Electrolux EOB 299 Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Einbau-Backofen
Inbouw-Fornuizen
Four à encastrer
Built-in oven
EOB 299
Bedienungs- und Einbauanweisungen
Gebruiksaanwijzing
Mode d'emploi
Instruction booklet
19
Waarschuwingen en belangrijke adviezen - inbouw-
ovens
Het is uiterst belangrijk dat het bij het apparaat behorende instruktieboekje bewaard blijft.
Zou het apparaat door u aan iemand anders gegeven of verkocht worden, of zou het apparaat
in het huis van waaruit u verhuist achterblijven, dan dient de nieuwe gebruik(st)er over het
instruktieboekje en de daarin opgenomen waarschuwingen te kunnen beschikken.
Deze waarschuwingen zijn bedoeld voor uw en andermans veiligheid. U wordt geacht ze
gelezen te hebben, alvorens u het apparaat installeert en/of in gebruik neemt.
Installatie
l Installatie en aansluiting dienen door een
daartoe erkend installateur uitgevoerd te
worden, volgens hem, uit hoofde van zijn
erkenning, bekende voorschriften.
l Het inbouwen en aansluiten dient door
de vakman te gebeuren, rekening
houdende met de geldende normen en
de plaatselijke voorschriften. Onder het
hoofdstuk «Speciaal voor de installateur»
vindt u de betreffende aanwijzingen.
l Om beschadigingen tijdens het transport
en het inbouwen te voorkomen zijn een
aantal delen bedekt met een kunststof
folie. Vóór de ingebruikname moet de
folie verwijderd worden.
l Een eventueel noodzakelijke wijziging
van de elektriciteitsvoorziening ten
behoeve van de installatie van dit
appaarat, dient eveneens door een
erkend installateur uitgevoerd te worden.
Tijdens het gebruik
l Het is gevaarlijk om, in welke vorm
danook, dit apparaat of de
eigenschappen daarvan te veranderen.
l Gebruik altijd ovenhandschoenen voor
het uit de oven nemen van hete schalen
of pannen.
l Tijdens het in gebruik zijn worden de
ovendeur en het glas heet. Zorg er dus
voor dat kinderen dan niet in de buurt
van de oven kunnen spelen.
l Indien zich in de buurt van de oven een
wandkontaktdoos bevindt waar af en toe
een huishoudelijk apparaat op
aangesloten wordt, zorg er dan voor dat
het snoer daarvan niet tegen de hete
ovendeur hangt of daartussen geklemd
kan raken.
l Houd tijdens het in gebruik zijn van de
oven kinderen uit de buurt. Ook na het
uitschakelen van de stroomtoevoer blijft
de ovendeur nog lange tijd heet.
l De oven is bedoeld en gemaakt voor de
bereiding van voedsel; gebruik hem
nergens anders voor.
l Indien u, om welke reden danook,
aluminiumfolie in de oven gebruikt, leg
dat dan nooit op de ovenbodem.
l Wees voorzichtig met ovenreinigers;
spuit nooit op het vetfilter (indien
aanwezig), de elementen en de
thermostaatleiding.
l Schakel vóór een schoonmaakbeurt de
stroomtoevoer naar de oven uit of neem
de steker uit het stopkontakt.
l Overtuig u ervan dat de knoppen in
de uit-stand staan zodra u de oven
niet meer gebruikt.
l Deze oven is, afhankelijk van solo- of
kombinatie met een elektrisch
kookplateau, gemaakt voor aansliting op
1 respektievelijk 1, 2 of 3 fasen (of
groepen) 230V. Aansluiting op meer-
fasen zonder nul (400V) leidt tot vernieling
van de oven en de eventueel daaraan
gekoppelde kookplaten of -zones.
Nederlands
20
Veiligheid van kinderen
l Dit apparaat is bedoeld en gemaakt voor
het gebruik door volwassenen. Het is
gevaarlijk om kinderen het apparaat te
laten bedienen of als speelgoed te laten
gebruiken.
Servicedienst
l Laat inspektie-en/of herstelwerk-
zaamheden uitvoeren door de
servicedienst van de fabrikant of door een
door de fabrikant bevoegd verklaarde
servicedienst en laat geen andere dan
originele onderdelen plaatsen.
l Tracht, in geval van storing of defekt, dit
apparaat niet zelf te repareren.
l Reparaties welke door niet-deskundige
personen uitgevoerd worden, kunnen tot
schade of letsel leiden.
Over deze gebruiksaanwijzing
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Aanwijzingen m.b.t. het gebruik
Adviezen en tips
F
Na het plaatsen van de oven ga dan
als volgt te werk:
a) zet de thermostaatknop op MAX (250);
b) zet de ovenfunctieknop op boven- en
onderwarmte ( );
c) laat de oven (leeg) 45 minuten lang
werken;
d) zet een raam open voor frisse lucht.
Tijdens de eerste paar minuten zal er rook
met een onaangename geur onstaan, dit
wordt veroorzaakt door het isolatiemateriaal
en vettige restanten op het materiaal, erop
gekomen tijdens de produktie.
Voordat u de oven gaat gebruiken
reinig dan eerst de legrekken en
afdruipschaal grondig met een
afwasmiddel.
Het gebruik van de oven voor de eerste keer
Opgelet: de kans bestaat, dat bij
onzorgvuldig gebruik van de
ovendeur vingers beklemd raken
(Afb. 1).
F
FO 0799
Afb. 1
FABRIKANT:
ELECTROLUX ZANUSSI S.p.A.
Viale Bologna 298
47100 FORLÌ (Italie)
21
1. Bedieningspaneel
2. Bedieningsknop oventhermostaat
3. Oven-funktieschakelaar
4. Oven-kontrolelampje
5. Thermostaat kontrolelampje
6. Verlichtingslampje
Het gebruik
6
423
1
5
22
Oven-bediening
Met de ovenfunktieschakelaar kan het
gewenste verwarmsysteem in de oven
gekozen worden (Afb. 2).
Met de bedieningsknop voor de oven-
thermostaat kan de gewenste temperatuur
in de oven ingesteld worden (Afb. 3).
Ovenfunktie-schakelaar
Boven- en onderelement AAN
Grill-element 1750 W AAN
Alleen onderelement AAN
Hetelucht-systeem AAN
Alleen circulatieventilator AAN, om te
ontdooien
Gebruik Onder- en bovenelement
Voor het op konventionele wijze bakken en
braden:
draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Indien alleen onderwarmte gewenst is
gebruikt u de stand waarbij alleen het
onderelement AAN is.
Infrarood grilleren
draai de funktiekeuzeschakelaar ;
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Hete-lucht circulatie
draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Elektro-oven
Afb. 3
Afb. 2
0
FO2749
100
150
200
50
MAX
FO 2235
Ontdooien
- Voor het ontdooien van diepvries-
produkten kunt u de knop op draaien.
Door de konstante, onverwarmde,
luchtstroom wordt het diepvriesgoed
veilig en snel ontdooid.
- Stel de temperatuurregelaar in op stand
l.
23
Thermostaat controlelampje
(°C)
Het lampje licht op zodra een
verwarmings-element AAN is en dooft
zodra de tempera-tuurregelaar het
verwarmingselement UIT-schakelt.
Controlelampje oven in
bedrijf
Dit lampje brandt als de oven in bedrijf is.
De beveiligingsthermostaat
Voor de veiligheid van de gebruiker is de
oven voorzien van een
beveiligingsthermostaat. Bij een eventueel
optredend defect van de hoofdthermostaat
met als gevolg oververhitting schakelt deze
beveiligingsthermostaat de oven uit.
Als dit onverhoopt een keer gebeurt,
probeer dan onder geen voorwaarde de
oven zelf te repareren, maar waarschuw
direct onze service-afdeling .
24
Praktische tips
Alle bereidingen doet u met
gesloten ovendeur.
Onder-en bovenelement
Warmte komt van onder en boven.
Normaal gebruikt u de middelste
geleiderichels. Moet het gerecht meer
warmte van boven dan van onder hebben,
gebruik dan hoger liggende geleiderichels;
evenzo omgekeerd.
Bakken met hete-lucht
Verwarmen gebeurt door middel van hete-
lucht; de lucht wordt door middel van een
ventilator in de oven-achterwand
gecirkuleerd. Daardoor verdeelt de hete-lucht
zich snel en gelijmatig over de gehele
ovenruimte. Zodoende kunnen meerdere
gerechten, over de gehele ruimte verdeeld,
tegelijk gebakken worden. De gerechten
nemen geen geur van elkaar over.
Bij het gebruik van hete-lucht kunnen 2
bakblikken tegelijk in de oven geplaatst
worden (Afb.4). Bij het gebruik van slechts
één richelhoogte beleven wij de onderste
aan; daardoor heeft u ook beter zicht op het
gerecht.
Hete-lucht is zeer geschikt voor het
steriliseren of drogen van champignons en
fruit.
Konventioneel grilleren
De grill-element is bijzonder
geschickt voor het grilleren van steaks,
worstjes, schaschlicks, toast en dergelijke.
Afb. 4
Heteluchtsysteem
Gebruik van de grill
Bijna alle vleessoorten kunnen gegrilleerd
worden, behalve rollades gehakt vlees en
bepaalde magere stukken wild. Vlees en
vis aan beide kanten met olie invetten en
op het grillrooster leggen. De richelhoogte
hangt van de vleessoort af. Het rooster kan
in de oven gedaan worden met zijn randen
omhoog of omlaag waardoor aldus een
verandering in de afstand van de grill-element
gebracht wordt. De lekschaal moet in de
eerste richel van onderaf geschoven worden.
Bij het grilleren verdient het aanbeveling om
voortijds een weinig water in de lekschaal
te doen.
Dat voorkomt vastbakken van het
afdruipende vet en vereenvoudigt zodoende
het schoonmaken.
FO 0061
4
3
2
1
25
Raadgevingen voor het
bakken en braden
Gebak vergt doorgaans een matige tempe-
ratuur (150-200°C); zodoende moet de oven
cirka 10 minuten voorverwarmd worden.
Open tijdens het bakken de ovendeur niet
voordat 3/4 van de baktijd verstreken is.
Gebak wat gegarneerd wordt eerst 2/3 van
de baktijd laten bakken en dan garneren
en afbakken. De resterende baktijd hangt
sterk af van de soort en hoeveelheid
garnituur. Roerdeeg moet moeilijk van de
lepel gaan; de baktijd wordt anders onnodig
lang door teveel vocht.
Bij gebruik van twee bakblikken moet een
richel vrijgelaten worden (Afb.4).
Vlees dat gebraden wordt moet niet minder
dan 1 kg wegen; kleinere stukken kunnen
uitdrogen. Donker vlees dat van buiten gaar
maar van binnen rose of rood moet blijven
vergt een hoge temperatuur (200-250°C).
Licht vlees, gevogelte en vis, vergt
daarentegen een lage temperatuur (150-
175°C). Sausen alleen bij een korte braadtijd
direkt toevoegen, in andere gevallen in het
laatste half uur.
Of het vlees gaar is probeert u met een lepel:
laat het zich niet indrukken, dan is het gaar.
Rosbief en biefstuk, dat van binnen rose
moet blijven, snel bij hoge temperatuur
braden. Bij braden zonder schaal, direkt op
het rooster, een lekschaal in de onderste
richels plaatsen. Let op dat de rekken op
de juiste manier in de oven geplaatst worden.
Laat vlees na het braden minstens 15
minuten staan alvorens het aan te snijden:
hiermee voorkomt u het verloren gaan van
vleesnat.
Doe wat water in de lekschaal om het
ontstaan van rook, door verbranden van vet,
te vermijden herhaal dat af en toe om
kondensvorming tegen te gaan.
Borden kunt u in de oven, op de laangste
temperatuur-instelling, verwarmen.
Attentie!
Geen kookgerei zoals braadschaal
of bakblik op de ovenbodem
plaatsen.
Bodem evenmin bedekken met
aluminium-folie. Door het bedekken
van de bodem kan warmtestuwing
optreden, waardoor het bak-of
braadresultaat nadelig beïnvloed
wordt en eventueel schade aan het
email op kan treden.
Kooktijden
De tijd welke nodig is voor het betreffende
gerecht hangt af van de samenstelling, de
massa en de hoeveelheid water dat zicht in
dat gerecht bevindt.
Raadpleeg de in dit boekje afgedrukte tabel
indien u voor de eerste keer een gerecht in
uw nieuwe oven gaat bereiden.
Bedenk daarbij dat de tabel niet meer dan
een richtlijn is.
26
Advies-tabel voor het bakken en braden
GERECHT
*1500 Rosbief 2 220 2 200 40-60 op het rooster
*1200 Rundvlees 2 200 2 175 50-70 op het rooster
*1200 Varkensvlees 2 200 2 175 100-130 op het rooster
*1200 Kalfsvlees 2 200 2 175 90-120 op het rooster
1000 Varkenspootjes 2 180 2(1+3) 160 100-120 2 stuks
2000 Lamsbout 2 175 2 160 120-140 1 stuk vlees
3000 Gans 2 190 2 170 140-180 in z'n geheel
1800 Eend 2 180 2 160 120-150 in z'n geheel
3500 Kalkoen 1 190 1 175 120-150 in z'n geheel
1200 Kip 2 200 2 180 80-100 in z'n geheel
1200 Konijn 2 190 2 175 60-80 1 stuk vlees
1500 Forel 2 200 2(1+3) 175 40-60 3 stuks
*
Canelloni/lasagne
2 200 2(1+3) 175 40-60
* Gerezen deeg 1 190 2(1+3) 170 30-45 in bakvorm
* Taartbodem 2 190 2(1+3) 170 25-35 in bakvorm
* Kwarktaart 1 170 2 150 60-80 in bakvorm
* Zandgebak 1 180 2 170 40-50 in bakvorm
* Vruchtencake 1 175 1 160 40-50 in bakvorm
* Cake 1 175 1 160 40-50 in bakvorm
* Appelstrudel 1 175 2(1+3) 160 60-80 in bakvorm
* 500 Koekjes 1 180 2(1+3) 160 10-20 in bakvorm
* 500 Vlaai 1 220 2(1+3) 200 10-25 in bakvorm
*1000 Witbrood 1 200 2 180 45-65 in bakvorm
* 500 Kleine broodjes 1 210 2(1+3) 190 20-30 in bakvorm
Gewicht
in gram
Richel
van
onder
Temp.
in °C
Opmerking
Richel
van
onder
Temp.
in °C
Bak- of
braadtijd
in minuten
Hetelucht
Traditioneel
* Bij deze gerechten circa 10 minuten voorverwarmen
Borden warmen
Borden in de oven warmen gaat uitstekend. Kies het hetelucht-systeem en een lage
temperatuur.
27
Adviestabel voor het grilleren
De lekschaal moet in de eerste richel van onderaf geschoven worden.
Voor grilleren
Richel
Gerecht Aantal Gewicht Temp. Bovenkant Onderkant
in gram °C in min in min
Biefstukken 4 800 4 max 10 8
Karbonaadjes 4 600 4 max 12 8
Worstjes 8 500 4 max 10 6
Stukken kip 6 800 3 max 30 20
Gemengde spiezen 4 700 4 max 12 10
Kippeborst 4 400 4 max 13 10
Gehalveerde tomaten 8 500 4 max 12 -
Visfilets 4 400 4 max 8 6
Oesters 6 - 4 max 12 -
Toast ham/kaas 4 - 4 max 8 -
Sneetjes brood 4 - 4 max 2-3 1
4
3
2
1
28
Onderhoud
Voor het reinigen de oven
uitschakelen en laten afkoelen.
Het apparaat mag niet met een
hete stoom- of een
stoomstraalreiniger worden
schoongemaakt.
Belangrijk
Overtuig u ervan dat de oven van het
lichtnet is afgeschakeld voordat u deze
gaat reinigen.
Laat de oven vóór her reinigen eerst
afkoelen. Maak de geëmailleerde delen
schoon met heet water en een
huishoudschoon-maakmiddel. Gebruik
geen schurende middelen.
Roestvrijstaaldelen en het glasvenster met
een zachte doek droogwrijven.
Hardnekkige vlekken op roestvrijstaal kunt
u met warme azijn verwijderen.
De emaillering is van hoge kwaliteit en
praktisch ongevoelig voor inwerking door
vreemde stoffen. Hete zuren (van pruimen,
citroenen en dergelijke) kunnen echter
blijvend matte vlek-ken achter laten.
Deze vlekken beïnvloeden de goede
werking van de oven niet.
Principieel direkt na gebruik reinigen voor-
komt het herhaald inbranden van verontrei-
nigingen.
FO 0452
Afb. 5
Verwijderen van de
ovendeur
Als tijdens het schoonmaken van de
ovenbinnenkant de deur in de weg zit, of bij
het schoonmaken tussen de glasdeuren,
kan de deur tijdelijk verwijderd worden of
uiteen worden genomen.
F
Ga als volgt te werk:
1) Open de deur geheel;
2) Klap de beugeltjes op de scharnieren
om (afb.5);
3) Sluit de deur tot hij stuit (staat dan schuin
open);
4) Til de deur met beide handen iets op en
trek hem naar u toe uit het ovenfront
(afb.5).
Maak de binnenkant van het glas alleen
schoon met warm water en een zachte doek.
Om de deur weer in elkaar te zetten en in de
oven te plaatsen volgt u de omgekeerde
procedure.
29
Vervangen van het
ovenlampje
Overtuig u ervan dat de oven uitgeschakeld
is vóór u het lampje vervangt. Trek daartoe
de stekker uit het stopcontact of schakel
de zekering in de huisinstallatie uit. Wacht
tot de oven is afgekoeld. Indien het lampje
van de binnenverlichting vervangen moet
worden, dan kunt u het verwijderen door het
kapje los te draaien (afb.6).
Vervang het lampje door eenzelfde model,
230V/25W met E14-fitting, bestand tegen
een temperatuur van 300°C.
FO 0030
Afb. 6
30
Buitenafmetingen
Hoogte 59,5 cm
Breedte 56,0 cm
Diepte 55,0 cm
Ovenruimte
Hoogte 32,5 cm
Breedte 44 cm
Diepte 39 cm
Inhoud 55 dm
3
Temperatuurregelaar: regelbaar van 50°
tot 250°C
Vermogens:
Ovenverlichting 25 W
Grill-element 1750 W
Onderelement 1000 W
Bovenelement 800 W
Onder- en boven-element
(1000 + 800 W) 1800 W
Circulatieventilator 30 W
Aansluitwaarde oven 1,85 kW
Lichtnetspanning (50 Hz): 230 V
Technische gegevens
Dit Toestel voldoet aan de EEG-
richtlijn:
73/23 - 90/683 (lage spanning);
89/336 (elektromagnetische
vereinigbaarheid);
93/68 (algemene richtlijn);
en de daarop volgende wijzigingen.
31
Speciaal voor de installateur
Het inbouwen en installeren dient
volgens de landelijke normen en
plaatselijke voorschriften te
geschieden. Iedere tussenkomst
na de aansluiting dient gedaan te
worden met afgekoppelde of
uitgeschakelde stroomtoevoer.
De installatie en de elektrische
aansluiting van het apparaat
moeten door een erkend vakman
gebeuren.
Elektrische aansluiting
Let op:
l de aansluiting moet worden uitgevoerd
met in acht neming van de huidige
normen;
l de zekeringen in de huisinstallatie
moeten de lading van het apparaat
kunnen dragen (zie het typeplaatje);
l het stopcontact moet zijn voorzien van
een deugdelijke aardleiding, volgens de
huidige normen en wetten;
l het voor de aansluiting gebruikte
stopcontact moet makkelijk bereikbaar
zijn.
l zorg ervoor dat in de elektrische
huisinstallatie een installatie-automaat of
groepschakelaar met smeltzekering
wordt geïnstalleerd zodat het apparaat
met een contactopening van min. 3 mm
van het net kan worden gescheiden. De
aardleiding mag nooit worden
onderbroken (geel/groene draad);
l de kabel moet zo geïnstalleerd worden
dat hij niet heter kan worden dan 50°C
boven de kamertemperatuur;
l om de oven aan te sluiten moet de plaat
op de achterzijde verwijderd worden om
bij het klemmenbord te komen.
Dit apparaat wordt geleverd zonder
aansluitsnoer.
Alleen een van de volgende types snoer mag
worden gebruikt: H07RN-F, H05RN-F,
H05RR-F, H05VV-F, H05V2V2-F(T90), H05
BB-F. Aan het snoer moet een geschikte
stekker worden gemonteerd.
Aansluiting van de
stroomtoevoer
Het apparaat wordt afgeleverd voor
aansluiting aan 230 V/50 Hz (afb. 7).
Waarschuwing: Het aansluiten mag alléén
door een erkend vakman geschieden.
De fabrikant wijst elke
aansprakelijkheid ten aanzien van
schade of letsel of, indien bovenstaande
veiligheidsmaatregelen niet werden
getroffen.
Afb. 7
FO 2159
32
Het inbouwen van de oven en de kookplaat
dient op zodanige wijze te geschieden dat
tijdens en na ingebruikname geen span-
ningvoerende delen kunnen worden bereikt
of aangeraakt. Bovendien moeten alle be-
schermingselementen van het toestel - en
tevens een eventueel beschermingspaneel,
b.v. wanneer dit aan het eind of het begin
van de keukenelementen aangebracht is -
dusdanig bevestid zijn dat zij slechts met
behulp van een stuk gereedschap verwijderd
kunnen worden.
Het gaat om een toestel van de klasse Y
inzake de bescherming tegen verhitting van
de ruimte. Dit betekent dat de rugzijde en
één zijkant van het toestel tegen een ander
toestel dat hoger is of tegen een wand mag
worden geplaatst, terwijl de andere zijkant
tegen meubels of toestellen van dezelfde
hoogte moet worden gezet.
De afmetingen van de oven, de ovenkast en
de nis vindt u in de afbeeldingen 8, 9 en
10.
Bevestiging aan de
ombouwkast
Open vervolgens de ovendeur en schroef
hem met de vier houtschroeven aan het
meubel vast (Fig. 11).
Installatie
FO 0207
Afb. 8
Afb. 9
FO 0039
Afb. 11
FO 0290
FO 2562
550 MIN
595
560 - 570
80÷100
Afb. 10
33
WAARBORGVOORWAARDEN (België - Nederland)
Onze toestellen worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid geproduceerd.
Desondanks kan het voorkomen dat er een defect optreedt. Onze klantendienst zal
dit op verzoek herstellen, zowel binnen als buiten de waarborgtermijn. De levensduur
van het toestel wordt daardoor niet negatief beïnvloed.
Onderstaande waarborgvoorwaarden zijn gestoeld op de EU Richtlijn 99/44/EG en
het Burgerlijk Wetboek. De daaruit voortvloeiende rechten blijven onverlet.
Ook de waarborgverplichtingen van de verkoper naar de eindgebruiker blijven
onaangetast.
Voor dit toestel verlenen wij waarborg volgens onderstaande voorwaarden:
1. Wij verhelpen kosteloos met inachtneming van de voorwaarden 2 tot en met
15 gebreken aan het toestel die zich openbaren binnen 24 maanden vanaf de
datum van levering aan de eindgebruiker. Deze waarborgvoorwaarden zijn niet
van toepassing in geval van professioneel of daarmee gelijk te stellen gebruik.
2. De waarborgprestatie houdt in dat het toestel kosteloos wordt teruggebracht in
de toestand die het had voor het defect optrad. Gebrekkige onderdelen worden
hersteld of vervangen. Kosteloos vervangen onderdelen worden ons eigendom.
3. Het gebrek moet terstond gemeld worden, om mogelijke verdere schade te
voorkomen.
4. Voor een beroep op waarborg dient het aankoopbewijs met aankoop- en/of
leveringsdatum te worden overlegd.
5. De waarborg heeft geen betrekking op schade aan kwetsbare onderdelen, zoals
(vitrokeramisch) glas, kunststof, rubber, die ontstaan is door onzorgvuldig gebruik
6. De waarborg heeft geen betrekking op kleine afwijkingen van de gestelde kwaliteit
die voor de waarde en deugdelijkheid van het toestel onbeduidend zijn.
7. De waarborg geldt evenmin voor schade veroorzaakt door:
· chemische en elektrochemische inwerking van water,
· abnormale milieuomstandigheden in het algemeen
· voor het toestel oneigenlijke bedrijfsomstandigheden
· contact met agressieve stoffen.
8. De waarborg heeft geen betrekking op gebreken door transportschade die buiten
onze verantwoordelijkheid is ontstaan, niet vakkundige installatie of montage,
verkeerd gebruik, gebrekkig onderhoud, of het niet in acht nemen van de gebruiks-
of montageaanwijzingen.
9. Het recht op waarborg vervalt wanneer het defect werd veroorzaakt door
herstelling of ingrepen door derden die niet bevoegd of niet deskundig zijn, of
wanneer het toestel voorzien werd van toebehoren of onderdelen die niet
origineel zijn en daardoor een defect veroorzaken.
10. Toestellen die gemakkelijk kunnen worden vervoerd dienen te worden
overhandigd of gezonden naar onze klantendienst. Herstelling ter plaatse kan
slechts worden gevraagd voor grote of ingebouwde toestellen.
34
11. Indien het toestel zodanig is ingebouwd, ondergebouwd, opgehangen of
geplaatst dat de benodigde tijd voor het in- en uitbouwen samen meer dan 30
minuten bedraagt, dan worden de hierdoor ontstane extra kosten aan de
gebruiker in rekening gebracht. Schade die ontstaat door abnormale in- of
uitbouw komt ten laste van de gebruiker.
12. Indien binnen de waarborgperiode de herstelling van hetzelfde gebrek
meermaals mislukt of de herstellingkosten disproportioneel zijn wordt in
overleg met de gebruiker een gelijkwaardige vervanging geleverd. In geval
van vervanging behouden we ons het recht voor om een vergoeding te rekenen
naar rato van de verstreken gebruiksperiode.
13. Herstelling onder waarborg heeft geen verlenging van de waarborgtermijn noch
aanvang van een nieuwe waarborgtermijn tot gevolg.
14. Op herstellingen geven wij een waarborg van 12 maanden, uitsluitend op
hetzelfde gebrek.
15. Verdere of andere rechten, in het bijzonder vergoeding van schade ontstaan
buiten het toestel, zijn uitgesloten voor zover een aansprakelijkheid niet
wettelijk is vastgelegd. In geval van aansprakelijkheid zal een vergoeding de
aankoopwaarde van het toestel niet overtreffen.
Deze waarborgvoorwaarden gelden voor in België / Nederland gekochte en/of in
gebruik zijnde toestellen. Indien een toestel naar het buitenland wordt gebracht
dient de gebruiker na te gaan of het toestel voldoet aan de technische voorwaarden
(o.a. spanning, frequentie, installatievoorschriften, gassoort, klimaatom-
standigheden) in het betreffende land. Voor in het buitenland aangeschafte
toestellen dient de gebruiker zich zelf te vergewissen van de bepalingen in België/
Nederland. Noodzakelijke of gewenste aanpassingen vallen niet onder de
waarborg, en kunnen niet altijd worden aangebracht.
Ook na afloop van de waarborgtermijn staat onze klantendienst u ter beschikking.
Adres Klantendienst (België):
ELECTROLUX HOME PRODUCTS BELGIUM
Bergensesteeweg, 719
1502 LEMBEEK
Tél. 02.363.0444
Adres Servicedienst (Nederland):
Electrolux Service
Vennootsweg 1
2404 CG ALPHEN AAN DEN RIJN
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17

Electrolux EOB 299 Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor

Gerelateerde artikelen