Privileg PCCI 802161 A Gebruikershandleiding

Categorie
Ovens
Type
Gebruikershandleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

NL47
UW VEILIGHEID EN DIE VAN ANDEREN IS ERG BELANGRIJK
Deze handleiding en het apparaat zelf zijn voorzien van belangrijke veiligheidsaanwijzigen, die te allen
tijde moeten worden gelezen en opgevolgd.
Alle veiligheidsberichten geven het mogelijke gevaar aan en geven aan hoe het risico op letsel, schade en
elektrische schokken voortvloeiend uit het onjuiste gebruik van het apparaat beperkt kan worden. Houd u
strikt aan de volgende aanwijzingen:
- de stekker van het apparaat moet altijd uit het stopcontact getrokken zijn voordat welke
installatiehandeling dan ook verricht wordt.
- Installatie en onderhoud moeten worden uitgevoerd door een gespecialiseerd monteur, volgens de
instructies van de fabrikant en in overeenstemming met de plaatselijke veiligheidsvoorschriften.
Repareer of vervang geen enkel onderdeel van het apparaat, behalve als dit expliciet aangegeven
wordt in de gebruikshandleiding.
- De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht.
- De voedingskabel van het apparaat moet lang genoeg zijn om het apparaat vanuit de inbouwpositie
in het meubel te kunnen aansluiten op het stopcontact van de netvoeding.
- Om ervoor te zorgen dat de installatie voldoet aan de geldende veiligheidsvoorschriften, is er een
omnipolaire schakelaar met een afstand van minstens 3 mm. tussen de contacten nodig.
- Gebruik voor de aansluiting geen meervoudige contactdozen of verlengsnoeren.
- Trek niet aan de voedingskabel om de stekker uit het stopcontact te halen.
- Als de installatie voltooid is, mogen de elektrische onderdelen niet meer toegankelijk zijn voor de gebruiker.
- Raak het apparaat niet aan met vochtige lichaamsdelen en gebruik het niet op blote voeten.
- Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik en alleen voor het bereiden van
voedsel. Elk ander gebruik is verboden (bijv. het verwarmen van de ruimte). De fabrikant kan niet
aansprakelijk gesteld worden voor schade die het gevolg is van oneigenlijk gebruik of een foute
instelling van de bedieningsknoppen.
- Het gebruik van het apparaat is niet toegestaan aan personen (waaronder kinderen) met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens, of met weinig ervaring of kennis van het
apparaat, tenzij ze instructies met betrekking tot het gebruik van het apparaat hebben gehad van
personen die verantwoordelijk zijn voor hun veiligheid.
- De toegankelijke delen kunnen tijdens de werking erg heet worden. Kinderen moeten uit de buurt en
in de gaten gehouden worden, om te voorkomen dat ze met het apparaat gaan spelen.
- Raak de verwarmingselementen of de binnenkant van de oven tijdens en na het gebruik niet aan,
omdat dit brandwonden kan veroorzaken. Vermijd contact met doeken of andere brandbare
materialen tot alle onderdelen van het apparaat voldoende zijn afgekoeld.
- Open de deur van het apparaat voorzichtig na afloop van de bereiding, en laat de warme lucht of de
damp geleidelijk ontsnappen voordat u het gerecht uit de oven haalt. Als de deur van het apparaat
gesloten is, komt de warme lucht naar buiten door de opening boven het bedieningspaneel.
Blokkeer de ventilatieopeningen nooit.
- Gebruik ovenhandschoenen om pannen en accessoires te verwijderen en pas op dat u de
verwarmingselementen niet aanraakt.
- Plaats geen brandbaar materiaal in het apparaat of in de buurt ervan. Als het apparaat onbedoeld in
werking zou worden gesteld, kan er brand ontstaan.
- Verwarm of bereid geen voedsel in gesloten potten of blikken in het apparaat. De druk in het blik of
de pot kan door de warmte hoog oplopen, waardoor het explodeert en het apparaat beschadigt.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
Dit is het waarschuwingssymbool waarmee mogelijke risico’s voor de gebruiker en voor anderen
worden aangegeven.
Alle veiligheidsberichten worden voorafgegaan door het waarschuwingssymbool en door de
volgende termen:
GEVAAR
Geeft een gevaarlijke situatie aan, die ernstig letsel veroorzaakt als deze
niet wordt vermeden.
WAARSCHUWING
Geeft een gevaarlijke situatie aan, die ernstig letsel zou kunnen
veroorzaken als deze niet wordt vermeden.
NL48
- Gebruik geen schalen of houders van synthetisch materiaal.
- Oververhitte vetten en olie kunnen makkelijk vlam vatten. Houd de bereiding van gerechten met veel
vet of olie in de gaten.
- Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens het droogproces van gerechten.
- Als u voor het roosteren van vlees, of bakken van taarten alcoholische dranken toevoegt (bijv. rum,
cognac, wijn) moet u er rekening mee houden dat alcohol bij hoge temperaturen verdampt. De
alcoholdamp kan vlam vatten wanneer deze in contact komt met het elektrische
verwarmingselement.
Afvalverwerking van huishoudelijke apparaten
- Dit product is vervaardigd van materiaal dat gerecycled of opnieuw gebruikt kan worden. Afdanken
moet plaatsvinden in overeenstemming met de plaatselijke milieuvoorschriften voor
afvalverwerking. Voordat u het apparaat afdankt moet de voedingskabel worden afgesneden, zodat
het apparaat onbruikbaar wordt.
- Voor meer informatie over behandeling, terugwinning en recycling van huishoudelijke apparaten
kunt u contact opnemen met uw plaatselijke instantie, de vuilnisophaaldienst of de winkel waar u dit
product hebt gekocht.
Controleer na het uitpakken van de oven of het apparaat tijdens het transport geen beschadigingen heeft
opgelopen en of de ovendeur goed sluit. Neem in geval van twijfel contact op met uw leverancier of de
klantenservice. Om eventuele schade te voorkomen wordt geadviseerd om de oven pas voor de installatie
van de piepschuim bodem te halen.
VOORBEREIDING VAN HET MEUBEL VOOR INBOUW
De keukenkastjes naast de oven moeten tegen hitte bestand zijn (min. 90°C).
Voer eerst alle zaagwerkzaamheden uit voordat u de oven plaatst, en verwijder nauwgezet alle
spaanders en zaagresten.
Het onderste gedeelte van de oven mag niet meer toegankelijk zijn na de installatie.
Voor een correcte functionering van het product mag de minimale opening tussen het werkblad en
de bovenkant van de oven niet geblokkeerd worden.
AANSLUITING OP HET ELEKTRICITEITSNET
Controleer of de elektrische spanning die aangegeven staat op het typeplaatje van het product
overeenkomt met de voedingsspanning van uw woning. Het typeplaatje bevindt zich op de voorrand van
de oven (zichtbaar wanneer de ovendeur openstaat).
Eventuele vervangingen van de voedingskabel (zie tabel hieronder) mogen uitsluitend worden
uitgevoerd door erkende technici. Wend u tot erkende servicecentra.
Sluit de oven niet aan op het voedingsnet voordat de oven en de kookplaat onderling
aangesloten zijn.
ALGEMENE AANBEVELINGEN
Voor het gebruik:
- Verwijder de kartonnen beschermingen, transparante folie en stickers van de accessoires.
- Haal de accessoires uit de oven en verwarm hem ongeveer een uur lang op 200°C om de geur van het
isolatiemateriaal en de beschermende vetlaag te verwijderen.
INSTALLATIE
Tabel voedingskabels
Aantal geleiders Type kabel
1N+ ~
H05 RR-F 3 x 4 mm
2
2+ ~
H05 RR-F 3 x 4 mm
2
2N+ ~
H05 RR-F 4 x 2,5 mm
2
3N+ ~
H05 RR-F 5 x 1,5 mm
2
3+ ~
H05 RR-F 4 x 2,5 mm
2
NL49
Tijdens het gebruik:
- Leg geen zware voorwerpen op de deur, omdat deze de deur kunnen beschadigen.
- Steun niet op de deur en hang geen voorwerpen aan de handgreep.
- Bedek de binnenkant van de oven niet met aluminiumfolie.
- Giet geen water in de warme oven; de lak kan beschadigd raken.
- Schuif niet met pannen of schalen over de bodem van de oven, omdat dit krassen op de lak kan
geven.
- Zorg ervoor dat de elektrische kabels van andere apparatuur niet in contact komen met hete
onderdelen van de oven en niet vast komen te zitten tussen de ovendeur.
- Stel de oven niet bloot aan weersinvloeden.
Verwerking van de verpakking
De verpakking kan volledig gerecycled worden, zoals wordt aangegeven door het symbool ( ). De
verschillende onderdelen van de verpakking mogen niet terechtkomen in het milieu, maar moeten als
afval verwerkt worden volgens de plaatselijke voorschriften.
Afvalverwerking van het product
- Dit apparaat is voorzien van het merkteken volgens de Europese richtlijn 2002/96/EG inzake
Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (AEEA).
- Door ervoor te zorgen dat dit product op de juiste wijze als afval wordt verwerkt, helpt u mogelijke
schadelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid te voorkomen.
- Het symbool op het product of op de begeleidende documentatie bij het product geeft aan dat dit
apparaat niet als huishoudelijk afval behandeld mag worden, maar naar een speciaal verzamelpunt
voor recycling van elektrische en elektronische apparaten moet worden gebracht.
Energiebesparing
- Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal wordt vermeld in de bereidingstabel of in het recept.
- Gebruik donkere, zwart gelakte of geëmailleerde bakvormen, omdat deze de warme beter opnemen.
- Schakel de oven 10/15 minuten voor het einde van de ingestelde bereidingstijd uit. Gerechten die lang
in de oven moeten staan, blijven dan nog doorgaren.
- Dit apparaat is bedoeld om in aanraking te komen met voedingsmiddelen en is in overeenstemming
met de Europese richtlijn ( ) n. 1935/2004 en is ontworpen, vervaardigd en op de markt gebracht in
overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften van de “Laagspanningsrichtlijn” 2006/95/EG
(die 73/23/EEG en daaropvolgende amendementen vervangt), de beschermingsvoorschriften van de
“EMC”-richtlijn 2004/108/EG.
Oven verwarmt niet:
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem verdwenen is.
MILIEUTIPS
VERKLARING VAN OVEREENSTEMMING
OPSPOREN VAN STORINGEN
NL50
Voordat u contact opneemt met de Klantenservice:
1. Controleer of het niet mogelijk is het probleem zelf op te lossen aan de hand van punten die
beschreven worden in “Het opsporen van storingen.
2. Het apparaat aan- en uitzetten om te controleren of het probleem is opgelost.
Als na het uitvoeren van deze controles de storing nog steeds aanwezig is, contact opnemen met de
dichtstbijzijnde Klantenservice.
Vermeld altijd:
de aard van de storing;
het type en het exacte model van de oven;
het servicenummer (dat is het nummer na het woord Service op het typeplaatje) op de rechter binnenrand van
de ovenruimte (zichtbaar als de deur open is). Het servicenummer bevindt zich ook op het garantieboekje;
uw volledige adres;
uw telefoonnummer.
Wend u, in het geval dat reparatie noodzakelijk is, tot een erkende klantenservice (alleen dan heeft u
zekerheid dat originele vervangingsonderdelen worden gebruikt en de reparatie correct wordt uitgevoerd).
Buitenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per
ongeluk in contact komt met het apparaat, verwijder het dan onmiddellijk met een vochtig doekje.
Reinig de oppervlakken met een vochtig doekje. Als de buitenkant zeer vuil is, voeg dan een paar
druppels afwasmiddel toe aan het water. Afdrogen met een droge doek.
Binnenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen schuursponsjes, sponsjes van staalwol of metalen schrapers. Hierdoor
kunnen de gelakte oppervlakken en het glas van de deur op den duur beschadigd raken.
Laat de oven na elk gebruik afkoelen en reinig het apparaat bij voorkeur als het nog lauw is om
aangekoekte etensresten (bijv. voedsel met veel suiker) makkelijker te kunnen verwijderen.
Gebruik speciale ovenreinigingsmiddelen en houd u aan de aanwijzingen van de fabrikant.
Reinig het glas van de deur met een speciaal vloeibaar glasreinigingsmiddel. Om de deur
gemakkelijker te kunnen reinigen kunt u deze verwijderen (zie ONDERHOUD).
Het bovenste verwarmingselement van de grill (zie ONDERHOUD) kan omlaag worden gezet (alleen
bij bepaalde modellen) om de bovenkant van de ovenruimte te kunnen reinigen.
OPMERKING: tijdens het langdurig bakken van gerechten die veel water bevatten (bijv. pizza,
groenten etc.) kan er condens worden gevormd op de deur en op de afdichting. Neem de condens
af met een doek of een spons als de oven afgekoeld is.
Accessoires:
Laat de accessoires na gebruik weken in water met afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als
ze nog heet zijn.
Voedselresten kunnen met een afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
Reiniging van de achterwand en de katalytische zijpanelen (indien aanwezig):
BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen, ruwe borstels,
pannensponsjes of ovensprays die het katalytische oppervlak zouden kunnen beschadigen,
waardoor dit zijn zelfreinigende eigenschappen verliest.
Laat de oven ongeveer een uur leeg werken op een temperatuur van 200°C, met de heteluchtfunctie.
Laat het apparaat afkoelen en gebruik een spons om eventuele etensresten te verwijderen.
KLANTENSERVICE
REINIGING
WAARSCHUWING
- Gebruik geen stoomreinigers.
- Maak het apparaat schoon als het afgekoeld is.
- Koppel het apparaat los van het elektriciteitsnet.
NL51
VERWIJDEREN VAN DE DEUR
De deur verwijderen:
1. Open de deur helemaal.
2. Til de twee vergrendelingen van de scharnieren omhoog en naar voren tot ze niet verder kunnen (Fig. 1)
3. Sluit de deur tot de blokkering (A), til hem op (B) en draai hem (C) tot de deur loshaakt (D) (Fig. 2)
De deur weer terugplaatsen:
1. Plaats de scharnieren in de zittingen.
2. Open de deur helemaal.
3. Duw de twee vergrendelingen omlaag.
4. Sluit de deur.
OMLAAGBRENGEN VAN HET BOVENSTE VERWARMINGSELEMENT (ALLEEN BIJ
BEPAALDE MODELLEN)
1. Verwijder de roosters van de accessoiresteunen van de zijkant.
2. Trek voorzichtig Fig. 3 het verwarmingselement naar buiten en breng het naar beneden (Fig. 4).
3. Om het verwarmingselement terug te plaatsen tilt u het op, trekt u het voorzichtig naar u toe en legt
u het op de daarvoor bestemde zittingen aan de zijkant.
ONDERHOUD
WAARSCHUWING
- Draag beschermende handschoenen.
- Voer de aangegeven werkzaamheden uit als het apparaat afgekoeld is.
- Koppel het apparaat los van het elektriciteitsnet.
Fig. 1 Fig. 2
Fig. 3 Fig. 4
NL52
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
Vervangen van het lampje aan de achterkant (indien aanwezig):
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Draai het beschermkapje los (Fig. 5), vervang het lampje (zie de opmerking voor het type lampje) en
draai het beschermkapje weer vast
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Vervangen van het lampje aan de zijkant (indien aanwezig):
1. Koppel de oven los van het elektriciteitsnet.
2. Verwijder de zijroosters, indien aanwezig.
3. Duw het beschermkapje met een platte schroevendraaier naar buiten en verwijder het.
4. Vervang het lampje (zie de opmerking hieronder voor het type lampje).
5. Zet het beschermkapje weer op zijn plaats en duw het tegen de wand om het op de juiste manier
vast te laten haken.
6. Monteer de roosters van de accessoiresteunen weer op de zijkant.
7. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
OPMERKING:
- Gebruik alleen gloeilampen van 25-40W/230V type E-14, T300°C, of halogeenlampen van
20-40W/230 V type G9, T300°C.
- De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Klantenservice.
BELANGRIJK:
- Raak halogeenlampjes niet met blote handen aan om te voorkomen dat ze beschadigd worden
door uw vingerafdrukken.
- Gebruik de oven niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
Fig. 5 Fig. 6 Fig. 7 Fig. 8
NL53
RAADPLEEG VOOR DE ELEKTRISCHE AANSLUITING HET HOOFDSTUK OVER DE INSTALLATIE
1. Bedieningspaneel
2. Bovenste verwarmingselement/grill
3. Koelventilator (niet zichtbaar)
4. Typeplaatje (verwijder dit nooit)
5. Ovenlampje
6. Ventilator
7. Draaispit (indien bijgeleverd)
8. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar)
9. Deur
10. Positie van de roosters (de steunhoogte staat aangegeven op de voorkant van de oven)
11. Schot
OPMERKING:
- Tijdens de bereiding kan de koelventilator afwisselend ingeschakeld worden om het energieverbruik
te verminderen.
- Na afloop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator nog een tijdje
blijven werken.
- Als de deur wordt geopend tijdens de bereiding worden de verwarmingselementen uitgeschakeld.
BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
A. ROOSTER (1): kan gebruikt worden om voedsel op te grillen of als draagrooster voor pannen, bak- en
cakevormen en ovenvaste schalen.
B. OPVANGBAK (1): is bedoeld om vet op te vangen wanneer hij onder het rooster wordt geplaatst, of
als bakplaat voor het bereiden van vlees, vis, groenten, focaccia enz.
C. BAKPLAAT (1): kan gebruikt worden voor het bereiden van brood of gebak, maar ook voor gegrild
vlees, vis in folie, enz.
D. SCHUIFRAILS: om het plaatsen en verwijderen van de accessoires te vergemakkelijken.
NIET-BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
Bij de klantenservice kunt u andere accessoires aanschaffen.
INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE OVEN
Fig. A Fig. B
Fig. C Fig. D
NL54
PLAATSEN VAN DE ROOSTERS EN ANDERE ACCESSOIRES IN DE OVEN
Het rooster en de andere accessoires zijn voorzien van een blokkeersysteem, zodat ze niet per ongeluk naar
buiten kunnen worden getrokken.
1. Schuif het rooster horizontaal in de oven, met het verhoogde gedeelte “A” omhoog gericht (Fig. 1).
2. Houd het rooster schuin op de blokkeerpositie “B” (Fig. 2).
3. Houd het rooster weer horizontaal en duw tot het helemaal in de oven zit “C” (Fig. 3).
4. Ga in omgekeerde volgorde te werk om het rooster uit de oven te halen.
Het plaatsen van de andere accessoires, zoals de opvangbak en de bakplaat, gebeurt op precies dezelfde
manier. Het uitstekende gedeelte op de bak en de plaat zorgt voor de blokkering.
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
1. FUNCTIEKNOP: in-/uitschakelen en selecteren van functies
2. THERMOSTAATKNOP: instellen van de temperatuur
3. BEDIENINGSKNOP KOOKZONE LINKSVOOR 0 1 ... 10 *
4. BEDIENINGSKNOP KOOKZONE LINKSACHTER 0 1 ... 10 *
5. BEDIENINGSKNOP KOOKZONE RECHTSACHTER 0 1 ... 10 *
6. BEDIENINGSKNOP KOOKZONE RECHTSVOOR 0 1 ... 10 *
OPMERKING:de knoppen zijn verzonken. Druk op het midden van de knop om ze uit hun zitting
te laten komen.
7. ELEKTRONISCHE PROGRAMMEERFUNCTIE
8. THERMOSTAATLAMPJE
* De multizone-functie werkt alleen bij de dubbele en drievoudige kookzones. (Zie de tabel met functies
van de kookplaat).
WERKING VAN DE OVEN
Draai de functieknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
Het thermostaatlampje gaat branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is.
Draai de knoppen aan het einde van de bereidingstijd op “0”.
Fig. 1
Fig. 2 Fig. 3
3 5 6 84 1 7 2
NL55
WERKING VAN DE KOOKPLAAT
Op het bedieningspaneel bevinden zich 4 knoppen voor de bediening van de kookplaat. Op de knoppen
worden de verschillende stroomstanden met nummers aangegeven en de verschillende functies met
symbolen.
Draai de bedieningsknop van de betreffende kookzone naar rechts op de gewenste stand (raadpleeg
de gebruiksaanwijzing die bij de kookplaat wordt geleverd).
GEBRUIK VAN DE ELEKTRONISCHE PROGRAMMEERFUNCTIE
Eerste gebruik van de oven
Instelling van het tijdstip van de dag en de toon van het geluidssignaal.
Nadat de oven is aangesloten op het elektriciteitsnet wordt op het display AUTO en 0.00 knipperend
weergegeven. Om het tijdstip van de dag in te stellen tegelijkertijd de toetsen - en + indrukken: de
middelste puntjes gaan knipperen. Stel het tijdstip van de dag in met de toetsen + en -. Als de gewenste
waarde bereikt is op de middelste toets drukken. op het display wordt “ton 1” weergegeven. Om de
gewenste toon te kiezen op toets – drukken. Als de gewenste toon gekozen is op de middelste toets
drukken. Om het tijdstip van de dag te wijzigen gaat u te werk zoals hiervoor is beschreven.
Instelling van de kookwekker
Om de kookwekker in te stellen de middelste toets ingedrukt houden: op het display wordt 0.00
weergegeven en de bel knippert. Stel de kookwekker in met toets + (de maximale beschikbare waarde is
23 uur en 59 minuten). Het aftellen begint na enkele seconden. Op het display wordt het tijdstip van de
dag weergegeven en de bel brandt om te bevestigen dat de instelling heeft plaatsgevonden. Om de status
van het aftellen weer te geven en eventueel te veranderen nogmaals op de middelste toets drukken.
Instelling van de bereidingsduur
Nadat de bereidingswijze en de temperatuur met de knoppen zijn geselecteerd, op de middelste toets
drukken: op het display wordt 0.00 weergegeven en de bel knippert. Druk nogmaals op de middelste toets:
op het display wisselen en 0.00 elkaar af en het opschrift AUTO knippert. Stel de bereidingsduur in met
de toetsen + en - (de maximale beschikbare waarde is 10 uur). Op het display wordt het tijdstip van de dag
weergegeven en het opschrift AUTO blijft branden om aan te geven dat de instelling heeft
plaatsgevonden. Om de bereidingstijd weer te geven en de eventueel resterende tijd te veranderen
gedurende 2 sec. op de middelste toets drukken en nogmaals indrukken. Na afloop van de ingestelde tijd
dooft het symbool , klinkt het geluidssignaal en het opschrift AUTO knippert. Druk op een willekeurige
toets om het geluidssignaal uit te schakelen. Draai de functie- en temperatuurknop op nul en druk
gedurende 2 seconden op de middelste toets om de bereiding te beëindigen.
1. Toets - : om de op het display weergegeven waarde te
verlagen
2. Toets : om diverse instellingen te selecteren:
Kookwekker
b. Bereidingsduur
c. Instelling tijdstip einde bereiding
3. Toets + : om de op het display weergegeven waarde te
verhogen
A. Het symbool
geeft aan dat de kookwekkerfunctie is
ingeschakeld
B. Het symbool AUTO geeft aan dat de instelling heeft
plaatsgevonden
A
U
T
O
2 31
A
B
NL56
Het einde van de bereidingstijd uitstellen
Nadat u een bereidingsduur gekozen hebt, op de middelste toets drukken: op het display wisselen ,
het tijdstip van het einde van de bereiding elkaar af en knippert het opschrift AUTO. Druk op toets + tot
het gewenste tijdstip van het einde van de bereiding wordt weergegeven (de bereiding kan maximaal 23
uur en 59 minuten uitgesteld worden). Na enkele seconden wordt op het display het tijdstip van de dag
weergegeven, het symbool dooft en het opschrift AUTO blijkft branden om aan te geven dat de
instelling heeft plaatsgevonden. Om het tijdstip van het einde van de bereiding weer te geven en
eventueel te veranderen, op de middelste toets drukken en vervolgens 2 keer indrukken. Als het aftellen is
voltooid gaat het symbool branden en begint de oven met de gekozen bereiding.
TABEL MET FUNCTIES VAN DE KOOKPLAAT (afhankelijk van het model)
BEDIENINGSKNOPPEN KOOKPLAAT
GEMATIGD
VERWARMEN
Deze functie is geschikt voor het laten rijzen van deeg, om koude boter zacht
te laten worden, babyzuigflessen of pap warm te houden, om yoghurt te
maken, chocolade te smelten, etc.
Is alleen beschikbaar als het restwarmtelampje brandt. Controleer eerst of
het restwarmtelampje van de betreffende kookzone brandt. Draai
vervolgens de knop op . De functie wordt uitgeschakeld door de stand
van de knop te wijzigen.
WARMHOUDEN
Zorgt voor een constante temperatuur van 60° tot het einde van de
bereidingstijd. Om de functie in te schakelen draait u de knop op .
SNELKOKEN
Deze functie zorgt ervoor dat water snel aan de kook wordt gebracht; de
functie blijft een vaste tijd ingeschakeld. Als de tijd om is, schakelt de
kookzone automatisch terug naar de maximale stroomstand. De
snelkookfunctie kan ook geactiveerd worden nadat u al op de betreffende
kookzone met koken bent begonnen. Let op: het is belangrijk dat er een pan
op de geselecteerde kookzone staat voordat u deze kookzone inschakelt, om
schade aan de glaskeramische plaat te voorkomen. De gespecificeerde
prestatiewaarden voor deze functie worden gegarandeerd voor alle
glaskeramische kookplaten. Om deze functie in te schakelen zet u de pan
eerst op de geselecteerde kookzone en draait u de knop vervolgens op .
De functie wordt uitgeschakeld door de stand van de knop te wijzigen.
MULTIZONE
Het multizonesymbool, op de knoppen, is alleen actief bij kookplaten
voorzien van een dubbele of drievoudige kookzone. Deze functies vergroten
de verwarmingsoppervlakte van de kookplaat zodat u grote, ovale of
rechthoekige pannen kunt gebruiken. Om de dubbele zone (indien
aanwezig) in te schakelen, de knop op het symbooldubbele zone” draaien
en linksom draaien om het gewenste vermogensniveau te selecteren. Om de
drievoudige zone (indien aanwezig) in te schakelen, de knop op het symbool
drievoudige zone” draaien en linksom draaien om het gewenste
vermogensniveau te selecteren. Het restwarmtelampje blijft branden om
aan te geven dat de kookplaat is ingeschakeld. Om de functie uit te
schakelen, draait u de knop op stand “0”.
NL57
TABEL OVENFUNCTIES
FUNCTIEKNOP
OFF Om de bereiding te onderbreken en de oven uit te schakelen.
LAMP Om het lampje in de oven in/uit te schakelen.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik de tweede
steunhoogte. Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur. Als het
thermostaatlampje uitgaat, kan het gerecht in de oven worden gezet.
TURBO HETE
LUCHT
Voor het bereiden van vlees en taarten met een vloeibare vulling (hartig of
zoet) op één steunhoogte en pizzas op één of twee steunhoogtes. Met deze
functie worden de korst en de bodem gelijkmatig goudbruin en krokant. Bij
bereiding op twee steunhoogtes wordt geadviseerd om de gerechten
halverwege de bereiding van plaats te verwisselen voor een gelijkmatiger
resultaat. Geadviseerd wordt om het tweede niveau te gebruiken voor
bereidingen op één steunhoogte. Gebruik het eerste en derde niveau voor
bereidingen op twee bakplaten. De oven voorverwarmen op de gewenste
temperatuur en het gerecht in de oven plaatsen zodra wordt aangegeven
dat de ingestelde temperatuur is bereikt.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen en worstjes; het gratineren van
groente en om brood te roosteren. Zet het gerecht op de vierde
steunhoogte. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd de opvangbak te
gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de derde
steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. Verwarm de oven
3-5 minuten voor. Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip). Zet
het vlees op de middelste steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak
te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de
eerste of tweede steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in.
Aanbevolen wordt om het vlees tijdens de bereiding om te keren om een
gelijkmatige bruining aan beide kanten te verkrijgen. De oven hoeft niet
voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de deur van de oven
dicht blijven.
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de
middelste steunhoogte. Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat het
niet uitdroogt.
TURBOFAN
Voor voedsel met een krokante bodem en een zachte korst. Ideaal voor het
bereiden van taarten met een vloeibare vulling zonder voorgebakken
bodem op één steunhoogte (bv. vlaaien, pruimentaarten, ricottataart en rijk
belegde pizzas). Plaats het voedsel op de tweede steunhoogte. Verwarm de
oven eerst voor.
Deze functie is ook ideaal voor diepvriesproducten (bv. pizza, friet, strudel,
lasagne). Volg de aanwijzingen op de verpakking.
HETE LUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten op maximaal
twee steunhoogtes die dezelfde bereidingstemperatuur hebben (bv. vis,
groenten, gebak). Met deze functie worden er geen geuren van het ene naar
het andere gerecht overgebracht. Geadviseerd wordt om het tweede niveau
te gebruiken voor bereidingen op één steunhoogte. Voor bereidingen op
twee steunhoogtes wordt geadviseerd om de eerste en derde steunhoogte
te gebruiken. Verwarm de oven eerst voor.
NL58
ONDERWARMTE
+ VENTILATOR
Voor het afbakken van erg vloeibare gerechten en voor een krokante en
goudbruine bodem. Ook handig voor het indikken van sauzen. Plaats het
voedsel op de tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te
worden.
ONDERWARMTE
Voor het bruin bakken van de bodem van het gerecht aan het einde van de
bereiding. Plaats het voedsel op de eerste/tweede steunhoogte. Deze
functie kan worden gebruikt voor langzame bereidingen, zoals gestoofd
vlees en groenten; gebruik in dit geval de tweede steunhoogte. De oven
hoeft niet voorverwarmd te worden.
FUNCTIEKNOP (Vervolg)
NL59
BEREIDINGSTABEL
Recept
Functie Voorver-
warmen
Steunhoogte
(van onder)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd
(min)
Accessoires
Luchtig gebak
Ja 2 150-175 35-90 Taartvorm op rooster
Ja 1-3 150-170 30-90
Steunhoogte. 3: taartvorm op
rooster
Steunhoogte. 1: taartvorm op
rooster
Gevulde
taarten
(cheesecake,
strudel,
appeltaart)
Ja 2 150-190 30-85
Opvangbak / bakplaat of
taartvorm op rooster
Ja 1-3 150-190 35-90
Steunhoogte. 3: taartvorm op
rooster
Steunhoogte. 1: taartvorm op
rooster
Koekjes /
taartjes
Ja 2 160-175 20-45 Opvangbak / bakplaat
Ja 1-3 150-175 20-45
Steunhoogte. 3: rooster
Steunhoogte. 1: opvangbak /
bakplaat
Soesjes
Ja 2 175-200 30-40 Opvangbak / bakplaat
Ja 1-3 170-190 35-45
Steunhoogte. 3: ovenschaal
op rooster
Steunhoogte. 1: opvangbak /
bakplaat
Meringues
Ja 2 100 110-150 Opvangbak / bakplaat
Ja 1-3 100 130-150
Steunhoogte. 3: ovenschaal
op rooster
Steunhoogte. 1: opvangbak /
bakplaat
Brood / pizza /
focaccia
Ja 2 225-250 12-50 Opvangbak / bakplaat
Ja 1-3 225-250 25-50
Steunhoogte. 3: ovenschaal
op rooster
Steunhoogte. 1: opvangbak /
bakplaat
Diepvriespizzas
Ja 2 250 10-15
Steunhoogte. 2: opvangbak /
bakplaat of rooster
Ja 1-3 250 10-20
Steunhoogte. 3: ovenschaal
op rooster
Steunhoogte. 1: opvangbak /
bakplaat
NL60
Hartige taarten
(groentetaart,
quiche)
Ja 2 175-200 40-50 Taartvorm op rooster
Ja 1-3 175-190 55-65
Steunhoogte. 3: taartvorm op
rooster
Steunhoogte. 1: taartvorm op
rooster
Pasteitjes /
bladerdeeghapj
es
Ja 2 175-200 20-30 Opvangbak / bakplaat
Ja 1-3 175-200 25-45
Steunhoogte. 3: ovenschaal
op rooster
Steunhoogte. 1: opvangbak /
bakplaat
Lasagne / pasta
uit de oven /
cannelloni /
ovenschotels
Ja 2 200 45-55 Ovenschaal op rooster
Lamsvlees /
kalfsvlees /
rundvlees /
varkensvlees
1kg
Ja 2 200 80-110
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Kip / konijn /
eend 1 Kg
Ja 2 200 50-100
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Kalkoen / Gans
3kg
Ja 1/2 200 80-130
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Vis uit de oven /
in folie (filet,
heel)
Ja 2 175-200 40-60
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Gevulde
groenten
(tomaten,
courgettes,
aubergines)
Ja 2 175-200 50-60 Ovenschaal op rooster
Geroosterd
brood
Ja 4 200 3-5 Rooster
Visfilet / moten
vis
Ja 4 200 20-30
Steunhoogte. 3: rooster (draai
het voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte. 2: opvangbak
met water
Worstjes /
spiezen /
spareribs /
hamburgers
Ja 4 200 30-40
Steunhoogte. 4: rooster (draai
het voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte. 3: opvangbak
met water
Recept
Functie Voorver-
warmen
Steunhoogte
(van onder)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd
(min)
Accessoires
NL61
Gebraden kip
1-1,3 kg
- 2 200 55-70
Steunhoogte. 2: rooster (draai
het voedsel indien nodig na
tweederde van de
bereidingstijd om)
Steunhoogte. 1: opvangbak
met water
Rosbief rosé
1kg
- 2 200 35-45
Ovenschaal op rooster (draai
het voedsel indien nodig na
tweederde van de
bereidingstijd om)
Lamsbout /
schenkel
- 2 200 60-90
Opvangbak of ovenschaal op
rooster (draai het voedsel
indien nodig na tweederde
van de bereidingstijd om)
Gebakken
aardappelen
- 2 200 45-55
Opvangbak / bakplaat (draai
het voedsel indien nodig na
tweederde van de
bereidingstijd om)
Gegratineerde
groenten
- 2 200 20-30 Ovenschaal op rooster
Lasagne en
vlees
Ja 1-3 200 50-100
Steunhoogte. 3: ovenschaal
op rooster
Steunhoogte. 1: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Vlees en
aardappelen
Ja 1-3 200 45-100
Steunhoogte. 3: ovenschaal
op rooster
Steunhoogte. 1: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Vis en groente Ja 1-3 175 30-50
Steunhoogte. 3: ovenschaal
op rooster
Steunhoogte. 1: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Recept
Functie Voorver-
warmen
Steunhoogte
(van onder)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd
(min)
Accessoires
NL62
Lezen van de bereidingstabel
De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor een bepaald gerecht, dat op één of
meerdere steunhoogtes tegelijk kan worden bereid. De bereidingstijden gelden vanaf het moment dat het
gerecht in de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd (indien nodig). De temperaturen en de
bereidingstijden zijn indicatief en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het type schaal. Gebruik eerst
de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken.
Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien mogelijk taartvormen of
ovenschalen van donker metaal. U kunt ook pannen of vuurvaste of aardewerk schalen gebruiken; de
bereidingstijden zijn dan iets langer. Volg voor de beste resultaten zorgvuldig de aanwijzingen in de
bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde schalen en de verschillende steunhoogtes.
Het tegelijkertijd bereiden van verschillende gerechten
Met de functie “TURBO HETE LUCHT” kunt u tegelijkertijd verschillende gerechten bereiden (bijvoorbeeld:
vis en groenten) die dezelfde bereidingstijd hebben, op verschillende steunhoogtes. Haal de gerechten die
klaar zijn uit de oven en laat de gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven staan.
Gebak
- Bak fijn gebak met de statische functie op één niveau. Gebruik taartvormen van zwart metaal en zet
deze altijd op het bijgeleverde rooster. Voor bereiding op meerdere steunhoogtes selecteert u de
functie met ventilatie en zet u de taartvormen in zigzagvorm op de roosters, zodat de lucht goed kan
circuleren.
- Om te controleren of de taart gaar is steekt u een satéprikker in het dikste gedeelte van de taart. Als
de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
- Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de randen in, omdat de taart dan
mogelijk niet goed rijst aan de zijkanten.
- Als het gebak “inzakt” tijdens het bakken, gebruik dan de volgende keer een lagere temperatuur,
verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger.
- Bij taarten met een vochtige vulling (kaastaarten of vruchtentaarten) moet de functie “TURBO HETE
LUCHT” worden gebruikt. Als de bodem van de taart te vochtig blijft, zet de taart dan op een lager
niveau en bestrooi de bodem met paneermeel of verkruimelde koekjes voordat u de vulling erin
schenkt.
Vlees
- U kunt elke soort schaal gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van het vlees. Schenk bij
gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het vlees tijdens de bereiding
vochtig wordt gehouden en meer smaak krijgt. Laat het gebraden vlees na afloop van de bereiding
10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met aluminiumfolie.
- Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig
gaar wordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een langere bereidingstijd. Zet het rooster op een
lagere steunhoogte om te voorkomen dat de korst verbrandt. Draai het vlees om na tweederde van
de bereidingstijd.
Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct onder het rooster te plaatsen
waarop u het vlees heeft gelegd, om het bakvet op te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het
grillen.
Draaispit (alleen bij bepaalde modellen)
Dit accessoire dient voor het gelijkmatig grillen van grote stukken vlees en gevogelte. Steek het vlees aan
het spit. Zet kip vast met keukentouw en controleer of het vlees goed vastzit voordat u het spit in de
houder aan de voorwand van de oven steekt en op de steun legt. Om vorming van dampen te voorkomen
en bakvet op te vangen, adviseren wij om een opvangbak met een halve liter water op de eerste
steunhoogte te plaatsen. Het spit is voorzien van een plastic handvat dat verwijderd moet worden voordat
de bereiding begint. Het handvat dient om het vlees na afloop van de bereiding uit de oven de halen
zonder uw handen te branden.
Pizza
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem. Verdeel na tweederde van de bereidingstijd de
mozzarella over de pizza.
GEBRUIKSADVIEZEN EN -SUGGESTIES

Documenttranscriptie

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES UW VEILIGHEID EN DIE VAN ANDEREN IS ERG BELANGRIJK Deze handleiding en het apparaat zelf zijn voorzien van belangrijke veiligheidsaanwijzigen, die te allen tijde moeten worden gelezen en opgevolgd. Dit is het waarschuwingssymbool waarmee mogelijke risico’s voor de gebruiker en voor anderen worden aangegeven. Alle veiligheidsberichten worden voorafgegaan door het waarschuwingssymbool en door de volgende termen: GEVAAR Geeft een gevaarlijke situatie aan, die ernstig letsel veroorzaakt als deze niet wordt vermeden. WAARSCHUWING Geeft een gevaarlijke situatie aan, die ernstig letsel zou kunnen veroorzaken als deze niet wordt vermeden. Alle veiligheidsberichten geven het mogelijke gevaar aan en geven aan hoe het risico op letsel, schade en elektrische schokken voortvloeiend uit het onjuiste gebruik van het apparaat beperkt kan worden. Houd u strikt aan de volgende aanwijzingen: de stekker van het apparaat moet altijd uit het stopcontact getrokken zijn voordat welke installatiehandeling dan ook verricht wordt. Installatie en onderhoud moeten worden uitgevoerd door een gespecialiseerd monteur, volgens de instructies van de fabrikant en in overeenstemming met de plaatselijke veiligheidsvoorschriften. Repareer of vervang geen enkel onderdeel van het apparaat, behalve als dit expliciet aangegeven wordt in de gebruikshandleiding. De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht. De voedingskabel van het apparaat moet lang genoeg zijn om het apparaat vanuit de inbouwpositie in het meubel te kunnen aansluiten op het stopcontact van de netvoeding. Om ervoor te zorgen dat de installatie voldoet aan de geldende veiligheidsvoorschriften, is er een omnipolaire schakelaar met een afstand van minstens 3 mm. tussen de contacten nodig. Gebruik voor de aansluiting geen meervoudige contactdozen of verlengsnoeren. Trek niet aan de voedingskabel om de stekker uit het stopcontact te halen. Als de installatie voltooid is, mogen de elektrische onderdelen niet meer toegankelijk zijn voor de gebruiker. Raak het apparaat niet aan met vochtige lichaamsdelen en gebruik het niet op blote voeten. Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik en alleen voor het bereiden van voedsel. Elk ander gebruik is verboden (bijv. het verwarmen van de ruimte). De fabrikant kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die het gevolg is van oneigenlijk gebruik of een foute instelling van de bedieningsknoppen. Het gebruik van het apparaat is niet toegestaan aan personen (waaronder kinderen) met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens, of met weinig ervaring of kennis van het apparaat, tenzij ze instructies met betrekking tot het gebruik van het apparaat hebben gehad van personen die verantwoordelijk zijn voor hun veiligheid. De toegankelijke delen kunnen tijdens de werking erg heet worden. Kinderen moeten uit de buurt en in de gaten gehouden worden, om te voorkomen dat ze met het apparaat gaan spelen. Raak de verwarmingselementen of de binnenkant van de oven tijdens en na het gebruik niet aan, omdat dit brandwonden kan veroorzaken. Vermijd contact met doeken of andere brandbare materialen tot alle onderdelen van het apparaat voldoende zijn afgekoeld. Open de deur van het apparaat voorzichtig na afloop van de bereiding, en laat de warme lucht of de damp geleidelijk ontsnappen voordat u het gerecht uit de oven haalt. Als de deur van het apparaat gesloten is, komt de warme lucht naar buiten door de opening boven het bedieningspaneel. Blokkeer de ventilatieopeningen nooit. Gebruik ovenhandschoenen om pannen en accessoires te verwijderen en pas op dat u de verwarmingselementen niet aanraakt. Plaats geen brandbaar materiaal in het apparaat of in de buurt ervan. Als het apparaat onbedoeld in werking zou worden gesteld, kan er brand ontstaan. Verwarm of bereid geen voedsel in gesloten potten of blikken in het apparaat. De druk in het blik of de pot kan door de warmte hoog oplopen, waardoor het explodeert en het apparaat beschadigt. NL47 - Gebruik geen schalen of houders van synthetisch materiaal. Oververhitte vetten en olie kunnen makkelijk vlam vatten. Houd de bereiding van gerechten met veel vet of olie in de gaten. Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens het droogproces van gerechten. Als u voor het roosteren van vlees, of bakken van taarten alcoholische dranken toevoegt (bijv. rum, cognac, wijn) moet u er rekening mee houden dat alcohol bij hoge temperaturen verdampt. De alcoholdamp kan vlam vatten wanneer deze in contact komt met het elektrische verwarmingselement. Afvalverwerking van huishoudelijke apparaten - - Dit product is vervaardigd van materiaal dat gerecycled of opnieuw gebruikt kan worden. Afdanken moet plaatsvinden in overeenstemming met de plaatselijke milieuvoorschriften voor afvalverwerking. Voordat u het apparaat afdankt moet de voedingskabel worden afgesneden, zodat het apparaat onbruikbaar wordt. Voor meer informatie over behandeling, terugwinning en recycling van huishoudelijke apparaten kunt u contact opnemen met uw plaatselijke instantie, de vuilnisophaaldienst of de winkel waar u dit product hebt gekocht. INSTALLATIE Controleer na het uitpakken van de oven of het apparaat tijdens het transport geen beschadigingen heeft opgelopen en of de ovendeur goed sluit. Neem in geval van twijfel contact op met uw leverancier of de klantenservice. Om eventuele schade te voorkomen wordt geadviseerd om de oven pas voor de installatie van de piepschuim bodem te halen. VOORBEREIDING VAN HET MEUBEL VOOR INBOUW • • • • De keukenkastjes naast de oven moeten tegen hitte bestand zijn (min. 90°C). Voer eerst alle zaagwerkzaamheden uit voordat u de oven plaatst, en verwijder nauwgezet alle spaanders en zaagresten. Het onderste gedeelte van de oven mag niet meer toegankelijk zijn na de installatie. Voor een correcte functionering van het product mag de minimale opening tussen het werkblad en de bovenkant van de oven niet geblokkeerd worden. AANSLUITING OP HET ELEKTRICITEITSNET Controleer of de elektrische spanning die aangegeven staat op het typeplaatje van het product overeenkomt met de voedingsspanning van uw woning. Het typeplaatje bevindt zich op de voorrand van de oven (zichtbaar wanneer de ovendeur openstaat). • Eventuele vervangingen van de voedingskabel (zie tabel hieronder) mogen uitsluitend worden uitgevoerd door erkende technici. Wend u tot erkende servicecentra. Tabel voedingskabels Aantal geleiders Type kabel 1N+ ~ H05 RR-F 3 x 4 mm2 2+ H05 RR-F 3 x 4 mm2 ~ 2N+ ~ H05 RR-F 4 x 2,5 mm2 3N+ ~ H05 RR-F 5 x 1,5 mm2 3+ • ~ H05 RR-F 4 x 2,5 mm2 Sluit de oven niet aan op het voedingsnet voordat de oven en de kookplaat onderling aangesloten zijn. ALGEMENE AANBEVELINGEN Voor het gebruik: - Verwijder de kartonnen beschermingen, transparante folie en stickers van de accessoires. Haal de accessoires uit de oven en verwarm hem ongeveer een uur lang op 200°C om de geur van het isolatiemateriaal en de beschermende vetlaag te verwijderen. NL48 Tijdens het gebruik: - Leg geen zware voorwerpen op de deur, omdat deze de deur kunnen beschadigen. Steun niet op de deur en hang geen voorwerpen aan de handgreep. Bedek de binnenkant van de oven niet met aluminiumfolie. Giet geen water in de warme oven; de lak kan beschadigd raken. Schuif niet met pannen of schalen over de bodem van de oven, omdat dit krassen op de lak kan geven. Zorg ervoor dat de elektrische kabels van andere apparatuur niet in contact komen met hete onderdelen van de oven en niet vast komen te zitten tussen de ovendeur. Stel de oven niet bloot aan weersinvloeden. MILIEUTIPS Verwerking van de verpakking De verpakking kan volledig gerecycled worden, zoals wordt aangegeven door het symbool ( ). De verschillende onderdelen van de verpakking mogen niet terechtkomen in het milieu, maar moeten als afval verwerkt worden volgens de plaatselijke voorschriften. Afvalverwerking van het product - Dit apparaat is voorzien van het merkteken volgens de Europese richtlijn 2002/96/EG inzake Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (AEEA). Door ervoor te zorgen dat dit product op de juiste wijze als afval wordt verwerkt, helpt u mogelijke schadelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid te voorkomen. Het symbool op het product of op de begeleidende documentatie bij het product geeft aan dat dit apparaat niet als huishoudelijk afval behandeld mag worden, maar naar een speciaal verzamelpunt voor recycling van elektrische en elektronische apparaten moet worden gebracht. Energiebesparing - Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal wordt vermeld in de bereidingstabel of in het recept. Gebruik donkere, zwart gelakte of geëmailleerde bakvormen, omdat deze de warme beter opnemen. Schakel de oven 10/15 minuten voor het einde van de ingestelde bereidingstijd uit. Gerechten die lang in de oven moeten staan, blijven dan nog doorgaren. VERKLARING VAN OVEREENSTEMMING - Dit apparaat is bedoeld om in aanraking te komen met voedingsmiddelen en is in overeenstemming met de Europese richtlijn ( ) n. 1935/2004 en is ontworpen, vervaardigd en op de markt gebracht in overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften van de “Laagspanningsrichtlijn” 2006/95/EG (die 73/23/EEG en daaropvolgende amendementen vervangt), de beschermingsvoorschriften van de “EMC”-richtlijn 2004/108/EG. OPSPOREN VAN STORINGEN Oven verwarmt niet: • • Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is aangesloten. Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem verdwenen is. NL49 KLANTENSERVICE Voordat u contact opneemt met de Klantenservice: 1. Controleer of het niet mogelijk is het probleem zelf op te lossen aan de hand van punten die beschreven worden in “Het opsporen van storingen”. 2. Het apparaat aan- en uitzetten om te controleren of het probleem is opgelost. Als na het uitvoeren van deze controles de storing nog steeds aanwezig is, contact opnemen met de dichtstbijzijnde Klantenservice. Vermeld altijd: • de aard van de storing; • het type en het exacte model van de oven; • het servicenummer (dat is het nummer na het woord Service op het typeplaatje) op de rechter binnenrand van de ovenruimte (zichtbaar als de deur open is). Het servicenummer bevindt zich ook op het garantieboekje; • uw volledige adres; • uw telefoonnummer. Wend u, in het geval dat reparatie noodzakelijk is, tot een erkende klantenservice (alleen dan heeft u zekerheid dat originele vervangingsonderdelen worden gebruikt en de reparatie correct wordt uitgevoerd). REINIGING WAARSCHUWING - Gebruik geen stoomreinigers. Maak het apparaat schoon als het afgekoeld is. Koppel het apparaat los van het elektriciteitsnet. Buitenkant van de oven BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per ongeluk in contact komt met het apparaat, verwijder het dan onmiddellijk met een vochtig doekje. • Reinig de oppervlakken met een vochtig doekje. Als de buitenkant zeer vuil is, voeg dan een paar druppels afwasmiddel toe aan het water. Afdrogen met een droge doek. Binnenkant van de oven BELANGRIJK: gebruik geen schuursponsjes, sponsjes van staalwol of metalen schrapers. Hierdoor kunnen de gelakte oppervlakken en het glas van de deur op den duur beschadigd raken. • Laat de oven na elk gebruik afkoelen en reinig het apparaat bij voorkeur als het nog lauw is om aangekoekte etensresten (bijv. voedsel met veel suiker) makkelijker te kunnen verwijderen. • Gebruik speciale ovenreinigingsmiddelen en houd u aan de aanwijzingen van de fabrikant. • Reinig het glas van de deur met een speciaal vloeibaar glasreinigingsmiddel. Om de deur gemakkelijker te kunnen reinigen kunt u deze verwijderen (zie ONDERHOUD). • Het bovenste verwarmingselement van de grill (zie ONDERHOUD) kan omlaag worden gezet (alleen bij bepaalde modellen) om de bovenkant van de ovenruimte te kunnen reinigen. OPMERKING: tijdens het langdurig bakken van gerechten die veel water bevatten (bijv. pizza, groenten etc.) kan er condens worden gevormd op de deur en op de afdichting. Neem de condens af met een doek of een spons als de oven afgekoeld is. Accessoires: • • Laat de accessoires na gebruik weken in water met afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als ze nog heet zijn. Voedselresten kunnen met een afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd. Reiniging van de achterwand en de katalytische zijpanelen (indien aanwezig): BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen, ruwe borstels, pannensponsjes of ovensprays die het katalytische oppervlak zouden kunnen beschadigen, waardoor dit zijn zelfreinigende eigenschappen verliest. • Laat de oven ongeveer een uur leeg werken op een temperatuur van 200°C, met de heteluchtfunctie. • Laat het apparaat afkoelen en gebruik een spons om eventuele etensresten te verwijderen. NL50 ONDERHOUD WAARSCHUWING - Draag beschermende handschoenen. Voer de aangegeven werkzaamheden uit als het apparaat afgekoeld is. Koppel het apparaat los van het elektriciteitsnet. VERWIJDEREN VAN DE DEUR De deur verwijderen: 1. 2. 3. Open de deur helemaal. Til de twee vergrendelingen van de scharnieren omhoog en naar voren tot ze niet verder kunnen (Fig. 1) Sluit de deur tot de blokkering (A), til hem op (B) en draai hem (C) tot de deur loshaakt (D) (Fig. 2) De deur weer terugplaatsen: 1. 2. 3. 4. Plaats de scharnieren in de zittingen. Open de deur helemaal. Duw de twee vergrendelingen omlaag. Sluit de deur. Fig. 1 Fig. 2 OMLAAGBRENGEN VAN HET BOVENSTE VERWARMINGSELEMENT (ALLEEN BIJ BEPAALDE MODELLEN) 1. 2. 3. Verwijder de roosters van de accessoiresteunen van de zijkant. Trek voorzichtig Fig. 3 het verwarmingselement naar buiten en breng het naar beneden (Fig. 4). Om het verwarmingselement terug te plaatsen tilt u het op, trekt u het voorzichtig naar u toe en legt u het op de daarvoor bestemde zittingen aan de zijkant. Fig. 3 Fig. 4 NL51 VERVANGEN VAN HET LAMPJE Vervangen van het lampje aan de achterkant (indien aanwezig): 1. Koppel de oven los van de netvoeding. 2. Draai het beschermkapje los (Fig. 5), vervang het lampje (zie de opmerking voor het type lampje) en draai het beschermkapje weer vast 3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding. Vervangen van het lampje aan de zijkant (indien aanwezig): 1. Koppel de oven los van het elektriciteitsnet. 2. Verwijder de zijroosters, indien aanwezig. 3. Duw het beschermkapje met een platte schroevendraaier naar buiten en verwijder het. 4. Vervang het lampje (zie de opmerking hieronder voor het type lampje). 5. Zet het beschermkapje weer op zijn plaats en duw het tegen de wand om het op de juiste manier vast te laten haken. 6. Monteer de roosters van de accessoiresteunen weer op de zijkant. 7. Sluit de oven weer aan op de netvoeding. Fig. 5 Fig. 6 Fig. 7 Fig. 8 OPMERKING: Gebruik alleen gloeilampen van 25-40W/230V type E-14, T300°C, of halogeenlampen van 20-40W/230 V type G9, T300°C. De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Klantenservice. BELANGRIJK: Raak halogeenlampjes niet met blote handen aan om te voorkomen dat ze beschadigd worden door uw vingerafdrukken. Gebruik de oven niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst. NL52 INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE OVEN RAADPLEEG VOOR DE ELEKTRISCHE AANSLUITING HET HOOFDSTUK OVER DE INSTALLATIE 1. Bedieningspaneel 2. Bovenste verwarmingselement/grill 3. Koelventilator (niet zichtbaar) 4. Typeplaatje (verwijder dit nooit) 5. Ovenlampje 6. Ventilator 7. Draaispit (indien bijgeleverd) 8. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar) 9. Deur 10. Positie van de roosters (de steunhoogte staat aangegeven op de voorkant van de oven) 11. Schot OPMERKING: Tijdens de bereiding kan de koelventilator afwisselend ingeschakeld worden om het energieverbruik te verminderen. Na afloop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator nog een tijdje blijven werken. Als de deur wordt geopend tijdens de bereiding worden de verwarmingselementen uitgeschakeld. BIJGELEVERDE ACCESSOIRES Fig. A Fig. B Fig. C Fig. D A. ROOSTER (1): kan gebruikt worden om voedsel op te grillen of als draagrooster voor pannen, bak- en cakevormen en ovenvaste schalen. B. OPVANGBAK (1): is bedoeld om vet op te vangen wanneer hij onder het rooster wordt geplaatst, of als bakplaat voor het bereiden van vlees, vis, groenten, focaccia enz. C. BAKPLAAT (1): kan gebruikt worden voor het bereiden van brood of gebak, maar ook voor gegrild vlees, vis in folie, enz. D. SCHUIFRAILS: om het plaatsen en verwijderen van de accessoires te vergemakkelijken. NIET-BIJGELEVERDE ACCESSOIRES Bij de klantenservice kunt u andere accessoires aanschaffen. NL53 PLAATSEN VAN DE ROOSTERS EN ANDERE ACCESSOIRES IN DE OVEN Het rooster en de andere accessoires zijn voorzien van een blokkeersysteem, zodat ze niet per ongeluk naar buiten kunnen worden getrokken. Fig. 1 1. 2. Schuif het rooster horizontaal in de oven, met het verhoogde gedeelte “A” omhoog gericht (Fig. 1). Houd het rooster schuin op de blokkeerpositie “B” (Fig. 2). Fig. 2 Fig. 3 3. Houd het rooster weer horizontaal en duw tot het helemaal in de oven zit “C” (Fig. 3). 4. Ga in omgekeerde volgorde te werk om het rooster uit de oven te halen. Het plaatsen van de andere accessoires, zoals de opvangbak en de bakplaat, gebeurt op precies dezelfde manier. Het uitstekende gedeelte op de bak en de plaat zorgt voor de blokkering. BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL 3 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. * 4 1 7 2 5 6 8 FUNCTIEKNOP: in-/uitschakelen en selecteren van functies THERMOSTAATKNOP: instellen van de temperatuur BEDIENINGSKNOP KOOKZONE LINKSVOOR 0 1 ... 10 * BEDIENINGSKNOP KOOKZONE LINKSACHTER 0 1 ... 10 * BEDIENINGSKNOP KOOKZONE RECHTSACHTER 0 1 ... 10 * BEDIENINGSKNOP KOOKZONE RECHTSVOOR 0 1 ... 10 * OPMERKING: de knoppen zijn verzonken. Druk op het midden van de knop om ze uit hun zitting te laten komen. ELEKTRONISCHE PROGRAMMEERFUNCTIE THERMOSTAATLAMPJE De multizone-functie werkt alleen bij de dubbele en drievoudige kookzones. (Zie de tabel met functies van de kookplaat). WERKING VAN DE OVEN • Draai de functieknop op de gewenste functie. Het ovenlampje gaat branden. • Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het thermostaatlampje gaat branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is. Draai de knoppen aan het einde van de bereidingstijd op “0”. NL54 WERKING VAN DE KOOKPLAAT Op het bedieningspaneel bevinden zich 4 knoppen voor de bediening van de kookplaat. Op de knoppen worden de verschillende stroomstanden met nummers aangegeven en de verschillende functies met symbolen. • Draai de bedieningsknop van de betreffende kookzone naar rechts op de gewenste stand (raadpleeg de gebruiksaanwijzing die bij de kookplaat wordt geleverd). GEBRUIK VAN DE ELEKTRONISCHE PROGRAMMEERFUNCTIE B A U T O 1. 2. A 3. 1 2 3 Toets - : om de op het display weergegeven waarde te verlagen Toets : om diverse instellingen te selecteren: Kookwekker b. Bereidingsduur c. Instelling tijdstip einde bereiding Toets + : om de op het display weergegeven waarde te verhogen A. Het symbool geeft aan dat de kookwekkerfunctie is ingeschakeld B. Het symbool AUTO geeft aan dat de instelling heeft plaatsgevonden Eerste gebruik van de oven Instelling van het tijdstip van de dag en de toon van het geluidssignaal. Nadat de oven is aangesloten op het elektriciteitsnet wordt op het display AUTO en 0.00 knipperend weergegeven. Om het tijdstip van de dag in te stellen tegelijkertijd de toetsen - en + indrukken: de middelste puntjes gaan knipperen. Stel het tijdstip van de dag in met de toetsen + en -. Als de gewenste waarde bereikt is op de middelste toets drukken. op het display wordt “ton 1” weergegeven. Om de gewenste toon te kiezen op toets – drukken. Als de gewenste toon gekozen is op de middelste toets drukken. Om het tijdstip van de dag te wijzigen gaat u te werk zoals hiervoor is beschreven. Instelling van de kookwekker Om de kookwekker in te stellen de middelste toets ingedrukt houden: op het display wordt 0.00 weergegeven en de bel knippert. Stel de kookwekker in met toets + (de maximale beschikbare waarde is 23 uur en 59 minuten). Het aftellen begint na enkele seconden. Op het display wordt het tijdstip van de dag weergegeven en de bel brandt om te bevestigen dat de instelling heeft plaatsgevonden. Om de status van het aftellen weer te geven en eventueel te veranderen nogmaals op de middelste toets drukken. Instelling van de bereidingsduur Nadat de bereidingswijze en de temperatuur met de knoppen zijn geselecteerd, op de middelste toets drukken: op het display wordt 0.00 weergegeven en de bel knippert. Druk nogmaals op de middelste toets: op het display wisselen en 0.00 elkaar af en het opschrift AUTO knippert. Stel de bereidingsduur in met de toetsen + en - (de maximale beschikbare waarde is 10 uur). Op het display wordt het tijdstip van de dag weergegeven en het opschrift AUTO blijft branden om aan te geven dat de instelling heeft plaatsgevonden. Om de bereidingstijd weer te geven en de eventueel resterende tijd te veranderen gedurende 2 sec. op de middelste toets drukken en nogmaals indrukken. Na afloop van de ingestelde tijd dooft het symbool , klinkt het geluidssignaal en het opschrift AUTO knippert. Druk op een willekeurige toets om het geluidssignaal uit te schakelen. Draai de functie- en temperatuurknop op nul en druk gedurende 2 seconden op de middelste toets om de bereiding te beëindigen. NL55 Het einde van de bereidingstijd uitstellen Nadat u een bereidingsduur gekozen hebt, op de middelste toets drukken: op het display wisselen , het tijdstip van het einde van de bereiding elkaar af en knippert het opschrift AUTO. Druk op toets + tot het gewenste tijdstip van het einde van de bereiding wordt weergegeven (de bereiding kan maximaal 23 uur en 59 minuten uitgesteld worden). Na enkele seconden wordt op het display het tijdstip van de dag weergegeven, het symbool dooft en het opschrift AUTO blijkft branden om aan te geven dat de instelling heeft plaatsgevonden. Om het tijdstip van het einde van de bereiding weer te geven en eventueel te veranderen, op de middelste toets drukken en vervolgens 2 keer indrukken. Als het aftellen is voltooid gaat het symbool branden en begint de oven met de gekozen bereiding. TABEL MET FUNCTIES VAN DE KOOKPLAAT (afhankelijk van het model) BEDIENINGSKNOPPEN KOOKPLAAT GEMATIGD VERWARMEN WARMHOUDEN Deze functie is geschikt voor het laten rijzen van deeg, om koude boter zacht te laten worden, babyzuigflessen of pap warm te houden, om yoghurt te maken, chocolade te smelten, etc. Is alleen beschikbaar als het restwarmtelampje brandt. Controleer eerst of het restwarmtelampje van de betreffende kookzone brandt. Draai vervolgens de knop op . De functie wordt uitgeschakeld door de stand van de knop te wijzigen. Zorgt voor een constante temperatuur van 60° tot het einde van de bereidingstijd. Om de functie in te schakelen draait u de knop op . SNELKOKEN Deze functie zorgt ervoor dat water snel aan de kook wordt gebracht; de functie blijft een vaste tijd ingeschakeld. Als de tijd om is, schakelt de kookzone automatisch terug naar de maximale stroomstand. De snelkookfunctie kan ook geactiveerd worden nadat u al op de betreffende kookzone met koken bent begonnen. Let op: het is belangrijk dat er een pan op de geselecteerde kookzone staat voordat u deze kookzone inschakelt, om schade aan de glaskeramische plaat te voorkomen. De gespecificeerde prestatiewaarden voor deze functie worden gegarandeerd voor alle glaskeramische kookplaten. Om deze functie in te schakelen zet u de pan eerst op de geselecteerde kookzone en draait u de knop vervolgens op . De functie wordt uitgeschakeld door de stand van de knop te wijzigen. MULTIZONE Het multizonesymbool, op de knoppen, is alleen actief bij kookplaten voorzien van een dubbele of drievoudige kookzone. Deze functies vergroten de verwarmingsoppervlakte van de kookplaat zodat u grote, ovale of rechthoekige pannen kunt gebruiken. Om de dubbele zone (indien aanwezig) in te schakelen, de knop op het symbool “dubbele zone” draaien en linksom draaien om het gewenste vermogensniveau te selecteren. Om de drievoudige zone (indien aanwezig) in te schakelen, de knop op het symbool “drievoudige zone” draaien en linksom draaien om het gewenste vermogensniveau te selecteren. Het restwarmtelampje blijft branden om aan te geven dat de kookplaat is ingeschakeld. Om de functie uit te schakelen, draait u de knop op stand “0”. NL56 TABEL OVENFUNCTIES FUNCTIEKNOP OFF LAMP Om de bereiding te onderbreken en de oven uit te schakelen. Om het lampje in de oven in/uit te schakelen. Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik de tweede CONVENTIONEEL steunhoogte. Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur. Als het thermostaatlampje uitgaat, kan het gerecht in de oven worden gezet. Voor het bereiden van vlees en taarten met een vloeibare vulling (hartig of zoet) op één steunhoogte en pizza’s op één of twee steunhoogtes. Met deze functie worden de korst en de bodem gelijkmatig goudbruin en krokant. Bij bereiding op twee steunhoogtes wordt geadviseerd om de gerechten TURBO HETE halverwege de bereiding van plaats te verwisselen voor een gelijkmatiger LUCHT resultaat. Geadviseerd wordt om het tweede niveau te gebruiken voor bereidingen op één steunhoogte. Gebruik het eerste en derde niveau voor bereidingen op twee bakplaten. De oven voorverwarmen op de gewenste temperatuur en het gerecht in de oven plaatsen zodra wordt aangegeven dat de ingestelde temperatuur is bereikt. Voor het grillen van karbonades, spiezen en worstjes; het gratineren van groente en om brood te roosteren. Zet het gerecht op de vierde steunhoogte. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd de opvangbak te GRILL gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de derde steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. Verwarm de oven 3-5 minuten voor. Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven. Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip). Zet het vlees op de middelste steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de eerste of tweede steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. TURBO GRILL Aanbevolen wordt om het vlees tijdens de bereiding om te keren om een gelijkmatige bruining aan beide kanten te verkrijgen. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht blijven. Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de ONTDOOIEN middelste steunhoogte. Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat het niet uitdroogt. Voor voedsel met een krokante bodem en een zachte korst. Ideaal voor het bereiden van taarten met een vloeibare vulling zonder voorgebakken bodem op één steunhoogte (bv. vlaaien, pruimentaarten, ricottataart en rijk TURBOFAN belegde pizza’s). Plaats het voedsel op de tweede steunhoogte. Verwarm de oven eerst voor. Deze functie is ook ideaal voor diepvriesproducten (bv. pizza, friet, strudel, lasagne). Volg de aanwijzingen op de verpakking. Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten op maximaal twee steunhoogtes die dezelfde bereidingstemperatuur hebben (bv. vis, groenten, gebak). Met deze functie worden er geen geuren van het ene naar HETE LUCHT het andere gerecht overgebracht. Geadviseerd wordt om het tweede niveau te gebruiken voor bereidingen op één steunhoogte. Voor bereidingen op twee steunhoogtes wordt geadviseerd om de eerste en derde steunhoogte te gebruiken. Verwarm de oven eerst voor. NL57 FUNCTIEKNOP (Vervolg) Voor het afbakken van erg vloeibare gerechten en voor een krokante en ONDERWARMTE goudbruine bodem. Ook handig voor het indikken van sauzen. Plaats het + VENTILATOR voedsel op de tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Voor het bruin bakken van de bodem van het gerecht aan het einde van de bereiding. Plaats het voedsel op de eerste/tweede steunhoogte. Deze ONDERWARMTE functie kan worden gebruikt voor langzame bereidingen, zoals gestoofd vlees en groenten; gebruik in dit geval de tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. NL58 BEREIDINGSTABEL Recept Functie Voorver- Steunhoogte Temperawarmen (van onder) tuur (°C) Ja 2 150-175 Luchtig gebak Gevulde taarten (cheesecake, strudel, appeltaart) Koekjes / taartjes Ja 1-3 150-170 Ja 2 150-190 35-90 Taartvorm op rooster Steunhoogte. 3: taartvorm op rooster 30-90 Steunhoogte. 1: taartvorm op rooster Opvangbak / bakplaat of 30-85 taartvorm op rooster Ja 1-3 150-190 Steunhoogte. 3: taartvorm op rooster 35-90 Steunhoogte. 1: taartvorm op rooster Ja 2 160-175 20-45 Opvangbak / bakplaat Steunhoogte. 3: rooster Ja 1-3 150-175 20-45 Steunhoogte. 1: opvangbak / bakplaat Ja 2 175-200 30-40 Opvangbak / bakplaat Steunhoogte. 3: ovenschaal op rooster 35-45 Steunhoogte. 1: opvangbak / bakplaat Soesjes Ja 1-3 170-190 Ja 2 100 110-150 Opvangbak / bakplaat Steunhoogte. 3: ovenschaal op rooster 130-150 Steunhoogte. 1: opvangbak / bakplaat Meringues Brood / pizza / focaccia Tijd Accessoires (min) Ja 1-3 100 Ja 2 225-250 Ja 1-3 225-250 Ja 2 250 Ja 1-3 250 Diepvriespizza’s NL59 12-50 Opvangbak / bakplaat Steunhoogte. 3: ovenschaal op rooster 25-50 Steunhoogte. 1: opvangbak / bakplaat Steunhoogte. 2: opvangbak / 10-15 bakplaat of rooster Steunhoogte. 3: ovenschaal op rooster 10-20 Steunhoogte. 1: opvangbak / bakplaat Recept Functie Voorver- Steunhoogte Temperawarmen (van onder) tuur (°C) Ja Hartige taarten (groentetaart, quiche) Pasteitjes / bladerdeeghapj es Lasagne / pasta uit de oven / cannelloni / ovenschotels Lamsvlees / kalfsvlees / rundvlees / varkensvlees 1 kg Kip / konijn / eend 1 Kg Kalkoen / Gans 3 kg Vis uit de oven / in folie (filet, heel) Gevulde groenten (tomaten, courgettes, aubergines) Geroosterd brood 2 Tijd Accessoires (min) 175-200 40-50 Taartvorm op rooster Ja 1-3 175-190 Steunhoogte. 3: taartvorm op rooster 55-65 Steunhoogte. 1: taartvorm op rooster Ja 2 175-200 20-30 Opvangbak / bakplaat Ja 1-3 175-200 Ja 2 200 45-55 Ovenschaal op rooster Ja 2 200 80-110 Ja 2 200 50-100 Ja 1/2 200 Ja 2 175-200 40-60 Ja 2 175-200 50-60 Ovenschaal op rooster Ja 4 200 Visfilet / moten vis Ja 4 200 Worstjes / spiezen / spareribs / hamburgers Ja 4 200 NL60 25-45 Steunhoogte. 3: ovenschaal op rooster Steunhoogte. 1: opvangbak / bakplaat Opvangbak of ovenschaal op rooster Opvangbak of ovenschaal op rooster Opvangbak of ovenschaal op 80-130 rooster 3-5 Opvangbak of ovenschaal op rooster Rooster Steunhoogte. 3: rooster (draai het voedsel halverwege de 20-30 bereidingstijd om) Steunhoogte. 2: opvangbak met water Steunhoogte. 4: rooster (draai het voedsel halverwege de 30-40 bereidingstijd om) Steunhoogte. 3: opvangbak met water Recept Functie Voorver- Steunhoogte Temperawarmen (van onder) tuur (°C) Tijd Accessoires (min) Steunhoogte. 2: rooster (draai het voedsel indien nodig na tweederde van de bereidingstijd om) Steunhoogte. 1: opvangbak met water Ovenschaal op rooster (draai het voedsel indien nodig na tweederde van de bereidingstijd om) Opvangbak of ovenschaal op rooster (draai het voedsel indien nodig na tweederde van de bereidingstijd om) Opvangbak / bakplaat (draai het voedsel indien nodig na tweederde van de bereidingstijd om) Gebraden kip 1-1,3 kg - 2 200 55-70 Rosbief rosé 1 kg - 2 200 35-45 Lamsbout / schenkel - 2 200 60-90 Gebakken aardappelen - 2 200 45-55 Gegratineerde groenten - 2 200 20-30 Ovenschaal op rooster Lasagne en vlees Ja 1-3 200 50-100 Vlees en aardappelen Ja 1-3 200 45-100 Vis en groente Ja 1-3 175 NL61 Steunhoogte. 3: ovenschaal op rooster Steunhoogte. 1: opvangbak of ovenschaal op rooster Steunhoogte. 3: ovenschaal op rooster Steunhoogte. 1: opvangbak of ovenschaal op rooster Steunhoogte. 3: ovenschaal op rooster 30-50 Steunhoogte. 1: opvangbak of ovenschaal op rooster GEBRUIKSADVIEZEN EN -SUGGESTIES Lezen van de bereidingstabel De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor een bepaald gerecht, dat op één of meerdere steunhoogtes tegelijk kan worden bereid. De bereidingstijden gelden vanaf het moment dat het gerecht in de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd (indien nodig). De temperaturen en de bereidingstijden zijn indicatief en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het type schaal. Gebruik eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken. Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien mogelijk taartvormen of ovenschalen van donker metaal. U kunt ook pannen of vuurvaste of aardewerk schalen gebruiken; de bereidingstijden zijn dan iets langer. Volg voor de beste resultaten zorgvuldig de aanwijzingen in de bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde schalen en de verschillende steunhoogtes. Het tegelijkertijd bereiden van verschillende gerechten Met de functie “TURBO HETE LUCHT” kunt u tegelijkertijd verschillende gerechten bereiden (bijvoorbeeld: vis en groenten) die dezelfde bereidingstijd hebben, op verschillende steunhoogtes. Haal de gerechten die klaar zijn uit de oven en laat de gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven staan. Gebak - - Bak fijn gebak met de statische functie op één niveau. Gebruik taartvormen van zwart metaal en zet deze altijd op het bijgeleverde rooster. Voor bereiding op meerdere steunhoogtes selecteert u de functie met ventilatie en zet u de taartvormen in zigzagvorm op de roosters, zodat de lucht goed kan circuleren. Om te controleren of de taart gaar is steekt u een satéprikker in het dikste gedeelte van de taart. Als de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar. Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de randen in, omdat de taart dan mogelijk niet goed rijst aan de zijkanten. Als het gebak “inzakt” tijdens het bakken, gebruik dan de volgende keer een lagere temperatuur, verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger. Bij taarten met een vochtige vulling (kaastaarten of vruchtentaarten) moet de functie “TURBO HETE LUCHT” worden gebruikt. Als de bodem van de taart te vochtig blijft, zet de taart dan op een lager niveau en bestrooi de bodem met paneermeel of verkruimelde koekjes voordat u de vulling erin schenkt. Vlees - U kunt elke soort schaal gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van het vlees. Schenk bij gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het vlees tijdens de bereiding vochtig wordt gehouden en meer smaak krijgt. Laat het gebraden vlees na afloop van de bereiding 10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met aluminiumfolie. Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een langere bereidingstijd. Zet het rooster op een lagere steunhoogte om te voorkomen dat de korst verbrandt. Draai het vlees om na tweederde van de bereidingstijd. Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct onder het rooster te plaatsen waarop u het vlees heeft gelegd, om het bakvet op te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het grillen. Draaispit (alleen bij bepaalde modellen) Dit accessoire dient voor het gelijkmatig grillen van grote stukken vlees en gevogelte. Steek het vlees aan het spit. Zet kip vast met keukentouw en controleer of het vlees goed vastzit voordat u het spit in de houder aan de voorwand van de oven steekt en op de steun legt. Om vorming van dampen te voorkomen en bakvet op te vangen, adviseren wij om een opvangbak met een halve liter water op de eerste steunhoogte te plaatsen. Het spit is voorzien van een plastic handvat dat verwijderd moet worden voordat de bereiding begint. Het handvat dient om het vlees na afloop van de bereiding uit de oven de halen zonder uw handen te branden. Pizza Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem. Verdeel na tweederde van de bereidingstijd de mozzarella over de pizza. NL62
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66

Privileg PCCI 802161 A Gebruikershandleiding

Categorie
Ovens
Type
Gebruikershandleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor