05 RR-F 3X4 mm²
2N+
~
H05 RR-F 4X2,5 mm²
3+
~
H05 RR-F 4X2,5 mm²
3N+
~
H05 RR-F 5X1,5 mm²
De installatie en de elektrische
aansluiting moeten worden uitgevoerd
door een gekwalificeerd vakman
overeenkomstig de instructies van
de fabrikant en de plaatselijk
geldende regels.
De installateur is verantwoordelijk voor
de correcte elektrische aansluiting van de
apparatuur en de inachtneming van de
veiligheidsvoorschriften.
Het apparaat moet worden aangesloten via
een meerpolige tussenschakelaar met een
afstand van min. 3 mm tussen de contacten.
Het is wettelijk verplicht de apparatuur
te aarden.
Gebruik geen meervoudige adapters
of verlengkabels.
Nadat de apparatuur is geïnstalleerd,
dienen de elektrische onderdelen
ontoegankelijk te zijn.
80892-nl.fm5 Page 42 Wednesday, December 15, 1999 12:53 PM
43
Om optimaal gebruik te kunnen maken van
uw nieuwe apparatuur, de instructies voor de
gebruiker grondig doorlezen en bij de hand
houden voor toekomstige raadpleging.
Verwijder de kartonnen onderdelen en de
plastic folie die ter bescherming zijn
aangebracht.
Verwijder de accessoires uit de oven en
verwarm de oven gedurende ongeveer een
uur tegen 200°C om de geur van
beschermend vet en isolatiemateriaal te
verwijderen. Houd tijdens deze procedure
het raam open.
N.B.: wanneer het apparaat wordt gebruikt,
werkt de koelventilator voortdurend met één
van de twee snelheden, afhankelijk van de
temperatuur van de onderdelen.
Maximumsnelheid: bij hoge temperatuur van
de onderdelen.
Halve snelheid, pulserend: bij lage
temperatuur van de onderdelen.
De pulserende werking is normaal bij halve
snelheid. De ventilator kan een bepaalde tijd
blijven lopen om te verzekeren dat de
onderdelen en de aansluitende
keukenblokken voldoende afkoelen nadat het
apparaat is uitgeschakeld.
1. Verpakking
De verpakking is vervaardigd van
recyclebaar materiaal zoals wordt
aangegeven door het symbool ( ).
2. Producten
De apparatuur is vervaardigd van recyclebaar
materiaal. Schaf de apparatuur af volgens de
plaatselijk geldende regels. knip de
netsnoeren door zodat de apparatuur niet
meer op de stroom kan worden aangesloten.
.
Verwijder de stekker uit het stopcontact
alvorens onderhoudswerkzaamheden uit
te voeren.
Houd kinderen uit de buurt van de apparatuur
als deze in werking is.
Laat reparaties of aanpassingen alleen
uitvoeren door een vakman.
Verzeker dat de elektrische bedrading of
andere elektrische apparatuur in de buurt
van de kookplaat of de oven niet in contact
komen met hete onderdelen en niet vast
komen te zitten tussen de deur van de oven.
Oven
Ga nooit op de geopende ovendeur zitten of
staan. Hang geen gewicht aan de handgreep
van de geopende ovendeur.
Gebruik ovenwanten om schalen en andere
accessoires uit de hete oven te verwijderen.
Bedek de bodem van de oven niet met
aluminiumfolie.
Plaats geen brandbare voorwerpen in de
oven - als de oven per ongeluk wordt
aangezet, kan brand ontstaan.
.
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN
MILIEUTIPS
VOORZORGSMAATREGELEN EN ALGEMENE WENKEN
80892-nl.fm5 Page 43 Wednesday, December 15, 1999 12:53 PM
44
Traditionele elektrische / glazen
keramiek kookplaat
Schakel de verwarmingsplaten/kookzones
niet in als er geen pan op is geplaatst.
De kookplaat heeft verwarmingsplaten/
kookzones van verschillende afmetingen.
Gebruik pannen met een onderkant die gelijk
is aan of iets groter is dan de doorsnede van
de verwarmingsplaat/kookzone.
Gebruik pannen met een platte bodem. Het
gebruik van pannen met een holle of bolle
bodem kan schade toebrengen aan de
kookplaat.
Gebruik de kookplaat niet als werkblad of als
u extra ruimte nodig heeft.
Blijf in de buurt van het apparaat tijdens het
bereiden van voedsel - brandgevaar.
Specifieke tips voor kookplaten van
glazen keramiek
Gebruik bij de snelkookfunctie alleen
roestvrijstalen pannen met een dubbele
bodem.
Indien het oppervlak van glazen keramiek
mocht breken of als er barsten in komen
door hardhandige behandeling (vallende
voorwerpen etc.), de kookplaat niet meer
gebruiken en onmiddellijk contact opnemen
met de klantenservice.
Plaats voedsel verpakt in aluminiumfolie,
plastic bakjes of stof niet op de hete
kookzones.
Sleep geen pannen over het oppervlak van
glazen kermaiek - kan krassen veroorzaken.
Indien uw kookplaat voorzien is van
halogeenlampen, niet in het licht te kijken als
ze branden.
Zorg ervoor dat er geen suiker of
gelijksoortige levensmiddelen op de
kookplaat terecht komen. Reinig, indien
nodig, de kookplaat grondig volgens de
instructies in deze handleiding.
De diameter van de bodem van de potten en
pannen moet even groot of iets groter zijn die
van de kookzone.
Gebruik alleen potten en pannen met een
platte bodem.
Houd tijdens het koken zoveel mogelijk het
deksel op de pan.
Kook groente, aardappelen enz. met weinig
water om de kooktijd zo kort mogelijk te
houden.
Met een snelkookpan kunt u nog meer
energie en tijd besparen.
VOORZORGSMAATREGELEN EN ALGEMENE WENKEN
TIPS VOOR HET BESPAREN VAN ENERGIE
2.
1((
80892-nl.fm5 Page 44 Wednesday, December 15, 1999 12:53 PM
45
De bijgeleverde accessoires zijn afhankelijk van
het model (raadpleeg de afzonderlijk bijgeleverde
productbeschrijving).
Vetvanger
De vetvanger is bedoeld om vet en voedseldeeltjes te
verzamelen als het onder het rooster wordt geplaatst;
het kan ook worden gebruikt als bakplaat om vlees,
kip en vis met of zonder groenten te bereiden. als de
vetvanger onder het rooster wordt geplaatst, een
beetje water toevoegen om vetspetters en rook
te vermijden.
Bakplaat
Voor het bereiden van koekjes, schuimgebak
en pizza’s.
Rooster
Het rooster kan worden gebruikt voor het grillen van
voedsel of als ondersteuning van bakplaten,
cakevormen en andere bereidingsschalen.
Het rooster kan op twee manieren worden geplaatst
( of ) en in iedere steun worden bevestigd.
Katalytische platen (afhankelijk van model)
De katalytische platen bevatten een microporeuze laag
die vetspetters absorbeert. Wij raden aan de oven
iedere keer te reinigen als zeer vet voedsel wordt bereid.
1. Om de oven te reinigen verwarmen tot 200°C als
deze leeg is en aan laten staan gedurende
ongeveer een uur.
2. Daarna, als de oven is afgekoeld, met een vochtige
spons voedselresten, indien nodig, verwijderen.
Gebruik geen schuurmiddelen of
reinigingsmiddelen - dit kan de katalytische laag
van email beschadigen.
Spit (afhankelijk van model)
Gebruik de spit zoals wordt aangegeven in het
bijbehorende hoofdstuk in de afzonderlijk bijgeleverde
productbeschrijving.
.
Kinderbescherming AMH 122
Dit accessoire is bij de klantenservice verkrijgbaar;
bestelnummer 4819 310 18436 of bij uw dealer;
referentienummer 017124.
DE OVEN MET ACCESSOIRES
DE KOOKPLAAT MET ACCESSOIRES
80892-nl.fm5 Page 45 Wednesday, December 15, 1999 12:53 PM
46
.
KOOKTABELLEN
Voedsel
Statische functie Ventilator-functie
Statische functie
+
Ventilator
Temp.
°C
Steune-
hoogte
vanaf
beneden
Berei-
dings-
tijd
(Min.)
Temp.
°C
Steune-
hoogte
vanaf
beneden
Berei-
dings-
tijd
(Min.)
Temp.
°C
Steune-
hoogte
vanaf
beneden
Berei-
dings-
tijd
(Min.)
Vlees
Lamsvlees
(1,5 kg)
220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Geitenvlees
(1,5 kg)
220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Schapenvlees
(1,5 kg)
220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Kalfsvlees (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 175 2 70-80
Rundvlees (1 kg) 220 2 70-80 200 2 65-75 175 2 60-70
Varkensvlees
(1 kg)
220 2 70-80 200 2 65-75 175 2 60-70
Konijn (1,5kg) 220 2 80-90 200 3 75-85 180 2 70-80
Kip (1 kg) 220 2 65-75 200 2 60-70 200 2 55-65
Kalkoen (3 kg) 220 2 140-160 200 2 130-150 180 2 120-140
Gans(2 kg) 220 2 100-120 200 2 90-100 200 2 85-95
Eend (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 200 2 70-80
Vis (~ 1 kg)
Schelvis 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Baars 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Zalm 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Tonijn 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Forel 200 2 45-55 180 3 40-50 170 2 40-50
Visfilets (1 kg)
Zwaardvis 200 2 45-55 180 3 35-45 170 2 30-40
Tonijn 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Zalm 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Kabeljauw 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Visfilet 200 2 40-50 180 3 30-35 170 2 30-40
Groenten
Gevulde paprika's 200 2 40-50 180 2 40-50 170 2 45-55
Gevulde tomaten 200 2 60-70 180 3 55-65 180 2 50-60
Gebakken
aardappelen
200 2 60-70 200 3 55-65 190 2 55-65
Gegratineerd 200 2 70-80 200 3 65-75 190 2 60-70
Desserts etc.
Cake 160 2 35-45 150 3 30-40 150 2 40-50
Cake met vulling
(fruit - kaas)
180 2 40-50 160 3 45-55 160 2 45-55
Taart 180 2 40-50 160 3 45-55 170 2 40-50
Appelstrudel 200 2 45-55 190 3 45-50 180 2 45-55
Koekjes 180 2 30-40 150 1-3 25-35 140 2-4 20-30
Soesjes 180 2 30-35 170 2-3 30-40 170 2-4 30-35
Pastei 180 2 50-60 160 3 45-55 170 2 50-60
Brood 250 2 50-60 220 2 50-60 220 2 50-60
Pizza 250 2 20-30 250 1-3 30-40 250 2 20-30
Lasagne 220 2 35-45 200 3 35-45 190 2 35-45
Vol-au-vent 225 2 15-20 200 1-3 15-20 190 2-4 15-20
Souff 200 2 40-50 180 2 45-55 180 2 40-50
N.B.: De aangegeven bereidingstijden en temperaturen zijn bedoeld als richtlijn. De ovenfuncties
zijn afhankelijk van het model. Raadpleeg de afzonderlijk bijgeleverde productbeschrijving.
80892-nl.fm5 Page 46 Wednesday, December 15, 1999 12:53 PM
47
N.B.: De aangegeven bereidingstijden en temperaturen zijn bedoeld als richtlijn. De
ovenfuncties zijn afhankelijk van het model. Raadpleeg de afzonderlijk bijgeleverde
productbeschrijving.
Als u klaar bent met het bereiden van het
voedsel, de oven laten afkoelen en
vervolgens reinigen om te voorkomen dat
aangekoekt voedsel verder inbakken.
Als voedselresten vastzitten, een
ovenreiniger gebruiken en de instructies op
de verpakking ervan opvolgen.
Reinig de buitenkant van de oven met een
spons en warm water.
Gebruik geen schuurmiddelen of
pannensponsjes.
Gebruik een vloeibaar reinigingsmiddel om
het venster van de ovendeur te reinigen.
Reinig de accessoires in de afwasmachine of
met de hand met een ovenreiniger.
Nadat de oven langere is gebruikt voor
verschillende gerechten (vooral voedsel met
een hoog watergehalte zoals pizza’s,
gevulde groenten etc.) kan er condens
ontstaan op de deurverzegeling.
Als de oven is afgekoeld, eventueel condens
verwijderen met eendoek of een spons.
KOOKTABELLEN
Voedsel
Grill-functie Grill + Ventilator
Temp. °C
Steunhoogte
vanaf
beneden
Bereidingstijd
(Min.)
Temp. °C
Steunhoogte
vanaf
beneden
Bereidingstijd
(Min.)
Lendestuk 250 4 20-30 225 3 30-40
Kalfslapjes 250 4 15-20 225 3 20-40
Worstjes 250 4 20-30 225 3 30-40
Varkenskarbonade 250 4 20-30 225 3 30-40
Vis 225 4 15-25 220 3 20-30
Kippenbouten 225 4 15-25 200 3 25-35
Kebab 225 4 20-30 200 3 35-45
Magere varkensribbetjes 225 4 30-40 200 3 40-50
Halve kip 225 3 35-45 200 3 40-50
Hele kip - - - 200 3 60-70
Braadstuk
(varkensvlees, rundvlees,
kalfsvlees) (~ 1kg)
- - - 175 2 90-100
Eend - - - 180 2 90-120
Lamspootjes - - - 200 2 80-90
Rosbief - - - 200 2 50-60
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
80892-nl.fm5 Page 47 Wednesday, December 15, 1999 12:53 PM
48
De ovendeur verwijderen (voor reiniging)
1. Open de ovendeur.
2. Duw de scharniervergrendeling (A) naar voren.
3. Til de vergrendelingen omhoog totdat ze loskomen
en verwijder de deur.
4. Let erop dat u tijdens het reinigen van de oven niet de
steunen van de scharniervergrendelingen losmaakt.
5. Voer de stappen in omgekeerde volgorde uit om
de deur weer terug te plaatsen.
Het verwarmingselement verwijderen om de
bovenkant in de oven te reinigen (afhankelijk van
het model)
Reinig de oven pas als deze is afgekoeld.
1. Om de bovenkant in de oven te reinigen, het
verwarmingselement uittrekken en zo ver mogelijk
naar beneden brengen.
2. Reinig de bovenkant in de oven en plaats het
verwarmingselement terug.
Het ovenlampje vervangen
1. Verwijder de stekker uit het stopcontact.
2. Draai het beschermkapje van het lampje af.
3. Vervang het lampje (zie N.B.).
4. Plaats het beschermkapje terug.
5. Steek de stekker weer in het stopcontact.
Het lampje aan de zijkant vervangen
(afhankelijk van het model)
1. Verwijder de stekker uit het stopcontact.
2. Verwijder het rooster aan de linkerzijkant.
3. Gebruik een schroevendraaier om het
beschermkapje van het lampje af te wippen.
4. Vervang het lampje (zie N.B.).
5. Plaats het beschermkapje terug en duw het tegen
de ovenwand totdat het vastklikt.
6. Plaats het zijrooster terug.
7. Steek de stekker weer in het stopcontact.
N.B.: Gebruik alleen lampjes van 25 Watt 230 V,
type E-14, T300 °C; verkrijgbaar via de klantenservice.
.
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
80892-nl.fm5 Page 48 Wednesday, December 15, 1999 12:53 PM
49
Verwijder de stekker uit het stopcontact en
laat de kookplaat afkoelen alvorens de kookplaat
te reinigen.
Traditionele kookplaat reinigen en onderhouden
Gebruik een doek en warm water
met afwasmiddel.
Gebruik geen schuurmiddelen, bijtende
reinigingsmiddelen, chloorhoudende
reinigingsmiddelen of pannensponsjes.
Verwijder zuurhoudende middelen
onmiddellijk van de kookplaat (azijn, zout,
citroensap etc.).
Kookplaat van roestvrij staal
Gebruik een reinigingsmiddel dat geschikt is
voor roestvrij staal.
N.B: Langdurig gebruik van de kookplaat kan
leiden tot een lichte verkleuring van het
roestvrijstalen gebied rond de
verwarmingsplaten. Dit wordt veroorzaakt door
de hoge temperatuur van de verwarmingsplaten.
De verwarmingsplaten reinigen
Reinig de verwarmingsplaten als ze warm zijn
(niet heet!). Gebruik een doek bevochtigd met
water en zout. Nadrogen en reinigen met een
doek bevochtigd met slaolie.
Reinig de kookplaat, als deze is afgekoeld, na
ieder gebruik. Dit voorkomt aankoeking en
vereenvoudigt het reinigen.
Gebruik een schone doek, absorberend
keukenpapier en afwasmiddel of een
reinigingsmiddel geschikt voor een kookplaat
van glazen keramiek.
Verwijder aangekoekt vuil met de bijgeleverde
schraper en geschikte reinigingsmiddelen.
Voedselresten moeten worden verwijderd
alvorens ze kunnen inbakken in het
oppervlak van glazen keramiek.
Gebruik geen schuurmiddelen, bleekmiddelen,
ovenreinigers of pannensponsjes.
De kookplaat dient regelmatig behandeld te
worden met een beschermende was geschikt
voor kookplaten van glazen keramiek.
Oven verwarmt niet
Schakel de oven uit en vervolgens weer in
om te bekijken of dit het probleem oplost.
Controleer of er sprake is van een
stroomstoring.
Staat de keuzeknop van de oven op “0”, ?
Controleer of de temperatuur en de functie
zijn ingesteld.
Als het elektronische display van de
programmeerknop de mededeling “OFF”
weergeeft, op een willekeurige toets drukken
om de oven te herstellen en de klok instellen.
Controleer of de analoge programmeerknop
(afhankelijk van het model) is ingesteld op .
Kookplaat werkt niet
Controleer of de kookplaat stroom ontvangt.
Is de bedieningsknop ingesteld op “0”?
Zet de schakelaar om de stroom af te sluiten
aan de bovenkant van het apparaat
gedurende enkele minuten op “OFF” en
vervolgens weer op “ON” om te bekijken of
dit het probleem verhelpt.
TRADITIONELE ELEKTRISCHE KOOKPLATEN
REINIGEN EN ONDERHOUDEN
KOOKPLATEN VAN GLAZEN KERAMIEK
REINIGEN EN ONDERHOUDEN
HET VERHELPEN VAN STORINGEN
80892-nl.fm5 Page 49 Wednesday, December 15, 1999 12:53 PM
50
Alvorens contact op te nemen met de klantenservice:
1. Probeer of u het probleem zelf kunt verhelpen
(zie “Het verhelpen van storingen”).
2. Schakel het apparaat uit en vervolgens weer in om
te bekijken of de storing nog steeds optreedt.
Indien de storing niet is verholpen, contact
opnemen met de klantenservice.
Houd de volgende informatie bij de hand:
een korte omschrijving van de storing,
het type en het model,
het servicenummer (nummer achter het woord
Service op het typeplaatje) bevindt zich aan de
onderkant van de kookplaat of op de
productbeschrijving en aan de rechterkant van de
opening in de oven (zichtbaar als de deur open is).
De servicenummers staan ook vermeld in het
garantieboekje,
uw adres en telefoonnummer.
Dit apparaat is ontworpen om in contact te komen
met levensmiddelen en is ontworpen in
overeenstemming met de EG-richtlijn 89/109/EG.
Dit apparaat is alleen bedoeld voor het bereiden van
voedsel. Ieder andere toepassing van de apparatuur
(b.v. verwarmen van een ruimte) wordt beschouwd
als incorrect gebruik en mogelijk gevaarlijk.
De apparatuur is ontworpen, vervaardigd en op de
markt gebracht in overeenstemming met:
- de veiligheidsdoeleinden van de
“EG-Laagspanningsrichtlijn” nr. 73/23,
- de beschermingsvoorschriften van de
EMC-richtlijn nr. 89/336/EG,
- de vereiste van EG-richtlijn 93/68.
Dit apparaat is in overeenstemming met Klasse “Y
van de brandbeschermingscategorie.
KLANTENSERVICE
CONFORMITEITSVERKLARING EG
80892-nl.fm5 Page 50 Wednesday, December 15, 1999 12:53 PM
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Bauknecht ESN 4467 IN de handleiding

Type
de handleiding