Whirlpool MAX 30 FW Program Chart

Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

NL
SOORT
VOEDSEL
HOEVEEL
HEID
VER
MOGEN
TIJD
NAGAAR
TIJD
TIPS
Hele kip
1000
G
700 W
(MAX)
18 - 20
MIN.
5 - 10
MIN.
Draai de kip halv-
erwege de berei-
dingstijd om. Con-
troleer of het vlees-
sap helder gekleurd
is wanneer de berei-
dingstijd voorbij is.
Kip
( lets of
stukken)
500
G
8 - 10
MIN.
5
MIN.
Controleer of het
vleessap helder
gekleurd is wanneer
de bereidingstijd
voorbij is.
Bacon
150
G
3 - 4
MIN.
1 - 2
MIN.
Plaats deze op keu-
kenpapier op een
bord in 2 of 3 lagen
en dek ze af met nog
meer keukenpapier.
Groenten
(vers)
300
G
3 - 4
MIN.
1 - 2
MIN.
Met deksel bereiden
en 2 tl zout toevoe-
gen.
Groenten
(diepvr-
ies)
250 -
400
G
3 - 4
MIN.
5 - 6
MIN.
1 - 2
MIN.
Met deksel bereiden
Aardap-
pelen, in
schil
1
STUK
4 STUKS
4 - 6
MIN.
12 - 15
MIN.
2
MIN.
5
MIN.
Inprikken met een
vork. (1 stuk = 250
g). Halverwege om-
draaien.
Gehakt-
brood
600 -
700
G
600 W
12 - 14
MIN.
5
MIN.
Hele vis
600
G
8 - 9
MIN.
4 - 5
MIN.
Vel insnijden en
afgedekt bereiden.
Vis
(moten
of  lets)
400
G
5 - 6
MIN.
2 - 3
MIN.
Dunste delen naar
het midden van het
bord plaatsen. Met
deksel bereiden.
KOOKTABEL
HOE MEER VOEDSEL U WILT BEREIDEN , hoe
langer de bereiding zal duren. Een
vuistregel is dat de dubbele hoeveel-
heid voedsel bijna tweemaal zoveel
tijd vergt.
H
OE LAGER DE BEGINTEMPERATUUR, hoe
langer de vereiste bereiding-
stijd. Voedsel op kamertem-
peratuur kookt sneller dan
voedsel dat rechtstreeks uit
de koelkast komt.
A
LS U MEERDERE STUKKEN VAN
hetzelfde voedsel bereidt,
bijvoorbeeld aardappelen in de
schil, dient u deze in een kring in
de oven te zetten, zodat ze gelijk-
matig gaar worden.
S
OMMIGE VOEDINGSMIDDELEN ZIJN BEDEKT
DOOR EEN SCHIL OF MEMBRAAN , bijvoor-
beeld aardappels, appels en eidoo-
iers. Prik in dergelijke gevallen met
een vork of cocktailprikker in het
voedsel om de druk te verminderen
en openbarsten te voorkomen.
K
LEINERE STUKKEN VOEDSEL KOKEN
SNELLER DAN GROTERE STUKKEN EN RE-
GELMATIG gevormde stukken
worden gelijkmatiger gaar dan
onregelmatig gevormde stukken.
H
ET ROEREN EN OMSCHEPPEN VAN
VOEDSEL zijn technieken die
zowel voor traditioneel koken
als het koken met de magnetron
worden gebruikt om de warmte
snel tot midden in het voedsel
te verdelen en het over-
koken bij de buitenran-
den te voorkomen.
W
ANNEER U VOEDSEL MET
EEN ONREGELMATIGE VORM of
dikte bereidt, moet u het
dunste gedeelte van het
voedsel in de richting van het
midden van het bord plaatsen,
waar het als laatste verwarmd zal
worden.
V
OEDSEL DAT VEEL VET EN SUIKER bevat
zal sneller koken dan voedsel dat
veel water bevat. Vet en suiker
bereiken ook een hogere tem-
peratuur dan water.
L
AAT HET VOEDSEL NA HET BEREIDEN
altijd even staan. Dit levert altijd
een verbetering van het resultaat
op aangezien de temperatuur op
die manier gelijkmatig over het
voedsel verdeeld zal worden.
SNELLE REFERENTIEGIDS
BEDIENINGSPANEEL
DE BEREIDING ONDERBREKEN OF STOPPEN
DE BEREIDING ONDERBREKEN
Door de deur te openen kan de bereiding worden
onderbroken om het voedsel te controleren, om te
draaien of door te roeren.
V
ERDERGAAN MET DE BEREIDING
Sluit de deur. De bereiding wordt hervat vanaf het punt waarop deze is
onderbroken.
W
ANNEER U NIET VERDER WILT GAAN
Haal het voedsel uit de oven, draai de instelknop op nul en sluit de deur.
q
SELECTEER HET VERMOGEN EN DE
FUNCTIE door de multifuncti-
onele knop te draaien.
w
DRAAI DE INSTELKNOP naar re-
chts om de gewenste bere-
idingstijd in te stellen. De
oven start automatisch.
VERMOGEN AANBEVOLEN GEBRUIK:
M
AX
(700 W)
VERWARMEN VAN DRANKEN, water, heldere soepen, ko e,
thee of ander voedsel met een hoog watergehalte.
Wanneer het voedsel eieren of room bevat, moet u een
lager niveau kiezen.
600 W
BEREIDEN VAN vis, groenten, vlees enz.
400 W
VOORZICHTIG BEREIDEN VAN eiwitrijke sauzen, kaas- en ei-
ergerechten en voor het
afmaken van casseroles. Laten sudderen van stoofscho-
tels, smelten van boter.
ONTDOOIEN
ONTDOOIEN. Zacht laten worden van boter, kaas.
WARMHOUDEN
VOOR HET WARM H
OUDEN
van voedsel na het bereiden.
MAGNETRONVERMOGEN KIEZEN
MAX 30
MAX 30
SNELLE REFERENTIEGIDS
SOORT
VOEDSEL
HOEVEEL
HEID
VER
MOGEN
TIJD
NAGAAR
TIJD
TIPS
Kant-
en-klare
maaltijd
300
G
450 G
700 W
(MAX)
3 - 5
MIN.
4 - 5 MIN.
1 - 2 MIN.
Bord afdekken
Rijst
2
DL
6 DL
1 - 2 MIN.
3 - 4 MIN.
1 MIN.
2 MIN
Schaal
afdekken
Gehakt-
ballen
250
G 2 MIN.1-2 MIN.
Zonder deksel
bereiden
Dranken
2
DL 1 - 2 ½ MIN.1 MIN.
Zet een
metalen lepel
in de mok om
overkoken te
voorkomen.
Soep
(helder)
DL 2 - 2 ½ MIN.1 MIN.
Onafgedekt
verwarmen in
een soepbord
of soepkom.
Crème-
soepen
of room-
sauzen
2 ½
DL 2 ½ - 3 MIN.1 MIN.
Vul de kom niet
meer dan 3/4.
Eenmaal om-
roeren tijdens
het verwarmen.
Hot dogs
1
STUK
2 STUKS
600 W
½ - 1
MIN.
1 - 1 ½ MIN.
1 MIN.
Lasagne
500
G 5 - 6 MIN. 2 - 3 MIN.
SOORT
VOEDSEL
HOEVEEL
HEID
VER
MOGEN
TIJD
NAGAAR
TIJD
TIPS
Braadv-
lees
800 -
1000 G
DEFROST
20 - 22
MIN.
10 - 15
MIN.
Halverwege het ontdooi-
en omdraaien.
Gehakt
500
G
8 - 10
MIN.
5 MIN.
Halverwege het ontdooi-
en omdraaien. Ontdooide
delen uit elkaar halen.
Karbon-
ades, ko-
teletten,
biefstuk
500
G
7 - 9
MIN.
5 - 10 MIN.
Halverwege het ontdooi-
en omdraaien.
Hele kip
1200
G 25 MIN.
10 - 15
MIN.
Halverwege het ontdooi-
en omdraaien.
Kip
stukken
of  lets
500
G
7 - 9
MIN.
5 - 10 MIN.
Halverwege het ontdooien
omdraaien / uit elkaar halen.
Dek vleugeltjes en poten af
met aluminiumfolie om over-
verhitting te voorkomen.
Hele vis
600
G
8 - 10
MIN.
5 - 10 MIN.
Halverwege het ontdoo-
ien omkeren en de staart
afdekken met folie om over-
verhitting te voorkomen.
Vis
(moten
of  lets)
400 G
6 - 7
MIN.
5 MIN.
Halverwege het ontdooi-
en omdraaien. Ontdooide
delen uit elkaar halen.
Brood
500
G
4 - 6
MIN.
5 MIN.
Halverwege het ontdooi-
en omdraaien.
Broodjes
en kade-
tjes
4 STUKS
(150 - 200 g)
1 ½ - 2
MIN.
2 - 3 MIN.
In een kring leggen.
Fruit en
bessen
200
G
2 - 3
MIN.
2 - 3 MIN.
Uit elkaar halen tijdens
het ontdooien.
OPWARMTABEL
NET ALS BIJ TRADITIONELE KOOKMETHODES
moet in de magnetron opge-
warmd voedsel altijd verwarmd
worden tot het kokend heet is.
D
E BESTE RESULTATEN WORDEN
BEREIKT wanneer het voedsel
zo is neergelegd dat het
dikkere voedsel zich aan
de buitenkant van het bord
bevindt en het dunnere
voedsel in het midden.
L
EG DUNNE PLAKJES VLEES boven
op elkaar of laat ze overlappen.
Dikkere plakken, bijvoorbeeld ge-
haktbrood en worst, moeten dicht
bij elkaar worden gelegd.
B
IJ HET OPWARMEN VAN STOOFSCHOTELS
EN SAUZEN is het beter het voedsel
een keer om te roeren om de
warmte gelijkmatig te verdelen.
A
FDEKKEN VAN HET VOEDSEL helpt het
vocht in het voedsel te houden,
vermindert spatten en verkort de
opwarmtijd.
W
ANNEER U PORTIES BEVROREN
VOEDSEL OPWARMT dient u de
instructies op de verpak-
king te volgen.
V
OEDSEL DAT NIET GEROERD
KAN WORDEN, bijvoorbeeld
gegratineerde gerechten, kan
het beste worden opgewarmd op
400-600 W.
L
AAT HET VOEDSEL NA HET OPWAR-
MEN ENKELE MINUTEN STAAN ; op die
manier zal de temperatuur gelijk-
matig over het voedsel verdeeld
worden.
ONTDOOITABEL
BEVROREN VOEDSEL IN PLASTIC ZAKJES ,
plastic folie of verpakkingen van
karton kan rechtstreeks in de
oven geplaatst worden wanneer
de verpakking geen metalen
delen bevat (bijvoorbeeld
metalen bindstrips).
DE VORM VAN DE VERPAKKING IS
van invloed op de ontdoo-
itijd. Platte pakjes ontdooi-
en sneller dan grote blokken.
HAAL STUKKEN UIT ELKAAR wanneer
ze beginnen te ontdooien. Af-
zonderlijke plakken ontdooien
sneller.
DEK STUKKEN VOEDSEL met kleine
stukken aluminiumfolie af wanneer
ze warm beginnen te worden (bi-
jvoorbeeld kippenpoten en vleu-
gels).
DRAAI GROTE STUKKEN halverwege
het ontdooien om.
GEKOOKT VOEDSEL, STOOFSCHOTELS EN
VLEESSAUZEN ontdooien beter als u
ze tijdens het ontdooien door-
roert.
WANNEER U ONTDOOIT is
het beter het voedsel
iets bevroren te laten en
het voedsel even te laten
staan om het ontdooiproces te
voltooien.
ALS U HET VOEDSEL NA HET ONTDOOIEN
even laat staan wordt het resul-
taat altijd beter, omdat de tem-
peratuur gelijkmatiger door het
voedsel verdeeld wordt.
NL
461966204471
WARMHOUDEN
GEBRUIKEN:
q Plaats het warme bereidde gerecht op de draaitafel en sluit de deur.
w Draai de functieknop naar de positie ‘Keep Warm’ (Warm houden).
e Draai de afstelknop om de gewenste warmhoudtijd in te stellen.
DE OVEN START AUTOMATISCH.
TECHNISCHE SPECIFICATIES
VOEDINGSSPANNING
230 V/50 HZ
NOMINAAL INGANGSVERMOGEN
1100 W
Z
EKERING
10 A
U
ITGANGSVERMOGEN MAGNETRON
700 W
A
FMETINGEN BUITENKANT (HXBXD)
360
X 392 X 350
A
FMETINGEN BINNENKANT (HXBXD)
149 X 290 X 290
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool MAX 30 FW Program Chart

Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor